נחשף הפוסטר של עורבני חקיין

Dam Right

New member
נחשף הפוסטר של עורבני חקיין

זה רק טיזר פוסטר. אמנם לא חדשה מרעישה כל כך, אבל עדיין, כיף להרגיש שהסרט מתקרב (על מי אני עובד זה כמעט עוד שנה
).

ועוד דבר. לאחרונה נראה שכמעט כל סדרת ספרים ארוכה שעוברת למסך הגדול מסתיימת עם סוף מפוצל. לא יודע מה לחשוב על זה... מצד אחד, זה כיף לקבל סרט בונוס (כל עוד עושים את זה נכון), ומצד שני אתה ממש מצליח לשמוע את גלגלי השיניים של מסחטת הכספים בהוליווד. הממ...

רק אני סבלתי מכל עמוד ומילה בספר הזה?

השניים הראשונים היו מעולים, סוחפים ונהדרים.
אולי, בקטע הכי ילדותי פשוט חיכיתי לרגע בו ישלחו את קטניס האומללה לזירה בפעם השלישית והתאכזבתי כשזה לא קרה.

כריכרכה

New member
בהחלט לא רק את.

את הביקורת שלי על השלישי כבר כתבתי כאן בעבר:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=161&MessageId=152970284

באופן כללי הגישה שלי כיום לבחירת ספרים לניסיון מתבססת על ביקורות ה-3 כוכבים, אלה ביקורות שכנראה מושפעות הכי פחות מהטיות מקצועיות והמטים לא עושים מאמץ מיוחד לקדם כלפי מעלה ביקורות 3 כוכבים שאומרות "בסה"כ נהניתי" במקום "בסה"כ לא נהניתי" כך שאפשר דרכן לזהות את ההתרשמות הכללית של מרבית הקוראים מהספר.

קראתי את הביקורת.
למינהם בפנים

לא מסכימה עם זה שצריך לקרוא רק את הראשון או רק את הראשון והשני, אני אישית לא חיה עם עצמי אם אני לא מסיימת סדרת ספרים עד הסוף. [בגלל זה המשכתי את דמדומים. סה"כ סיפקתי לעצמי נושא לצחוק עליו D:]
שוב, סביר שהאכזבה שלי היא מזה שלא הייתה זירה. או מזה שכולם נעשו פסיכים. מזכיר לי קצת את ה"פ השביעי, "טוב, אין לי איך להעשיר את העלילה אז אני פשוט אהרוג\אפצע את כולם" רק שפה כולם צריכים אשפוז דחוף.
מבינה מאיפה זה מגיע, והספר השלישי מתחיל נהדר. רק שאיפשהו באמצע היא איבדה את הכיוון... וכל זיק של הזדהות שהיה לי עם קטניס די אבד.

או בקיצור - חבל.

kenny66

New member
זה בדיוק מה שאהבתי ~ספוילרים~

שהיא העיזה לשבור את התבנית שהיא יצרה. זה לא: אקספיזציה -> זירה -> הצלה של הרגע האחרון -> ניצחנו. זה יותר מסובך, יותר מעניין, יותר מורכב.
וסוף-סוף קטניס מחליטה משהו! סוף-סוף היא לא נדחקת לפינה ומתומרנת על ידי כל עובר אורח מזדמן, בלי לראות בכלל שהיא מתומרנת. סוף-סוף ההתלבטויות האינסופיות שלה נגמרות בזה שהיא לוקחת את היוזמה מתוך החלטה שלה ולא בגלל שאין לה בררה.

זה נפלא שהיא ניסתה לשבור את התבנית! אבל איפשהו הלכה לאיבוד. בהתחלה היא שוב הצליחה להפתיע אותי עם העולם שהיא יצאה [מחוז מתחת לאדמה אנד סטאף] אבל לצערי פה זה נגמר.

נו, איש איש וטעמו

ניימן3

New member
ברררררר נוראי.

ומה שהיא נורא זה שדווקא אותו החליטו לחלק לשני סרטים. הוא קצת לא קשור מבחינת מבנה העלילה לשני הספרים הראשונים, וחבל שכך.

avivs

New member
ציפיתי להתאכזב,

אבל בסוף אהבתי. ספר מדכא וחזק. רחוק מלהיות מושלם, אבל עדיין טוב.

LOL

זה בדיוק כמו הטיזר-פוסטר של הסרט השני, רק שהם שינו טיפה את הזווית של הכנפיים שלו P: (ובראשון זה היה אותו דבר רק שהוא לא עלה באש? הממ?)
חשוב ומעניין הרבה יותר: מתי יצא הסרט הזה?
ואל תדברו שטויות, הספר השלישי היה מעולה. מדכא עד אימה ומעורר מחשבה (גם שני הספרים הראשונים היו מעוררי מחשבה, אבל יותר בקטע "מה ריאליטי עושה לאנשים" או "אנשים הם חבורת בהמות מרושעות". שזה חלק ממה שהספר השלישי מעורר מחשבה עליו, אבל בצורה הרבה יותר...כוללנית וסוחפת-כל ועמוקה, אני מניחה. וזה שהוא היה שונה מהתבנית שהשניים הראשונים הציבו היה פ-צ-צ-ה)

לא משהו מיוחד...

אבל אני מאוד מחכה לסרט השלישי. הסרט השני הפיל אותי מהרגליים (בערך, האוירה בבית קולנוע הייתה איומה וטיפונת פגעה בהרגשה הכללית). אבל חילקו את הספר לשני חלקים, אולי עדיף לחכות עם הסרט השלישי ולראות אותו זמן קצר לפני שרואים את הרביעי?

Dam Right

New member
אני רוצה להאמין שאני אעשה את זה

הכי כיף לצפות בשניהם ברצף, כסרט אחד ארוך. זה מה שאני עושה עם ההוביט, זה מה שעשיתי עם הארי פוטר ואוצרות המוות, וגם עם... אה, כן, דמדומים.
אבל נראה לי שברגע האמת, בנובמבר הבא, אני אלך לקולנוע. פעמיים. בדיוק כמו שעשיתי השנה עם התלקחות. יש לי תחושה שזה יהיה חזק ממני.

נכון שזה כיף?

עשיתי את זה עם שר הטבעות (ארררר התאבדות) ועם הארי פוטר (נחמד אבל נשכח) וזה מה שאני מתכוון לעשות עם ההוביט (התאבדות 2) ואולי עם זה. הנטיה של הוליווד לחלק סיפורים לשתיים ושלוש, זה מעצבן. או כשמחלקים עונות של סדרות לשני חלקים, זה אפילו עוד יותר מעצבן.

אבל דמדומים
ראיתי עד הסרט השלישי ואין לי מושג מתי ישדרו בטלוויזיה את שני האחרים. מותח? לא ממש.

דווקא שידרו O:

רק אף פעם לא אחד אחרי השני, זה ממש מרגיז. או לפחות היה מרגיז כשרציתי לראות אותם בפעם הראשונה והיחידה.. סתם כי עניין אותי לראות איך הם הופכים כמה סצנות מסובכות שם, לחלק מהסרט P:

אהה גם את פעם אחת? יופי...

שידרו ביס או הוט? כי יש לי הוט. ולא ראיתי את הרביעי והחמישי.
וזה ממש מעצבן כאשר לא עושים מרתון אלא מביאים בנפרד את הסרטים. לפני הרבה מאוד זמן הוט שידרו את הסרט הראשון והשלישי של.... לא זוכר את השם. סרט הזאבים וערפדים בכיכובה של באקנסייל. אז בשנים האחרונות משדרים רק את השני והרביעי ושכחו לחלוטין מהאחרים.

הספרים של דמדומים, הם בטח טובים יותר מהסרטים אבל הם עדיין לקהל יעד של בנות 13?

קראתי אותם די מזמן.

אני זוכרת שבאיזשהו שלב זה הופך לסרט [ספר?] פורנו סאדיסטי עם הרבה התנצלויות. לא בטוחה עד כמה חלק מהסצנות שם מתאימות לגיל 13 אבל... מי אני שאתווכח עם "13 זה ה17 החדש"

לא רק להוט יש קטע של לשכוח מסרטים שהם חלק מסדרת סרטים.. גם ליס לא חסר. \: לפעמים הם משדרים רק את החלק השני של הפרק האחרון בה"פ\דמדומים, ועוד ועוד. די מעצבן האמת..

כנראה טמטמו את זה כדי לפנות לקהל יעד רחב יותר

השתלם להם.
אולי במקום להסתמך על הטלוויזיה כדאי "להשיג" את הסרטים בדרך אחרת. אבל אני לא מוצא זמן לראות אותם. ואני מעדיף ללכת לקולנוע (לא לדמדומים).

אתה שואל ברצינות?

הספרים של דמדומים הם לקהל יעד של כרותי אונה, בכל הגילאים.
נכון הבעת-הדג של בלה בסרטים? (בטריילרים, לפחות, לא יודעת אם היא ממש שומרת עליה לאורך הסרטים) אז בערך כאלה אנשים.

Dam Right

New member
מאוד כיף

וכן, נו... דמדומים זה שילוב של המון זמן פנוי + שעמומוות, וזה מה שיצא. את הספרים אפילו לא טרחתי לפתוח.

ספרים לא אבל סרט כן? לפי האלכימאית...

(שלום לך) היה עדיף את הספרים.

ד"א ובלי קשר, לא כותבים DAMN או שהכינוי הזה לא היה זמין?

Dam Right

New member
זה הרגיש לי כמו סיפור אהבה מתמשך.

ולא שאני נגד, חלילה. פשוט... שם זה היה ממש מוקצן. במיוחד הדמות חסרת האופי החלשה העונה לשם בלה, שלא יכלה לבחור כמו שצריך. או שכן? אני כבר לא ממש זוכר. בכל אופן, גיליתי את הספרים רק אחרי הסרטים, ואז כבר הייתי בסוג של דעה קדומה עמוקה כל כך שבחרתי לוותר עליהם. העדפתי לצפות בסרטים ולסגור עניין מאשר להשקיע זמן בקריאה. אבל אני לא חושב שהפסדתי משהו. הפסדתי?

וכן, Damn כותבים עם 'n'. משום מה בזמנו נראה לי מתאים לכתוב את זה ככה

למעלה