נושא מעורר מחלוקת ביותר...

shirigutman

New member
נושא מעורר מחלוקת ביותר... ../images/Emo18.gif

והנושא הוא הסירוב לגיוס לצה"ל: בעיקרון, אני בעד להתגייס לצה"ל כי זו חוויה ממש חיובית (לעיתים גם שלילית אבל רוב הפעמים לא) וזה למען המדינה שלנו, לא למען מדינה אחרת, אלא שלנו!!! כאשר קראתי את כל הכתבות על סרבני הגיוס, לבי פעם במהירות מאחר ואני, שכל כך נלחמת למען שייגיסו אותי (אני על תת משקל בשל חילוף חומרים מהיר) , באה והולכת לרופאים מומחים על מנת שיעזרו לי להתגייס, ואז באים ילדים בני 17- 17 וחצי ומסרבים להתגייס מטעם מצפון- נו באמת- זה כולה כמה שנים שאתם נותנים וזה שווה. אני מכירה את אחד מאלה שכתב את המכתב לממשלה ואני ממש לא האמנתי שהוא עשה כזה דבר. מה דעתכם הכנה? שירי גוטמן

little cooki

New member
דעתי

כל סרבני הגיוס למינהם כולל תלמידי הישיבות צריכים להתבייש בעצמם אנשים אחרים נלחמים אנשים אחרים מסכנים 3 שנים ושנתיים מהחיים שלהם להגן על המדינה הזאת להגן על האנשים שחיים בה והם העיקר יושבים בבית או בישיבה. למה אנשים אחרים צריכים להסתכן והם לא? למה מה הם שונים מאלו שמתגייסים? כל מי שמתגייס צריך להיות גאה בעצמו שהוא עושה טוב שהוא תורם פה למשהו. ואני מקווה שכן יגיסו אותך ומה שמזכיר לי שפה הצבא ממש חוצפן אין לו שום זכות להגיד לאנישם אם הם צריכים להתגגיס או לא

shirigutman

New member
היי!

זו דעתי גם! אתה מאוד צודק כי אני אומנם אל אוכל לעשות תפקיד קרבי או משהו כזה אבל כל דבר קטן יוכל לעזור כי זה יוריד מעמסה מהמפקדים. הצבא שלנו מבחינה אירגונית ממש גרוע כי הוא לא מסודר וגם אם אני מראה להם מיליוןנ אישורים על כך שאני בריאה ולא אנורקסית או משהו כזה, הם עדיין בשלם.ובסוף מה נשאר? אנשים שלא רוצים להתגייס ושלא מעוניינים באמת לעזור. אני בן אדם שבכל עבוד שיתנו לו , הוא יעשה את המאמץ הכי גדול שאפשר למען עזרה לזולת ולחברה. שירי

קלי 15

New member
חוק גיוס חובה- לכולם!

אומנם אני בת 15, אבל זה לא מונע בעדי לפתח דיעות בנושא... אני מאמינה שלרוב האנשים קשה להרוג כך שהפציפיסטים למיניהם הם בעצם בעלי דיעות מוקצנות לכל הדיעות... לא ללכת לצבא...? למה אחרים צריכים להקריב את חייהם כדי שהם יוכלו לחיות במדינה בזמן שהם יושבים רגל על רגל ונמנעים ממלחמה? המניעים שלהם לא להלחם מובנים בהחלט... מבחינה הומאנית. אני מבינה שהם לא רוצים להרוג ולפגוע, אבל אנחנו חיים במדינת ישראל!!! אנחנו צריכים לתרום למדינה כדי שנוכל לחיות בה... אנחנו רק 6 מיליון, כשהרוב הוא זקנים, תינוקות, ילדים ונשים וגם...ערבים. אז אם מתוך מה שנשאר אנשים יחליטו לא להתגייס כי זה לא לרוחם מי יגן על המולדת? הלוואי ולא היינו זקוקים כל כך לצבא... אבל המצב הבטחוני כיום לא מאפשר זאת... נקווה לטוב!

shirigutman

New member
קלי!

ברור שגילך אינו מונע ממך להביע דעות. כל אחד מוזמן להביע דעה. את צודקת לגמרי. גם אני לא רוצה להרוג ולפגוע באנשים כי זה לא האופי שלי אבל אני די בטוחה שמיליוני החיילים שנלחמים לא רוצים לפגוע גם אך לנוכח הנסיבות, זה בעייתי ולכן לפעמים עליהם לעשות כן. בתקווה לעולם טוב, שירי

צודקת

אניבת 14 (נדמה לי שאני הכי קטנה כאן), ויש לי מודעות פוליטית מאז רצח רבין, בניגוד לדעת ההרוים (שהם לא מודעים ממש פוליטית. ובנוגע לדילמה , כל אחד צריך לתרום, אם זה בשירות לאומי ואם זה בצבא. שיר

גיא17

New member
הערה קטנה

כתבת "בזמן שהם יושבים רגל על רגל"... אני אישית לא מתכוון להתגייס לצבא [מסיבות אידאולוגיות שאשמח להסביר לכל המעוניין ונפשיות] אבל אני כן מתכוון לעשות 3 שנים של שירות לאומי מלא.. שאלתי אליך, אני בעד לתרום ואני באמת לא רוצה לחיות כפרזיט אבל מדוע אני לא יכול לתרום בדרך שמתאימה לי ותעזור לאחרים הרבה יותר [בתכלס יש המון חיילים שדי מיותרים לצבא.. כאילו הם לא חיוניים או משהו הם סתם שם.. אפשר להתסדר מצוין בלעדיהם]? אם אני אעבוד בשכונות מצוקה [בתפקיד מלא] או עם ילדים ונוער, את לא מסכימה שזה יתרום המון למדינה?

גרעאפס

New member
צבא מקצועי

אני עכשיו בן 16. לדעתי צבא ישראל חייב לההפך לצבא מקצועי. הוא לא יכול להמשיך להתקיים כתחביב, עיסוק לא מפתח או מקדם שנמשך שלוש שנים. אני אישית לא מעוניין להתגייס לצבא במתכונתו הנוכחית. אבל אם הצבא יהפך למקצועי, ומדובר בקריירה לכל דבר, אני בהחלט אשקול התגייסות. אנחנו לא חיים בסקנדינביה, ללא ספק, ודרוש אחוז ניכר מהאוכלוסיה שתתגייס. אבל לא ניתן להכריח אנשים לבזבז שלוש שנים מחייהם, בייחוד כשכל כך הרבה אנשים הם ממש לא מתאימים למסגרת הזו. אבל לדעתי, אם הצבא יאפשר לפתח קריירה מכובדת, מאתגרת וחשובה, הרבה אנשים, מתאימים ומוכשרים יימשכו לכך. אני ממש לא מסכים עם יפי הנפש המכריזים על עצמם כפציפיסטים, ורק חלקית מסכים עם העצלנים חסרי האידיאולוגיה שסתם משתמטים. לדעתי, אלו שמשתמטים מתוך אידיאולוגיה הם יותר בזויים מאלה שמשתמטים ללא אידיאולוגיה.

קלימרו

New member
תגובה!

צבא מקצועי זה טוב, אבל לא מציאותי למצב הביטחוני בארצנו. אנחנו לא איזה מדינה אירופאית ובטח לא איזו מעצמה...במצבנו אנו חייבים ליישם את המונח "כל העם צבא" צבא מקצועי לא יוכל לתפקד כאן בשל מחסור בכח אדם. אנו מוצאים עצמונו במלחמה מול מספר צבאות פעמים רבות ולשם כך נדרשים כוחות מאוד גדולים.

קלי 15

New member
מה הסיבה לדיעה הזו שלך?

למה אתה חושב שאלה המשתמטים מתוך אידיאולוגיה בזויים יותר מאלה המשתמטים ללא אידיאולוגיה...? הרי לאלו בעלי המניע האידיאולוגי עוד יש סיבה להשתמטותם, לא? ללא הצדקה לדעתי, בכל אופן... הסבר ונמק בבקשה. הצבא לא נועד לפתח קריירה... הוא נועד להגן על בטחון המדינה והאנשים בה, וכל אחד צריך לתת את תרומתו. קריירה כל אחד מפתח לעצמו מאוחר יותר, באופן אישי. אין קשר לצבא...

*maayan*

New member
אני חושבת......

שצריך לגייס את כולם! אני לא חושבת שזה פייר שלחלק אומרים שהם חייבים להתגייס ואחרים מקבלים פתור מטעמי מצפון, טעמי "אני תלמיד ישיבה" וכל טעם אחר. אני מבינה אי גיוס בגלל בריאות אבל האמת היא שיש הרבה שפשוט לא בא להם על הצבא ומעדיפים לצאת לשנתיים בהודו אז אומרים שהם לא רוצים מטעמי מצפון, כמובן, יש את הפציפיסטים שממש מתנגדים ואני מצד אחד לא חושבת שאדם צריך לעשות משהו מנוגד לאמונתו אבל אף אחד לא ביקש מהם להתגייס לגולני, גבעתי, סיירות וכל דבר קרבי אחר, תמיד אפשר להיות ג´ובניק או בחיל הנדסה ודברים אחרים..... ובכל הקשור לתלמידי ישיבה- שיעשו לי טובה!, איזה שטויות, אני הכי "אוהבת" את אלו שאומרים ששהם מתפללים אז זה כמו להילחם רק בדרך אחרת, נכון. ותמיד יש את אלה שלא רוצים להתגייס אז הם שמים כיפה על הראש, מגדלים זקן, הולכים לישיבה, מנמיכים את הטלויזיה בשבת ולא מתגייסים. אני רוצה לשרת בצבא, ומתנגדת למתנגדי גיוס למינהם. שלכם מעיין

LuNaTiC

New member
אני לא רוצה לשרת בצבא!! בכלל לא!!

כל כך חבל לי על השנים שעליהן מוותרים אנשים צעירים בשביל לשרת בצבא.... כשבמדינות אחרות אנשים מתחילים כבר לעבוד ולהתמחות במקצוע שהם למדו - אצלינו רק מתחילים ללמוד!!! ויש אנשים שרוצים להתחתן ולהביא ילדים לעולם בגיל יחסית צעיר, וביחד עם הלימודים באוניברסיטה זה מתנגש.... כמו כן, המסגרת הזאת ממש לא מתאימה לי... אני לא יודעת איך אני אוכל להחזיק מעמד שם, אני ממש לא יודעת... בכל זאת, עם כל הרצון שלי להשתמט, אני אתגייס בסופו של דבר (אלא אם כן תצוץ עוד בעיה בריאותית לשרשרת הארוכה שיש לי כבר ובכלל לא יתנו לי..) ואנסה לעשות את המיטב למען המדינה שלי, שאני אוהבת... אני ממש לא רוצה לשרת בצבא. אבל אין, לפעמים אתה חייב להקריב מעצמך, מהשקט הנפשי שלך, מהשפיות, מהחיים, או מה שלא יהיה - בשביל שהמדינה תמשיך להתקיים.. הפיסקה האחרונה נשמעת לי כמו איזה אידיאולוגיה משטרית מהסוג שאני לא מסכימה איתו... אבל זאת המציאות שאיתה אנחנו חיים.. מדינה דמוקרטית אנחנו - אבל לחוקים צריך לציית! וזה מה שאני אעשה, למרות שאני יודעת בטח אשנא כל רגע...

גיא17

New member
הערה אחת

בקשר למשפט "אף אחד לא ביקש מהם להתגייס לגולני גבעתי סיירות וכל דבר קרבי אחר תמיד אפשר להיות ג´ובניק או בחיל הנדסה ודברים אחרים".. ברגע שאתה בצבא, לא משנה באיזה תפקיד, אתה חלק ממערכת מסוימת שפועלת לפי כוח. אפילו אם אתה מוכר אגוזים בצבא אתה עדיין תומך בצורה מסוימת באלימות ומלחמות [C א.ג]. לפחות ככה אני רואה את זה.

קלימרו

New member
אני רואה את זה...

שאתה פשוט פרזיט שלא מוכן לתרום בשום דרך למדינה.

גיא17

New member
תיקון

כבר אמרתי מספר פעמים שאני כן מתכוון לתרום למדינה בדרך של שירות לאומי

גרעאפס

New member
אמרת שמפריע לך שהצבא תומך

באלימות ומלחמות. אני מוצא את האמירה הזו טיפשית להחריד. בכלל, כל הקטע של פציפיזם לא מובן לי. הרי כמובן שאף אחד לא רוצה מלחמות, אבל לפעמים אין ברירה.

גרעאפס

New member
אז ככה,

לקלימרו: לדעתי איש מוכשר ומתאים שהצבא הוא מקצועו יביא תועלת כמו הרבה מאד אנשים שמשרתים בכפייה רק 3 שנים, ובקושי צוברים ניסיון. לקלי 15: אלו שמשתמטים לא מתוך אידיאולוגיה מנמקים "לא בא לי" או "לא מתאים לי", ואותם אני לא יכול לשפוט ולדרוש הסבר מנומק. זכותם לעשות מה שבא להם, ולמדינה אסור לשפוט אותם. ההסבר שאלו עם האידיאולוגיה נותנים לא יכול לנמק באופן מלא, פשוט מפני שאין תירוץ הוגן להשתמטות. עדיף לא להסביר, כך שאיננו יכולים לשפוט אותם, מאשר להסביר ובכך להסתכן שנשפוט אותם, על פי האידיאולוגיה שלהם, כבזויים.

קלימרו

New member
מסכים חלקית!

אהבתי את התשובה שלך לקלי ואין לי מה להוסיף עליה אלא רק לומר שאני מסכים איתך. לגבי צבא מקצועי, הו, אל לך לזלזל במקצועיות של הצבא שלנו, ואני רק אגיד שכאשר תתחיל את השירות הצבאי שלך, במידה ואכן תשרת ביחידה קרבית...אתה תבין כמה שהצבא הזה יעיל, החיילים כאן הם ברמת הכשרה שאתה אפילו לא יכול לתאר.

lolita...

New member
לדעתי...

כל אחד ואחד צריך לתת משהו למדינה הזאת וזה לא ממש פייר שחלק נותנים 2 וכמה שנים למען המטרה הזאת שבעצם תגן על אלה שלא מתגייסים! עם כמה שאני מבינה בכל הקטע הזה של צבא... יש לי שתי אחים שגדולים ממני אח ואחות האחות התגייסה לפני חודש בערך נכון לעכשיו שניהם בעזה למרות שהיא התנגדה ואפילו עשתה בעיות! הקטע הזה ששולחים אותה לקרבי כשהיא לא רוצה לא ממש מצליח להיקלט אצלי בראש! ולדעתי זו חוצפה! וה לא שהיא ביקשה להיות פקידה עם מזגן וכאלה! הקטע הזה הסתדר עכשיו וזה לא שצריך לגייס בכוח! אבל הם צריכים להתחשב! הזמנו חייל מארה"ב שבא במיוחד כדי לשרת בארץ ויש כאלה שחיים פה ולא מתגייסים? צריך לעשות משהו! -אלה-

למעלה