שמע.
יהדות היא דת, הדת היהודית היא אלמנט המחבר והמקשר אותנו לעם *אחד*, תסכים איתי שע"י הדבקת מדבקה אדומה על האף זה לא מה שיקשר מיליוני יהודים לעם אחד... נכון, יש יהודים חילונים, אבל התואר "יהודי" ידבוק בהם לתמיד, הם פשוט השתמשו בשיקולים אישיים ובחופש הבחירה לא להאמין בדת, אבל השיוך שלהם לא חייב להיות בהכרח דתי, אלא גם היסטורי/תרבותי.. אם כבר אז כבר.. דיברתם על חוקי מקרא ומשפטים המשוננים בתפילות יהודיות כגון "תודה שלא עשני גוי"... למה לא להשקיע את מיטב מוחותיכם בפן הסוציאלי והפתוח של הדת היהודית: "לא תתעב מצרי, כי גר הייתי בארצו" ..הפרוש הוא לא להתנקל למצרי שמייצג את הגר , כי אתה בעצם הייתי גר בארצו.. לפי החוק המקראי ישנם 3 רבדים חלשים בחברה שזקוקים להגנה והתחשבות מצד הזולת: אלמנות, יתומים ו*גרים*... לאורך ההיסטוריה שילחו בנו מכות, הרגו אותנו, רדפו אותנו ואת תורתנו ... מסעות צלב, מלחמות קודש, אינתיפאדות, חיסלו בשיטתיות 6 מיליון מבני עמנו ללא רחמים , אף אחד לא נקף אצבע לעזרתנו. לדעתי זו פשוט בגידה , מוסר כפול או אי מוסריות להאשים אותנו בתחלואי החברה כיום. אנחנו עם עם מנטליות כנועה, כך חונכנו, כך עוצבנו לאורך ההיסטוריה.. אפילו חגינו שאמרוים לפאר אותנו מזכירים לנו את העבדות במצרים, את ניסיון השמדת היהודים בפרס, את חורבן בית המקדש לעומת החגים הנוצריים והמוסלמים. בכל אופן, אני יהודי גאה ולא מתנצל על כך אפילו לשניה, כי לא רצחתי, לא אנסתי, לא ביזיתי מקומות קדושים, לא השמדתי 6 מיליון איש. תודה.