ברור שתחזיר בחזרה. (רק שאפחד לא יראה ..)אם לא, זה תלוי מאוד בסיטואציה המדויקת, באיזה עניין נפגשים, מה היא יודעת עליך, זה יכול להיות תלוי גם אם אתה עם כל המדים או לא, והעיקר להפעיל אינטואיציה .
ולא כי אני שומרת נגיעה אלא כי רוב הגברים שרואים אישה חרדית לרוב לא מושיטים יד כי הם יודעים שזה לא מקובל כך שנחסכת ממני המבוכה.... מה גם שבתור אחת שחונכה שגבר זה משו שלא נוגעים בו קשה לי לגעת בגבר באופן סתמי וכל מגע ישר מביא אותי למחשבה של מה הוא רוצה ממני ולמה הוא חותר ושלכל גבר יש מחשבות מיניות על בחורה שהוא נוגע בה למרות שאני יודעת שזה שטויות אני לא מצליחה להשתחרר מהדרך חשיבה הזו וממילא אני נמנעת ממגע אפילו סתמי עם גבר
פעם השתתפתי באיזה כינוס שעלו בו על הבמה קבוצת נשים וגברים לקבל הוקרה. נשיא החברה, אדם לא יהודי וכנראה גם לא מכיר את הלבוש על הראש במקום שיער. הוא התחיל ללחוץ ידיים לגברים, אצל הנשים היו כמה דתיות על מטפחת ולהן הוא לא הושיט יד, כנראה הבין שדתיות לא לוחצות ידים. אבל עמדה שם גם אישה חסידת גור עם פיאה, לה מיד הוא הושיט יד. כנראה הוא ראה שיער וישר הבין ששם הוא כן יכול להושיט יד.
אני חושבת שאם בנאדם חרדי שאני לא מכירה היה מושיט לי יד ללחיצה, הייתי שואלת את עצמי "מה נסגר איתו?" או חרמן או צבוע או מתלהב בימים אלו, בעקבות הפורום, הייתי מוסיפה או אנוס... אבל ברור שאם מראש הייתי יודעת שמדובר בבנאדם אנוס, לא הייתי שואלת את עצמי כלום ולוחצת יד. כולה יד... הוא לא מושיט לי משהו אחר..