נחשון

Deerest

New member
נחשון

לא נראה לי השקט הזה. קרוב לוודאי שלכל אחד יש מה לומר. אבל מה שמעניין אותי יותר זה מה את/ה מרגיש/ה? מה את/ה שומע/ת מבפנים, מהלב, מהדיבור הפנימי. מה עושה לנו סיטואציה כזו? תוספות כיד הדמיון. בקשה - להשתדל להיות אנושיים.

Deerest

New member
אולי נח-שאון.

צרוף שנראה לי יותר. אני חש לא נוח עם הקונוטציה הנובעת משימוש במלה נחש.

טוב

חשבתי על הנחשון שאמרת שיכול להיות גם נחשול עם און נח- שאון אמר והסתכל בשעון... כששקט הזמן זורם לאט ובנחשששששש.....

Deerest

New member
השקט שאחרי

היה היום מאד שקט כאן והחלטתי לקפוץ ראשון. כמו נחשון בן עמינדב. רק לפני כמה שרשורים דברנו על איך יש פתח למספר פרשנויות למלה הכתובה. גם לי זה קרה כמה שורות למטה. קראתי את הספר "אמנות השיחה" של גבי רעם(?). כאן במדיה הוא חסר השפעה לחלוטין.

אין בעיה עם שום פרשנות

אפשר לפרש הכל לכ כיוון ואפשרות. הבעיה מתחילה כשנדמה שזו הפרשנות היחידה שהיא "נכונה" או "צודקת"... או אפילו גרוע מכך, שיש צורך להוכיח שהשני טועה... שיחה נעימה יכולה להתחולל רק ממקום של כבוד ונועם. אם לא, היא הופכת למלחמה... אמנות שיחה היא משחק כמו כל דבר שקורה בין בני אדם. השחקנים שיוצאים מהמשחק, הם אלה שלא יכולים להתאים את כלי המשחק שלהם למשחק המשוחק. הסיבה נעוצה בחשיבה/תחושה מאויימת, כשמתרחש משהו לא מוכר. אומנות היא משהו חד פעמי, כל פעם שמשחזרים או מכפילים אותה... טעמה הופך לרע.

Deerest

New member
שמתי לב

שאני מצפה לקרוא אותך כי לרוב יש שם חומר למחשבה. (הדגש על מחשבה)

האהבה 100

New member
בוקר טוב לך אביבה.יש לי שאלה לא קלה

מתנצלת שנעלמתי לכם,ושמחה שעזרתי לנושא חדש קראתי מעט מה קרה כאן ורציתי לשאול האם בזה שבמהלך וויכוח אמרת לבחור הזה עוזי שהוא לא רצוי כאן..(שלא נעים לך לשווחח אתו)האם יש כאן דושיח? את בחרת לזרוק אותו הוא שאל ואת השבת מלחמה.נראה ככה.לא חייבת לענות לי רק שאלתי לראות מה דעת ומדוע הפרשנות שלך שלילית לכל סוג של ביקורת? תודה.

האהבה 100

New member
מנהלת הפורום אביבה.אני רק מביעה את

דעתי וזו רק הרגשה.אני יכולה גם לטעות אז חבל להתרגז כל פעם מחדש חבל על הבריאות.כל אחד כאן מביע דעתו על כל דבר וגם על אחרים אם צריך. למדי אותי משהו אם אני טועה. תודה.

1234ab

New member
מדהים ומעניין אותי כל פעם מחדש

לגלות ולראות שההתיחסות והפירוש לדברים הוא סובייקטיבי ב 100%. ומכאן אפשר להבין מדוע התקשורת הבינאישית לוקה בחסר.... המשך ערב נעים לכולם

ערב נהדר גם לך

מדהים וגם מרתק כי כל פעם זה חדש... אם זה היה אותו הדבר זה היה משעמם... רק אסייג מעט זה לא 100% יש מקום שבו אנחנו כולנו דומים אובייקטיבים... ולא אקטיבים...

1234ab

New member
אביבה אפשר לחדד מעט??

אני אומרת שההתיחסות לדברים היא התייחסות אישית, כל אחד ואיך שהוא רואה/מפרש את הדברים לכן זה 100% סובייקטבי לא?

לרוב זה כך

יש מקרים שלא... לכן זה לא 100%... בעצם, אין אף פעם 100% בואי ניקח למשל כדוגמא שמלה. יתכן שאת ועוד אדם תאהבו אותה אז מה זה אומר על ההתיחסות שלכם היא סוביקטיבית או לא? ועוד אם תרצי לחדד, בד"כ יש פרוש של הפרוש של הפרוש... תהליך מהיר וכמעט בלתי ניתן לאבחון... עוזר לך?

1234ab

New member
מאוד...המון תודה לך אביבה ../images/Emo39.gif

וברשותך עוד חידודון קטנטנון.... אם כך אז רק החוויה עצמה היא אישית, סובייקטיבית. כשאני חושבת על זה לעומק כל כך נכון שאין אף פעם 100% כל החיים עצמם הם מלאי סתירות ולא ברורים. שוב תודה.

1234ab

New member
אביבה בואי נדבר על משהו.... בא לך??

שיעמום , שיגרה בזמן האחרון אני מרגישה את השיעמום בטירוף.... כמובן עושים את כל הדברים הרגילים ע"מ להתקיים ולנהל חיי משפחה. כן, אני יוצאת, קוראת, עושה דברים שאני אוהבת... אך אלה הן רק תרופות "ריגעיות" נגמר, חוזרים...ו.... שוב השיעמום מכה בי. משהו עמוק מבפנים שצועק כל הזמן משעמם כן אפשר להסתכל על הדברים אחרת כן אפשרת לעשות הכל אחרת אבל... לא

spectacular

New member
שגרה.

שגרה מקנה בטחון. אנשים מתאמצים "לסדר" את עצמם בחיים כדי שיהיה להם בטחון,ואז אבוי, כמה משעמם. כדי לצאת מהשעמום צריך לעשות דברים קצת משוגעים, מסעירים, מסוכנים, בלי הגיון,טפשיים,לממש חלומות,לטלטל קצת את קובית הבטחון, ללכת אל הלא נודע, להמר ,להעיז,לצאת לדרך לא נודעת, בקיצור, כל מיני דברים שיהרסו קצת או הרבה את השגרה, השאלה-האם אנחנו מוכנים לשלם את המחיר של טלטול השגרה וה"בטחון" שהיא נותנת? אם כן, הרפתקאות מובטחות מראש. אפשר להתחיל בשאלה כזאת: מה הייתי רוצה לעשות אבל זה "בלתי-אפשרי","לא הגיוני","מאוחר מידי","לא לגילי", יצחקו עלי, מה יגידו,מה יחשבו,איך אפשר,זה מטורף, זה כבר נשמע מעניין. לי אף פעם לא משעמם כי לא "הסתדרתי", ברגע שמסודר לי יותר מידי,מיד אני עושה שינוי דראסטי, זה בלי כונה ואולי עם... כל אחד והמינון שלו.ומה עושה לו את זה.

למעלה