ניתוח

• פותח הנושא zoei1
  • פורסם בתאריך

zoei1

New member
ניתוח

שלום לכם, אני בת 31 ובעוד שבועיים וחצי אמורה לעבור ניתוח אצל ד"ר אבינוח באסותא. אשמח לקבל טיפים לימים הראשונים של אחרי: כמה ימים אחרי חוזרים לשיגרה? לעבודה? תופעות לוואי שהכי הפריעו? צלקות? שמעתי שיש גזים נוראים אחרי כן.... מומלץ לעשות ניפוח מייד אחרי הניתוח? ועוד דברים שלא חשבתי עליהם... אשמח מאד על תשובות שיוכלו להכין אותי טוב יותר. תודה רבה ויום נעים, זואי

lia 2 4

New member
שלום זואי!

אז קודם כל- בהצלחה, מקווה שיעבור בשלום. את מנותחת ע"י אבינוח- כנראה עם טבעת שוודית נכון? אחרי הניתוח והתאוששות לא היו לי כאבים מי יודע מה, אבל היה לי מאוד כואב לנשום- בגלל הגזים . אבל זה עובר וביום השלישי כבר לא הרגשתי כלום.. חוץ מזה יש כאב באיזור הפורט, ובתפרים. חזרתי לשגרה סופית לאחר שבועיים שהיתי בבית, אבל כבר ביום השלישי שלאחר הניתוח יצאתי החוצה.. בימים הראשונים יש בצקת, ותרגישי שמים אפילו עוברים לך לאט.. אין מה לדבר בשלבים האלה על ניפוח יכול להיות שבכלל לא תצטרכי זה מאוד תלוי במיקום הטבעת, בעובי הקבע. אני ממליצה לך לקנות בקבוק של אופטלגין נושלי לימים הראשונים הוא מאוד עוזר. סך הכל הניתוח לא מאוד קשה, בימים הראשונים קצת כואב , אבל הכל עובר..:)) בטח גם רוייקו מנהל פורום יענה לך כאן- הוא המומחה בכל מה שקשור לנושא.. דרך מה את עוברת את הניתח? קופ"ח או פרטי? מחזיקה אצבעות ווברוכה הבאה לפורום!! ליה

RomiVais

New member
היי זואי - ברוכה הבאה!! ../images/Emo13.gif

אין לי מה להוסיף על מה שליה אמרה, אבל אם יהיה משהו - אני עוד אכתוב לך... בינתיים המון המון בהצלחה ושיהיה לך יום נפלא, רומי

lia 2 4

New member
רומי,קיבלת תשובה מאיריס?

אני נמצאת כרגע בעבודה אולי אדבר איתך יותר מאוחר..

RomiVais

New member
לא קיבלתי תשובה מאיריס.......

אבל היום עוד לא נגמר, לא? דברי איתי אם יש חדש...... שיהיה לך יום נפלא, רומי

zoei1

New member
אשמח לקבל כל פרט

אני מודה לך מאד ואשמח לדעת הכל אפילו על הדברים הקטנים שאולי לא חשובים. יום נעים

RomiVais

New member
היי שוב זואי ../images/Emo13.gif

אני קוראת שענו לך על רוב אם לא כל השאלות ששאלת...
אני בת 21 ועברתי את הניתוח לפני כמעט חצי שנה. בהתחלה שמרתי על "החוקים" וירדתי ממש יפה (19 קילו בשלושה חודשים) אבל אחר כך כבר נהיה יותר קשה לשמור, כי התקופה לא היתה מזהירה במיוחד. בשורה התחתונה - הכל תלוי בך, בעצם חוץ מסיבוכים (טפו טפו טפו שלא יהיו!!) שלא תמיד תלויים בנו... הכאבים אחרי הניתוח ממש נסבלים, וחשוב לא להישאר במיטה אלא לקום ולזוז כדי לשחרר קצת את השרירים... ולהחזיר את גמישות התנועות... אם יש לך עוד שאלות - כולנו פה בשבילך ואל חשש - לא תהיי לשנייה לבדך
לילה טוב, רומי

zoei1

New member
ים של תודה

אני מאד מודה לך על כל העיצות המעולות שלך. אשמח לשמוע ממך לגבי הצלקות - נורא? אני עושה את זה דרך קו"ח לאומית ומשלמה 3500 ש"ח - מה את אומרת על זה? כמה זמן את אחרי? יום נעים ושוב תודה

lia 2 4

New member
צלקות?!! לא. לא נורא בכלל

לא נורא, צלקת ליד הפורט ו4 קטנטנות בבטן. זהו. שזאת תיהיה הבעיה הכי גדולה שלך ! עברתי את הניתוח לפני כשלושה חודשים. מבחינה פיסיאולוגית- שום דבר ברוך השם לא כואב ואין תופעות .. מבחינת הירידה קצת איטי אבל לא מתיאשים... עדכני אותנו , ליה

עמילני

New member
lia באיזה ניתוח מדובר? ומה זאת אומר

מה זאת אומרת איטי? איך בדיוק ולמה?

lia 2 4

New member
היי! ניתוח לפ בנד

עם טבעת מתכווננת.. הטבעת שלי מכילה 9 סיסי, ועד עכשיו לראפא שעשה לי ניפוח לא היה ידוע על כך. אז כאילו שהסתובבתי כל הזמן הזה עם טבעת פתוחה בעצם.. עד עכשיו ירדתי 15 קילו עם טבעת פתוחה, לפני שבוע עשיתי ניפוח כמו שצריך- 6 מתוך 9 סיסי וכבר הורדתי 3 קילו תוך שבוע.. הירידה דווקא לא מאוד מדאיגה אותי כי סך הכל זה תלוי בי- העיקר שהכל טוב מבחינת הטבעת ,שאין הקאות וכאבים...

lia 2 4

New member
מרגישה בהחלט!

אבל לא מקיאה. אני הבטחתי לעצמי שלא אגיע למצב של הקאות.. מרגישה מאוד שהיא סגורה היטב, בדיוק כמו שצריך, מים ומרק עוברים טוב, אוכלת לאט, אוכל יותר מוצק כמו פירה עדיין לא ניסיתי.. גבינת סקי משביעה כבר אחרי שתי כפות.. ואני מרוצה מאוד!!!

רוייקו

New member
גבינת סקי ממלאת אחרי 2 כפות ?

פצצה !!! אגב, מה שאת מרגישה זו לא תחושת שובע אלא מלאות. שובע מגיע אחרי 20 דקות. ניתוחי ההגבלה מזרזים תחושת מלאות ולא שובע.

באיה

New member
הלואי עלי ככה

התאבון אצלי מזעזע, והתחלתי לצרוך כמויות אוכל גדולות יותר, והמשקל נעצר ולא זז כבר חודש. לכן החלטתי לעשות ניפוח שני לאחר חצי שנה מהניתוח. אני עושה את הניפוח ביום שני ה7/01 בוולפסון, ואני כולי תקוה, שהמשקל שוב יתחיל לרדת. לדעתי הויטמינים שלוקחים, ואני יודעת שזו חובה כדי שלא יהיו חסרים בגוף, גורמים לפחות אצלי להגברת התיאבון. ירדתי כבר 20 ק"ג, ואני רוצה לרדת עוד 25 ק"ג, משימה קשה בגילי, ואני נחושה לצעוד לקרתה, ושזה יהיה גם מסר למיואשים והמטלבתים. ההחלטה על עצם הניתוח, היא החלטה הקיצונית בין כל האפשרויות. לא הייתי רוצה לחשוב, שעברתי סבל לחינם. לכן אמשיך ואמצה את כל הדרכים שהטבעת מאפשרת. האור שבקצה המנהרה (לא של הרכבת הדוהרת) הגיע כבר לאמצע המנהרה, ונותרה לי רק עוד חצי מהדרך. ואני מתכונת לעבור אותה ויהי מה! תפסה אותי קצת רוח קרב על הבוקר, ואני מאחלת לעצמי שהיא לא תעבור לי גם במשך היום, ובמשך הימים הבאים. המשך יום נעים לכולכם
באיה

RomiVais

New member
באיה יקרה !! ../images/Emo24.gif ../images/Emo39.gif

אני ממש שמחה שאת כל כך נחושה להגיע עד ליעד שהצבת לעצמך. אני מאחלת לך את כל ההצלחה שבעולם, למרות שאין לי ספק שתצליחי. אכן עברת חצי דרך - ואין סיבה שלא תעברי את החצי השני שנשאר לך - בהצלחה רבה!!! שיהיה לך יום נפלא ביותר והמון המון המון בהצלחה רומי

למעלה