ניתוח חלופי ושאלה למשורוולים ומעוקפים

ניתוח חלופי ושאלה למשורוולים ומעוקפים

שלום לחברי הפורום במיוחד לאופירה המקסימה !

המון זמן לא כתבתי פה רציתי לספר על קורותיי ולשאול שאלה את המעקופים והמשורוולים.

עשיתי ניתוח טבעת לפני כ3 שנים. לצערי היו לי הרבה בעיות איתה. 3 פעמים היא ננעלה לי ולא הצלחתי לשתות והיו צריכים לפתוח לי אותה במיון, צרבות,רפלוקס מעצבן בלילה הקאות ומה לא.
למרות שנשמעתי להצעות של אופירה ( לפתוח כל פעם קצת) כנראה אני והטבעת לא מתאימים.

גם שהטבעת התנהגה יפה היה לי מאוד קשה עם איכות האכילה. עם התקיעות ברום הבטן. הרגשת הדחיסות הלא נעימה. ההמתנה שהביס יירד כבר. והכי קשה מתי שרעבים לאכול רק 2 ביסים ואז לחכות 5 -10 דקות שהוא יירד כדי לחכות לביס הבא – וזה מתי שאתה רעב= עינוי סיני.

בקיצור כנראה אני מסוג האנשים שלא מתאימה לו טבעת. והכי גרוע פיתחתי תאווה לנשנושים (במבה, דוריטוס, פרינגלס, גלידות) – שלפני הניתוח לא נגעתי בהם

אז אחרי הנעילה האחרונה (לפני כשנה) פתחתי את הטבעת לגמרי.
אבל עדיין גם עם טבעת פתוחה אני מרגיש הגבלה בתחילת הארוחה, עדיין צריך לחכות שהביס הראשון יירד. וחובה לפתוח אותה עם מרק חם/תה כדי שלא יהיו בעיות.

בסופו של דבר לא ירדתי בכלל במשקל - אני עדיין עם BMI של 41 . צריך להוריד לפחות 40 קילו .
אני חושב על להוציא את הטבעת ולעשות ניתוח אחר.

מאוד חשובה לי איכות האכילה והרגשת שובע נורמלית
.
רציתי לדעת ממושרוולים ומעוקפים על איכות האכילה שלהם.
מה אתם מרגישים שאתם מכניסים ביס פנימה? דברים שמציקים במהלך היום יום? יתרונות?
אשמח גם להמלצות על מנתחים שעושים ניתוחים חוזרים מאוד חושב לי שיהיו נחמדים (היתה לי בעיה של זמינות וכימיה עם המנתח הקודם).
תודה רבה על העזרה!

אמחייה

New member
יש לי קרוב משפחה

שעשה שרוול
ירד 60 קג בחצי שנה.

מרוצה מאוד !

אבל, גם לו נתקע אוכל, בפרט בשרים וכדומה.
הוא גם מקיא לפעמים (והוא כבר יותר משנה אחרי)

קוביd1

New member
שלום לגלעד היחיד

עברת ניתוח טבעת לפני 3 שנים ולא ירדת בכלל במשקל ,חלק בגלל בעיות עם הטבעת ,וחלק בגללך ,לא יודע בדיוק כמה החלק שלך באי ירידה במשקל .
קח בחשבון בכל ניתוח שתעבור באם תדפוק גלידות במבות ועוד דברים טובים בלי חשבון לא תרד במשקל ,וחבל על הניתוח שאתה רוצה לעבור באם זה שרוול או מעקף.
מה שאני חושב שכדאי לך להתיעץ עם רופא מנתח טוב מקצועי ,לא חייב להיות נחמד ,עדיף רופא מקצועי מאשר רופא נחמד באם גם מקצועי וגם נחמד הרווח שלך
בניתוח שרוול או מעקף הקשר עם הרופא הוא בהתחלה ולא כמו בטבעת שיש פתיחות סגירות וקשר יותר רציף.
חברים מועקפים או משורוולים מבקש להיכנס ולעזור גם מבחינת המלצה על מנתח טוב ,בעל ניסיון ,כי ניתוח שרוול או מעקף אחרי טבעת קשה ומסובך יותר

קובי

קובי

תודה קובי!

אחכה באמת לחבר'ה המעוקפים והמושרוולים שיסבירו לי קצת על חיי היום יום שלהם אחרי הניתוח.

אופירA

New member
מנהל
רק מנתחים שמומחים בניתוחי רביזיות

אני לא מבינה למה לא ירדת במשקל.
אתה שותה מים?
אתה אוכל כל 3 שעות? אם כן, למה אתה מגיע רעב לארוחה?

שרוול ומעקף יחייבו אותך גם לאכול כל 3 שעות כמות קטנה, ויחייבו אותך לשמור על תזונה בריאה בלי דוריטוס, אחרת תחזור ותשמין.
לא כדאי לך בינתיים, עד הבירורים על הניתוח החלופי, להשתמש בהגבלה הקטנה שיש לך, ולאכול כל 2-3 שעות כמות קטנה?
יש לך סוכר בשתייה? אם כן, חבל על ניתוח הרביזיה.
אתה יכול לתאר מה אתה אוכל ביום, שנבין למה לא ירדת בכלל (או שירדת ועלית הכל חזרה).

היי אופירה!

יש לי הגבלה רק עד הצהריים

והגבלה היא בביסים הראשונים. מרגע שזה נפתח אין הגבלה. הטבעת בעצם פתוחה.

בסוף היום הטבעת פתוחה אני יכול לאכול הכול.

תמיד לפני אוכל חייב לשתות חם - אם לא שותה לפני חם- זה נתקע .

בבוקר עד הצהריים אוכל קורנפלקס, בעבודה מכרסם בגט אחד מקמח מלא לאט לאט עד 15:00 -16:00זה מספיק לי ואז אני שוב רעב.

צהריים: מנת בשר ופחמימה.

ערב : לחם מלא עם ביצה וסלט

הבעיה היא שכמעט תמיד לוקח מנה שנייה ולפעמים שלישית כי אין הגבלה.

לא שותה עם סוכר. שותה תרכיז דיאט של 6 קלוריות

הכי הרבה שירדתי היה מ118 ל 108 ועכשיו אני על 116 פלוס מינוס. גובה 1.65

חטיפים 3-4 בשבוע בשביל הנפש. בד"כ בנזק של 300-100 קלוריות ליום.

אופירA

New member
מנהל
יש לך באוכל כמויות גדולות, סוכר ושומן

קודם כל, לא כדאי לך לחשוב על שרוול, רק על מעקף קיבה.
השאלה מה יהיה לאורך שנים, כאשר יכולת האכילה תגדל, ותהיה רעב.
כל עוד יש לך הרגלים לאכול קורנפלקס (מלא סוכר, ולא ידוע לי באיזה כמות), חטיפים מלוחים וחטיפים מתוקים, ואתה מרגיש רעב לכמות גדולה של מזון - ההשמנה תתחיל מחדש גם אחרי מעקף קיבה במשך השנים.

השאלה על מה יושב הרעב הגדול הזה. האם זה צורך נפשי באכילת יתר?
למה אתה נגיש לחטיפים? מאין הם מגיעים אליך? אין אפשרות שתוציא אותם מהתחום שלך, פרט למקרים נדירים, ותאכל כמה פעמים ביום אוכל כדי להיות שבע ולא זקוק לחטיפים?

לאורך שנים אי אפשר להיפטר מהחובה לשנות הרגלי אכילה. ניתוח לא פוטר אותנו מכך, אלא רק נותן הזדמנות להוריד עשרות ק"ג במשקל.
הייתי רוצה לשמוע (בטלפון) לגבי הרגלי האכילה שלך בעבר ובהווה, והצורך באוכל, כדי להעריך יחד איתך את המסוגלות שלך להיכנס לתהליך תמיכה אצל בעל מקצוע, על מנת לעבור שינוי התנהגותי.

כי שינוי התנהגותי צריך לעבור. במקרה שיתברר שהשינוי ההתנהגותי כמעט בלתי אפשרי, אולי צריך לחשוב על אחד מצורות מעקף התריסריון השונות. זה ניתוח בעייתי מאוד עם סיכונים וסיבוכים רבים, אבל בידיים טובות (ד"ר קידר בלבד, עד כמה שידוע לי), ובתמיכה צמודה של מנותחי תריסריון שהצליחו (רז מנהל פורום באתר "כמוני", פרי בקומונה "מעוקפי קיבה ותריסריון"), יתכן שרק זה מה שיוכל לעזור לך.
ניתוח מעקף תריסריון דורש משמעת לקיחת חלבונים וויטמינים. מצד שני - נוחות האכילה בו מכסימלית, והירידה במשקל גם היא מכסימלית.

judyr

New member
הי גלעד,

לא מקצועית בתחום אז בבקשה לא להעלב ממני
אבל נראה לי קצת מוזר שלא רשמת ירקות (לא טריים ולא מבושלים)
במהלך היום אלא רק סלט ליד הביצה בערב.
אסור לך יותר?
איך שאני רואה את זה אתה אוכל יותר מדי פחמימות (גם אם זה קמח מלא)
ולגבי החטיפים.... זה כל כך משמין.... כל כך.. 4 חטיפים כפול 300 קל' זה 1200 קלוריות (שזה מה שמומלץ ליום) אז בעצם על הדרך הכנסת 8 ימי אכילה בשבוע... תחשוב על זה לרגע.....
אולי אם אתה לא מסוגל לוותר תחליט על יום אחד בשבוע שזה יום שבו תוכל לצ'פר את עצמך בחטיף (אחד בלבד...)
ושוב סליחה אם פגעתי

לא נעלבתי :)

אני יודע שאני אוהב פחמימות. וירקות לא ממש...
מבושלים אני יותר אוהב- פשוט אין לי כוח לבשל.- אנסה להשקיע עותר וכן
להפחית את ימי החטיפים לפחות עד ניתוח הרביזה כי המצב עכשיו לא טוב...

judyr

New member
הי גלעד :)

אני דווקא חושבת שאם תמצא את "הכוח" לבשל.....
יהיה לך כוחות להתמודד יותר טוב עם הקשיים...
נכון זה נשמע פלצני משהו
אבל גם אני לא אוהבת ירקות (נראה לי אנחנו ממש לא במיעוט)
אבל החלטתי שאם אני אוהבת לבשל ויודעת (זה הגיע לכך שאנשים מבקשים ממני טיפים) אז למה לא להשקיע ולראות איך אני עושה בישולים יותר בריאים ושמתי לב שדווקא ירקות מבושלים זה הכי קל לבישול ועם שידרוגים הרבה יותר טעים. תחשוב על זה...
ותחשוב שהחטיפים (גם חולשה שלי) זה בעצם רעל

מתוסכל טבעת שחושב על שרוול

הי גלעד,

זאת לי הפעם הראשונה שאני כותב בפורום.

כמוך, הצטרפתי למועדון "הטבעת" לפני כ - 3 שנים ומאז הסבל הינו בלתי נסבל.
אינני מאשים את הטבעת או המנתח, אלא את הבחירה שלי שהתבססה על ההחלטה הפשוטה של סיכון מינמאלי ולא התמקדה מספיק בהבנת הקשיים שאחרי וההתאמה.
אני לא הסתגלתי ופתחתי את הטבעת לגמרי לפני כ - 8 חודשים, מאז חזרתי למשקל המקורי (BMI 50) לאחר שהשלתי במהלך השלוש שנים שקדמו לכך כ - 30 ק"ג אך במחיר אישי עצום.

אכן נראה שקשה מאוד למצוא בפורום אנשים ש "חצו את הקווים", אך לשמחתי יש לי "מנטורית" שעברה את התהליך הנ"ל (טבעת -> שרוול) ואני נמצא איתה בקשר.
אם תרצה שלח לי את המייל שלך ואשמח לשתף בידע שצברתי וכן לחבר אותך אליה. (בשביל לקצר את הסיפור, הסיפור אצלה מאוד מוצלח: מאדם שהיה לו קשה להסתגל לטבעת היא השילה את ה - BMI העודפים ולטענתה הניתוח הנ"ל היה כ "לידה מחדש").

אשמח לשתף מידע (אני במרתון של בדיקות לקראת וועדה בעוד כחודש),

בהצלחה לכולנו ורק בריאות,

ערן

רוייקו

New member
בלתי נתפס שהפורום הזה קיים כל כך הרבה זמן

ואין פה מנותחים שעברו שרוול קיבה אחרי טבעת ונשארו לספר מה קרה אצלם... איך הולך להם והאם הם מצליחים להוריד או לשמור על המשקל. הרי אם היה לזה הצלחה כזו גדולה (ניתוח שרוול קיבה מוצלח לאחר הסרת טבעת), הרי שהיינו רואים פה גם מנותחים שרוצים בהצלחתם של אחרים. אבל זה לא קורה ואני שואל את עצמי איפה האנשים האלה.. מדוע הם אינם כותבים ומדוע אין לנו פה משרוולים ותיקים שמספרים לנו על התהליך שלהם. כמובן, להוציא את ליבי שמצליחה לשמור על התוצאות שלה לאורך זמן.

קוביd1

New member
שלום איש

מה שלומך רועי שמח שאתה נכנס ומשתתף אמנם לעיתים רחוקות ,
חבר'ה משורוולים שעשו שדרוג לטבעת שלא הצליחה להם ,אשמח לשמוע מכם מה קורה ,באמת מעניין ,אולי זה יעזור למי שמתלבט בשדרוג הטבעת לשרוול או למעקף קיבה .,זרקתי את הכפפה מחכה שמשהו ירים אותה

קובי

הם בפורום "משורוולים"

יש שם הרבה מאוד שעברו שרוול לפני שנתיים ויותר ושומרים על ההישגים.

אני קורא שם וכותב פה, כי הממשק של תפוז יותר נוח. אי אפשר להשליך מכמות המשורוולים הוותיקים שכאן לגבי היעילות של ניתוח כזה או אחר.

קוביd1

New member
מסכים איתך

כמות כניסת המשורוולים לא אומר כלום לגבי היעילות של ניתוח כזה או אחר
הייתי שמח לשמוע ממי ששידרג את הטבעת לשרוול מה קורה איתו.נכנסים לפה חברים שמתלבטים בן מעקף לשרוול אחרי טבעת
וקשה לעזור להם בלי מידע ממנותחים משודרגים .

קובי

אופירA

New member
מנהל
לדעתי הסיבה פשוטה מאוד

הפורום הזה יבש, אין בו מריבות, אין בו אקשן, לא עושים בו מבצעים מלהיבים, לא קוראים בו לכולם לכתוב מה העניינים ומה קורה. לא מביאים מאמרים ולא אירוחים וגם לא דיונים עקרוניים ואפילו לא פרסום והפצה.
רבים קוראים בו, אך לא כותבים.
מאז שהניהול חדל להיות תוסס, צעיר ואקשניסט, התיישבו פה שני מנהלים בגיל העמידה, מרובעים (ומטובעים), לא סובלים מריבות, ורוצים בעיקר שקט ובריזה.

ליבי כנראה מצליחה לא רק לשמור על המשקל אלא גם על האקשן בפורום שלה (לא נכנסתי, לא יודעת), ואני רוצה שיהיה טוב למשורוולים והם יקבלו הכי הרבה אינפורמציה, אז אני שולחת אותם לפורום של ליבי בכל שאלה שאין לי בה הבנה (90% מהשאלות...), ואין לי התבונה/האנרגיה/הזמן להשקיע בהם כדי שיחזרו לפה, וגם להיכנס מדי פעם לשם, ולזעוק חמס על הפקרתנו הקשה.
המזל היחיד שלנו הוא שהממשק של תפוז יותר נוח. אחרת תאר לעצמך איזה יובש היה פה...

אין לי טענות לאף אחד, כמובן, אפילו לא לעצמי. אבל יותר מאשר לשמור על הפורום חי וקיים ומיטיב, אין לי אנרגיות, וידעתי זאת עוד לפני שנכנסתי לניהול.
אבל אני בטוחה שזו הסיבה לשקט ולמיעוט המשתתפים.
בקיצור - הבעיה היא שלך, עם המנהלים שבחרת להחליף אותך
.

אז קודם כל, לכל מי שיש איזו יוזמה לעשייה שחסרה פה, שיקום! אני רק אברך עליה.
בנוסף, תתנחם - פורום חי ושקט, פעיל יומיומית, עדיף מפורום מת. יום אחד יכולה לקום לו גאולה סוערת יותר.

קוביd1

New member
הפורום הוא פורום קיצור קיבה

אפשר לכתוב כל יום מה העיניינים ויהיו תשובות אפשר לברך לימי הולדת ואז כולם יברכו ויהיה אקשן ופעילות 20 דפים כל יום ,,אפשר לרשום כל מיני מרשמים לאוכל שמתאים למקוצרים ,הבעיה בפורום שאנשים נכנסים שיש להם בעיה הם נענים ,ואחרי זה נעלמים אפילו לא כותבים מה עלה בגורל הבעיה שלהם אחרי שקיבלו תשובה ,אפילו מילת תודה לא מקבלים מהם
יש פורומים במיוחד בפייסבוק של קבוצות סגורות שכל הפעילות שם זה פורום חברתי רק לא עזרה למנותחים חדשים ,או לשאלות של מנותחים ,וגם אני שותף לאחד הפורומים בפייסבוק ,אני בטוח שאם ננסה לארגן משהו פה בפורום איזה שהוא מפגש ,לא תיהיה הענות
אנשים השתנו יש את הפייסבוק לקשר ,בואו ואגיד לכם שמחר אני מארח מעל 20 חברים מהפייסבוק לקבוצה של מטובעים
זה לא קשור למנהלים בגיל העמידה , לצערי נגמרו הזמנים שהיו אנשים קבועים בפורום התקופה שהיינו נפגשים ,התקופה שהיינו נוסעים לטיולים ,וכולם התיצבו , היתה חברות של ממש בן החברים בלי שום קשר לגיל , מי שחושב שהפורום חשוב יכול להציע כל מיני רעיונות ,נשאלות שאלות ומי עונה או אופירה או שאני עונה ,לעיתים . רחוקות משהו עוזר ואני מברך אותם ,אנשים רוצים להעיזר ולא לעזור מניסיונם ,וחבל .....
אז הפורום יקר לליבי ואני שמח שהוא קיים ועוזר בשקט בלי הרבה רעש וצילצולים ,אופירה אני חושב שהעזרה שאת נותנת בטלפון שווה פי אלף מכל מיני קישקושים וכל מיני שטויות שנכתבות וכל מיני מריבות ,עקבתי אחרי מספר פורומים בתפוז וראיתי מה שכותבים שם הרבה שטויות כדי שתיהיה פעילות והרי תפוז אוהבים את זה הרבה משתתפים ,בלי שום חשיבות מה שכותבים ,זה הרצון שלהם ,נראה מה יהיה בעתיד ,תמיד יש מקום לחשוב ולשפר ,כמובן בעזרה של החברים

קובי

למעלה