נושא שכבר דובר בו רבות

גם אני כזאת (כמו יוסי, לא כמוך ../images/Emo3.gif)

ואני חושבת שאת תכונה שירשתי מסבתא שלי, שאמא שלי מעידה שתמיד תמיד, לא משנה מה קורה, מת העולם נשרף הים, היא בין שתיים לארבע שוכבת במיטה/ בחוץ וקוראת ספר. והיא גידלה חמישה ילדים. ואני חושבת על זה הרבה בעיקר כי יש לי חברה טובה, עכשיו בהריון שלישי, שלפי דעתי הולכת להגיע למצב דו מימדי מאד בקרוב. כבר עכשיו היא נראית במו נחש בריח שבלע חבית (רק בעמידה). תמיד כשאני מדברת איתה היא גם מסדרת/ מקפלת/ משחקת עם הילדים, וזה ככה עוד מזמן הלימודים כשהיא שכחה לאכול כי היה כל-כך הרבה ללמוד/ להכין/ להתכונן ולשנן. ואני אמנם כרגע חווה שניות ראשונות של אמהות, אבל עדיין ברור לי שאהיה מאד שונה ממנה. אז כמו שאת רואה - יש לי אותן מחשבות אבל ממש לא בהקשר בין מיני. זה מאד מאד עניין של אופי (ואולי גם של עוד כמה תכונות מולדות). רציתי לכתוב סדרי עדיפויות ומחקתי כי פתאום חשבתי לעצמי מה זה אומר - שהילדים שלה חשובים לה יותר מלי? כי זה ממש לא נכון. אבל אחרי שתי שניות נוספות - אני חושבת שזה בכלל לא המדד הנכון. אני חושבת שאין לי את יכולת ביטול העצמי הזאת. הצרכים שלי מציקים לי באותה מידה כמו צרכי הבית ואני עושה את הבחירה ביניהם. רוב הזמן הבית מנצח, אבל לפחות פעם ביום אני עולה לסדר היום. האמת שבשבילי זה צורך קיומי. אני חייבת את הרגעים האלה של ריסטרט למוח, ולא חשוב אם זה לשבת מול הטלוויזיה או לקרוא ספר או לגלוש באינטרנט. אחרת כל התפקוד שלי נפגע. ולא חשוב לי שיש בלגן בסלון כרגע.

רות י

New member
צר לי, עמית, אך זה ממש לא קשור

למגדר. זה רק עניין של אופי וסדרי עדיפויות. אני ממש כמו יוסי. ובעלי ממש כמוך. הוא משתגע ממני, ואני משתגעת מהפדנטיות וחוסר היכולת שלו לעשות "פוס" ל- X זמן, ופשוט לנוח, לנפוש, "לשבור את הכלים". אני לא מרגישה צורך שהכל יתקתק לפני שאני צופה בטלויזיה/קוראת עיתון. והוא לא יכול לעבוד כל עוד יש "אי סדר" קליל או משהו שזקוק לידי הקסם שלו. בקיצור - רק עניין של אופי וקווי אישיות.

עמית@

New member
אל תטעי - זה לא שאני חייבת שהכל יהי

נקי ומסודר, ממש לא.. אבל באמצע הלחץ באמצע ביום, פשוט להרפות מהכל? ברור שזו גם אני אבל אני לא מסוגלת..

עמית, השרשור הזה כל כך בזמן ובמקום

ומציף כל כך הרבה דברים שאני מדחיקה. המצב אצלנו די דומה ובכל זאת שונה: אני, ששוחקת את עצמי עד דק בתמרון בין ילדים/בית/עבודה/זוגיות (שימי לב לסדר - לא מקרי בכלל...), ו-ד', שאמנם תורם את חלקו למאמץ המשפחתי, אבל...קשה לי להגדיר מה בעצם מפריע, אז אתן דוגמא: יש יום שבו הוא נשאר עם האפרוחון ואני בעבודה. הוא ידאג לו מבחינת בטיחות, אבל כשהוא יאכיל אותו כל הבית וכל בגדיו של האפרוחון יעידו על כך...(ככה זה כשעושים כל דבר עם ספר ביד
). מה שיוצא זה שאני מוותרת על התרומה שלו וזה בעוכריי (קשה לי) וגם בעוכרינו.

ו שתי

New member
לויודעת אם זה ענין מגדרי או הבדלי

אופי. גם אצלנו זה ככה, למרות שהחלוקה בינינו שונה. כל פעם שאני אומרת לו משהו על זה, להגנתו הוא רק יכול להגיד "אז תניחי אותה רגע, מקסימום היא תבכה" ואתן יודעות מה? אצלו היא כ"כ רגועה, חברותית ומשוחררת (זה כנראה משהו אצלי). לפעמים אני ממש מתבאסת, אבל לרב סתם מקנאה שמצליח לו להעביר לה את המסר "גמני חי פה, לא רק את" בעצם כן גיבשתי דעהף אצלנו זה פשוט הבדלי אופי.

אצלניו גם אותו דבר

יוד (שלי!!!) הוא אבא מדהים שיש בינינו שותפות מלאה בכל נשא הידים (בנושא תחזוקת הבית זה קצת שונה אבל עכשיו זה עבר לעוזרת ככה שזה לא משנה) אבל... שהוא יוצא לסיגריה הוא יוצא ואני שומרת שיהיה לו החמש דקות לבד כי אני מבינה שזו לא רק סיגריה אלא "ברייק" מהילדים. ושאני יוצאת לסיגריה אז הילדים אחרי והוא גם ואז גם הוא מדליק סגריה ואז אני מכבה את הסיגריה ונכנסת הבייתה עם הילדים... כמובן שזה עוזר לי לא לעשן - בזמן האחרון אני בדרך כלל לא מעשנת לפני תשע בערב. אבל גם אני רוצה חמש דקות שקט!!!!

אור67

New member
מזדהה.

גם לי יש סוג של יוסי כזה(בשיוויוניות וב"פוס" שהוא לוקח מהעולם) אני חושבת שזה אופי, בעיקר, למרות שמעולם לא נתקלתי בגברים האלה, עם האופי ההוא.(כמו בעלה של רותי למשל). אבל אם במחקר מדעי יוכיחו את ההקשר הגנטי לא אתפלא. בכלל לא.

משוש30

New member
אני מודה שאני מצליחה לעשות את

אותו הדבר כמו הגברים...(אייקון מתבייש?) אם אמא שלי נמצאת עם מתן אצלנו בבית אחר הצהרים אני מסוגלת בכיף לגלוש בפורום (ממש כמו שאני עושה עכשיו) או לראות קצת טלוויזיה. ובסופי שבוע בהחלט יש רגעים בהם הבעל לבד עם מתן ואני נחה (וההיפך כמובן). בקיצור אין סיבה שלסירוגין לא תקחי גם את הפסקה יזומה ותעבירי את האחריות לגבר.

מבינה בדיוק על מה את מדברת

כי גם אני כמוך וודים כמו יוסי. לא יודעת אם זה עניין של מגדר או עניין של אופי. פעם חשבתי שזה יתנקם בודים כי אני משקיעה המון זמן בילדה והוא תמיד יושב ליד המחשב. מה את חושבת שקרה? מעריכים אותי יותר על השעות שישבתי עם בגדים לא נוחים כי לא הספקתי להחליף לטריינינג? (גם אצלי נקודה מכריעה) לא! לוטן יודעת טוב מאוד שכשהיא נמצאת עם אבא שלה אז הם משחקים ביחד ליד המחשב. וכשהיא איתי - אסור לי להתקרב למחשב ואני נדרשת לתת לה את תשומת ליבי המלאה לפני הכל. גם כשהיא מופקדת אצל אבא שלה ואני נמצאת בסביבה. אז מה שקורה בזמן האחרון הוא שאני לומדת להיות יותר כמו ודים, מלמדת אותה לדחות סיפוקים ומשתפת אותה ברגעים *שלי*, כמו למשל - הולכים ביחד לחדר של אמא להחליף בגדים. כן, לפני שמכינים ללוטן אוכל. אין ברירה.

lulyK

New member
אני חושבת שזה מלמד אותם יותר

מדחיית סיפוקים. שאלת אותי על העדר רגשי האשם (אגב, כשצריך אני יודעת להרגיש אותם. עייני ערך "הנקה"
), לדעתי זה קשור מאד לתחושת "מגיע לי" שטבועה אצלי עמוק. אני מקווה שגם יותם יפנים את התחושה הזו.

את צודקת. זה מלמד אותה גם כבוד

לצרכים של אנשים אחרים, סבלנות, השתתפות בפעילויות המשפחה להבדיל מזה שכל העולם סובב סביבה. באמת רציתי לשאול אותך לגבי ההנקה, כי זו דוגמא כל כך מובהקת. אין לי תחושת "מגיע לי". אמא שלי תמיד הסבירה שזה ההבדל ביני - אחות בכורה - ובין אחי הקטן.

yaelia

New member
באמת מעלה תהיות רבות

אנחנו כל כך מכירים אחד את השני ואת ה'סף' אחד של השני, שכבר מראש אנחנו יודעים מתי להעביר פיקוד ומתי להתאושש בשניות כי השני צריך יותר. למשל ביום ששי אחרי הצהריים ברור שבשניה שש. חוזר מהעבודה, הלל עובר אליו ואני הולכת לישון, שבת בבוקר- הפוך. הילדים שלנו מאוד מרגישים מה הלך הרוח שלנו, הללי יודע כשאני רגוזה גם אם אני מתנהגת כרגיל, הוא יודע מתי אין לי סבלנות ומתי הוא יכול לטפס עלי ע--ד מחרתיים. הוא גם יודע שהוא יכול להעסיק את עצמו כמה דקות כשאנחנו נכנסים הביתה עד שאני עושה פיפי ומחליפה בגדים, הוא גם יודע שלפעמים שנינו על המרבד, אבל אמא שותה קפה ומדברת בטלפון. אולי זה נובע מזה שאין בי טיפת קונטרול-פריקיות ואני וותרנית מראש (שזאת תכונה שלילית לחלוטין), אולי זה נובע מעצם העובדה שאני יודעת שטוב לו אתי וטוב לו עם אבא שלו וטוב לשלושתינו יחד. והעיקר, וזה קשור אלי וגם אל ש., שנינו לא עסוקים ברגשי אשם, לא שאנחנו יודעים כל כך הרבה על הורות, אבל אנחנו בטוחים שרוב הזמן אנחנו בסדר גמור. לא חושבת שזה עניין ג'נדריאלי, חושבת שזה עניין של גישה לחיים.

lulyK

New member
עמית, זה בטוח מוקצן יותר כשיש

בבית תינוק/ת יונק/ת, או סתם תינוק קטן. נכון שלפני שדורון נולדה כמעט לא ראית את זה?

עמית@

New member
קודם היה לי את תמר.. לפני הילדים

בפירוש לא ראיתי את זה (או שזה לא היה קיים? או שזה קיים גם אצלי והילדות רק מקצינות את זה שקשה לי להרפות?)

lulyK

New member
ברור שלא שכחתי את תמר ../images/Emo3.gif

הנחתי שעם ילדה קצת יותר גדולה הרשית לעצמך יותר. אז לא?

lulyK

New member
אז לפחות יוסי מרשה לעצמו בבית שלכם.

טוב שלילדות יהיה ממי ללמוד

צהלולים

New member
ואני דוקא מבינה לגמרי מה שאת אומרת

וגם אני בכלל לא שמתי לב לזה לפני הלידה. רק אחרי, פתאום בלט מין חוסר-שוויון כזה שמקורו בהתיחסות של כל אחד מאיתנו לחיים עם התינוק: אני שמה את התינוק לפני הצרכים שלי (וזה כולל פיפי, מקלחת ואוכל) והוא - גם הוא שם את התינוק במקום ראשון, אבל אם התינוק רגוע והכל בסדר, בלי בעיה הוא יתפוס נמנום, או יכין לעצמו לאכול, וגם לא יתבייש לבקש ממני עזרה על מנת למלא את הצרכים האלה. ואת יודעת מה...? אחרי כמה חודשים בהם התייסרתי עם עצמי, וכמה שיחות נפש עמוקות עם האיש, הבנתי משהו - שהוא צודק, ואני טועה. אני מעדיפה (משום מה?) להיות קצת "קורבנית", והוא פשוט מנסה לחיות כמה שיותר טוב, והוא לגמרי צודק בזה. למה שלא יעשה פיפי כשהוא צריך? מה זה נותן לי להתאפק שעות? ומה יקרה אפילו אם אני אלך להתקלח עשר דקות, בזמן שהתינוק בלול? (ואפילו, חס וחלילה, מקטר קצת. אני כמובן לא מדברת על בוכה או צריך משהו באמת). לפעמים הפשטות שלהם, אפשר ללמוד ממנה משהו.

מאז

New member
אז אני מהזן הכי גרוע ../images/Emo10.gif

כי מצד אחד- בעניין המולטיטסקינג המצב אצלינו פשוט הפוך, לגמרי, מהסטריאוטיפים. אני לא מסוגלת לעשות יותר מדבר אחד בו זמנית (וזה במקרה הטוב...). בקושי מסוגלת לדבר בטלפון תוך כדי רחיצת כלים. בעלי הוא אלוף המולטיטסקינג - עושה חמישה דברים בבת אחת, וזה לפעמים משגע אותי (במיוחד כשהוא במחשב תוך כדי השיחה איתי). גם אני מסוגלת לנוח באמצע יום - פשוט כי אני גמורה. מצד שני- אני גם אלופת רגשות האשמה. ממש פיתחתי את זה לגבהים (או יותר נכון - לתהומות) חדשים. אז פלא שאני די בדיכאון?

למעלה