ניסיתי להקפיץ אבל זה לא הלך..

איך לצאת מהלופ...

קודם צריך לראות את הלופ, והיכן נקודת ההתחלה שלו... את יכולה "לתפוס" את הנקודה הזאת במה שאת עושה? זה יכול להיות בכל דבר, כי הדפוס קיים כל הזמן... אני אחושב עוד קצת על כל מיני דברים שאפשר לעשות.

אביבה, מה דעתך?..

עברה לי בראש המחשבה שאולי יש לי בעיית קשב וריכוז שלא מאפשרת לי להתמקד. נתקלת בתופעה הזאת?

כן ../images/Emo9.gif, מכירה אותה באופן אישי...

אני "כזאת" וזה מאוווד קשה... אני שנים לומדת את עצמי כדי להפיק את המקסימום מזה. גם אם אכן יש לך את זה,זה לא משנה את העובדה שצריך להתמרכז. ריבוי הכישורים הוא משהו שיש לאנשים עם האבחון הזה. יש פורום שדן בזה בתפוז, כנסי שם למאמרים וראי מה זה אומר לך...

אני אחשוב על עניין הלופ

כלומר איפה מתחיל התהליך. עוד מעט אני אצטרך לשלם לך על שירות פסיכולוגי. לגבי הבעיה, יפה שלמרות שגם לך יש מעט מהבעיה הזו, את ממוקדת ומרוצה. קראתי קצת בפורום על בעיות קשב וריכוז. לדעתך רטלין, או תרופה אחרת יכולה לעזור בתקופות כאלה, כאשר הבילבול מתגבר וצריך לקבל החלטות?

../images/Emo6.gif מצחיק ומשמח אותי

כשאת כותבת "מעט מהבעיה"... זה אומר לי הרבה... אני לא בעד שום תרופה בעולם.זה כבר קשור להסתכלות שלי על העולם... אם את רוצה, את יכולה לעבוד למסרים, זה לא ממש ממש נוגע לפורום, ואולי כן...

SHAHAF UZI

New member
ברונטית !!! רק רגע,לא לרוץ לריטלין.

זה חייב לעבור איבחון קודם כל. אל תקשרי את עצמך למשהו שאולי אין... יש לכך שאלונים,ואנשי מקצוע לצורך איבחון...

SHAHAF UZI

New member
ברונטית !!! רק רגע,לא לרוץ לריטלין.

זה חייב לעבור איבחון קודם כל. אל תקשרי את עצמך למשהו שאולי אין... יש לכך שאלונים,ואנשי מקצוע לצורך איבחון...

SHAHAF UZI

New member
אביבה ! מה שם הפורום ש"דן" בזה ?

אני המצאתי את זה !!! ואני הולך לתבוע אותם על שימוש בזכויות יוצרים !!!

יעל, הצעה שלי

זה מצוין שאת יושבת ומעלה את המחשבות בראש, אפילו חשוב יותר להעלות אותן על הכתב. השינוי שאני מציע הוא לעשות זאת לא בבוקר, אלא בלילה לפני השינה, ואז לישון על זה, כלומר לתת לתת מודע בלילה לעכל זאת ובבוקר את קמה כאשר התת מודע פתר לך את כל הבעיות ונתן לך תוכנית פעולה ליום הבא.

י יעל י

New member
רעיון טוב, אני עושה גם את זה לפעמים

זה רעיון טוב מאוד כשלעצמו אבל מבלי לוותר על הכתיבה בבוקר. כי בבוקר המחשבות עוד "טריות" ולא מושפעות מאירועי היום, ואז היכולת להגיע לנבכי התת-מודע ולמחשבות העמוקות ביותר - גבוהה יותר. התוצאות מכתיבה שכזו הרבה יותר מעניינות ויצירתיות. יעל

בזמן השינה התת מודע פרודוקטיבי

ביותר, לכן חשוב לעשות זאת לפני השינה ומתוך אצונה ביכולת, לא בבוקר.

רק כדי להבהיר לשניכם...

כל אחד מכם מתכוון לעבודה עצמית אחרת... אז, מה שיעל עושה בבוקר מצוין וגם מה שבני מציע מעולה... שני הדברים אינם מתנגדים, מי שימצא זמן לעשות את שניהם בצורה מוחלטת... כובש את העולם....

היום חגגתי יום הולדת של חברה

וישבנו בבית קפה. היו שם הרבה חברים. כמעט כולם מובטלים ואחד שהתחיל עכשו עבודה מספר עד כמה הוא לחוץ ונאבק לבנות את מעמדו בעבודה כי הוא התחרה עם עוד 2,000 מועמדים על התפקיד שקיבל. הם היו המומים שויתרתי על התפקיד שהציעו לי. האווירה היתה מאוד פסימית ולחוצה. מרביתם עבדו במישרות טובות בעבר. אני עדיין שלמה עם ההחלטה שלי לוותר על התפקיד, למרות שאני מודה שזה די מלחיץ וקשה לשמוע עד כמה אנשים נואשים למצא עבודה ומוכנים להתפשר. סתם רציתי לשתף.

וטוב ששיתפת ברונטית

אני חושבת שהפסימיות "קוטלת" (על משקל קוטלות הכינים) גם את האנשים שעובדים והולך להם טוב. פסימיות היא מחלה מדבקת יותר מכל שפעת בקנה מידה עולמי. כשאני מתחילה לשמוע את הפסימיות סביבי, אני מיד מפסיקה אותה, ולפעמים אפילו בצורה בוטה, מכיוון שאני יודעת שהשפעתן של מילים אלה עלי עלולה להמשך זמן רב ביותר. לצערי, אנחנו נוטים להקשיב יותר לפסימיות מאשר לאופטימיות... חרשות יכולה להיות לפעמים מתנה נהדרת, כי מילים עלולות לפעמים להוריד את כל המטיבציה, והחשק לעשות משהו. הפסיקי לשמוע אנשים, שימעי את עצמך, את ההרגשה והשלמות שיש לך עם ההחלטה שעשית לפני מספר ימים. אל תתני לשום דבר להתערב בזה, והמשיכי לחשוב הלאה על העיסוק שאת רוצה לעשות. אם תתמידי לשאול את עצמך את השאלות, התשובות תגענה. אלה תשובות שנמצאות אצלך ולא אצל אף אחד שנמצא סביבך גם אם שתה איתך קפה או גר איתך באותו הבית... אני בטוחה שיש כאן עוד הרבה עצות בפורום עבורך. יום נעים

מתאים לדברייך משל הצפרדע

המשל על הצפרדע שיעור לחיים מס' 1 של צפרדעים .... היו היה פעם מרוץ המטרה הייתה להגיע לקצה העליון של מגדל גבוה. הרבה אנשים התכנסו כדי לראות אותם ולתמוך בהם המרוץ התחיל למעשה, האנשים לא האמינו שהצפרדעים מסוגלות להגיע עד למעלה. כל המשפטים שנשמעו היו מסוג : "אין טעם !!! הן לא יצליחו אף פעם !" הצפרדעים התחילו לאט לאט להתייאש, חוץ מאחת שהמשיכה לטפס. האנשים המשיכו : "... באמת חבל על הזמן !!! הן לא יצליחו לעולם ! ... " הצפרדעים הרימו ידיים, חוץ מאחת שהמשיכה למרות הכל ..... לבסוף, כולן נטשו את המרוץ חוץ מהצפרדע הזאת שלבד, במחיר של מאמץ עצום, הגיעה למעלה. האחרות, נדהמות, רצו לדעת איך היא עשתה זאת. אחת מהן התקרבה כדי לשאול אותה איך היא עשתה כדי לסיים את המרוץ. וגילתה שהצפרדע הייתה ... חירשת ! ... ... לכן, אל תקשיבו לאנשים שיש להם את ההרגל המגונה להיות פסימיים. הם גונבים את מירב התקוות מלבכם ! תזכרו את הכוח שיש למילים שאתם שומעים או שאתם קוראים. והיו תמיד חיוביים ! ולסיכום : היו תמיד חרשים כשמישהו אומר לכם שאתם לא יכולים להגשים את החלומות שלכם . תרגישו טוב ! מצורפת המצגת היפה שקיבלתי במייל

SHAHAF UZI

New member
בני !!! יש לי אליך שאלה קטנה.....

האם אדם לא נבנה ומתפתח ג ם על ביקורות שליליות ?... למה לסגור את האוזניים ?..... אתה יודע מה ?... בוא נעצום עיניים....ונסגור עיניים....ונחיה בדמיונות.... הסיפור יפה...,לטעמי,החרשות של הצפרדע מיותרת מעט. כל אדם צריך לדעת שמידי פעם הוא יחשף לביקורת,ואם יתעלם ממנה,לדעתי הוא הולך להחמיץ משהו... מה אתה אומר ? יש בזה משהו ?

בכל זאת יש בה משהו...

בהחלט יש משהו בדבריך, לגבי בקורת בונה, שמשמעותה הסבר, תיקון, הצעת דרך טובה יותר, הצעת עזרה... אבל במקרה שהודגם במשל הצפרדע, מקרה של ביקורת הרסנית,של הגישה השלילית, של הרס המוטיבציה, האמונה, השלילה מראש של היכולת, האפשרות , ההזדמנות, החזון, החלום... כדאי להיות חרש כמו הצפרדע: לכן, אל תקשיבו לאנשים שיש להם את ההרגל המגונה להיות פסימיים. הם גונבים את מירב התקוות מלבכם ! תזכרו את הכוח שיש למילים שאתם שומעים או שאתם קוראים. והיו תמיד חיוביים ! ולסיכום : היו תמיד חרשים כשמישהו אומר לכם שאתם לא יכולים להגשים את החלומות שלכם . תרגישו טוב ! יש לך את הספר שלי, קרא שם: תמיד הקשב למומחים, הם יאמרו לך מה לא לעשות ומדוע, ואז עשה זאת.

למעלה