גזענות
היא שנאת אדם על בסיס גזעו או מוצאו. אתה מדבר על התסייגות של היהודים מעובדי אלילים. יש לציין כי עבודת אלילים לפי התורה אסורה גם לגויים, וזהו אחד החטאים הגדולים ביותר (אין דין נוצרות או איסלם כדין עבודת אלילים). כך שההסתייגות היא מחטאים שלהם ולא מעצם היותם בני אדם שאינם יהודים. בחלק מההלכות ההפרדה נובעת מכך ש"עניי עירך קודמים", כלומר, אתה חייב קודם כל לאחים שלך. ועל כך אפשר לדון הרבה זמן, פעם העברתי סדנא שלמה בנושא הזה, אז אין לי כוח לדון בו, אבל תאמין לי שהעדפת בני עמך על עמים אחרים לעניין עזרה, סיוע, וענייני מצוקה אחרת, בסיכומו של ענין הופכת את החברה למוסרית יותר ולא למוסרית פחות.(אם כל אחד ידאג לבני עמו, מצבנו יהיה נהדר... ככה ידאגו לכולם...) כך שאני עדיין לא רואה איפה הגזענות שאתה מדבר עליה. גזע נבדל בתווי פנים, שונות בדיבור, בנוהגים וכדומה. אין שום הסמכה שיש ביהדות דבר-מה שמתעב אחרים על סמך נתונים כאלה. הדבר היחיד שמדובר בו הוא שאנשים שעובדים אלילים ראויים לגנאי ולא ראויים לעזרה או כבוד של עם ישראל. זה נוגע אך ורק להתנהגותם. יש מספר הלכות שנקבעו, שמתיחסים לכל הגויים, ולא רק לעובדי אלילים, וזה מפני שליהודים היה ניסיון רע מאוד מחיים לידם וההלכות האלה נבעו מהניסיון הזה. דוגמה, לא סמכו על נוכרי שנשאר עם בחורה בחדר לבד וכדומה. פשוט מניסיון. היום זה כמובן יהיה תקף בנוגע לנוכרי שהוא שונא ישראל ידוע.