נושא רגיש....

SupermanZW

Well-known member
טוב

לכל כלל יש גם יוצא מן הכלל, אך בדרך כלל הולכים על פי רוב.

SupermanZW

Well-known member
תרי"ג מצוות

תרי"ג המצוות מעידות על עצמן כי הומצאו ע"י אנשים גזענים שרלטנים ורעים, ולא ניתנו מאלוהים טוב ומיטיב, ראי בקישור.

אוסף של שטויות נבובות

של מי שאין לי מושג קל שבקלים על היהדות והוא שונא את הדת של עמו. לא ראוי לדיון או התיחסות.

SupermanZW

Well-known member
יש הבדל בין שונא למוחה

וגם אם האמת לא נעימה (ככה זה בדרך כלל) אסור להתעלם ממנה וצריך לשאוף ולפעול לשיפור המצב עד כמה שניתן, גם אם לא תמיד ניתן.

SupermanZW

Well-known member
לא מתכחש

דת אינה שורש אלא אמונה, ואם אספור את כל השורשים שלי אוגדר כאדם אוניברסלי, ארמוז רק שככל שהולכים אחורה באילן היוחסין שלי ניתן למצוא כי אבותי חיו במדינות רבות באירופה ובארה"ב, שני דורות אחורה (בלבד) מוצאי הוא רוסי פולני אוקראיני וליטאי, אז מה אני?

לא הבנתי

או שאתה יהודי, או שאתה לא. אם אינך יהודי, אז מה אתה עושה בדיון הזה בכלל, סליחה ומחילה? איני דנה על נצרות, אתה אל תדון על היהדות. זה חוסר טאקט לדון על דתו של עם אחר. ואם אתה יהודי, אז שורשיך הם בדת היהודית, כי רק יציאת מצרים ומתן תורה הגדירו את עם ישראל כעם.

Russia 4 Ever

New member
יציאת מצרים ומעמד הר סיני

כתבת ש-2 ארועים אלו הגדירו את עם ישראל כעם אך כיצד את יכולה להיות כ"כ בטוחה שהם אכן קרו? כל הארכיאולוגים הרבים שעבדו במצרים מצאו המון ממצאים ותעודים של ארועים אך לא נמצא כל זכר לכך שהיו שם אי פעם יהודים וזה די תמוה.

כי עם שלם לא משקר לילדיו

ואני לא יודעת מאיפה הידע שלך בארכיולוגיה, אבל יש ממצאים סותרים גם ממצרים וגם מהארץ. בסופו של דבר גם המדענים הם רק בני אדם עם האמונות שלהם, אבל יש גם כאלה שגילו תגליות שמסתדרות נהדר עם התורה, כגון "סנה בוער", מבחינה בוטנית אכן יש שיח עם תכונות כאלה, מלבד זאת גילו, למשל, כיצד היו יכולים לחצות את הים סוף וכדומה. אבל זה אפילו לא משנה כל-כך. עם שלם שאתה ואבותיך שייכים אליו קם התקיים ושרד רק בזכות ההגדרה הדתית שלו. אלה שהתייוונו, התבוללו וכו' נעלמו ואינם שייכים עוד ליהודים. זה המ שיקרה גם לחילוניים של היום, רק בעוד שני דורות, לדעתי. זה כבר קורה באמריקה, ברוסיה ובאירופה, היהודים "נעלמים" בגלל ההתבוללות. זה "השואה השקטה". כך שבהחלט יש שתי חוויות שעיצבו את אופי העם והבטיחו את הישרדותו, ובין שאתה מאמין שהן אמיתיות ובין שאתה חושב שהן מיתיות, זו עובדה.

SupermanZW

Well-known member
משקר ועוד איך

פעם מיליוני יוונים האמינו במיתולוגיה היוונית, מיליוני מצרים האמינו במיתולוגיה המצרית, ורוב עמי העולם האמינו במיתולוגיות אשר אין להן כל קשר עם המציאות, כל המיתולוגיות האלה עברו מהורים לילדיהם, אז מה, גם היום מיליוני יהודים מאמינים במיתולוגיה היהודית, מיליוני נוצרים מאמינים במיתולוגיה הנוצרית, מיליוני מוסלמים מאמינים במיתולוגיה המוסלמית, והדתות האחרות גם מאמינות במיתולוגיה, ההבדל הקטן הוא שבמיתולוגיות המונותאיסטיות נזכרים גם מעט סיפורים אמיתיים, אבל רוב הסיפורים שם הם שקרים והמצאות, והכל עובר במשפחה.

Levos

New member
ירית לעצמך ברגל

אם קיים שיח שיכול לבעור הרבה זמן, אז זה בעצם מבטל את הצורך באלוהים ב"נס".

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אני יהודי, אבל שורשי נמצאים במדינות רבות. יציאת מצריים אינה אלא עוד סיפור מיתולוגי, עם ישראל התהווה בתקופה מאוחרת יותר, תוכלי לקרוא על כך במאמר המצורף.

על כל הוכחה מדעית

אפשר להביא הוכחה נגדית. אתה בעצם טוען שקורבנם של אבותיך שהעדיפו למות על מוקד ולא לבגוד בדתם היה לשווא? היה עדיף שכולנו נתאסלם או נתנצר או נתייוון כשהוצע לנו זאת? ככה היינו היום בטח הרבה יותר נאורים והעולם היה טוב יותר, ללא יהודים. אין גבול לשנאה עצמית שלכם?

SupermanZW

Well-known member
לא

אני טוען שהיה מוטב לו לא היו דתות בעולם, הנצרות והאיסלאם גם הן דתות גרועות ומיותרות ובוודאי אם היו אבותינו מתנצרים או מתאסלמים לא היה המצב טוב יותר, אך לו היו עושים עצמם כאילו מתנצרים או מתאסלמים (כלומר רק למראית עין) יכלו להציל את חייהם, ובאמת הם נהרגו לשווא, בפועל, גם אם למראית עין היו ממירים את דתם יכלו להמשיך להאמין באמונתם המקורית ולהישאר בחיים, חבל שלא עשו זאת לפחות, רק אם היו רוב בני האדם בעולם לוותר על דתם היינו נאורים יותר והעולם היה טוב יותר, אם רק היהודים יעשו זאת הדבר יחליש אותם וזה לא כדאי, אני מדבר על מהפכה אוניברסלית אשר היתה יכולה לשפר את העולם אך לצערי אין סיכוי שתתחולל.

AcesHigh

New member
ניסו את זה כבר...

להגיד לך מי? ללחוש? אז.... היטלר וסטאלין! אבל אל תגיד לאף אחד.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

הם היו רוצחים, רצח אינו פתרון. רק אם המהפכה היתה מתחוללת בדרכי שלום, ללא כפיה וללא רצח היתה יכולה לגרום לשינוי חיובי, מוטב היה לו היטלר וסטאלין לא היו נולדים.

AcesHigh

New member
כן..

לך שכנע בדרכי שלום מילארדי אנשים מאמינים לזנוח את אומנתם.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אמרתי כבר שחזוני הוא אוטופי ושאני יודע שלא יתממש, אז מה הנקודה שלך? אם היו מוצאים דרך לא אלימה לשכנע אנשים לעזוב את דתותיהם המצב היה טוב יותר, שים לב, לא אמרתי שהדרך הזאת קיימת, זו רק שאיפה.

אין מקום להשוואה בין היהדות

לאיסלאם למשל. פשוט אין. אמנם בתנ"ך כתובים כמה דברים לא נעימים לקריאה, אבל אתה רואה מישהו הולך ומממש אותם? אתה רואה את המוני בית ישראל הולכים ומוחקים עם שלם? להיפך- רוב העם הזה דוגל ומחונך על ערכים של שלום, צדק ודמוקרטיה. לעומת זאת, שכנינו המוסלמים מקפידים לשלוח 10 מתאבדים ביום, שיתפוצצו לנו באוטובוסים בשם אללה, תוך צעקות "אללה הוא אכבר". ההבדל פשוט עצום ואתה עושה כאן השוואה מבזה.

למעלה