ניר פרידמן על ג'קו
סריקה

שונית 7

New member
לא מדויק שמיים כרגע משמיעים את

השלב הראשון ויש הרבה טראש באופן מכוון.לכוכב נולד יש עוד הרבה אטריות לאכול בשביל להגיע לרמה של אמריקן אידול :מה שאני כן מסכימה ואמרתי שלג'קוהיה שם סיכוי אמיתי וקצת כעסו עלי שככה סתם אני שולחת אותו לחו"ל

rootteem1

New member
טוב אני יודעת שאני בדיליייי

סורי אבל קשה לעקוב.. קיצר בקשר לאמריקן איידל, זה לא שיש שם כשרונות, זו הבעייה יש יותר מידי אבל יש גם המון אנשים שבאים בלי שום טיפת כישרון ומספרם גובר על האנשים עם הכישרון. חוצמזה ששם אין סינון ראשוני כמו בכוכב נולד ומעבירים לשופטים ישר את כל מי שבא (זה חלק גדול מכל הווי התוכנית המפלצות והמוקיונים שבאים לשם, הם מקבלים במה שלא יקבלו בשום מקום אחר), זה מספר אבסורדי והמונים של אנשים שלא עוברים סינון ראשוני. פה בארץ פשוט מגיעם לשופטים כאלו שיודעים לשיר אפילו קצת חח ובחרים לאט לאט את הכי טובים. אני בהחלט חושבת שאם ג'קו היה הולך לאמריקן איידל הוא היה מגיע רחוק, אבל הוא לא היה זוכה. אמריקה אוהבת רוק אבל היא מחפשת זמרים שיוכלו להופיע ב- TRL ולהגיע למקום הראשון שם ובבילבורד ובסופו של דבר יגיע להוליווד. ( דוגמא הכי טובה זו קלי קלרקסון, אבל גם פנטזיה קרי אנדרווד וכמעט כל מי שהגיע לשלבים הסופיים ). סורי אבל אני לא רואה את ג'קו בהוליווד או ב- TRL זה לא שהוא לא מוכשר ואין לו את הנתונים חלילה אבל זה פשוט לא הוא.

שונית 7

New member
רותם מתוקית קדם כל שמחה שמצאתי

שותפה לבקיאות בתכנית.להזכירךבשתי עונות אחרונות היו שני רוקרים בו בייס הרוקר המקסים מאלבמה שהגיע למקום שני בעונה הרבעית בעונה ה-היה את כריס דוהרטי גם רוקר מעולה שהגיע אמנם למקום 4 אבל הדיסק שלו מוביל בבילבורד במקום מאד גבוה.חוץ מזה בעונה האחרונה זכה טיילור היקס שיש בו קצת מהרוקר למרות שהוא גם מה שקוראים OLD SOUL ויש בשירה שלו חוץ מרוק גם בלוז ו-SOUL .יש לציין שמאד אהבתי אותו ושמחתי שזכה. לעניות דעתי הלא כל כך צנועה ג'קוש שלנו עולה או לפחות שווה לשלושתם. ד"א את קרי אנדרווד בלי שום קשר מאד אהבתי ושלחו לי את הדיסק שלה כי בעוונותי יש לי שריטה גם על מוזיקת קנטרי
(נא לא לצחוק עלי בבקשה)

talytal

New member
לדעתי אפשר ללמוד מהתגובה

הראשונית של ניר פרידמן על חלק מהבעיה שיש לג'קו - התגובה של רוקרים אליו היא אנטי בגלל שהוא מגיע מ"כוכב נולד". ככה יוצא שמי שהיו אמורים להיות בעדו ולהגן עליו, נרתעים מהתבטאות פומבית בעדו בגלל שהוא פרץ דרך תכנית מסחרית כזו. אז הוא יוצא רוקר מדי ולא מספיק מאמי לאומי בשביל הילדות הקטנות, ועוד יוצא "כוכב נולד" בשביל מבקרי המוזיקה והמוזיקאים הרציניים שהיו אמורים לעמוד לצידו בתור יוצר בעל אמירה. נופל בין הכיסאות, בקיצור. אבל בכתבה הזו באמת יש תחושה שהכתב חיפש בכח ליצור איזשהי הנגדה - ג'קו בתור הרוקר שלא שם קצוץ מול ניר פרידמן בתור הרוקר הפרוע לשעבר שהתברגן. כמה חבל שזו הפשטה די מטומטמת של הדברים... בא לי כבר כתבות על משהו חדש בהקשר של ג'קו - נגיד - דיסק, הופעות?

שונית 7

New member
נכון יש צרך דחוף במשהו חדש ןטובב!!

גבי כוכב נולד נמאס לי מההתיפיפות של האמנים. הם בסה"כ כועסים שמשתתפי כוכב נולד זוכים ליחסי ציבור מסיביים וכביכול מקודמים על חשבונם. ניר פרידמן רק שכח שבזמנו הוא ודנה ברגר ואיילת זורר ועוד רבים קודמו בזכות התכנית עניין של זמן.כל תקוםה והבזז שלה.

rifkin1

New member
שונית, לגבי האמנים בארץ

מצד אחד אני יכולה להבין את כל העכס שלהם על תעשיית כוכב נולד. ישנם מלא אמנים בארץ שמגיל מאוד מאוד צעיר כותבים ומלחינים שירים, מפיקים לעצמם תקליט בכסף שהם חסכו במשך שנים ועוברים דרך מאוד קשה, מפרכת וארוכה עד שהם זוכים להערצה ולהערכה מצד התקשורת והקהל. ואז באה תוכנית כמו כוכב נולד ומגישה הכל על מגש של כסף פרסום, יחסי ציבור, תקליט, הערצה. כמובן שאחרי התוכנית המתמודדים חייבים להוכיח את עצמם בשטח אבל רוב הדרך כבר נסללה להם ולכן אמנים רבים כועסים על כך.

שונית 7

New member
וזאת הסיבה האמיתית לדעתי להתנפלות

על ג'קו.שמעתי אינספור דיונים ברדיו כמה כוכב נולד הורסת את המוסיקה בארץ אבל במקרה שלו זה לא נכון.לא היו שום קיצורי דרך..הוא סיפר בעצמו לא זוכרת איפה שיצא להפ להופיע בפני קהל של שניים שלושה אנשים ואין דבר שלא עשה כמעט ע'מ להתקדם.בקיצור במקרה שלו נפלו על איש הלא נכון

rifkin1

New member
ג'קו הוא אכן מקרה שונה

הוא לא עוד מתמודד שהחליט ללכת לכוכב נולד רק מפני שיש לו יכולות ווקאליות מצויינות. ידוע שחוץ מקול מיוחד יש לו מעל לאלף שירים כתובים ומולחנים ושבנוסף הוא מעבד מוסיקה ומנגן על מס' כלי נגינה. ידוע שהוא מופיע מגיל מאוד צעיר בכל מקום אפשרי. ידוע שיש לו את ג'אמוס ושהם הספיקו להוציא תקליט וחיממו את ה'דג נחש' ושהוא היה חלק מלהקה חסידית. (איזו קיצוניות...הרכב היפ הופ ולהקה חסידית) והכי חשוב לאודישנים של 'כוכב נולד' הוא נבחן עם שיר שהוא עצמו הלחין וכתב שיותר מאוחר הפך להיות להיט גדול בתוכנית. כל הפרטים האילו ידועים אבל הבעייה היא שאנשים ובמיוחד אמנים הם שטחיים ביותר ומסתכלים בעיקר על התפל. 'ג'קו אייזנברג הגיע 'מכוכב נולד' ולכן הוא פסול' הבעייה הנוספת והעיקרית של ג'קו היא שלאחר הזכייה הוא לא שיחק אותה מלאך תמים וצבוע...הוא יצא עם כל האמת שלו ואנשים לא אהבו את זה. הם רצו נינט וסקעת... חבל...

rifkin1

New member
טלי, אני ממש לא חושבת שהוא אנטי

כלפי ג'קו...ממש לא. רק בגלל שהוא אמר 'ג'קו מי'??? אז מה... אני דווקא מאוד אהבתי את מה שהוא אמר מפני שהדברים היו נכונים.

שונית 7

New member
הוא לא נגד ג'קו אבל רב האמנים די

פיתחו אנטי לתופעת כוכב נולד כי הם מרגישים שהתכנית מקדמת זמרים אלמונים על חשבונם

שונית 7

New member
../images/Emo35.gifלא בטוח.התופעה של קידום מהיר

הייתה תמיד קימת גם לגבי יוצאי להקות צבאיות בזמנו וגם משלל תכניות טלביזיה.גם בתכנית כמו כוכב נולד יוצאים פנינים כמו במקרה הזה ומי שטוב טוב אין מה לעשות.

talytal

New member
גם אני לא חושבת שהוא אנטי

התכוונתי באופן כללי שיש למוזיקאים רציניים בארץ שלנו נטייה להיות בגישה די שלילית ומתנשאת כלפיי מי שיצא מ"כוכב נולד". לא התכוונתי דווקא באופן ספציפי לניר פרידמן, כי באמת ניכר שהוא בצד של ג'קו, אבל בכל זאת התגובה הראשונית שלו הייתה חוסר רצון להתייחס לעניין, כאילו מתוך תחושת מיאוס מכל תופעת "כוכב נולד". לזה התכוונתי - גם מי שתכלס בעד ג'קו, לא יישמח כל כך להתבטא בעניין. אני אומרת שלדעתי יש הרבה יותר אמנים בעדו ממה שאנחנו שומעים ויודעים, בגלל שרובם מעדיפים לא להתייחס לנושא, בין השאר בגלל שג'קו מגיע מ"כוכב נולד".

שונית 7

New member
יש עוד בעיה.קראתי כתבה שהפרנסה

העיקרית של הזמרים היא מתמלוגים מאקום .אם משמיעים אותם מעט או בכלל לא יש להם בעיה להתפרנס ומכאן נובע גם החשש להתבטא באפן גלוי

אחחח... ניר פרידמן...

היה לי קראש עליו כשהופיע בפלורנטין... אני חושבת שמה שנאמר מפיו היה בנימה חיובית וכמו שנאמר, אם ג'קו לא היה יוצא כוכב נולד לשעבר, אז ה"רוקיסטים" היו תומכים בו באופן גלוי יותר... הסטיגמה של כוכב נולד כתכנית שמוציאה "אינסטנט זמרים", מפריעה לפלח הזה שנקרא יוצרים וזמרים לגלות אמפטיה כלפי משתתפי התכנית. בשורה התחתונה כולנו יודעים שג'קו משתייך לפלח היוצרים ולאט לאט תוית הכוכב הנולד תפסיק לדבוק בו בעיקר אחרי הוצאת הדיסק וההופעות שיבואו עלינו בע"ה במהרה בימינו (לא חזרתי בתשובה עדיין...)

שונית 7

New member
לגבי ניר פרידמן אני מסכימה אבל

מרגיזה אותי התווית הסטיגמטית לגבי כוכב נולד:מי שטוב טו ולא משנה באיזה מסגרת התגלה.ג'קו אגב ניסה לפרוץ הרבה שנים ללא הצלחה ואם לא כוכב מי יודע אם היה מצליח להתפרסם וזה די היה הסיכוי האחרון מבחינתו.אז מה רע?מה זה משנה איפה מגלים אמן כזה? ד"א גם בארה"ב יש סטיגמה כזאת לגבי אמריקן אידול וגם שם לא תמיד בצדק

למעלה