ניתוח

• פותח הנושא zoei1
  • פורסם בתאריך

zoei1

New member
פרטים לשוחח

היי, אני אשמח לקבל פרטים איך אפשר לשוחח איתך? אני מבינה שאת גם מארגנת מפגש. תודה

רוייקו

New member
שלום לך ZOEI1 ברוכה הבאה

ראשית, בהצלחה שיהיה לך בניתוח ובמטרה כולה - לרדת במישקל. חזרה לשיגרה תלויה בסוג הניתוח ובמנותח עצמו. יש שחוזרים 5-6 ימים מהניתוח ויש שזקוקים לשבועיים מנוחה והמתאוששות. הניתוח שלך די קל, יחסית לניתוחים אחרים, והחזרה לשיגרה מהירה. האישפוז נע בין 6 שעות ליממה והחזרה לעבודה ולשיגרה תוך מספר ימים, במידה ואין בעיות. את הטבעת ניתח להצר בניפוח כחודש לאחר הניתוח לא פחות מזה. עד אז יש לשמור היטב על הכללים והמלצות הדיאטנית. הצלקות מינימליות, כמו בכל ניתוח לפרוסקופי אחר (ניתוח ללא פתיחת הבטן), כ 3-4 צלקות בקוטר של 1 ס"מ ועוד צלקת באורך 5 ס"מ. בדרך כלל הצלקות הניתוחיות מטשטשות ואינן משמעותיות. הרגישי נוח לשאול רוייקו

zoei1

New member
איזו תמיכה - אתם נהדרים

המון תודה! אני ממש צריכה את התמיכה הרבה שמקבלים כאן ... אני אוהבת לדבר עם אנשים שחוו ומעדיפה לשאול אותם מאשר את המנתח. האם יש באמת בעיה רצינית של גזים לאחר הניתוח? מקבלים ימי מחלה? האם עדיף שהפורט בצד או באמצע? תודה

שלום לך עים הטבעת שלך שודית?

אז יש לך את הפורט באמצע בין החזה שם נוהג ד"ר אליעזר אבינוח לשים את הפורט בהצלחה וד"ש חם לאבינוח

רוייקו

New member
קיימים מספר מקומות למיקום הפורט

את מיקום הפורט קובע המנתח במיקום המתאים. את הלאפ-בנד ניתן למקם גם במקומות אחרים מלבד בדופן השמאלית, כפי שמקובל בדרך כלל. את הטבעת השוודית נוהגים המנתחים למקם באיזור החזה, באמצע.

zoei1

New member
מה ההבדל בין פורט לבין לאפ-באנד?

מקווה שזו לא שאלה טיפשית אבל אני מבולבלת... תודה

ronnymp

New member
ל"לאפ-בנד" - יש פורט ../images/Emo6.gif

סיבכתי אותך עוד יותר
בואי אוציא אותך מכל הבילבול הזה (או לפחות אנסה ....... ) "לאפ-בנד" זהו שם של טבעת - שמוכנסת בשיטה מסויימת . LAP = בשיטה לפרוסקופית BAND = טבעת / חבק כלומר - חבק שמוכנס בשיטה לפרוסקופית - ויש כמה סוגי טבעות כאלה לטבעות האלה יש אביזר (חלק מהטבעת) שניקרא "פורט" שמחובר אליה - כחלק ממכלול שלה חלק שמחובר לדופן הפנימית של הבטן - ומיועד לניפוחים עתידיים של הטבעת ללא התערבות כירורגית מקווה שאיכשהו הצלחתי להבהיר את העניין . רוני

ימי מחלה -

תוכלי לקבל מרופא המשפחה. לגבי הגזים - לי הם כמעט שלא הציקו. אבל כל נושא הכאבים הוא אינדיוידואלי - ובאמת כדאי להצטייד באופטלגין נוזלי. בהצלחה - שלומית.

רוייקו

New member
המלצה לרופא המשפחה ל 14 ימי מחלה

במכתב השיחרור מבית החולים, למחרת הניתוח. אפשר לנצל אותם או לא.

SARA120

New member
שלום לך וברוכה הבאה../images/Emo39.gif

עברתי את הניתוח באסותא לפני כחודשיים וההתאוששות אצלי היתה מאד מהירה. אחרי פחות משבוע הייתי בעבודה כאילו לא קרה כלום. בגלל הבצקת מסביב לטבעת לא אכלתי בהתחלה וירדתי 9 קילו בחודש.אבל עכשיו,שבוע לפני הניפוח הראשון אני יכולה לאכול הכל ועליתי איזה 2 קילו(מצטערת!).אני מקוה להמשיך בירידה אחרי הניפוח.הציק לי מאד הפורט (צד שמאל,מתחת ללב..)ולא יכולתי לשכב בצד זה.חוץ מזה הייתי מאד חלשה ולקחתי ויטמינים.החלטתי בקשר לניפוח לחכות כמה שיותר כדי שהגוף יתאושש לחלוטין. אם יש לך עוד שאלות אשמח ברצון לענות.בהצלחה שרה

zoei1

New member
אחרי כמה זמן הורידו לך את התפרים?

מה שלומך? מרגישה טוב יותר?

ורד *

New member
היי זואי, ../images/Emo102.gif

WELCOME TO THE COMPANY זהו המקום, אלה הם האנשים, זוהי הקבוצה, שתתמוך, תלווה, תאזין, תענה לשאלות ותבין לנפשך. על הפעולה המעשית של הניתוח יענה לך רויקו שכבר הגדרתי אותו בעבר כאנציקלופדיה מהלכת ומקצוען אמיתי כשמשלימים אותו באופן מקצועי לא פחות כמה מחברות וחברי הפורום. על שאלות טכניות אחרות גם תמצאי פה הרבה תשובות אמינות, אבל בעיקר תמצאי פה הרבה תמיכה ברגעי משבר, שיגיעו, כי בשורה התחתונה, הניתוח הוא רק עזר, עיקר העבודה מוטלת על המוח, וזה לפעמים בוגד ומזייף ואז אנשי הפורום נכנסים לפעולה עם כל צפצוף או בקשה מצידך, שיהיה בהצלחה. ורד.

zoei1

New member
תודה

היי ורד, קודם המון תודה. אני אשמח אם תוכלי לשתף אותי בחוויה האישית שלך - הכי חשוב לי לשוחח עם אנשים שהיו כבר בסרט הזה. מכירה משהי שילדה אחרי הניתוח? אני לא נשואה ועדיין לא ילדתי וזה קצת לא ברור לי.... לילה טוב ותודה שוב.

הצגת עצמי ועצות לזואי

לילה טוב לכולם... עדין אינכם מכירים אותי....שמי יעל ואני בת 33 לפני כ-8 חודשים עשיתי את הניתוח גם אצל ד"ר אבינוח באסותא ועד היום ירדתי 20 ק"ג בתהליך ירידה איטי מאד ומתסכל. נכון להיום יש לי עדין להוריד עוד 40 ק"ג לפחות ואני מתלבטת אם "לגור" את הטבעת או לא... תהליך ההחלמה שלי ארך כשבועיים והיה נסבל מאד. כאבים היו, התפרים בצורת סיכות הציקו מאד וחלקם היה עם מוגלה אולם לא סבלתי בכלל מבצקות ולא מגזים. זואי לכי על זה בבטחון. אבינוח אדם מאד רגוע ונותן הרגשה טובה...ביום השיחרור הוא נותן דף הסברים ואני ממליצה להתנהג לפי הדף בעיקר בנושא התזונה. הרבה הצלחה - המון הצלחה יעל

lia 2 4

New member
שמעתי על אבינוח-אומרים שהוא

בן אדם מקסים. לא יודעת איך הוא בתור מנתח.. זואי לגבי הגזים- צריך להשתדל לא להיות במיטה אלה לקום ולהסתובב בבית, ובכלל, לנסות לא להרגיש "חולה" מדי, כי זה עובר. אם נמצאים בתנועה, אז תופעת הגזים עוברת יותר מהר. וגם ההחלמה היא מהירה יותר..

zoei1

New member
ד"ר אבינוח

באמת עושה רושם של אדם מאד עדין ונינוח... אני מקווה שאני לא טועה. הגעתי אליו בטעות דרך שיחה עם חבר שמכיר מנותחת שלו... אצל מי עשית?

למעלה