נושא רגיש....

D SHADY

New member
נושא רגיש....

לצערי כתבה כ"כ נכונה וכ"כ מציאותית... http://news.nana.co.il/Article/?ArticleID=108556&sid=16

SupermanZW

Well-known member
נכון מאוד

אם לא היו דתות בעולם היו הרבה פחות מלחמות, הרבה פחות שנאה והרבה פחות גזענות.

אם לא היו יהודים בעולם,

הייתה הרבה פחות אנטישמיות. אם לא היו נשים בעולם, היו הרבה פחות אנסים. (בעצם אני לא בטוחה... אבל אם לא היו גברים בעולם, בטוח היו פחות אונסים...). אם לא היו ילדים בעולם, היו הרבה פחות צלחות שבורות ו"דני" מרוח. אכן כן. וככה מדברים אנשים ביום השואה. תתביישו

SupermanZW

Well-known member
תגובה

לא התכוונתי "אם לא היו יהודים בעולם", אלא אם היהודים היו חסרי דת וגם כל שאר בני האדם בעולם היו חסרי דת, המחאה כאן היא נגד קיומה של הדת ולא נגד קיומם של אנשים מדתות מסויימות!!! אם היה אפשר לשכנע את כל בני האדם בעולם להפסיק להאמין בדתות היה עולם הרבה יותר טוב, עם הרבה פחות שנאה, הרבה פחות גזענות, והרבה יותר סובללנות זו עובדה שהדתות גרמו גורמות ויגרמו להרבה מלחמות בעולם ואנשים מתים בגלל דתות!!!

אין חיה כזו יהודים ללא דת

יהודים הם דת. אלמלא לא הייתה יהדות, לא היו יהודים. קיום העם היהודי (שלא נעלם למקות שכל העמים בני גילו הביולוגי נעלמו) מותנה בקיום הדת שאתה כל-כך לא סובל. חוץ מזה, במקום שממנו באנו הדת הייתה אסורה, ומה אני אגיד לך, הכול שם היה רק אהבה ופרחים. שנאה גזענות וחוסר סובלנות היא נחלת חילוניים לא פחות מנחלת דתיים, וראה את אדון סטאלין ואת אדון היטלר ימח שמם... שניהם היו אנטי-דתיים. תתחילו לחשוב עם הראש יותר, ופחות לקנות את כל השטויות שמאכילים אתכם. כבר אף אחד לא מאמין בחזון של ג'ון לנון, עם כל הכבוד לו. אני לא אטען שהעולם היה הרבה יותר טוב אם כולם היו "רק" מקיימים 7 מצוות בני נוח, או לפחות אם כולם היו באמת מאמינים בזה שיש דין ויש דיין, ואז קצת מפחדים להרע לאחרים ולעצמם. אני לא אטען את זה כי אני מכבדת את רגשות החילוניים שבינינו, להבדיל מכם. חוץ מזה, אני בתשובה שלי דווקא התכוונתי להראות שיש כל מני דברים בעולם שלכאורה יש בהם "צדדים שליליים" אבל הם חלק אינטגרלי של קיום העולם.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

יש יהודים ללא דת, הם אנשים ממוצא יהודי אשר אינם מאמינים בדת. לא אמרתי שהיעלמות הדת היתה מעלימה את הגזענות אלא מפחיתה אותה, ההתייחסות אל היהודים כגזע היתה שלב מאוחר יחסית של האנטישמיות, בשלבים הראשונים השנאה היתה על רקע דתית בלבד, כמו כן הנוצרים רצחו מיליונים במסעות הצלב שלהם והמוסלמים מבצעים פיגועים בכל העולם ורוצחים אנשים בשם הג'יהאד, אחת ממצוות הדת שלהם, דתות הורגות אנשים וזו עובדה שאינך יכולה להתכחש לה, גזענות לא בהכרח מתבססת על דת (הדוגמה של ארץ מוצאנו היא נכונה) ולכן היעלמות הדת לא היתה גורמת להיעלמות הגזענות אך בכל זאת היתה גורמת להפחתתה. היטלר ימ"ש הצהיר פעמים רבות שהוא פועל בשם הנצרות והורג את רוצחי ישוע (גם כך הוא כינה את היהודים), היטלר לא היה אנטי דתי. ג'ון לנון צדק, חבל שחזונו לא מומש (ולצערנו גם לא יתממש). מעניין שדווקא חסרי הדת והפוליתאיסטים רצחו במהלך ההיסטוריה הרבה פחות אנשים מאשר המונותאיסטים, האמונה בדין ובדיין רק גורמת לאנשים שפלים להצדיק בשמו את מעשיהם הרעים ומבססים את דתם על הצדקת הרוע שלהם.

AcesHigh

New member
שמע.

יהדות היא דת, הדת היהודית היא אלמנט המחבר והמקשר אותנו לעם *אחד*, תסכים איתי שע"י הדבקת מדבקה אדומה על האף זה לא מה שיקשר מיליוני יהודים לעם אחד... נכון, יש יהודים חילונים, אבל התואר "יהודי" ידבוק בהם לתמיד, הם פשוט השתמשו בשיקולים אישיים ובחופש הבחירה לא להאמין בדת, אבל השיוך שלהם לא חייב להיות בהכרח דתי, אלא גם היסטורי/תרבותי.. אם כבר אז כבר.. דיברתם על חוקי מקרא ומשפטים המשוננים בתפילות יהודיות כגון "תודה שלא עשני גוי"... למה לא להשקיע את מיטב מוחותיכם בפן הסוציאלי והפתוח של הדת היהודית: "לא תתעב מצרי, כי גר הייתי בארצו" ..הפרוש הוא לא להתנקל למצרי שמייצג את הגר , כי אתה בעצם הייתי גר בארצו.. לפי החוק המקראי ישנם 3 רבדים חלשים בחברה שזקוקים להגנה והתחשבות מצד הזולת: אלמנות, יתומים ו*גרים*... לאורך ההיסטוריה שילחו בנו מכות, הרגו אותנו, רדפו אותנו ואת תורתנו ... מסעות צלב, מלחמות קודש, אינתיפאדות, חיסלו בשיטתיות 6 מיליון מבני עמנו ללא רחמים , אף אחד לא נקף אצבע לעזרתנו. לדעתי זו פשוט בגידה , מוסר כפול או אי מוסריות להאשים אותנו בתחלואי החברה כיום. אנחנו עם עם מנטליות כנועה, כך חונכנו, כך עוצבנו לאורך ההיסטוריה.. אפילו חגינו שאמרוים לפאר אותנו מזכירים לנו את העבדות במצרים, את ניסיון השמדת היהודים בפרס, את חורבן בית המקדש לעומת החגים הנוצריים והמוסלמים. בכל אופן, אני יהודי גאה ולא מתנצל על כך אפילו לשניה, כי לא רצחתי, לא אנסתי, לא ביזיתי מקומות קדושים, לא השמדתי 6 מיליון איש. תודה.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

נקודת הכשל שלך היא הטענה שהדת היהודית היא אלמנט המחבר ומקשר אותנו לעם אחד, היא לא, למעשה התואר יהודי הוא בדיוק כמו הדבקת מדבקה אדומה על האף, אתן לך דוגמה פשוטה: אדם מסויים אשר אינו יהודי ואינו ממוצא יהודי בוחר להתגייר, מהרגע שהתגייר הוא יהודי (כלומר שינה את דתו), אך דמו נשאר אותו דם, הוריו נשארו אותם הורים, השתייכותו האתנית נשארה זהה, הוא נשאר שייך לעם אליו היה שייך כאשר נולד, לכן הוא שינה את דתו ולא את עמו, אך היהודים החליטו בניגוד לכל היגיון שגרים הופכים להיות חלק מעם מסויים, למרות שהם שייכים לעם אחר, וכאן דין היהדות כדין הדבקת מדבקה אדומה על האף, והופכת למשחק ב"נדמה לי", יהודי (כעובדה) יכול להשתייך לכל עם, המיוחד אם הוא גר, אפילו בתחילתה של היהדות היא לא היתה שייכת לעם ישראל, ע"פ התורה בין יוצאי מצרים היו יותר ערב רב מבני ישראל, גם הערב רב קיבלו על עצמם את הדת היהודית אך לא היו חלק מבני ישראל, וכאן מוכח שאפילו התורה לא רואה בגרים חלק מעם ישראל (ואני לא רואה את התורה כספר היסטוריה אלא כספר מיתולוגיה), לכן מוזרה לי הטענה שיהודי חייב להיות שייך לעם ישראל, כי המציאות היא שזה לא כך, יהדות היא דת ותו לא. העובדה שאף אחד לא עזר לנו בפרעות מראה כי העמים האחרים היו אכזרים כלפינו אך אינה מצדיקה את דתנו, בתורה צווו היהודים להשמיד את עמלק ואת שבעת עממי כנען, זו קריאה לרצח עם, גם הדת היהודית היא דת אכזרית.

אתה פשוט מקשקש קישקושים

בלי לדעת מימנך ומשמאלך. "גר" בתורה הוא גר תושב ולא גר צדק (כלומר, לא-יהודי שגר ליד היהודים בארץ ישראל בשלום, ועליו חייבים להגן במיוחד. גר צדק הוא יהודי ככל היהודים לכל עניין מלבד נישואי כהן וגיורת) הבורות שלך כל-כך גדולה שאינך יודע את זה, שים לב, אתם אפילו לא טורחים ללמוד משהו לפני שאתם מתחילים לצאת נגד היהדות. בנוסף, יהודים מעולם לא עשו רצח עם אלא אם העם הזה תחילה ניסה לרצוח אותם, כך עמלק וכך שבעה ימי כנען, אם כבר אתה מדבר על היסטוריה. הילדים שלך לא יהיו יהודים, אתה יכול להירגע. יהודי שלא שמר על הדת היהודית, במהלך ההיסטוריה התבולל והתערבב בעמים אחרים, לכן אם כולם היו כמוך לא היו יהודים היום, אז אתה יכול להיות רגוע. בעוד שני דורות הילדים שלך לא יזכרו שהיו יהודים ויהיו חילוניים חסרי דת לאום ומוצא למהדרין. שיהיה לך בהצלחה. אין שום דוגמא בעולם שבה היהודים יצאו מארצם להרוג עמים אחרים כי אינם שייכים לדתם, אתה פשוט לא יודע שום דבר אם זה מה שאתה טוען. ההפך הוא נכון. אין שום עניין ליהודים שאחרים יקבלו את דתם.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

גר נחשב ליהודי, אך אינו חלק מעם ישראל, עם הוא הגדרה אתנית ולא דתית, לכן היותו של אדם יהודי לא משייכת אותו לעם ישראל באופן אוטומטי, בכל העמים יש גם יהודים.

vk3

New member
לא מדובר על יהודים מעצם היותם...

יהודים כעם, אלא על הדת של אותו עם... ולך בטח שצריכה להיות תשובה לזה...

vk3

New member
יש הרבה דעות לעניין...

אבל בגדול זה נכון, שכול דת באשר היא, קטלנית, נוראית ואכזרית. זה דיי מעציב... ועדיף באמת שלא היה את המושג הזה. עדיף שכולנו היינו חילוניים, מאמינים בכוח עליון וחיים בשלום אחד עם השני. אבל זה נוגד את כול גזע האנוש...

vk3

New member
למה כמוני ../images/Emo35.gif

פשוט ללא דת שתכתיב את מעשיהם ואורח חייהם של אנשים, אלא שכל ונשמה.

מי שנתן לך את הנשמה,

נתן לך גם תרי"ג מצוות. חוץ מזה, לא אכפת לי שאנשים יהיו חילוניים אם טוב להם, אבל שלא יגידו לי שהדתיים פחות מוסריים כי יש להם מצוות. כי זהו קשקוש מגעיל שמבזה שליש מהעם שלך, ואת אבותיך.

vk3

New member
זה לא נאמר בשום אופן...

אני, חס וחלילה לא משמיץ את הדתיים. ישנם הרבה, הרבה, הרבה יותר דתיים מוסריים ומחונכים, מאשר חילוניים, ילידיי הארץ. אבל נדיה, ממה שראיתי בעשרת השנים הללו בישראל, שהדת ( לא משנה איזו), גורמת לאנשים להפסיק לחשוב. אנשים הופכים לעיוורים. לדוגמא, אני נכנס לאוטובוס והנהג הוא דתי מאמין. הרדיו שלו מודלק בכול רם וכול עשר דקות הנסיעה שלי באוטובוס, עד לבית הספר, שמעתי הטפה כזאת שלא שמעתי מימיי. שאנחנו צדיקים, נבחרים, עם סגולה ולמה מגיע לנו כול מה שאנחנו עוברים וכולם חוץ מאיתנו חוטאים והאל הפסיק לשמור עלינו, איך הוא מרשה זאת....... ולא היה לזה סוף. פשוט רציתי להקיא. אנחנו ואנחנו ואנחנו ואנחנו ואין אף אחד מלבדנו. והנהג כול שנייה, אמן, אמן, אמן...
כמו שמורתי לתנ"ך תמיד אומרת, כול אחד באמונתו יחיה והיא תמיד אומרת לנו שהיא לא מנסה להטיף מוסר או לשכנע, היא מספרת לנו סיפור יפה ( אכן סיפור מהמם) ושכול אחד ייקח ממנו מה שקרוב ללבו. ואני באמת אוהב את התנ"ך והדת, לכאורה, שקיבלתי עליי, אבל... אוף, אני אפילו לא יודע איך לאמר זאת... לא כווול מה שנאמר זה נכון ותמיד יש שיקול דעת שיכול לגרום לך לפעול אחרת. ואם אתה פועל רק על פי הספר, אז כאילו שאין לך נשמה. אולי אני טועה ואולי זו הבורות שמדברת מפי... אבל אשמח ממך לתגובה.

יש אנשים

חילוניים שלא חושבים ואנשים דתיים שלא חושבים. הדת כשלעצמה לא גורמת לאדם לא לחשוב, במיוחד לא יהדות שהיא כלל לא אורתודוקסיה אלא אורתופרקסיה (אתה צריך לקיים את המצוות, אבל אתה יכול לשאול שאלות ולהסתפק בנוגע לאמונות ומחשבות, וזה בסדר לפי היהדות). אני רק מסבה את תשומת לבך: כשאתה כותב: "הלוואי שכולם יהיו חילוניים וינהגו רק לפי צו המצפון וכו'" בהכרח תובן לא נכון. בנוסף, מניסיוני הילדים שגדלים בחברה הומוגנית גם אם היא הכי נאורה בעולם, יהיו פחות סובלניים מילדים שחיים בחברה מעורבת, הטרוגנית, שיש בה הרבה דתות, הרבה סוגים של אנשים וכו'. לכן השאיפה של "כולם יהיו אותו הדבר ואז לא יהיו מלחמות ושנאה ומריבות" היא משוללת יסוד. בני אדם הם שונים, ואם לא היו דתות שונות, אז היו נלחמים נגד "השונה" בגזע, במין או במראה החיצוני. שנאת השונה מוטבעת בטבע האדם ורק חשיפתו מילדות לכל מיני סוגי אנשים וחינוך לאהבה וסובלנות כלפי כל בני האדם (יותר כלפי אחיך, אולי, אבל בכל זאת כלפי כולם) ממתנת אותה. ליפ זה, אני כבר רואה כאן אנשים שהם נורא קיצוניים ומן הסתם יברחו לגור במקום שבו אין דתיים ואין אנשים ששונים מהם, ויחנכו את ילדיהם לשנאת דתיים, כמו שחינכו אותם. ומה יצא מכל זה? נכון, עוד מלחמות אחים. אני משתדלת לחנך את ילדיי לסבלנות כלפי חילוניים, דתיים, חרדים, נוצרים ומוסלמים ואטאיסטים ובודהיסטים, ומדגישה בפניהם את הצדדים הטובים של כל אחד ומשתדלת תמיד ללמד זכות על כל אחד (חוץ מהמחבלים ימח שמם ויתר האנטישמים, כי "המרחם על האכזריים סופו שיתאכזר על הרחמניים", ואנחנו לא בגישה הנוצרית של הלחי השנייה). ואם כולם היו עושים כמוני,תאמינו לי שהיו פחות מלחמות, פחות גזענות ופחות שנאת חינם.

SupermanZW

Well-known member
נכון, אבל

יש מקומות בעולם בהם היתה בעבר גזענות חזקה מאוד וכיום הגזענות שם פוחתת, מן הסתם היא פוחתת בעיקר בקרב אנשים המתרחקים מהדת (ולא אצל כולם), אני מדבר על ארה"ב בעיקר.

AcesHigh

New member
מתרחקים מהדת?

רק לידע אותך שבארה"ב יש פלג נוצרי הדוק המונה מיליוני מאמינים התומכים בישראל ומכבדים יהודים.

למעלה