אצלי? את מתכוונת אצל השכנים שלי ../images/Emo5.gif
טעות היא אולי בתום לב, אבל לפעמים היא גוזרת גזרות שגורמות לאבל והמון נזקים בין אנשים. איך את יודעת שאלוהים בעצמו שם אנשים היום בתור רבנים? האם זה אומר שהרבי מלובביץ למשל הוא המשיח? אז מה ההבדל בינו לבין ישו? בתקופת ההשכלה החלה ההתרופפות הדתית ? כלומר מתי שאנשים התחילו לחשוב עם הראש שלהם ולא מה שהכתיבו להם במשך אלפי שנים. אז התחילה התרופפות ?
השאלה לגבי ההתנגדות שלך הייתה, על פי מה את מתנגדת אם את יודעת את האמת מאחורי זה? זה באמת מוצא חן בעיניך להמכר לבעלך? זה מחמיא ש"קנו" אותך? אני לא מחפש להתקיל כלום, אני אומר עובדות, אם אני טועה בהן, תתקני אותי ואני אתנצל על הטעות שלי. אני לא מעמיד את הדת בתור שום דבר. דת = אמונה בלבד ואם אין אנשים שיאמינו בדת, הדת נכחדת כמו רבות אחרות. היא קיימת רק בעזרת כוח האמונה של האנשים בה. שמחפשים משהו שיחזיק אותם ביחד. אלו רק דעותיי ומחשבותי, אני לא מכריח אף אחד "להאמין" בי או לקחת אותי בתור הצדיק המעונה. כי אני לא יודע אם אני צודק או לא. אני יודע שלי זה נשמע הגיוני ואני פועל על פי הגיון. אני לא מקים דת "ספי" שתכבוש את כל העולם ותיקח אותו בסערה
דרך אגב, לא ידעתי שיש ברכה כשיוצאים מהשירותים!
אני לא מחפש אותך בקטנות וחבל שלקחת את זה בצורה כזו, אני סה"כ שואל. את יודעת יותר טוב ממני ואת יכולה להסביר ואולי לתת כיוון לי כיוון "הגיון" בשבילי. אבל אם את לוקחת את כל זה בתור ויכוח, זה איבד מהכוונה והטעם ואני אפסיק כי גם ככה זה כבר לא קשור לשירשור המקורי. ועדיין לא ישנתי ואני הרוג
חבל לי שלקחת אותי כל כך קשה, אפילו ניסיתי להכניס קצת הומור, אבל האמת, שנהניתי להתדיין איתך