נושא מעורר מחלוקת ביותר...

Idan91

New member
לדעתי

המדינה לא יכולה להרשות לעצמה לא לגייס אנשים מטעמי מצפון. לאנשים שדורשים שחרור עקב "בעות מצפון" הייתי מייעצת לחשוב פעמיים על המצפון שלהם, כי אמנם אם הם לא יתגייסו, הם לא יצטרכו לירות באף אחד, אבל הם יצטרכו להרגיש על מצפונם את העובדה שילדים אחרים מתים בשבילם, בשביל להגן עליהם, והם אפילו לא חשבו לעזור. ואם יש להם בעיות להלחם, שלא ילכו לתפקיד קרבי. לטעון ש"לקחת חלק בארגון לוחמה" זה יותר מידי בשבילהמצפון שלהם זאת הגזמה לדעתי, הם לא חייבים להלחם, אבל שימלאו את החובות למדינה שלהם, לא יותר מזה.

גיא17

New member
אבל מדוע אי אפשר למלא

את החובות למדינה בדרך אחרת כמו שירות לאומי?

metal_slug

New member
אני חושב שאתם מחמיצים את הנקודה

כאן... הצבא הוא לא קייטנה, הוא אמור להגן עלינו ועל המדינה. מכאן, שלצבא צריכים להיות החיילים הטובים ביותר שיכולים להיות, ולכן הצבא לא יכול לגייס אנשים עם בעיות בריאותיות. מאותה סיבה, לא צריך לגייס אנשים שלא רוצים ללכת לצבא, כי הם יהיו חיילים פשוט מחורבנים. תתארו לכם חייל דוס, שחא מסכים להסתער כי הוא באמצע תפילת שחרית? או בגלל שיש לו נשים בבסיס? מבינים את הנקודה שלי? אותו הדבר עם "סרבני מצפון" : מה יקרה אם אחד לא ירצה להסתער כי הוא לא רוצה ב"פלסטינים חפים מפשע"? הוא רק יוריד את המוראל של כל הפלוגה. הצבא צריך לגייס את מי שרוצה להתגייס, ותאמינו לי שיש הרבה כאלה.

כל הכבוד לך!!!

אנשים שמרצון לא מתגייסים לצה"ל\ לקרבי הם אנשים נוראים-שלא מתגייסים ומוכנים שאנשים אחרים ימותו וילחמו למענם-זה נורא! לאנשים שרוצים שמישהו אחר ילחם את זכות הקיום שלהם פה והם לא ילחמו אותה-לא מגיע לחיות בארץ!!! חופית נ.ב-כל הכבוד על המאמץ להכנס לצה"ל.

אריאל1

New member
הנושא מעניין מאוד

ונחמד לראות דעות שונות. באמת בחברה שלי אני לא תמיד שומע את הדעות האלה. ועכשו למטרה לענה כתבתי הודעה זו. למען הסר ספק. אני דתי אני עכשיו מה שנקרא בן ישיבה. אני לומד בישיבה תיכונית ואני כן אתגייס לצה"ל ואפילו בשמחה. אני גם חתמתי על עצומה האומרת כמה אני גאה לעשות דבר כזה. אני מבקש דבר אחד כשאתם מדברים על בני ישיבות אל תעשו הכללות וגם אני לא חושב שאתם מבינים אותם אבל זה כבר דיון אחר.

shirigutman

New member
לכולם!!!

קודם כל, חג שמח! אינני בעד לעשות הכללות כנגד בני ישיבות וכמו שאני לא אומרת ש"כל הערבים מנייאקים" אני גם לא חושבת שכל הדתיים הם כאלה שרוצים שהדת תהיה השולטת במדינה ולכן אני שמחה שיש דתיים שמעוניינים להתגייס לצה"ל ואני מקווה שעוד רבים יצטרפו אל אריאל. תודה לכל אלה שמחזקים את ידי בקשר לגיוסי לצה"ל. אוהבת, שירי

tali_le

New member
הצד השני...

קראתי בשעשוע את כל השרשור הזה והחלטתי להגיב אבל נתחיל בהתחלה אני טלי, מנהלת פורום נוער מרצ... אני אישית לא סרבנית מולחטת אבל כן חתמתי על מכתב השמיניסטים ואני כן מאמינה בכל מה שכתוב בו!! שאלה קודם: את מי את מכירה שכתב את המכתב? ועכשיו להסבר... אנחנו רואים במדיניות צה"ל מדיניות הרסנית שתגרום למלחמה... הכיבוש הוא הגורם המרכזי למצב המלחמה שאנחנו נמצאים בו היום ועד שהוא לא ייפסק לא תופסק האלימות ולכן אין טעם להמשיך ב-"הגנה" על המדינה שעושה צה"ל אלא לפנות עכשיו את כל ההתנחלויות ולהכנס למו"מ מדיני על כינונה של מדינה פלשתינאית על כל שטחי הקו הירוק... אני פטריוטית! אני מאמינה במדינה הזאת! אבל באותה המידה אני בעד שוויון לכל האנשים ומתנגדת לרצח, טרור ואלימות שמפעילים חיילי צה"ל בשטחים!!

shirigutman

New member
הי טלי!

קודם כל, ברוכה הבאה לשרשור שלנו בנושא זה. מה הכוונה שלך בסרבנית לא מוחלטת? רבים חושבים שזה שאנחנו רוצים להתגייס זה בגלל שאנו רוצי להרוג ולפגוע. הנני בן אדם המתנגד לביצוע מעשי אלימות וכאשר אני רואה אלימות, אני מנסה להפסיקה או למנוע אותה מבעד מועד. לצערנו הרב, בנסיבות הקיימות על החיילים בצה"ל להפעיל אלימות על מנת שתהיה לנו מדינה ומקריאת מאמרים בנושא זה באינטרנט יש השפעה רבה של ההרג בחיים לאחר מכן, אין הם חושבים שהם גיבורים רבי מעלה רק בגלל ההרג, אלא הם גיבורים בשל רצונם לעמוד ולמות למען המדינה שלנו. ראי את טרומפלדור- "טוב למות בעד ארצנו"! אינני יכולה להגיד לך את שם ידידי בגלל שזה אישי ולא נראה לי שאותו אדם יסכים לכך. מצפה לתגובה, שירי

tali_le

New member
שלום גם לך

חבל שלא תגידי לי מי הוא חברך.. מן הסתם אני מכירה אותו כמו שאני מכירה את רוב-רובם של החותמים איתי על המכתב... אף פעם לא טענתי שמי שמתגייס הוא בעד הרג ורצח ורוצה להיות גיבור, למרות שתוכלו למצוא גם רבים כאלה בפורום מתגייסים... וציטוט של סיסמה ממאבק הסטודנטים נגד מלחמת וייאטנם: "were not against the soldiers, were against the war" אני גם לא רוצה שתקחו את זה כהתקפה אישית כנגדכם שמתגייסים, אלא כנגד המדיניות של אותם גורמים מדיניים שקובעים מה יעשה הצבא... סרבנות לא מולחטת - אני מאמינה בצורך הקיומי בצבא ולכן אתגייס, אבל אני אסרב לעשות כל דבר שיראה לי כפגיעה באוכלוסיה אזרחית שלא לצדק ואנסה להתגייס לתחום בצבא שעוסק יותר בהצלה (רופאה/חילוץ והצלה) ופחות בהרג... אני מתנגדת נחרצות לאמרה של טרומפלדור, וחושבת שאין שום סיבה ששוה למות למענה!!! שום סיבה!!

shirigutman

New member
מצטערת שאני לא יכולה...

להגיד לך מיהו חברי אבל אני ממש לא רוצה להיכנס לקטעים אישיים למרות שאני די בטוחה שהוא כבר יודע על דעתי, אבל בכל זאת... לא הבנתי מדוע כתבת את הסיסמא ממלחמת ויטנאם- אין הרבה אנשים שנגד החיילים שלהם אלא הם נגד המלחמה ובעד השלום. אני אף פעם לא התעסקתי בפוליטיקה ולא תמכתי באף מפלגה אבל דעתו ודרכו של רביןאשר מובילה לשלום היא דרכי גם. מדוע את מתנגדת לאימרה של טרומפלדור? טרומפלדור אמר זאת מאחר והוא ידע שהוא ימות בסופו של דבר וזה היה לו לגאווה למות למען ארצו ולמרות שאני יודעת שאם אני אתגייס לצבא (ראי הודעה ראשונה שלי- סיבות רפואיות) אני לא אעסוק בלחימה או משהו כזה כי אני לא בנויה לזה אבל אני אנסה להעניק לצבא ככל יכולתי. אשמח לתגובה. שירי

קלימרו

New member
בדיוק מהסיבה שלה את מתנגדת...

השמאל בכלל ואת בפרט מעולם לא תיקראו ציונים, שהרי בעבור כל דבר היועיל לנחותכם הפרטית תקריבו את הארץ הקדושה שלנו- ולכן אסור לנו לתת לשמאל להנהיג את המדינה ויש לנקוט בכל האמצעים (בלי יוצא מן הכלל) כדי שההגה אינו יהיה בידי השמאל.

metal_slug

New member
מה אתה אומר?

אז תשמע משהו נורא מעניין. אני שמאלני, אפילו הייתי בנוער עבודה בזמנו. ומעניין מאוד, אבל אני הולך להתגייס לשירות קרבי, בשביל לתרום למדינה, מה שפרזיטים קטנים כמוך בחיים לא יעשו. ויציאות מפגרות כמו "יש לנקוט בכל האמצעים בלי יוצא מהכלל" צריך למחוק.

קלימרו

New member
על סמך מה קבעת שאני פרזיט?

הידד על כך שאתה הולך לקרבי תבורך, ויבורכו שכמוך. אגב, אני משובץ בגיוס הבא לפלס"ר 7.

metal_slug

New member
כי מאיזושהי סיבה אתה נורא מזכיר לי

את הדוסים מחברון, שבה אחד מהחברים שלי, ששירת שם, קיבל אבן בראש, ועכשיו יש לו שיתוק חלקי. ולפני זה, הוא התלונן שהדוסים קוראים לו נאצי, אז אין לי יותר מדי הערכה אליהם

ש@לתי

New member
קלימרו

למה אתה מתכוון כשאתה אומר "יש לנקוט בכל האמצעים(בלי יוצא מן הכלל) כדי שההגה אינו יהיה בידי השמאל"?

קלימרו

New member
ובכן...

בכל האמצעים הדמוקרטיים בכדיי שהשמאל לא ינהג במדינה. סך הכל, אני לא רגוע כאשר יש לי מעודדי טרור בממשלה.

קלימרו

New member
אה...

כמובן שביטחון ישראל קודם לדמוקרטיה...כך שדמוקרטיה היא דבר נחמד עד שתהיה סכנה אמיתית- ואז לא צריך לבחול בשום אמצעים!!!

metal_slug

New member
מעניין מה אתה מציע...

להוציא את העבודה ואת מרצ מחוץ לחוק? ואת שינוי אחרי זה? ואולי כל אחד אחר שלא מסכים עם הדעות שלך? הגזמת קצת אני חושב.

למעלה