נושא לדיון,תלחצו יד למין השני?

נושא לדיון,תלחצו יד למין השני?

חברי הפורום היקרים.מעניין אותי לשמוע דעתכם בנושא הבא,כולנו,או רובינו, מגיעים מרקע חרדי חזק, חלק גדול מתוכינו עד היום נשאר בתוכו כחרדים רגילים כלפי חוץ,כמוני למשל,מה קורה לכם כשתיפגשו אנשים חילוניים מהמין השני,הגברים שבתוכינו נשים,הנשים שבתוכינו גברים,האם תלחצו להם יד באופן טבעי כמקובל בכל העולם בתחילת הפגישה או שתנהגו כפי ההרגל שעוקפים את הקטע היפה הזה של לחיצת ידיים בתחילה?אני חושב שהייתי לוחץ יד מיד בלא שום בעיה רק שהייתי נרתע מתגובת הפרטנר/ית ולכן זה לא היה מגיע כ``כ בטיבעיות, בפרט לאור חזות חרדית חיצונית שמעצימה את אפשרות הרתיעה... מה אתם אומרים?

nini132

New member
שום בעיה

לחיצת יד, חיבוקים ונשיקות... עברנו את השלב שזה אסור/מרתיע/tapuzforum/images/Emo13.gif

אגב

לא דיברתי על איסור, ברור שמי שמפריע לו שזה אסור לא דיברתי עליו,התכוונתי סתם לקטע של מוזריות כזו בהתחלה בגלל העבר שלנו,כנראה שזה תלוי כמה זמן כבר נפגשנו עם בני מין שני...

מתבי6

New member
כנראה לא הבנת את שאלתו

הוא לא דיבר על אחד שאת מכירה ואוהבת אלא על אדם זר שהגיע לפגישה. שם יש רק לחיצת יד נימוסית.

nini132

New member
גם שאני נפגש

עם בחורות שאנלא מכיר, אין בעיה ללחוץ יד. ולמה שתהיה בעצם? ~לא אסבול שניני יחשב בחורה/tapuzforum/images/Emo90.gif~

nini132

New member
קודם נותנת/tapuzforum/images/Emo67.gif

עכשיו חיבוק? אני בדרך למשרדך/tapuzforum/images/Emo24.gif/tapuzforum/images/Emo24.gif

nini132

New member
וניני רחום יכפר עוון

והרבה להשיב אפו, בתנאי שלא יעיר חמתו. ושם נאמר, וסלחת לעוונו כי רב[/tapuzforum/images/Emo197.gif] הוא

Riki991

New member
דעה אישית-

בלי להכנס לנושא הדת, אני מרגישה שזה מכבד אותי שאני לא לוחצת יד לכל גבר. בלי קשר לנושא של שמירת נגיעה אני באופן אישי בתור בחורה לא מרגישה בנוח שכל גבר ירגיש חופשי ללחוץ לי את ידו. אני רואה גם שהגברים מקבלים את זה בהבנה ובהערכה רבה מאוד! וחלקם אמרו לי את זה באופן אישי (עבדתי בעבר במקצוע שכל יום נערכו פגישות אצלי במשרד).

אולי תסבירי מה הבעיה?

למה גבר יכול ללחוץ יד חופשי לגבר ואילו לאישה לא?מה הבעיה בזה?מה זה מסמן?למה לומר שלום אפשר וללחוץ יד אי אפשר?או שגם שלום את חושבת שלא כדאי...

Riki991

New member
אני אסביר לך,

א. לשאלתך מה ההבדל בין מגע גבר לגבר לבין מגע גבר לאישה: יש הסבר מדעי לנושא שמירת נגיעה; בעת מגע גופה של האישה מפריש חומר כימי בשם אוקסיטוצין הנקרא גם הורמון האהבה, זה הורמון שגורם לאישה להקשר, גם אם קלושות ולא במודע, למי שיצר איתה את המגע. לכן מצוי לראות בנות שכשמשוחחות אחת עם השניה הן מחזיקות יד או מחבקות, כיוון שזה מחזק את הקשר ביניהן, מה שאין כן אצל גברים אין תופעה כזו כי לגברים זה לא גורם כלום. זה ההבדל ואולי יש סיבה נוספת שאני לא מכירה. ב. כפי שציינתי, אני מצד הכבוד העצמי שלי לא מאפשרת לגבר להרגיש בנוח ללחוץ את ידי, אני ברשות עצמי. זה מייחד ומבדיל אותי משאר הבנות וזה טוב לי מכל הבחינות. ג. להגיד שלום? מה הבעיה? תגיד שלום, תחייך, תהיה נעים סבר אבל עד המגע.

אז מה?

אז מה קרה?אז נוצר איזשהו הורמון של קירוב,מה יש?מה קרה? תשתחררי מהצימצום החרדי הזה שכל קירוב בין גבר לאישה זה דבר פסול,ממש לא!

Riki991

New member
לי אתה לא צריך להגיד להשתחרר.

אני מחזיקה בחבר כבר שנה וחצי, ולא נראה לי שזה מעיד על צמצום... כפי שציינתי, אני אומרת מה דעתי האישית, אני חושבת שלא מתאים לבחורה שמכבדת את עצמה ליגוע בכל גבר או לאפשר לכל גבר ליגוע בה. זו דעתי האישית בלי קשר להלכה.

Riki991

New member
יש מצב שאתה צודק.

עדיין, לא משנה מאיפה קיבלתי את הדעה, היום אני חושבת מתוך דעה עצמית ולא מתוך שטיפת מוח. מתוך הבנה שזה מה שנכון לי.

למעלה