נישואים וגירושים - אבסורד מגוחך

רק מכנסיים, כי...

ככה אני

Sefy

New member
אולי בגלל שזה דבר דוחה ?

עובדה היא, שכרגע הוכחת שמה שאמרתי הוא נכון. המסורת של למכור את הבת למרבה במחיר עד היום נשארה בדת היהודית. זה לא משהו שאני המצאתי, את לא יכולה לומר שאני מעוות את האמת או משקר. וזה כן קשר לדת את פשוט מנסה רק להתעלם מזה. אפילו חושבת שזו מסורת יפה מאד. מצטער לאכזב אותך, אבל בגלל שאני אדם עם גישה כמו שלי, אני לא רואה בשום אדם בתור רכוש כמו שה"מסורת מאד יפה" שלך רואה באישה. סימליות של לקנות בנאדם. את יודעת מה זה אומר ? עבד. לא זכור לי שבאותה תקופה הייתה הרבה מאד אהבה לעבדים. אז כל מה שהאשה הייתה זה עבד שיטפל בילדים וידאג למשק של הבית. את יכולה להכחיש את זה כמה שאת רוצה, אבל את כבר הודאת בזה שלא שיקרתי. כי זה נמשך עד היום הזה בחתונות דתיות שהבעל מוכר את אישתו למרבה במחיר. לעומתי עם "הגישה" שלי, שחושב שלבחורה צריך להיות מעמד שווה ולא כמיועדת לקניה כאשר זה הכל קשור לדת. עד כמה שזכור לי, אפילו משה קנה את נשותיו.

לא אמרתי שאתה טועה,

אמרתי רק שאני חושבת שההסתכלות על הדברים היא שגויה. לא בגלל שזה לא נכון, אלא כי אני חושבת שחבל להיות כל כך אנטי. אני גם לא מסכימה עם מוסד הנישואין. אני בכלל לא חפצה בכך. אבל אם כבר חתונה, אז אני חושבת שיש בזה משהו יפה. תראה, בעבר זה קצת שונה. נכון, זו מסורת שמושרשת מהעבר אבל עם שינויים. פעם, היו נישאים במעמדות שווים. אצולה לאצולה. ופשוטי העם [לרוב עניים], היו 'מוכרים' את בנותיהן לכל המרבה במחיר על מנת להעניק לה ולהם [וכן, יש פה המון אגואיזם] חיים טובים יותר. אבל זה היה קיים בכל הדתות ובכל מקום. מהסיבה הפשוטה שפעם הכל התנהל לא על ערך המטבע כי אם על סחר חליפין. אבל... המשפחה כן הייתה בודקת את מעמדו של בעלה העתידי של בתם. עד כמה שיכלו כמובן. והיום, לא יודעת על זרמים אחרים ומנהגים אחרים, אבל בחתונות הדתיות שאני הייתי בהן, זה כבר לא 'לכל המרבה במחיר', אלא סכום מסויים שמקובל אך ורק על מנת לשמר את המסורת. חוץ מזה, אם נדבר פייר, המון מוכרות ומוכרים את עצמם גם בלי חתונה לכל המרבה במחיר. כסף זה דבר שמדבר, אי אפשר להתכחש לכך.. 'הבעל מוכר את אשתו לכל המרבה במחיר'???
נכון, אני לא מכירה את כל הזרמים אבל על זה עוד לא שמעתי... במידה והתכוונת לזה שהאבא מוכר את בתו. היום זה כבר כל כך אבל כל כך לא תקף ביהדות. כולם קנו את נשותיהם בזמנו. ככה זה עבד. שוב, לא רק בדת היהודית. אגב, עד היום זה ככה אצל הבדואים. ומה הקשר שלהם לדת?

Sefy

New member
טעות קטנה! התכוונתי האבא! ../images/Emo3.gif

עכשיו שימי לב איזה יופי את אמרת "אלא סכום מסויים שמקובל אך ורק על מנת לשמר את המסורת" אני בטוח שהבחורה גאה במחיר שקנו אותה. עובדה זו עובדה! עד היום עדיין האבא (אוקי ? אבא, לא בעל
) מוכר את הבת שלו. את פשוט, מנסה ל"יפות" את זה כדי שזה לא יראה כמו שזה. אבל זה בדיוק מה שזה. אז את רוצה לעשות השווה בין הדת היהודית המתקדמת והנאורה לבדואים ? שעד היום חיים כמו בימי הביניים ? ואחר כך אומרים שאני יורד על הדת היהודית! אני חושב שאת כל הסיגנון חתונה הזה שבו מוכרים את הבת צריך להכחיד מהדת! להשאיר את החלקים היפים (יש כאלו בחתונה היהודית ?) ולא לשכר האישה, וגם שימי לב, האישה לא אומרת כמעט כלום במשך כל הטקס! לעומת הטקס הנוצרי שגם הבעל וגם האישה חוזרים על הדברים שנאמרים להם. זה שווה בשווה! ולא משכרים אף אחד בשביל לחתן אותם! יש לך מושג מה השתיה זו תעשה לי אם אני הייתי שותה ? עוד לפני שהרב היה מסיים לברבר לי את המוח, אני הייתי מתעלף על הרצפה מהאלכוהול

לבחורה לא משנה המחיר ש'קנו'

אותה. כי זו לא קנייה. אם הוא ייתן לה מתנת נישואין, אז הוא גם קנה אותה?? אם עד היום האבא מוכר את בתו, הכיצד ייתכן שהיום ישנו עירוב מעמדות? שבת עשירים נישאת לעני מרוד? היום, האבא בכלל לא מתערב בזה. הדת היהודית לא מתקדמת כי אין לה לאן להתקדם. הדת היהודית [למאמינים וזה בכלל לא נושא לויכוח כי אתה פשוט לא מאמין] ניתנה במעמד הר סיני והועברה מאב לבן. להתקדם, משמעו להשתנות. הדת היהודית לא השתנתה. ולמה נראה לך שהבדואים לא ברמת 'נאורות' שכזו? הם בחרו בסגנון הזה כפי שהם יכלו לבחור בכל סגנון אחר. האשה לא אומרת כלום במשך כל הטקס כי ביהדות רק הגבר צריך לקדש [זה כבר דיון אחר על משמעות האשה ביהדות. שסתם דרך אגב, האשה עליונה מהגבר].

Sefy

New member
יש הבדל ממש "קטנצ'יק" בין...

נתינת מתנת נישואין מהבעל לאישתו מאשר מהבעל שנותן כסף לאבא של אישתו
יש עירוב מעמדות ? אולי בין "פשוטי העם" אבל בין הדתיים מאד הם עדיין רק מתחתנים בין המשפחות, מה שאומר שהגנים לא יחזיקו יותר מידי מעמד. אני גם מקווה שאת לא שוכחת שיש עדיין "שידך" במשפחות מסוימות שבהן אין לבת זכות במה שהולכים לעשות, אני יודע את זה בתור עובדה, כי משפחה דתית שגרה לידי חיתנה ככה את שתי הבנות שלה עם דודים מהמשפחה. והדת היהודית כן השתנה והתאימה את עצמה לדורות חדשים ב"תירגומים" החדשים שכל פעם מוציאים לה. אחרת אני מבטיח לך שאנשים היו בורחים מהדת מהר יותר ממה שגם היום לא כל כך מתקרבים אליה. עובדה שהרבנים קיצצו את אורך הטקס! גם עובדה כי לצערי סבלתי ביותר מידי חתונות דתיות בשנה האחרונה הזו. דרך אגב, אני לא צריך את הדת כדי לדעת שהאשה עליונה מהגבר
רק מעניין שהיא עבד שנקנה בעד כסף וכל מטרתה היא לשרת את בעלה (אשת חיל) ולטפל במשק בית ולעשות ילדים. מעניין איך את היית חיה באותה תקופה אם גם היו לך את הידע של צורת חיים של היום...
דרך אגב, למה אסור שיהיה ספר תורה בזמן שהזוג הטרי מבצע פרו ורבו ?

אבל זו הנקודה בדיוק.

הכסף לא ניתן לאבא, הכסף 'מצוי' בכתובה וזהו. [הוא גם מעין בטחון שאם חס וחלילה הזוג יגיע לגירושין, הבעל מחוייב להמשיך לדאוג לאשה ולילדיהם השמותפים. אני לא יודעת אילו דתיים אתה מכיר אבל אצלינו זה לא ככה בכלל. נכון, הילדים נישאים בשידוך, אבל הם רשאים לבחור אם הם רוצים בכך לא. לרוב, השידוך נעשה על פי פרמטרים של סגנון דתי, רמה דתית, ומשפחה טובה, אבל הבחורה [כמו גם הבחור] יוצאים למספר פגישות לפני החתונה ורשאים להחליט שהשידוך לא מוצא חן בעיניהם ולהמשיך הלאה. אה, וגם בכלל לא בתוך המשפחה עצמה. סבא שלי [ז"ל], לאחר גירושיו בגיל צעיר, נישא לבוכרית. אותה בוכרית מנסה למצוא לי [אשכנזייה-מרוקאית] שידוך [
]. אז איך בתוך המשפחה? הדת התאימה את עצמה לתקופה. דוגמא - הרי דיני שבת הותאמו מכיוון ובעבר לא הייתה הטכנולוגיה של היום, אז יש צורך בהתאמה, אבל לא שונתה מבחינת תוכנה. אתה לא יכול להבטיח לי שהרבה היו בורחים מהדת מהר יותר מהסיבה הפשוטה שעובדתית בעבר היו הרבה יותר אנשים שלקחו עליהם את הדת היהודית מהיום.. יש הרבה דברים בדת שאני מתנגדת אליהם, נכון, אבל זה לא אחד מהם. [אני אברר את העניין לעומקו, כי אני לא יודעת את כל הפרטים, ואשתדל לחזור עם תשובה]

Sefy

New member
בואי לבקר אצלי בשכונה ותראי בעצמך..

אין לי שום אינטרס לשקר, האשה חותנה לאח של אבא שלה
והבנות גם חותנו לקרובים במשפחה ומכיוון שזה הדור השביעי ככה, אפשר מאד לראות את התוצאות על הילדים
וזה שהדת התאימה את עצמה לתקופה, זה רק מוכיח שכל הדת היא תירגומים של אנשים ומי שם את אותם אנשים שיתרגמו בשביל כולם ? אולי הם עושים טעות ? אחרי הכל, רק אלוהים יכול לדעת למה אלוהים התכוון
ואני כן יכול להבטיח לך שהרבה יותר בורחים מהדת היום מאשר בעבר, ואפילו את אמרת שיש הרבה דברים בדת שהיית מתנגדת להם. בימי עבר חלילה וחס עלייך לחשוב על להתנגד! לא הייתי רוצה לראות אותך בלי ראש, זה פשוט לא נראה לי שיתאים לך המראה הזה!
השאלה אם את לא מתנגדת בגלל שאת מנסה ליפות את זה ולהתעלם מהאמת שאת כן מודעת אליה, ואיך שלא תסתכלי על הדברים שאני אומר, את יודעת שהם אמת ולא דברים שהמצאתי מהראש שלי. אני יכול להמציא דברים הרבה יותר מעניינים
ואחכה בסבלנות לדעת למה ספר קדוש אסור לו להיות בספר ביצוע פרו ורבו שאם זיכרוני אינו מטעה אותי (ובד"כ הוא לא!) אלוהים עצמו פקד זאת! האם המעשה הזה טמא מידי בשביל המצאות ספר קדוש ?

אוקיי, אז אולי אצלך זה ככה.

לא טענתי שלא, פשוט היה לי מוזר כי אני לא מכירה כאלה. כן מאותו ייחוס אבל לא מאותה המשפחה. אבל יכול להיות. הדת עצמה [אלוהים בעצמו] שמה אנשים שיתרגמו לפי הציווי 'עשה לך רב'. אולי הם עושים טעות, יכול להיות, אבל הטעות היא בתום לב. בגלל זה יש המון אלפי זרמים בדת ואני לא חושבת שיש מי שישפוט [מלבד בורא עולם] מי צודק בפירושיו ומי לא. אבל כל עוד זה לא מפריע לך אישית, מה זה משנה לך? אתה לא יכול להבטיח לי דבר כזה וזה אפילו שקר. בתקופת ההשכלה החלה ההתרופפות הדתית. לא הבנתי את השאלה לגבי ההתנגדות שלי. אתה רואה שאתה פשוט מחפש בכל מקום איפה להתקיל את הדת? אז אוקיי, הדת לא מקובלת עלייך אבל אל תנסה להציגה כדבר חסר ערך. נכון, אלוהים עצמו פקד [אפילו זו המצווה הראשונה שניתנה]. המעשה עצמו לא טמא. אבל כמו שאלוהים ציווה על זה, יש גם ציווי על ברכה כשיוצאים מהשירותים, למה אותו לא עושים בשירותים עצמם אלא מחוצה להם?! לא צריך לערבב הכל. אל תחפש אותי בקטנות כי בסופו של דבר זה יהיה חסר טעם לנסות לענות לך אפילו.

Sefy

New member
אצלי? את מתכוונת אצל השכנים שלי ../images/Emo5.gif

טעות היא אולי בתום לב, אבל לפעמים היא גוזרת גזרות שגורמות לאבל והמון נזקים בין אנשים. איך את יודעת שאלוהים בעצמו שם אנשים היום בתור רבנים? האם זה אומר שהרבי מלובביץ למשל הוא המשיח? אז מה ההבדל בינו לבין ישו? בתקופת ההשכלה החלה ההתרופפות הדתית ? כלומר מתי שאנשים התחילו לחשוב עם הראש שלהם ולא מה שהכתיבו להם במשך אלפי שנים. אז התחילה התרופפות ?
השאלה לגבי ההתנגדות שלך הייתה, על פי מה את מתנגדת אם את יודעת את האמת מאחורי זה? זה באמת מוצא חן בעיניך להמכר לבעלך? זה מחמיא ש"קנו" אותך? אני לא מחפש להתקיל כלום, אני אומר עובדות, אם אני טועה בהן, תתקני אותי ואני אתנצל על הטעות שלי. אני לא מעמיד את הדת בתור שום דבר. דת = אמונה בלבד ואם אין אנשים שיאמינו בדת, הדת נכחדת כמו רבות אחרות. היא קיימת רק בעזרת כוח האמונה של האנשים בה. שמחפשים משהו שיחזיק אותם ביחד. אלו רק דעותיי ומחשבותי, אני לא מכריח אף אחד "להאמין" בי או לקחת אותי בתור הצדיק המעונה. כי אני לא יודע אם אני צודק או לא. אני יודע שלי זה נשמע הגיוני ואני פועל על פי הגיון. אני לא מקים דת "ספי" שתכבוש את כל העולם ותיקח אותו בסערה
דרך אגב, לא ידעתי שיש ברכה כשיוצאים מהשירותים!
אני לא מחפש אותך בקטנות וחבל שלקחת את זה בצורה כזו, אני סה"כ שואל. את יודעת יותר טוב ממני ואת יכולה להסביר ואולי לתת כיוון לי כיוון "הגיון" בשבילי. אבל אם את לוקחת את כל זה בתור ויכוח, זה איבד מהכוונה והטעם ואני אפסיק כי גם ככה זה כבר לא קשור לשירשור המקורי. ועדיין לא ישנתי ואני הרוג
חבל לי שלקחת אותי כל כך קשה, אפילו ניסיתי להכניס קצת הומור, אבל האמת, שנהניתי להתדיין איתך

אצל השכנים שלך, סליחה.

אני לא טוענת שלא [כי כרגע לא עולה לי כלום לראש] אבל אילו גזרות [???] הן בתום לב וגורמות לאבל ונזק? מה הקשר לרבי מילובביץ' ולמשיח? או לישו? רב לא אמור להיות על תקן המשיח. אלוהים לא שם אנשים בתור רבנים. התורה היא דבר שהתגלגל במשך שנים מדור לדור, אדם שבקיא בדברים ומקבל עליו את התורה וחוקיה [אני לא ממש בקיאה במינוי רבנים], מקבל תואר רב. וישנו ציויי בתורה 'עשה לך רב', בדיוק בגלל הסוגייה הקודמת בה דנו על התאמת קיום המצוות לזמנים השונים. אנשים חשבו עם הראש עוד לפני תקופת ההשכלה. לי אין השכלה, זה אומר שאני לא חושבת??? ויש המון משכילים [רב זה תואר כמו שהזכרתי] דתיים, אבל ההתרופפות החלה בתקופה ההיא. על פי מה אני מתנגדת? אני מאמינה באלוהים, אבל יש דברים שאני לא מסכימה איתם. אני מתנגדת למוסד הנישואין כפי שהוא קיום. אם הייתי רואה את העניין כמכירה זה לא היה מוצא חן בעיניי, אבל אני רואה את זה כסמל ותו לא אז זה לא מטריד אותי. אני שמחה שאתה פועל לפי היגיון אבל אני לא חושבת שאני זו שיכולה להכניס לך היגיון בנוגע לדת. גם כי אני חושבת שיש בך המון אנטיות כלפי הדת ואפילו אם אני אומר את הדבר הכי הגיוני, אתה תמצא בו פאק, וגם כי אני לא בדרגה שכזו על מנת להעביר את הדת כפי שהיא באמת. תמיד יש פעם ראשונה..
אכן, כשיוצאים מהשירותים ישנה ברכהעל הצורה בה נברא גוף האדם. אולי אני טועה אבל אני חושבת שאתה לא מחפש ידע או היגיון אלא התנצחות. כי במידה וכמו שאתה טוען, אתה מוציא אותי בעלת ידע רב יותר בתחום, הדיונים שלנו היו נפסקים מזמן כי כבר היית בישיבה...

Sefy

New member
אני ? בישיבה ? רק בשירותים! ../images/Emo6.gif

אני עייף מידי לחשוב כרגע על אילו גזרות (הי! גם המוח שלי מפסיק לתפקד!) אבל אם תהיי מעוניינת, בהזדמנות, אני אחזור אלייך בקשר לזה. ומה הקשר ? רבנים עשו ממנו למשיח! כל מקום רואים הכרזות עליו בתור המשיח, מה ההבדל אז בינו לבין ישו שהכריזו עליו כמשיח ? אחרי הכל, שניהם מתים היום ואי אפשר כל כך לשאול לדעתם
לך אין השכלה ? סליחה ? מי בדיוק קבע שלך אין השכלה ? תני לי שמות ואני דואג שהם יתנצלו בפניך!
אני מניח שאת מתכוונת "מוסד הנישואין כפי שהוא היום" ? לא "קיום" ?
את רואה את זה כסמל ותו לא וזה למה זה לא מטריד אותך ? אבל זה סמל עבדות ומכירת האשה לבעלה למרבה במחיר. מוריד את ערך האישה למעמד של עבד!
הרבה אנשים חושבים שיש בי אנטי נגד הדת, כי הם אנשים שלא מכירים אותי או אפילו לא ניסו להכיר אותי, זה בגלל שאני לא מנסה לתקן אותם בעניין, הדעה שלהם לא מעניינת אותי. בהזדמנות, אם תרצי, אני אוכיח לך שאני לא אנטי לא נגד הדת ולא נגד ישראלים. אפילו שאני מאד רוצה שיחשבו עלי ככה. את טועה כשאת חושבת שאני מחפש התנצחות, כי אם היית מכירה אותי, אז היית מזמן יודעת שאני לא מתחיל מלחמה שאין אפשרות לנצח בה... אבל כבר שפטת... דרך אגב, התדיינתי עם הרבה רבנים ואפילו הוכחתי אותם במשהו והם שינו את דרכם באותו דבר שדיברנו עליו. אני רחוק מלהיות בישיבה בזמן הזה או הבא!

אתה בעצמך טענת כי הכל עניין

של אמונה. נטו. אז יש שמאמינים שהרבי הוא המשיח ויש המאמינים שזה ישו. בכל אופן, אני לא חושבת שאנחנו נהיה פה כדי לברר את העניין. כן, לי אין השכלה. עובדה. אבל יש לי ידע. לא רב, אבל קיים. העייפות משפיעה גם עליי, מוסד הנישואין *היום*. היום, הנישואין הן בכלל לא קשורים למי שמרבה במחיר. בגלל זה כבר פה עניין של קנייה או עבדות. יכול להיות שגם תשנה את דעתי בנושא מסויים, אבל הדיעה שלי על הדת [בדברים שאני כן יודעת על הדת] דיי מגובשת.

Sefy

New member
הרבה דעות מגובשות משתנות לפעמים

כן כן, זה יבוא כשוק להמון, אבל גם דעות שלי משתנות במשך הזמן
אני מודע לעובדה שנישואין היום לא קשורים למרבה במחיר, ביחוד לאור העובדה שהאישה אם כבר יכולה לקנות לעצמה בעל ואפילו כמה אם היא רוצה
אבל העובדה שעוד נשמר בטקס היהודי משהו שמייצג מכירת אישה כעבד, זה מה שמפריע. איך אומרים, הדרך לגיהנום רצופה בכוונות טובות
עכשיו בקשר לאותם רבנים, מי אמר שהם צודקים אז ? מי עשה אותם לרבנים ? בגלל שהם למדו והבינו דברים בצורה מסויימת ? גם אני למדתי ואני מבין כל מיני דברים בצורה מסויימת ואפילו התדיינתי עם רבנים (היי, עבדתי במכללה שכולם שם דתיים ורבנים שלומדים דין! תהרגו אותי! היה משעמם!
) ואפילו הם למדו ממני כל מיני דברים וגם אני מהם. ידע שלי מגיע מאיפשהו אחרי הכל.

הם למדו והבינו דברים ברוח הדת

כמו שכבר אמרתי, אני לא בקיאה בצורת מינוי הרבנים ולכן אני לא יכולה לענות לך על מי מחליט ולמה?

Sefy

New member
אז מי אמר שהם לא גורמים לנזק ופלג ?

הם לוקחים את העם היהודי שוב למשיח שקר (או אמת?) וזה גורם לפלג נוסף כמו עם ישו, את יודעת שיש "יהודים למען ישו" שהם יהודים שפשוט מאמינים שישו היה המשיח. איך נדע מי צודק ומי טועה אם לא נתחיל לחשוב לבד ?
כל אחד יכול לקרוא ספר (או משפט) ולהבין אותו בצורה שונה לחלוטין, מי זה שיחליט מה התרגום הנכון ? מי שם את אותו אדם מעל אחרים ? כמו בנצרות, כך גם ביהדות, יש יותר מידי פלגים שלא מסכימים אחד עם השני. למה את הולכת על פי אחד ולא אחר ? כל אחד יכול להוכיח את הצד שלו בתור הצודק. החוכמה היא לדעת להשתמש בראש שלנו, כמו שאלו שכתבו את התנ"ך לפני אלפי שנים ידעו לעשות, הם ישבו וחשבו ביחד והגיעו למסקנות שלהם, שחלק מתאימים גם להיום וחלק כבר היום יודעים יותר מאשר פעם והוכיחו בתור מוטעות...

למעלה