ההבדל העיקרי בין כל פורום אוהדים לספורט אול'
הוא הפן האישי. קבוצה (בין אם זה נבחרת או מכבי חיפה) היא חבורה גדולה של אנשים. במקרה של כישלון אין התמקדות על הפרט. אפשר לבוא לביקורות על התנהלות של קבוצה בהרבה צורות - התנהלות, אסטרטגיה וסגנון. מה תגיד על ג'ודאי? שהוא גרוע? תמיד יהיו טובים יותר וטובים פחות - אם הגעת לאולימפיאדה אתה כבר טוב. זה שהישראלי הממוצע עוקב אחרי טומי ארשנסקי פעם ב-4 שנים לא גורע ממנו את כל ההישגים שהשיג עד אז (שהביאו להעפלתו למשחקים). זה מקביל לכך שאוהדי חיפה יתיחסו להישגים של הקבוצה שלהם רק בליגת האלופות, ויתעלמו מהליגה והגביע בישראל. תוסיף לכך את הכסף הגדול והחשיפה התקשורתית (להיות כדורגלן זה מקצוע מכניס - אנשים עושים את זה הרבה בגלל הכסף והתהילה, לאו דווקא בשביל הספורט) לעומת הסזיפיות של כל ספורטאי אולימפי אחר (מעטים הם הספורטאים שזוכים ליחס בין אולימפיאדות אולי רק הטניסאים וסופרסטארס כמו אריק זאבי)
ספורטאי אולימפי הוא (לרוב) בודד במערכה. כמעט תמיד אי אפשר להגיד עליו שהוא לא רוצה מספיק. הוא מתכונן לתחרות אחת במשך 4 שנים, ולפעמים הכל עובר בתוך 48 שניות. לפעמים הוא לא מצליח להעפיל בכלל. זה מעורר הרבה אמפתיה בקירבי לראות מישהו בודד, חשוף לחלוטין מבחינה רגשית שמתמודד עם הכישלון שלו מול עצמו והתקשורת.
בעניין הביקורת - תמיד יש מקום, אבל כפי שאמרתי, זה קצת מטופש לבוא בביקורת כלפי ספורטאי שאוכל את עצמו גם ככה. כנראה שהוא האמין שהוא עושה הכל נכון עד לרגע הכישלון, ולכן התפקיד של המערכת הוא להכין אותו בצורה ראויה. האמת היא שיש לי ביקורת כלפי לי קורזיץ. אני חושב שהיא זנחה את כל הקטע של להתאמן ולהשתפר ברוחות פחות חזקות. שלא תבינו אותי לא נכון, היא ספורטאית אדירה, אבל היא מצטיינת בתנאים מסויימים ובשתי אליפויות העולם הקודמות התמזל מזלה והיא זכתה לקבל את התנאים שהיא אוהבת. גם בויימות' לרוב היו תנאים טובים בשבילה, אבל ספורטאית שרוצה מדליה לא יכולה מראש לוותר על שיוטים שנערכים ברוחות בינוניות. אני חושב שזה מה שהביא לפיצוץ בין משיח לפרידמן. פרידמן רצה להכניס אותו לכושר טוב יותר כדי שהוא יוכל להתמודד עם רוח בינונית, משיח העדיף שלא. ומה היה קורה אם השיוטים היו נערכים במזג אוויר שהיה בווימות' בשבוע שלפני האול'?
לא בטוח אם קורזיץ הייתה מגיעה לשיוט המדליות בכלל. אבל שוב, האכזבה של לי היא עצומה, שום ביקורת לא תעזור אלא רק תזיק.
הנושא הפער שבין הישגים באול' לתחרויות שלפני האול' היא נקודה חשובה. אם אני לא טועה, ב-4 שנים שקדמו לאול' זכו רק 4 ספורטאים ישראלים במדליות באל' עולם: קורזיץ, משיח, שלזינגר ושטילוב. שלזינגר זכתה בארד ב-2009 מה שלא מעיד על יציבות גדולה מדי (במיוחד בספורט שהגרלה טובה יכולה להביא אותך למדליה). כל השאר זכו ביותר ממדליה אחת: משיח נשאר בבית (ויש לי בטן מלאה בנושא אחרי ההופעה הבזיונית של צוברי - נניח לכך עכשיו), קורזיץ ב-2 ושטילוב ב-2. כך שבעצם המועמדים האמיתיים היחידים למדליות היו קורזיץ ושטילוב. על קורזיץ דיברתי, ושטילוב מתחרה בספורט בעייתי. בלי קשר להופעה שלו (שהייתה שווה יותר ממקום 6 לדעתי) אני חושב שלא כדאי לנו להשקיע יותר מדי בענפי ספורט שמתבססים על ציוני שופטים. קשה לכל מדינה קטנה לבסס את עצמה בענפים כאלה, בטח שלמדינה שלגביה יש דעות קדומות כמו ישראל. אם רוצים הישגים באול' צריכים הישגים ברמה העולמית - אי אפשר לבנות על 2 ספורטאים כאלה למדליה. זה לא משנה כמה מדליות אוספים באל' אירופה - זה לא מייצג כלום לרוב. הארד של עיברי לא שווה מקום בחצי גמר, המקום הרביעי של סנפורד לא שווה סיבוב שני (שניהם מבחינת זמנים) והארד של סוסו גם כנראה לא שווה יותר מדי (אני חושב שחוץ מהרוסי שזכה בזהב כל שאר המתמודדים שהעיף לא עברו סיבוב)
בניגוד להרבה מהדיבורים כאן אני חושב שכן מתפתחת כאן תרבות ספורט - מרתונים בכל עיר גדולה, רוכבי אופניים בצדי הדרכים, פרוייקט אתנה לקידום ספורט נשים. המצב הרבה יותר טוב מלפני 20 שנה. אני חושב שגם הרמה של המשלחת הזאת לאולימפיאדה הייתה יותר טובה מה-2 הקודמות (אבל כמו שגל נבו אמר, הם לא הצליחו להביא מדליה לעסקנים לתקשורת וכנראה שבזה זה נמדד). צריך רק למקצע את המערכת. להפוך אותה למקצועית ביותר. לכן אני חושב שחייבים שספורטאים במיל' ימלאו את כל תפקידי המנהלה. אגב, אחד הגורמים הראשיים לעיכוב בתרבות הספורט היא התקשורת בישראל. אותה תקשורת שממהרת לבקר ולהשמיץ. לראייה: חודשיים לפני האול' נערכת באילת אליפות אירופה בתריאטלון. ספורט יפה, אלגנטי שמצטלם היטב על רקע הנופים המרהיבים של הרי אילת. המנצחים: ספרינג השוויצרית (האלופה האולימפית החדשה) וגומז הספרדי (סגן אלוף אולימפי מאתמול). התעניינות תקשורתית? שידור ישיר (כאילו שאנחנו מורגלים בכאלה אירועים)? שתי שורות בעיתון (בדוק!) וכתבה בווינט עם קטע וידאו שצולם במצלמה ביתית. אם מישהו רוצה שינוי, זה חייב להתחיל שם