נחשו מי חזרה?!?!

קטרפי

New member
אההמ ../images/Emo110.gif

אני חייב לציין שנחמד מצידך שציינת את בוגרי קורס אפסנאות בסיסי

pain is MY love

New member
אתה טועה...

אוי כמה שאתה טועה... אם קורס קצינים הוא מבחינתך חודשיים של העמדות פנים וסבל אז אני מאוד מרחמת עליך ועל החיילים שלך... מצטערת מאוד. תקרא לי מורעלת, תקרא לי תמימה אבל אני חושבת שאמרת דברים מאוד לא נכונים שלא לומר מטומטמים ומוגזמים. להזכירך, אף אחד לא הכריח אותך לצאת לקורס ואם יצאת אליו זה כבר אומר שהיה בך קצת רצון לא?... מעבר לזה, תמיד יכלת לחתום ויתור אם ראית שזה לא מתאים לך אז למה המשכת עם ההעמדות פנים?... ונכון, הקורס הזה וכל הקורסים בצה"ל ובכלל כל צה"ל בכללותו הם לא המקום הכי טוב להיות בו ובטח שלא המערכת הכי "נורמאלית" בואו נקרא לזה ככה... אבל בדיוק בשביל זה צה"ל בוחר לעצמו את האנשים שלו בקפידה ומי שלא מתאים לו לשרת את המערכת לא חייב להישאר בה (לא חסרות דרכים לצאת מהצבא) וקל וחומר שלא לשרת בה בתור קצין... לדעתי היציאה שלך באה ממש לא במקום. אתה נראה לי ממורמר מדיי. אדם לא נשפט לפי הסיכות שלו ולא לפי הדרגות שלו. אבל אדם שמקדיש מעצמו למען משהו עדיף שלפחות יהיה נאמן לעצמו ולדעות שלו שלא לדבר על נאמנות למערכת (שעכשיו תקרא לזה פלצנות לשמה). ותסלח לי מאוד, אבל כשאתה מדבר בצורה כזאת ומצד שני מנקה את הארונות שלך כל בוקר זאת פשוט צביעות לדעתי...

Lancelot99

New member
מרינה ../images/Emo13.gif

הבנתי את מה שרשמתי לגבי הקורס בערך בשבוע 7 שלו. לא חותמים ויתור בשבוע 7, ולצערי קצין נראה יותר טוב מאשר לא קצין איפה שאני נמצא עכשיו. אחרת באמת הייתי חותם ויתור. לפני שיצאתי לקורס לא ידעתי שהוא יהיה כזה פלצני (האכילו אותי במה שאת חושבת ומאמינה בו כרגע, ואולי גם אחרים, אבל לגבי קצינים מהסוג שלי - קצינים שלא מפקדים בפועל על אף אחד [לפני שאני אגיע לפקד אני אעשה במילא קורס רמ"דים] הקקצ היה מיותר לגמרי. ובדעה שלי מחזיקים עוד הרבה קצינים מקצועיים) "בוחר אנשים בקפידה"? חה
כ"כ הרבה אנשים שכמו שמישהו בפורום סדירים הגדירה לא מזמן "לא הייתי נותן להם לעשות בייביסיטר לקקטוס שלי" עברו את הקקצ. זה לא קורס ממין בכלל לדעתי. לא חסרים אנשים שהמעידו פנים (למשל חברים שלי או אנשים שעשו איתי הכנה שידעו שהם עומדים ליפול אז שינו את ההתנהגות ועברו את הקורס בשלום. אין צורך לצייין שחארי הקורס הם חזרו להיות כהרגלם
) ודבר אחרון - אני בכלל לא מנקה את הארונות שלי כל בוקר, ואני מגיע על מדים ולא על אזרחי (וכן, יש לי אישור על אזרחי) כל יום רק בשביל לכבד את המפקד שלי שהוא בעצמו מגיע על מדים. היה לי הרבה יותר נוח להגיע על אזרחי (בלי מ.צ ונשק). ובקשר לדרגות - אל תדאגי, אני ממש לא מנקה אותם
וגם אותם לא הייתי שם (זה מחייב נשיאת נשק!
, משהו שאת בתור קצינה לא צריכה מן הסתם) אם זה היה חוקי מבחינת משטרה צבאית. נ.ב - אני ממש לא כועס וגם לא ממורמר על זה שעשיתי את הקורס. אני ממורמר על הדרך העקומה (לדעתי) שהקורס הזה מתנהל בה, ואיך שהוא "ממיין" את הצוערים שלו - מי יהיה קצין ומי לא.

Lancelot99

New member
ועוד משהו קטן ששכחתי לציין

עשיתי עוד קורסים בצבא פרט לקקצ, וברובם נהנתי לגמרי. מה שאני יכול להגיד לגבי כולם זה שמאוד אהבתי והסכמתי עם דרך הטיפול בחניכים, ההשקעה האישית לכל אחד, בהתאם למסלול שלו ולדמות שלו. את זה אני לא יכול להגיד על הקקצ, לפחות לא על הצוות שלי, עם המפקצית שלי, בפלוגה שלי במחזור שלי (מפקצית שמסתבר שממש לא הבו גם במחזור הקודם בגלל אותן סיבות בדיוק!). מפקצית שלא נתנה יחס אישי לכל חניך, ופעלה על פי הקו הכללי שקבעה המ"פ. נכון, במקרה אני נפלתי על מפקצית כזאת, אבל לא חסרים עוד מפקצים בסטייל שלה ועוד בוגרי קקצ לא מרוצים כמוני
לילה טוב

Piren

New member
את טועה

את נקודה חיובית יחידה מתוך ערימה שלמה של קצינים חרא... המיטב? נבחרים בקפידה? פחחח את חיה בסרט.. אני מכיר מספיק חארות שהלכו ועברו קורס קצינים בקלות מסיבה אחת ברורה - כשמגיעים 80 חארות ו-5 נורמאלים.. וחייבים להעביר 20 איש.. יהיו לך 15 חארות שעוברים... נאמנות למערכת? מקדיש מעצמו? את באמת שלא מכירה קצינים כנראה .. רובם הזייני שכל זורקי זין שוברי פקודות הכי גדולים שהכרתי מעולם. כל הקצינים שלי מלבד בודדים היו חארות לגמרי.. שיחסית אליהם אני חיל קדוש .. והם? אין להם מושג מה זה ערכי צה"ל או פקודות מטכ"ל .. אצלהם זה יותר כיסוי תחת ודאגה ליציאות הביתה .. ואלו עוד "המובחרים" .. חובלים.. עלק קצינים. הייתי יכול גם לספר לך על כל הדברים המעניינים שאח שלי למד בקורס קצינים .. אבל הוא רק יחזור על כל דבר שנאמר פה .. והוא עוד קצין

Lancelot99

New member
היי, אני יכול לחזור על זה, למרות

שאני לא אח שלך
ואני מסכים עם כל דבר.והיי, אני מבקש לטהר קצת את שמם של החובלים
וד"א, חובלים הם לא קצינים. כנ"ל טייסים. הם לא מקבלים את הסיכה על קורב קצינים כזה או אחר. והם הם גם (למזלם) לא טוחנים את השטויות והבולשיט של הקקצ

Piren

New member
חחח

על הזין שלי החובלים
ה"סיכה על קורס קצינים" יענו סיכת מ"מ? .. אז זהו.. שהם כן מקבלים אותה.. רק בגירסה קצת שונה. והקטע שאתה עושה "למזלם" שהם לא עושים קק"צ כבר מצחיק.. אתה מתלונן על השטויות שאתה עושה בקק"צ של מקסימום חצי שנה? הדבילים האלו עושים קורס של 20 חודש .. קק"צ זה כלום טיול בפארק ... טייסים משום מה עושים קורס של 3 שנים .. אבל זה לא משנה את העובדה שיש להם אגו יותר גדול מהבית שלי.. ושהם חארות

Lancelot99

New member
קבל תיקון - 27 חודש קורס חובלים

ואני לא מדבר על אורך הקורס - אני מדבר על התכנים. נחסכים מהם הרבה תכנים כ"כ מיותרים להרבה קצינים שמעבירים בקקצ והסיכה שלהם.. אני יודע שהם מקבלים משהו אחר במקום סיכת המ"מ. זה לא עושה אותם קצינים. אין להם רובאות יבשתית 03 אפילו (דבר שאמור להיות לקצין). הם קציני ים פשוט

Piren

New member
למה את מזיין את השכל?

למה לזרוק שטויות לאוויר? מי מאיתנו שירת בחיל הים? קורס חובלים זה 20 חודש בדיוק.. גם לאחר שינוי המבנה מ-5 שלבים ל-4. אני לא יודע למה אני מגן עליהם.. אני חושב שהם חריאתים.. אבל הזיון שכל הזה "הם לא קצינים" זה כזה פתטי ועלוב.. יצא לי להפליג עם כמה "מגניבים" כמוכם.. אנשי יבשה שחושבים שבגלל שהם סוחבים משהו על הגב ורצים הרבה הם יותר "אקטיבים" או לוחמים (או במקרה שלך יותר קצינים.. מה אתה בכלל? סתם ג'ובניק) .. שתי דקות אחרי שיצאנו מהנמל כל הלוחמים היבשתיים הגברים האלו יושבים מעל פחים מקיאים את הנשמה. (לא שחובלים לא ככה.. יש ויש )

Lancelot99

New member
אורי.. 2 דברים

1. אני מחיל הים דווקא. למרבה הפתעתך
ומעולם לא הקאתי בשום הפלגה, גם לא בכלים קטנים 2. במבנה החדש-דנדש הקורס אורך שנתיים ורבע, שזה 27 חודשים

Piren

New member
../images/Emo2.gif

מכיוון שאתר חיל הים עדיין ממשיך לטעון שהקורס הוא 20 חודש .. התקשרתי לאחד הקצינים בבית ספר לחובלים בבה"ד .. מסתבר כרגע הקורס הוא עם שלב נוסף שבו עושים "תואר" בחוואה באוניברסיטת באר שבע והקורס הזה הוא ארוך יותר.. אבל זה אמור להיות ניסוי או משהו.. לא סגורים על זה :-| .. אבל מסתבר שטעיתי :-\ אני עדיין ממשיך אבל לטעון שגם עם כל הזיוני שכל שלהם (ועכשיו גם עם "תואר" בפלצנות) הם עדיין קצינים לא פחות מכל דפקה שיוצא מבה"ד 12 (אפשר לחשוב כבר איזה קצין יוצא משם... לומד לנווט, מוסמך 03 . .שמה כבר מסמיך אותך.. תרגיל חוליה וזריקת רימון? ואיך זה עוזר לו בתור קצין כ"א? ) והרוב המוחלט של האנשי חוף לא מסוגלים לתפקד בים של 2 מטר (יצא לך? )

Piren

New member
אופס

אוניברסיטת חיפה... רגיל לדבר על באר שבע בזמן האחרון

Lancelot99

New member
יצא, לא בדבור/ה ושות'

זה בדיוק מה שאמרתי, שבבה"ד 12 מלמדים להיות קציני כ"א! טוב שאתה מסכים איתי אחרי כל הטחינה הזאת

סופה21

New member
לנסלוט יקר...

טייסים אולי לא מקבלים את הפלצנות של קורס קצינים... אבל הם בטח ובטח מקבלים את הפלצנות של קורס טייס.. :)

סופה21

New member
מרינה...

בתור אחד שמשרת צמוד לבה"ד 12 ויודע מה מעבירים בו (היו לי חברים בכל הקורסים שהראו לי מה הולך שם וגם ביקורים לא מעטים שלי שם) פשוט פלצנות אחת גדולה. זה קורס שמסמיך אותך איך להיות קצינה פלצנית (מה שאני חווה עכשיו עם הקצינה שלי) וגם ראיתי את התכנים שמעבירים לכם... זה פשוט בול שיט אחד גדול... אני מקווה מאוד שהמעבר לבה"ד 1 יהיה טוב.

pain is MY love

New member
פלצנות מאז ומתמיד

הייתה השם השני של קורס הקצינים. אני לא מכחישה אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שמעבר לכל הפלצנות עדיין קיימים ערכים ואמונות ומסרים שכן מצליחים לעבור ולהגיע לחיילים. אז נכון הכל עטוף בצורה מוגזמת במעטפת עבה של פלצנות לשמה אבל מתחת לכל זה מסתתרים הרבה דברים שאני אישית שמחה שקיבלתי אותם בקורס ואני יודעת שלא הייתי מקבלת אותם בשום מקום אחר. ועם כל הכבוד, לשרת קרוב לבה"ד 12 זה עדיין לא משתווה ללחיות חודשיים את בה"ד 12

Lancelot99

New member
בסוף הקקצ המפקצית שלי אמרה לי שאני

מאותר הדרכה. שאלתי אותה "מה זה?" והיא ענתה לי שאם אני ארצה להיות מפק"ץ בקק"צ אז האופציה פתוחה בפני. כמעט וצחקתי לה מול הפנים

למעלה