נושא רגיש....

SupermanZW

Well-known member
יש מקום להשוואה

בתושב"ע כתוב שמותר לגנוב מגויים ושאסור לחלל שבת כדי להציל חיים של גוי, יהודים דתיים מתייחסים לכך ברצינות רבה.

איפה קראת את זה?

כנראה שידיעותיי בתושב"ע, אל אף הרבה שנות לימוד, נופלים משלך, מכיוון שאיני זוכרת דברים כאלה (כלומר, אני זוכרת את הדיון אבל אלה לא המסקנות שם וודאי וודאי שלא ההלכה) שמא כבודו יביא פסק של שו"ע או משנה ברורה או לפחות "יד חזקה", או נגיד של אחד האחרונים, בנושא זה? אשמח לעיין ולהיווכח.

מי כתב את הדבר הגאוני הזה?

אתה ברצינות מביא לי עבודה של בית הספר כהוכחה לדעתך? מה דעתך לשבת בעצמך על כל המקורות ולעשות חקר מעמיק, כולל שאלונים סוציולוגיים בקרב היהויד הדתי ורבני הציבור בארץ ובחו"ל, וכדומה? אז אולי אתחיל לקחת את דבריך ברצינות...

גזענות

היא שנאת אדם על בסיס גזעו או מוצאו. אתה מדבר על התסייגות של היהודים מעובדי אלילים. יש לציין כי עבודת אלילים לפי התורה אסורה גם לגויים, וזהו אחד החטאים הגדולים ביותר (אין דין נוצרות או איסלם כדין עבודת אלילים). כך שההסתייגות היא מחטאים שלהם ולא מעצם היותם בני אדם שאינם יהודים. בחלק מההלכות ההפרדה נובעת מכך ש"עניי עירך קודמים", כלומר, אתה חייב קודם כל לאחים שלך. ועל כך אפשר לדון הרבה זמן, פעם העברתי סדנא שלמה בנושא הזה, אז אין לי כוח לדון בו, אבל תאמין לי שהעדפת בני עמך על עמים אחרים לעניין עזרה, סיוע, וענייני מצוקה אחרת, בסיכומו של ענין הופכת את החברה למוסרית יותר ולא למוסרית פחות.(אם כל אחד ידאג לבני עמו, מצבנו יהיה נהדר... ככה ידאגו לכולם...) כך שאני עדיין לא רואה איפה הגזענות שאתה מדבר עליה. גזע נבדל בתווי פנים, שונות בדיבור, בנוהגים וכדומה. אין שום הסמכה שיש ביהדות דבר-מה שמתעב אחרים על סמך נתונים כאלה. הדבר היחיד שמדובר בו הוא שאנשים שעובדים אלילים ראויים לגנאי ולא ראויים לעזרה או כבוד של עם ישראל. זה נוגע אך ורק להתנהגותם. יש מספר הלכות שנקבעו, שמתיחסים לכל הגויים, ולא רק לעובדי אלילים, וזה מפני שליהודים היה ניסיון רע מאוד מחיים לידם וההלכות האלה נבעו מהניסיון הזה. דוגמה, לא סמכו על נוכרי שנשאר עם בחורה בחדר לבד וכדומה. פשוט מניסיון. היום זה כמובן יהיה תקף בנוגע לנוכרי שהוא שונא ישראל ידוע.

SupermanZW

Well-known member
זה הכול?

קראת את כל מה שכתבתי? מה עם ההתייחסות לכך שהתורה רואה בגויים בהמות? מה עם אפליית עמים מסויימים והאיסור עליהם להתגייר? (עמונים ומואבים) מה עם קלות ראש בנוגע לממונם וגופם של גויים? יש עוד דברים שאני מעוניין שתתייחסי אליהם בדברי שהבאתי בקישור.

רק שגם אם תצליח,

ברגע של משבר הם... יתחילו להתפלל

אתה מרשה לעצמך מה שאינך מרשה

לאחרים. אתה מרשה לעצמך להגיד "לא חוכמה לכרות עורלה כדי למנוע בה סרטן, כי אז אפשר לכרות כל איבר בגוף כדי שלא יתפתח בו סרטן"... נעזוב את זה שהעורלה לא חיונית לאדם ואין לה שום תפקיד ואילו לאיברים אחרים יש, ונתמקד בזה שאתה פשוט מרשה לעצמך לעשות את אותה השגיאה באומרך- "אם לא היו דתות בעולם, המצב היה יותר טוב"... כלומר- לא היו מלחמות. זה נכון מאוד, אבל גם אם לא היו בני אדם בעולם- לא היו מלחמות, ואם לא היה עולם בכלל- גם לא היו מלחמות, כי לא היה איפה להלחם. זה שקול בדיוק לנושא העורלה והסרטן. אם לא הייתה עורלה- לא היה יכול להתפתח בה סרטן. אם לא היו בני אדם- לא יכלו להיות מלחמות. הדת היא צורך נפשי של האדם ואי אפשר בלעדיה- וכמובן שאם תעקור אותה זה לא יפתור שום בעיה ולא ישפר את העולם- האדם ימצא דרכים להתאכזר לבני מינו ולמינים אחרים מאחר וגם הוא בעל חיים וגם לו יש אינסטינקטים חיתיים שהוא צריך להביא לידי פורקן.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אם לא היו דתות בעולם פירושו שהאנשים לא היו מאמינים בהן ולא שלא היו אנשים בעולם, אני רוצה שלכל בני האדם בעולם יהיה טוב יותר ויודע שאם לא היו דתות היה טוב יותר לרוב האנשים, אך אני גם יודע שרצוני זה לא יתממש, אך זה עדיין לא אומר שאינו אידיאלי, זה רק אומר שהוא אוטופי.

אתה מתפקד נהדר כנביא

אך לא כאיש-שיחה שמתבסס על עובדות, במקום על השערות. מצטער. דיון לא עובד ככה. אתה לא יכול להוכיח שאם לא היו דתות הכל היה יותר טוב, או במילים אחרות- אתה לא יכול להוכיח שאם לא היו דתות- לא היה גורם אחר שהיה מביא למלחמות בתדירות גבוהה. אם אתה רוצה להמשיך את הדיון בהתבסס על השערות והתנבאויות- בכיף, רק תגיד. גם אני יכול לספר סיפורים.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

לא אמרתי שאם לא היו דתות לא היו מלחמות אלא שאם לא היו דתות היו פחות מלחמות, הרי ידוע לנו שמלחמות רבות נגרמו כתוצאה מהדתות אך לא כל המלחמות, לכן אם לא היו דתות היו פחות מלחמות, ושוב, לא אמרתי שלא היו בכלל מלחמות, אך כל שיפור הוא לטובה.

זה כבר דיון אחר, דיון פילוסופי ../images/Emo13.gif

לדעתי האדם היה מוצא דרכים אחרות להתאכזר לבני מינו, ולהביא לידי פורקן את יצר ההרס העצמי וההשמדה הטמון בו. אבל שוב, זה כבר דיון פילוסופי, המשוכנעים ישארו בדעתם, והלא-משוכנעים ישארו לא-משוכנעים.

כמה מלחמות:

מלה"ע הראשונה מלה"ע השנייה כל מלחמות הקומוניסטים בלא קומוניסטים בעולם כולו רוב מלחמותיה של רוסיה הצארית- כמו המלחמה עם תורכיה מלחמת הצפון והדרום בארה"ב מלחמת "הלנה מטרויה" מסעותיו של אלכסנדר מוקדון מסעותיו של נפוליאון מממ... בעצם, כשאני חושבת על זה, יש הרבה יותר מלחמות שהקשר שלהן לדת כל-כך קלוש שאתה לא תצליח למצוא אותו. אלה מלחמות על עצמאות, על שטח, בגלל אמביציול אישיות ובגלל הפוליטיקה והשליטה (עניינים של בנים... כמו שאמרתי, אלמלא היו גברים בעולם בטח לא היו מלחמות) מלחמות האידאולוגיה... ואפילו בגלל אישה.

AcesHigh

New member
לא הבנתי דבר אחד.

אם התנ"ך או לא אלא רק מיתולוגיה בשבילך ואינו הוכחה ברורה וחותכת לקיומו של העם היהודי למה אתה שב וממשיך לתת דוגמאות משם?

SupermanZW

Well-known member
תגובה

כדי להראות שאפילו הספר שאתה מאמין בו סותר את דעתך, אני מראה מתוך בסיס אמונתך את אי נכונותה ומראה שהתנ"ך מפריך למעשה את עצמו.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

בכך שהגרים לא היו מעם ישראל וגם ה"ערב רב" מ"יציאת מצרים" ובכל זאת קיבלו על עצמם את הדת היהודית, לכן היו יהודים שאינם מעם ישראל.

AcesHigh

New member
נכון...

כמו שמעיה ואבטליון שאחרי זה הפכו למלומדים ומקובלים בקרב עם ישראל.

AcesHigh

New member
המדע שלך...

"הצליח" להוכיח שהעולם נוצר מאפונה... הרשה לי לא להוסיף כלום ורק לצחוק.

למעלה