נושא TV בפורום אודיו וקולנוע ביתי

Ron W

New member
כתבת שדו# צריך להשמע דו.. אל תעלב זה אנרדסטיימנט

אתה לא למדת מוזיקה מעולם ובטח לא ניגנת
גם מתמטיקה לא ממש למדת
לא מבין איך מכוונים כינורות בקווינטות אני יודע שמכוונים גיטרה
ביחס טונאלי בין המיתרים שלא פוגע בתאימות לפסנתר
הוכחתי לך שקווינטה היא יחס 50%
החישוב שלך הוא רמאות עצמית כי 7 קווינטות הם 49 חצאי טון
וב4 אוקטבות 48 חצאי טון
הבנת את השטויות שכתבת?

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
1. היכן בדיוק אמרתי שדו# צריך להישמע כמו דו?
2. מהיכן הסקת שלא למדתי מוסיקה ומעולם לא ניגנתי?
3. לגבי מתמטיקה, או קיי. צדקת. לא ממש הסתדרתי עם המקצוע הזה.
4. מה שייך כינור לגיטרה? בכינור יש 4 מיתרים. מהנמוך לגבוה: סול, רה, לה ומי. ככל שזכור לי, המרווחים ביניהם הם קווינטות. אז עפ"י קולן, פסנתר או אבוב (תלוי בנסיבות: נגינה בבית, נגינה עם פסנתר או נגינה עם תזמורת), מכוונים את הלה. מהלה מכוונים קווינטה למי, קווינטה לרה וקווינטה מהרה לסול. עד כאן? יופי נחמה. אז בכינור, הכיוון הוא בקווינטות זכות. הלאה. בגיטרה יש 6 מיתרים, במרווחים שונים. מהנמוך לגבוה: מי. לה. רה. סול. סי. מי. אז המרווחים הם קוורטה, קוורטה, קוורטה, טרצה גדולה ושוב קוורטה. ויש דרך לכוון גיטרה, מעבר לשימוש בקולן 6 צלילי. מספיק לה.
5. אם תקשיב קצת לזולת, לא תזלזל ותתחיל להשקיע בלימוד על מעגל הקווינטות, אתה תתפלא לגלות, שהחישוב שלי אינו רמאות. נהפוך הוא. אתה אונס את חצי הטון ה"מיותר" שדיברתי עליו, כדי שיידחס אל תוך 48 חצאי הטונים שאתה מדבר עליהם. אבל אין לך ברירה ואתה חייב לעשות זאת. כי אם לא תעשה כך, ותדייק בכיוון של חצאי טונים מתמטיים, מבלי שתעתיק אותם מאוקטבה לאוקטבה, אלא תבנה את הכיוון מלמטה למעלה ברצף?? אתה תגלה שהדו של האוקטבה הרביעית כבר לא יהיה דו אלא יהיה דו דיאז. עד כאן. מכאן, טול קורה מבין עיניך ותתחיל ללמוד. וכשתלמד, תבין מי משנינו צודק. אה. נזכרתי. לפעמים מופיע כאן בפורום גם כנר. VIOLINIST. נסה לאתר אותו וקרא לו לשיחה הזו בינינו. אולי הוא יסביר טוב יותר את מה שלא הצלחתי להסביר ככל שניסיתי.

Ron W

New member
ספרת 7 קווינטות וציפית שיסתיימו בדו

משה כתבת שטויות כאילו 7 קווינטות יתנו 4 אוקטבות
אין לי בעיה איזה מרווחים יש בין מתרים - אלא במה שציינת
לנסות לסגור 7 קווינטות למכפלה של 4 אוקטבות
כשיש לך 49 חצאי טונים וקוראים להם בשמות שלהם
הם לא 4 אוקטבות בחיים לא בתד ולא בתו
כתבת על מעגל הקווינטות ששיך לסולמות מוזיקליים
ולא לכיולים

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
לא. לא כתבתי ש-7 קווינטות יתנו 4 אוקטבות. כתבתי שכשאתה מנסה
לקחת מרווח זך ולבנות עליו כיוון שיישמע אבסולוטי, זה פשוט לא יעבוד. אבל מכיוון
שאתה כן יכול לנגן קווינטות בפסנתר, ולעלות איתן מלמטה למעלה, ובפסנתר יש יותר מ-4 אוקטבות.... מה נהיה? נהיה שאו שתדייק את כיוון הקווינטות ואז כל הכיוון שלך יתחרבש, או שהקווינטות לכל רוחב הספקטרום של הפסנתר לא תהיינה זכות. עד כאן?

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אה, אז אתה בטח תשאל... נו. כנר עלק. כנר שלא מצליח להבין שהוא
מחשב חצי טון אחד מיותר. אז איך הוא מנגן? איך הוא לא סוטה מהכיוון כשהוא עובר 4 אוקטבות? אז המזל הוא, שבכינור הצואר (השחיף) אינו מסומן והאוזן מנחה את האצבע היכן בדיוק לנחות על המיתר, כדי שבכל אוקטבה, המרווחים יישארו נכונים. זה לא כלי עם מצבים קבועים. זה כלי עם אצבעות גמישות ועם דרישה לאוזן רגישה במיוחד.

Ron W

New member
אתה באמת ככה גם בחיים האמיתיים? גגל על מעגל הקווינטות

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
טוב. אין עליך. רק אתה חכם. ואני ככה בחיים. לא קל לי, אבל
כשאני צודק, אני אכן צודק.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
תרשה לי לחלוק על גישתך...
טלוויזיה היא חלק מהחוויה, בעיקר כשהפורום גם נקרא "אודיו וקולנוע ביתי".

ומכיוון שטלוויזיה (כמו גם מערכת סטריאו או מערכת ק"ב, או אפילו רמקול), עלולים להתקלקל, השאלה מה ניתן לעשות, מתאימה לכל רכיב במערכת. אז או שמסייעים כאן למצוא מה התקלה (ו/או שמפנים אל האיש הטכני המומלץ), או שמחליטים שלא לגעת בתחום זה אבל אם זו ההחלטה, זה אמור להיות נכון לכל קשת המכשירים.

אז נכון. אפשר לדון גם בשיטות השונות של המסכים ובמה חדש בתחום (וכל הזמן יש חידושים). בשנים האחרונות, כל המותגים הנחשבים הופכים עולמות כדי להגיע קרוב יותר על שיאי התמונה הנחשקים, שיתקרבו ככל האפשר לצפייה בסרט קולנוע אמיתי. ההגעה לדרגות הגבוהות מעלה את המחיר לרמות "מחרידות", אבל הרבה פחות מחרידות משהיו רק לפני מספר שנים לא רב. ככה שהגשמת החלומות בתחום הזה די ניתנת להשגה כיום.

כעת אנו מתקרבים גם למשחקי המונדיאל, דבר שיביא לגל רכישות אדיר גם בתחום הטלוויזיות, ואתה תראה, שהדרישה לענקיות בגודל 75-85 אינטש יזנקו לרמות שלא ראית דוגמתן עד היום...
ראוי לציין, שכבר ביום שישי השחור, נראו דרישות די ניכרות למסכים הללו, ומחיריהם כיום הפכו ל"כמעט שפויים" למי שבאמת רוצה לחוות בביתו את הגודל הזה. ראוי גם לציין, שההוזלות של כחלון ניכרות כיום היטב בירידת המחירים ובגידול בדרישה. ראוי לציין, כי המחירים כעת נמוכים משהיו ביום שישי השחור...

לכן, אני חושב, שגם אם משתתף כלשהו שואל שאלה טכנית, או מחפש פתרון למסך שייועד ל"גיימינג", הפורום הזה אמור לשרת אותו. וכן. מסך טוב יכול בהחלט לתת מענה מצוין גם לחובבי הגיימינג [ודווקא כאן ה-OLED פחות מומלץ].

אני לדוגמא, מנהל את פורום הגינון בתפוז. גם אצלי אין "תנועה מטורפת של גולשים" ובהנחיות הפורום (שאני כתבתי), רשום במפורש, שאנו איננו הכתובת למוצר המכונה "דשא סינתטי", שנעשה בו שימוש גובר והולך בגינות הפרטיות. על הנושא הזה ניתן לדון בפורום "עשה זאת בעצמך" או בפורום "בונים בית"... אבל מה לעשות? למרות הכל, איני מוחק שרשורים שמנסים לדון בנושא. אם בא למישהו לשתף פעולה ולהשיב? שיעשה זאת. נכון. מעבר לזה, איני מאפשר פרסומים, אבל אני מניח שגם פה, בפורום זה, המנהל לא יתמוך בהעלאת פרסומים כאלה ואחרים.

בדיוק כך!

שלום
אתה תנהל את הפורום שלך לפי אמות המידה שתבחר. ואני את שלי.
זה ניהול.
לא רק להיות גננת להתכסחויות (שתודה לאל אצלנו אין).
לטעמי, נושא ה-TV באופן שהוא מתנהל פה (גדל כמו סרטן ממאיר) חייב להיות מטופל ומהר. לפני שיהרוג את הפורום.

אני חושב, שכל עוד השאלה והתשובות אינם פוגעים במשתתף כלשהו

מבאי הפורום, כל שאלה היא "חוקית ותקינה" וההחלטה למחוק שאלה כזו ולהותיר אחרת תפגום בייעוד הפורום. אילו היו לתפוז פורומים נוספים, שעוסקים "רק" בטלוויזיות? ניחא. ואם אפשר להפנות שואל כלשהו, שמחפש טלוויזיה כמסך למשחקים, ואכן קיים פורום מחשבים בתפוז, יתכן שהפנייה לשם תעזור לשואל (או שלא). אבל לפסול דיון? לא נראה לי שזה צעד נכון. למה מה? כששואל מנסה לברר על רמקולים בעלות של 150 ש"ח זה כן מתאים? והלוא זה בכלל לא "מגרד" את רף האיכות המתגבשת בעבור אודיו נאות... אז יאללה. נסיר גם שרשורים שדנים במוצרים, שמחיריהם מתחת לסכום כזה או אחר. אחרי זה, נסכים, שמסכי OLED הם מסכי איכות שיש מקום לדון בהם, אבל מסכי QLED? אה.... זה לא. זה סתם. זה תאורה היקפית. לא נחשב. שיהיה בהצלחה!

אתה מוזמן לפתוח פורום TV בתפוז

שלום
פשוט נושא ה-TV הפך למכה. והפורום מתחיל להפוך בדיוק לכך: לפורום TV.
וזה לא הפורום לכך.
לפעמים, משהו מצרף בדיחה. הכל בסדר.
אם אחריו, יתחילו פה כולם להתבדח, אני אמור להפסיק את זה.
וכך גם עם נושא ה-TV.
לגבי שורתך האחרונה, לא פסלתי לכתוב על הטכנולוגיות או לדון בהן. אבל מספיק עם תקלות והמלצות לקניה וכו ל-TV. זה לא!

מה אגיד לך? לפעמים חשוב לבנאדם לדעת ולהבין באיזה סוג של תקלה

הוא נתקל. זה חשוב, בעיקר מכיוון שישנן מעבדות שמנצלות את חוסר הידע, כמעיין בלתי נדלה לגריפת כספים. מי שיודע לחפש בגוגל וביו טיוב, יוכל למצוא הסברים כאלה ואחרים בנושא, אבל ככל שנוכחתי, אין בארץ (או כמעט ואין) אתר כלשהו, שייעץ ויסביר. אז או קיי. קנינו טלוויזיה יקרה, אבל איך נדע, האם יש טעם כלכלי לטפל בה? זה חסר, ואולי קורה, שמופיעים כאן אנשים שאינם יודעים כיצד להציג את השאלות. אבל למרות הכל: לחסום? נראה לי קיצוני!
ולדעתי, גם אם ארצה ואראה בהצעתך סוג של מחמאה, לא נראה לי שאצליח לנהל פורום טכני בתפוז. אין לי ניסיון בתיקונים, ואף פעם גם לא אוכל לדעת, האם משיבים אחרים הם אנשים בעלי ידע ורצון לתרום, או שהם הגיעו כדי לחרטט... ומה אתה מציע? שאפנה להנהלת הפורומים, כדי לבקש ולפתוח פורום? ואני הקטון אפילו לא יודע מי נגד מה...

ועוד משהו, לא ממש שייך (ואתה בטח תמחק)... חחח

אתמול ביקרתי אצל גיסי. יש לו מדיח כבן 15 שנים, וחברות הביטוח אינן מוכנות כבר לבטחו. המדיח "עובד" אבל לא מנקה... אז האיש שקל רכישה של כלי חדש.
הצעתי לגיסי שננסה לבדוק מה לא תקין במכשיר.
הפעלנו. שמעתי שאיבה של מים. שמעתי כניסה של מים. שמעתי את המשאבה דוחסת. ואז... הסתכלתי, האם הממטרות מסתובבות. והן לא הסתובבו. פירקנו את הממטרות. שטפנו אותן היטב, ווידאנו שהמים יוצאים מכל חור. אז יצאה קצת ג'יפה מהממטירים וחיברנו אותם מחדש. הפעלנו, וראה זה פלא! הם הסתובבו. לא ידע. לא המון סיפורים. קצת שטיפה וזה סוף הסיפור. אז... בשביל זה לזרוק? והאם נראה לך, שבטלוויזיה זה מאד שונה? אז למה שלא תהיה גם איזו "פינת מומחה" בפורום? איני בטוח שזה מיותר.

זה לא פורום תיקונים

שלום
יש פורומים בתפוז, שכל סטיה קלה ככל שתהיה מהנושא העיקרי בפורום, נמחקת ואזהרה נשלחת לגולש להפסיק מכך. אחרי פעמיים הגולש נחסם!
הפורום פה לא כזה.
מצד שני, לא נשתולל, ונעבור לתיקוני מכשירי TV או מדיחי כלים, כי לך זה חשוב.
לפורום יש נושא, יש תכלית ויש גבולות. אילו מנוהלים ע"י הנהלת הפורום.
גולש שמחפש פורום בנושא היקר לו, לא יאהב לקרוא על תיקוני מדיח. זה פוגם במקצועיות ובמטרת הפורום, שעבורו נועד.
כמו כן, יש פה כמה שפשוט נהנים לכתוב מגילות. לא תמיד עוזר למישהו בחיים. רק משחית את זמנו בכתיבה ושל הקוראים בקריאתם. הם יכולים לכתוב מבלי לקרוא את השאלה או להתיחס לנושא בכלל (הסבר על חוט קרוע ועכבת באוזניה אלחוטית, דוגמה אקטואלית).
גם חשיבות התנועה בפורום אינה מקדשת כתיבה בנושאים "שלא" או קשקשת גחמתית. רצוי לשים את הגבולות בהתחלה, לפני שזה יהפוך למגיפה.

אתה צודק. הייתי בטוח שתסיר את תגובתי בנושא המדיח.

אבל כל שרציתי, היה לתת דוגמא, שיש סוגי תקלות שאפשר לדבר עליהן ואפילו בקצרה, ואפשר לתת סיוע באמצעות הפורום.
וכשאתה הזכרת כאן את החוט הקרוע ועכבת באוזניה אלחוטית? נדמה לי שראיתי את זה. מי שכתב זאת, הודה שהוא לא "בדק" ווידא שמדובר בעצם באוזניה אלחוטית. אותי זה הצחיק.

זה היה מצחיק גם אותי אם זה היה בפורום אחר

אבל זה הפורום שלי (שאני מנהל) וזה בכלל לא מצחיק!

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
בינינו? זה פורום. שואלים שאלות. לעתים טיפשיות ולעתים על
נושאים ש"למרות הכל", אין לקורא כלשהו עניין בהם. מצד שני, לפעמים יש מידע חשוב שטוב ללמוד אותו ולהבין אותו. לעתים קורה שמישהו עונה תשובה שלא לעניין והאחר אינו סולח...
ולמרות הכל, הפורום כשלעצמו הוא מעניין ומאידך גיסא, לא תוכל למנוע השתרבבות של שאלות ו/או מענים "שלא לעניין". ומה שטוב בפורום, זה שמחרתיים, כל מה שנכתב שלשום עובר לעמוד רחוק ואת מי זה מעניין בעצם?

למעלה