ניהול החיים...
אני חושבת שיש לנו הרבה תחומים בחיים אותם אנו יכולים לנהל.. לנהל אותם לבד או לנהל בצוות.. למשל, ניהול זמן.. ניהול קריירה שלי ניהול הכספים שלי ניהול הבילויים שלי ניהול הגוף שלי בצורה בריאה .(מה אני אוכל, איזה ספורט אני עושה....) ניהול חיי החברה שלי ניהול חיי משפחה למה אני מתכוונת כשאני אומרת ניהול? חכי, אני עוד צריכה לחשוב על זה קצת.. אני יודעת שיש דברים שקשה לנהל אותם ללא ידע.. למשל החלטתי לא מזמן להתחיל לנהל את חיי הכספיים בצורה בוגרת ורצינית יותר, כי נוצרה לי ההזדמנות/ האפשרות לחסוך קצת כסף.. אז אני משקיעה בללקט ידע..למשל קוראת ספרים (אבא עשיר אבא עני, ביקשתי ליומולדת ספר: הדרך אל העו"שר- חכמת הניהול של כלכלת המשפחה..הייתי בבנק ובדקתי אפשרויות וסוגים של חסכונות: עברתי לניירות ערך ..והם ראו בבנק שהתעניינתי ונתנו לי ספר "הבורסה לנירות ערך ושוק ההון בישראל" התחלתי לקרוא כדי להתחיל להבין מי נגד מי וכל מיני מושגים שלא כ"כ מכירה...התחלתי ללמוד נדל"ן (כי זה מעניין אותי ומתחבר למקצוע שלמדתי במכללה) ואני פוזלת קצת לתחום של השקעות בנדל"ן.. בקיצור, אני חושבת שכדי לדעת לנהל תחום מסויים בחיים כדאי לרכוש ידע, לדסקס על הדברים, להקשיב לאנשים ששוחים בתחום וטובים בו ולהשקיע מעצמך ומזמנך ולהתנסות בזה... אני חושבת שאנו בוחרים מה לנהל.. והרבה תלוי בנו בנוגע למידת ה'הצלחה' שלנו.. יש חלקים אחרים בעצמי ובחיי שאני מחשיבה עצמי כמנהלת 'על הפנים..'.. ואולי לא מחשיבה עצמי כמנהלת בכלל, עדיין.. וכדאי שאחשוב על מה אני יכולה לעשות בנדון כדי לשנות ולשפר ואם יש לי כרגע את היכולת.. לפעמים לא מתאים לי עדיין להיות מנהלת בתחום מסויים ואני מעדיפה שמישהו אחר ינהל אותי או בכלל לא..למרות שלא תמיד זה נעים..אבל עדיין אין לי את הכלים המתאימים בשביל לעשות את זה..אין לי את כוחות הנפש, את המקום הנוח, את הרצון לקחת אחריות, את הבשלות..את יכולה להבין? בשביל לנהל אורח חיים נעים שמתאים לי ולשפר ולשפר אותו כל הזמן מה עליי לעשות?!.... לא חסרות שאלות להתעמק בהן.. אולי אני אתחיל לכתוב יומן בוקר, כמו שמציעים בספר "דרך האמן", "יעדים ומטרות בחיים"... מתי אתה מרגיש שאתה מנהל? אני חושבת שאחת התשובות היא כשאתה מרגיש שיש לך כוח ושאתה משפיע ..ועם הזמן יש לך ניסיון וכלים וכולי וכולי..