נישואים וגירושים - אבסורד מגוחך

גם אם נחשוב לבד לא נדע לעולם

מי צודק ומי טועה, נדע רק מי תואם את אורח חיינו.. אני לא הולכת לא לפי אחד ולא לפי שניים, אני אורזת הכל יפה יפה בצורה שמתאימה לאורח החיים שלי.

Sefy

New member
מי אומר שאת טועה ולא הם ?

הרי מכל תלמידי השכלתי, לא כך רשום ?

Sefy

New member
אז אולי אפילו אני צודק מידי פעם ../images/Emo8.gif

טוב, לא נגזים

../images/Emo45.gif

אכן מוסד הנישואין הולך ומתמוטט אך עדיין אין הסדרים חברתיים חילופיים שיכולים למלא את מקומו. עם הזמן אני מאמין שהם יגיעו, אך זה יכול לקחת הרבה שנים, ובינתיים נצטרך לסבול את המסגרת הנוכחית. הנישואין כן תורמים למחויבות בין בני הזוג, בכך שיותר קשה לפרק את המסגרת מאשר קשר זוגי ללא נישואין, ולכן בני הזוג מנסים יותר לשקם את הנישואין. התשובה לשאלה למה מתחתנים היא שבגלל שכך חונכנו, זה מה שמצפים מאיתנו, ובגלל שעד לא מזמן זו היתה הדרך הכמעט יחידה להביא ילדים. כמו כן זוגות לא נוהגים להודות בשיא הקשר שלהם שיש אפשרות שדברים ישתנו, לכן מתחתנים מתוך רגשות ולא מתוך ריאליה.

בגלל זה אני לא ממהרת... ../images/Emo8.gif

אם וכאשר אני אגיע לנישואין, אני רוצה, שהסיכון לגירושין יהיה הכי קטן שאפשר, לכן אני לא מוכנה להתחתן בלי אהבה של ממש. מעדיפה להיות אם חד-הורית, מאשר להגיע למצבים של חוסר יכולת לשתף ולהשתתף, לחלוק ולהתחלק זה עם זה בהכל, הכי פתוח, הכי חופשי והכי אמיתי... תארו לכם מערכת-יחסים של נישואין, שבתוכה אתם בודדים, אין לכם עם מי לחלוק את היופי וגם הכאב שבחיים שלכם, ולא רק את המיטה... ואין לכם מי שתהנו להקשיב לו/ה, ולא רק לגניחות שלו/ה, או לנחירות, מהכיוון השני של המיטה. תארו לכם... לקום בבוקר לצידו/ה ולשאול את עצמכם: "מי זה/ו לעזאזל?" או "מה לעזאזל אני עושה כאן?" ככה אתם רוצים לראות את חיי הנישואין שלכם? - כאילו אתם לא יותר משני זרים, שבטעות חולקים מיטה אחת בלילות...? כן, אני רוצה להתחתן, אבל אני לא מוכנה, שהנישואין שלי יראו ככה..! אני לא מתביישת למצוא את עצמי גרושה, אבל אני רוצה בהרמוניה נעימה, בהדדיות, בהקשבה, בסבלנות, בסובלנות, בהבנה, ברכות, בעדינות, באושר ובשמחת-חיים, כך שגם אם דברים יגיעו לכדי גירושין, לא יהיה קשה להשאר ידידים טובים. הרבה אנשים ממהרים להתחתן ולא חושבים על המהות של הדברים, ואז יום אחד תחושה של חוסר-סיפוק מתחילה לתת את אותותיה כלפי חוץ... עד שיום אחד מתעוררים לצידו/ה של זר/ה מוחלט/ת, גם אם הם חלקו איתו/ה כמה שנים טובות, גם אם חולקים ילדים משותפים... ואז מגיע התהליך הכואב של הגירושין, מתוך ההתפקחות של אחד מבני-הזוג להבין, ש"זה לא מתאים לי.". לכן אני מעדיפה להשקיע זמן בבניית הרמוניה זוגית.

ebony

New member
ההורים שלי הכירו חודשיים לפני

שהם התחתנו והם חיים באושר ואושר עד היום.... כל זוג ומערכת היחסים שלו דבר ראשון לא כל אחד צריך לחכות 4 או 5 שנים כדי להבין שהנה זה האדם שאני רוצה להתחתן איתו ולא כולם מתחתנים עד גיל 30... נישואים בכלל זה מוסד שלא לכל אחד מתאים.... בדיוק כמו מערכות יחסים. לא צריך להתחתן כדי להביא ילדים כמו שלא צריך להביא ילדים כדי להתחתן. יש היום ובעצם תמיד היו אנשים שבחרו לא להתחתן אבל עדיין להביא ילדים יש נישואים פתוחים, יש אנשים שסתם חיים יחד והם במערכת יחסים ויש אנשים שבוחרים להיות לבד ולאמץ ילד או פשוט לתרום זרע או ללדת מתרומת זרע לחילופין. חוץ מזה אם מתחרטים אפשר תמיד להתגרש זה לא נישואים קתוליים בארץ לפחות.. אני בעד נישואין , אני בעד להתחתן בשלב כל שהוא כי לי זה מתאים וכן גם אם זה אומר לשכר אותי ולקנות אותי מאבא שלי.... אבונית

למעלה