נחשף הפוסטר של עורבני חקיין

אבל זה באמת סיפור אהבה מתמשך!

אמנם נתנו לזה פאן של אהבה בגיל בר מצווה, ואם הדמות הראשית הייתה קצת מלאת חיים זה היה אפילו מקסים, אבל סהכ... הספר מתבסס על סיפור האהבה הזה.

האמת היא שאני בדיעה חלוקה אם להמליץ לאנשים או לא. אני תמיד מעדיפה את הספר על פני הסרט, תמיד. אבל אני לא יודעת.. בשלב מסוים בדמדומים הגעתי למצב שאני ממשיכה פשוט כי זה קיטצ'י ומטומטם ובא לי לדעת מה יקרה ואם בלה תהיה מספיק מטומטמת כדי להפוך לערפדית וללדת ילד בגיל 19. נו, ההגזמה ממכרת XD

אלכימאית יקרה

את באמת נשמעת אחלה בנאדם (עושה פסיכומטרי והכל) אז אני מציעה לקחת אותך תחת חסותי. אני אתן לך רשימות של ספרים טובים ואהפוך אותך לבנאדם אמיתי^^.
*יש* בעולם ספרים טובים! אפילו כאלה עם (בעלכס) סיפורי אהבה!
תנסי את בת העשן והעצם למשל.

האמת שזאת גם הסיבה שאני קראתי אותם

סוגשל, היי, כולם רצים לשם אז גמאני ארוץ לשם, אולי מחלקים שם סושי או משו P: (ולהגנתנו יאמר שהרעש סביב הספרים האיומים האלה היה כמעט כמו הרעש סביב ההארי פוטרים, back then. ואני עוד זוכרת את עצמי בת ה-11, איך שהרמתי את האף והזנב על כל הילדים שהסתובבו עם האף *שלהם* בתוך ה"פ באופן תמידי, ובסוף, כשניסיתי אותו בעצמי הבנתי שסתם הייתי סנובית מפסידנית ולא לנסות משו בגלל שכולם אוהבים אותו זה טיפשי.)
אבל גם במקרה של דמדומים אני לא מתביישת להודות בטעות שלי, ולומר שהספרים האלה היו קקה ואני מתאבלת עד היום על תאי המח שהם שרפו לי

לא, את לא בעלת טעם נוראי. טוב, אולי רק במקרה הזה ספציפית. אבל כאילו, את צריכה לאהוב ממש-ממש הרבה ספרים גרועים בשביל להפוך לנוראית באופן רשמי^^

תקראי בת העשן והעצם. בלי קשר. (ואחרי זה את ההמשך שלו. ואת השלישי כשהוא יצא).

אז אהבת הארי פוטר?

והיום כל הילדים (והחבר'ה הצעירים בגילאים שלנו וחבר'ה קצת יותר מבוגרים) מסתובבים עם האף שלהם בתוך הסמארטפון. מעדיף אף בתוך הארי פוטר בכל יום.

כן, כן. האם השתמע אחרת מההודעה שלי?

הייתי משוגעת על ה"פ. ואני ביחסים טובים איתו עד היום^^.
גם סמארטפונים אני אוהבת.

Dam Right

New member
יש לי את בת העשן והעצם.

ועכשיו עשית לי חשק לקרוא אותו.
הוא באמת כ-ז-ה טוב?

תמר 0

New member
הוא די טוב

אני לא אוהבת את המבנה שלו: כל הספר עולות כל מיני שאלות ואז לקראת הסיום יש מענה מרוכז (אך מספק) על כל (או לפחות רוב) השאלות. זה בסדר, אני פשוט מעדיפה ספרים שהמבנה שלהם הוא שאלות ותשובות לסירוגין.

אבל הדמויות שם מפותחות ואמינות, הסיפור לא דביק, קולח ומעניין, ובניית העולם גם כן טובה מאוד. שווה קריאה בסך הכל.

עבורי, כשקראתי את הספר הפעם הראשונה חשבתי שהוא stand-alone, ולכן כשהגעתי לדפים האחרונים והבנתי שמדובר בטרילוגיה הרגשתי מפח נפש כזה, שממש חירב לי את ההנאה. אני מניחה שאם מגיעים לספר כשיודעים שהוא חלק ראשון מטרילוגיה, נהנים יותר.

Dam Right

New member
וואלה?

נשמע מעניין, אין ספק. אני אפתח אותו בקרוב כדי לראות במה מדובר. תודה על ההמלצה

הוא נהדר

כתוב בצורה יפה להדהים, ובין הספרים היחידים (לא, *ה*ספר *ה*יחיד) שאני מסוגלת להזדהות עם הגיבורה שלו למרות שהיא מושלמת חיצונית (יש לזה הסבר אמין) ולבלוע את הספר ביום, לכרסם את הכריכה ולאכול גם את הפירורים, למרות שיש בו סיפור אהבה, אפילו די מרכזי, עם הטרגיות הרגילה של לא-יכולים-להיות-ביחד, אבל לשם שינוי עם סיבה ממש-ממש ריאלסטית ואמיתית, בלי קללות או נבואות או כלמיני דברים מופלצים רגילים.
ויש שם את סוזנה! ולירז! (טוב, אותה יש בעיקר בספר השני, אבל היא פאקינגאוסומית! *שואלת מאוצר המילים של אורקית מרוב התלהבות*)
וגם. יש שם גם אקשן ומתח ותעלומות דברים כיפיים שקורים.
ספרים טובים.

Dam Right

New member
אז כמו שאמרתי

עשית לי חשק לקרוא אותו
נראה לי שאתחיל אותו אחרי מחוננת, לפני שאעבור לאש (כן, אני עדיין במחוננת. I'ma slowww reader).

אני הרגע סיימתי סיטרבלו. and i want

my money back!

(
-ים מכאן והלאה):
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
הספר עצבן אותי להפליא. לא יודעת מאיפה להתחיל. העובדה שהסופרת דחפה לשם, ללא סיבה ברורה, את אלאדין? אלאדין, כמו הסרט שכולנו ראינו בלופים כשהיינו בני 4? החליפה להם את השמות, הורידה את אבו (רק על זה אני לעולם לא אסלח לה) ואת השיר "עולם חדש", ופשוט דחפה אותו פנימה? פאק, היא אפילו עשתה סצינה רומנטית של ריצה על גגות העיר במקום סצינת השטיח המעופף, כי אין בעולם שלה שטיחים מעופפים! דיסני כ"כ יתבעו אותה, וזה כ"כ יגיע לה.
ולפחות שהיתה מכניסה לסיפור קצת אמינות. כאילו, סרט דיסני הוא סרט דיסני. אתה לא רואה אותו ושואל את עצמך מה מחזיק את הצדפות של אריאל במקום או משו כזה. אבל בספר שנועד לאוכלוסיה קצת פחות מוקסמת ויותר בוגרת - היית מצפה, למשל, שחבורת פושעים מאחד החלקים היותר מפוקפקים של העיר תזהה מבטא והתנהגות של בת אצולה כשהם יראו אותה, מה שלכל הפחות ירתיע אותם מלגלות לה על כל העיסוקים הלא חוקיים שלהם. (ובבקשה אל תגידו לי שהיא זייפה מבטא. יסמין (נו, ביטרבלו) אפילו לא ידעה איך העיר שלה נראית, אבל היא כן הכירה איכשהו את הניב המדויק בו מדברים שם? נהה.)

ואיך זה הגיוני שכל ארבעת יועציה של ביטרבלו התחרפנו (חתכו את עצמם, חתכו אנשים אחרים, ובסוף התאבדו) בגלל הדברים שעברו בתור יועציו של האבא המטורף שלה, בעוד היא נשארה נורמלית ויציבה לחלוטין? היא סבלה יותר מכולם! בפרולוג המחורבן היא בת 9 וצריכה להעמיד פנים שהיא לא יודעת שאבא שלה עומד לענות את אמא שלה, כדי שהוא לא ימחק את הזכרון שלה! איזה ילד יכול לצאת נורמלי מדבר כזה?

ואיזה ילד נורמלי (או דוד נורמלי, שמייעץ לבת דודתו בת ה-10 שהרגע הפכה למלכה מה לעשות עם עצמה) משאיר את כל היועצים הקודמים של האבא המטורף שלו בתור היועצים שלו? כאילו, נניח אפילו שכולם יציבים נפשית. איך אפשר לדעת בוודאות שאף אחד מהם לא היה קצת בצד שלו? שלק לא הקיף את עצמו בקצת סדיסטים, חצי-סדיסטים, רבע-סדיסטים, כדי להרגיש בין חברים? כן, אחד מהם עזר לביטרבלו לברוח. כן, הם היו אנשים מכובדים ולפטר את כולם היה מעליב אותם. תני להם איזשהו תואר של כבוד. תשמרי אותם קרוב ותשגיחי עליהם בשבע עיניים. אל תפקידי בידיים הרועדות והמלאות צלקות שלהם את הפאקינג ממלכה!

ולק אכזב אותי. כלהזמן חיכיתי שיחשף הסוד הגדול שלו - ויש לציין שהמתח סביב זה באמת נבנה יפה - ובסוף הוא סתם מה שחשבנו שהוא. סדיסט שעינה אנשים סתם לשם ההנאה והכריח אומנים לעשות פסלים ממש יפים שיוכל לשים בגן שלו. הייתי מצפה...לוידת. שיתברר שהבית-חולים שלו הוא באמת בית-חולים. שהוא עורך שם ניסויים להכלאת אדם וחיה וזאת המשמעות של הפסלים, וכמה מפלצות כאלה ברחו לעיר וצריך להילחם בהם. שהוא הצליח לשחזר את החיות הצבעוניות. *משהו*. כן, היה לו כח על מחריד למדי, אבל הוא בכל זאת השתלט על ממלכה שלמה. היה צריך להיות גם שכל מאחורי זה. ואם היה לו שכל היתה צריכה להיות לו תכנית. רציתי לקרוא עליה

אבל הדבר שהכי עצבן אותי הוא שכולם *הגונים* כל-כך. הגנבים גונבים דברים שכבר נגנבו ומשיבים אותם לבעליהם הדומעים בהתרגשות. היועצים הורגים אנשים רק מתוך שגעונם ואהבתם לביטרבלו. כווולם אוהבים את ביטרבלו. אפילו דית', שחיבבתי בהתחלה בגלל כל עניין החתולים, מוכיח שגם בו יש גרעין של רוך, כי בטח, *אין* כזה דבר אנשים מרירים וקשים. גם לא אנשים שעברו התעללות של שנים תחת מלך אכזרי. ברור. happy joy.
וגם ביטרבלו, הגונה להחליא יותר מכולם (טוב, אולי לא בחלק שבו היא סולחת לגנב אחד בגלל שהיא מזיינת אותו וכולאת גנבת שניה בגלל שהיא לא מזיינת אותה, אבל בכל השאר). הדאגה הכי גדולה שלה היא שלום אזרחיה ואיך היא מפצה אותם על עוולות אביה. והבאות בתור הן שלום חבריה, שלום משרתיה, לבקר את העובדים במטבח ולשפוע לעברם חביבות וניצוצות, ולקרון נחמדות אפילו לעבר פשוטי העם.
והרגע הבנתי משהו. אין שום הבדל בין כל הגיבורות של קריסטין קאשור. הנה, תראו:
אלטרואיסטית ובעלת מצפון מפותח יתר על המידה. בעלת חשיבה פמיניסטית-משו יחסית לעולם ימי-ביניימי משו (=לובשת מכנסיים). ממוצא אצילי. אבא שלה לא היה משו. מרגישה צורך תמידי לפצות אנשים על עוולות שהיא או אבא שלה עשו להם, כשהמכנה המשותף לכל העוולות הוא שהן לחלוטין לא היו באשמתה.
זה מתאר את קטסה, את אש ואת ביטרבלו במדויק. עכשיו אני מחפשת תכונות שמתאימות רק לאחת מהן ולא מצליחה למצוא. שיער קצר? שיער אדום? כתר? אלה לא תכונות. ובכלל, איזה מן דמויות אלה שהתכונה הכי בולטת שלהן היא חרטה והגינות! דמויות משעממות.
(זה היה פיהוק).

Dam Right

New member
אני מתלבט

אם לקרוא את מחשבותייך החתוליות על הספר ולהמשיך במלאכת הספיילור (שהתחלתי בה כבר בהודעות הקודמות שלנו על הסדרה), או לוותר על הרעיון - למרות שאז לא אוכל לתמוך בך נפשית או לפחות להסיט את תשומת לבך עם כדור צמר, או סושי. הא!
כך או כך, זה לא מריח טוב, במיוחד למישהו כמוני שעוד סוחב את עצמו - ברמת הגסיסה - במחוננת האיטי להפליא
ועוד יותר אחרי שאתמול חזרתי הביתה עם עותק חדש דנדש של ביטר. בלו, לא אבי.). הממ...

מה לעשות מה לעשות מלעשות??

להסיט את תשומת ליבי בסושי, כמובן^^

מבטיחה לך שזה יעבוד^^.

אני יכולה להגיד לך שביטרבלו של מחוננת דומה מאוד לביטרבלו של הפרולוג (של ביטרבלו). ילדה קטנה, קשוחה, מעשית וקרת-רוח בצורה יוצאת דופן, עם נטיה קלה ליהירות, שגרמה לי לצפות לביטרבלו בוגרת בדאיינריז-סטייל כזה.
אבל זה בכלל לא מה שאתה הולך לקבל. אז אולי כדאי שתסיים את מחוננת ותסתפק בזה P:

Dam Right

New member
ובכך קיצרת לי את הדרך

לבת העשן והעצם, וגם להמשכו (שעדיין אין לי, אבוי).
את אש אקרא מאוחר יותר בציר הזמן של חיי, הוא דווקא עשה רושם של הטוב ביותר מהשלושה של שבע הממלכות...

אה, ו...

כן, אש הכי טוב

בת העשן והעצם הרבה יותר טוב. ואתה *חייב* את ההמשך, כי הראשון הוא יותר הקדמה לשני שבו מתחיל הסיפור האמיתי (כאילו, לא שהוא משעמם או משו, פשוט יש בו הרבה תעלומות וחורים שמתבהרים רק לקראת סוף הספר, ואז אתה מבין שהסיפור האמיתי הוא בכלל לא מה שחשבת אבל אתה לא יכול לקרוא אותו כי הספר הראשון נגמר ואין לך את השני P: )

אכמו

New member
אני לא חושבת

שהיא סבלה יותר מכולם. הוא גרם להם לקחת חלק בזוועות שלו, ולא נתן להם לשכוח. זה מחריד ברמות בלתי נתפסות. וגם קשה לומר שהיא יצאה מהעניין נורמלית. נחמדה? כן, מאוד, ואכן יש דמיון בין שלוש הדמויות הראשיות בשלושת הספרים (אם כי לא רק דמיון, אני חושבת שאפשר לצמצם אפילו דברים שנבחרים אקראית למאפיינים דומים, זה לא אומר הרבה). אני אוהבת דמויות נחמדות, זה בעיני פלוס, לא מינוס. אבל הצורך האובסיבי שלה בגילוי האמת על כל דבר, והצורך האובססיבי שלה שכולם, אבל כולם, יאהבו אותה, הם לא לגמרי מאוזנים. מגוון הצורות שאנשים בספר מגיבים לזוועות של לק, כל אחד בדרכו, הוא מצוין בעיני.

למעלה