נמאסתם

מיר100

New member
נמאסתם

מה קרה שכולם פתאום התעררו .מי שלא יכול לשכור לעצמו דירה בתלאביב שיעבור לאזור זול יותר לא חסרים מקומות .גם אני בחורה כבת 40 מסיימת לשלם בחודש הבא את תשלום המשכנתא על וילה של שלוש קומות שרכשתי לפני 15 שנה בלי עזרה של הורים פשוט אני ובעלי קמנו בבוקר יצאנו עבדנו ולא בכינו אלא התפרנסנו בכבוד גידלנו שלושה ילדים בכבוד ולא החסרנו מהם כלום .עבדנו קשה מה לעשות אבל רק ככה מתקדמים מגיל 14 אני עובדת כן היום אני יכולה כבר לנוח אז אתם לא?אתם רוצים את תל אביב אז תשלמו ואל תבכו גם אני נסעתי כשעה הלוך וכשעה חזור לעבודה כי בחרתי ישוב רחו יותר מתל אביב .אבל מה קורה עם אותם צעירים ששורפים את הכסף שלהם כל יום במסעדות הכי יקרות ובערבים מזמנים בפאבים כוסית בשמונים שקלים ונוסעים במוניות אז את הכסף הזה תחסכו .ומה קורה בשדה התעופה כל רגע ממריא מטוס אז יש לכם כסף או אין לכם ?מק קורה בחניות הדיוטי פרי ? אז מספיק עם כל הבכי מי שצריך לבכות קודם כל אלו אותם האנשים שיש להם ילד חריג כמה כסף הם צרכים בחודש כדי לשרוד עם ילד כזה ולעזור לו להיות שווה במערכת .מה קורה עם אותם עצמאים שהעסקים שלהם נופלים ואף גוף לא מסתכל עליהם אפילן לא לשכת העבודה הם לא יכולים לחתום או לקבל איזה עזרה.אז במקום לשבת באוהל תחזרו לעבודה ותבינו אף אחד לא חייב לכם כלום ואף אחד לא לקח ממכם כלום כל אחד עשה את מה שעשה במו ידיו ובדרךשלו .

neophile

New member
לא רוצה לעבוד

אני רוצה ללמוד כל היום ולקבל כסף , לא מגיע לי ?

neophile

New member
כמו כן את מדברת שטויות

כי לעשות בעצמנו אנחנו לא יכולים לעשות כלום - כל הכסף של המשק זה כסף של הפנסיות ,קרנות נאמנות , חברות ביטוח שמשקיעות בטייקונים וכו' כלומר אין לך שום שליטה על איפה שה"כסף שלך עובד" - ככה שהעשירים הנוכחיים נשארים עשירים והעניים הנוכחיים נשארים עניים . כל מה שאת יכולה לעשות זה לשעבד את עצמך לבנק - זהו זה , את במעמד הביניים - ושם זה מקומך\מקומנו בחיים את ואחרים לא תצאו מהחובות האלה אם זה מה שהמדינה מציעה לי , אני מעדיף לא לקנות בית בכלל אנשים שכחו את הכוח שיש להם - שאם נפסיק לשלם את המשכנתא הבנקים יקרסו - ואני לא אומר שצריך לעשות את זה, רק שיש אפשרות כזאת וכדאי לרענן את הזיכרון של הממשלה והטיייקונים לגביה . נמאס לחיות במדינה קפיטליסטית שבה הפערים רק מתרחבים - נהיינו כמו מדינה פיאודלית , יש מעט "אצילים" וכל השאר איכרים שהאצילים עושים בהם כרצונם נמאס ! מרד עבדים !

goldy

New member
אבל זה בדיוק מה שהעם בוחר בו שוב ושוב!

האם גם אתה נוהג לדקלם "ככה זה אין מה לעשות"?

neophile

New member
בטח שיש מה לעשות - ביחד

ועכשיו זה מתגלה ,לא שזה דבר חדש אבל אנחנו נוטים לשכוח את זה ולשקוע איש איש בזה שהדשא שלו יהיה ירוק יותר משל שכנו . כמו כן הרבה אנשים בייחוד מאלה שהיו צריכים לתמוך בשמאל - לא הצביעו בכלל , ככה שזה לא נכון לומר שהעם בחר , אלה דווקא שהעם לא בחר ככה שהכוח הוא יחסי לאלו שבחרו ... אני לא מבין את האנשים האלה שחושבים שלשים פתק לבן או בכלל לא להצביע זה אפקטיבי בצורה כלשהיא.

מיר100

New member
נמאס מהמדינה

מי שרוצה יכול לעשות כסף אבל הרבה יותר קל לבקש מאחרים ולהאשים אחרים .ואם נמאס לך מהמדינה יש הרבה מדינות שאתה יכוללנסות לעבור אליהם אבל בטוח שתחזור לפה בריצה על ארבע .אז חבל על הזמן שלך לך תמצא עבודה טובה תעבוד קשה אתה עדין צעיר ותהנה לך בגיל יותר מאוחר כי אם תמשיך לשבת כלום לא ישתנה.

neophile

New member
לא רוצה לעבוד קשה

אני בהחלט רוצה לעבוד אבל אם הגורל שלי היה להיות חמור , אז למה אלוהים לא עשה אותי חמור ? באופן כללי אין באמת צורך בזה שאנשים יעבדו כלכך הרבה שעות ביום , הצורך הזה הוא מפוברק , לכסף היום אין שום משמעות , הוא לא מבוסס על שום דבר , זה סתם ניירות שכולם מסכימים להחליף אותם תמורת כל מני דברים - בדברים החשובים כמו דירה את רואה כמה הפיסות נייר האלה הם חסרי תועלת - כי מה שבפועל קונה לך את הדירה - זה זה שאת עובדת "קשה" כמו שאת אומרת 9-10 שעות ביום אם לא יותר . עובדת ועובדת ועובדת - ואז באה הביתה ורואה טלוויזיה ואז הילדים שרואים את הפרסומות אומרים לך תקני לי את זה ותקני לי את זה ... ואת חייבת לקנות כי את אמא טובה וחס וחלילה שהילדים לא יהיו מוקצים . ככה כולם עובדים קשה ובשביל מה ? איזה הצדקה יש לזה ? את מכירה מישהו שהיה משועבד לבנק במשכנתא ועם ילדים ושהצליח איכשהוא להשתחל לעשירון העליון ?

goldy

New member
מכיר את "דרושים עובדים"?../images/Emo106.gif

אם הייתי אומר לך שאפשר לקנות מכשור ביתי שמחליף את האספקה מבחוץ; כך שמהרגע שמסיימים לשלם על המכשיר יש אספקה אינסופית בחינם כך שהחשבון מבחוץ יורד למינימום או מתבטל, הייתה משתכנע להוציא כמה (עשרות)אלפי ש"ח בתשלומים כדי להיפטר מכל החשבונות לתמיד?

braininyair

New member
את צודקת, העניין הוא

שהמחאה הזו היא אמא של מחאות אחרות כמו מחאת הקוט"ג, הדלק, המיסים וכו.. הפרצוף (המיתוג) הוא של צעיר שנותר ללא אפשרות לקנות דירה, אך המחאה היא בעלת אופי מגוון שמכוון לכל התסכולים האחרים שנוצרו כאן בארץ. דרך אגב, כל הכבוד על הדירה וההתמדה (ודרך אגב את לא בחורה...בת 40 זה כבר אישה\גברת, you name it )

kawasan

New member
מה את מקשקשת? את נמאסת!

כמה שווה היום הוילה שקניתם עם 15 שנה משכנתא? כנראה שפי 5 מהמחיר ששילמתם. מה שבטוח זה שהיום לא הייתם קונים אפילו רבע מהוילה הזאת, עם משכנתא ל-30 שנה. היום גם דירת 4 חדרים לא הייתם יכולים לקנות עם משכנתא ל-15 שנים. אבל מה אכפת לך לרדת על זוגות צעירים שכבר לא יכולים לקנות דירה גם בפריפריה. אין בעיה, במלחמה הבאה תשלחי את בעלך והילדים שילחמו וישמרו לך על הוילה. מי שאין לו בית, לא נלחם "על הבית"!

naf86

New member
אם המחירים היו נשארים

כמו לפני 15 שנה, אנשים היו פחות מתלוננים. תנסי עכשיו לקנות את אותו בית וגם את תבכי.

hen1xc

New member
על זה נאמר אשת חיל מי ימצא

כל הכבוד לך לא ויתרת הצבת לעצמך מטרה ועכשיו את קוטפת את הפרות כמובן שלא לכולם תהיה וילה שלוש קומות אבל גם דירה בת 4 חדרים זה הישג מרשים אילו היו יודעים לא לקטר ובמקום להגיה פה ולבכות על מר גורלם היו מכניסים עוד כמה מצלצלים לכיס יישר כוח גברת

מעניין אותי מי זה "האתם" שאת מדברת עליו

כי לי אישית נשמע שב-15 שנה האחרונות הסתגרת בוילה אם את חושבת שאנשים שלא יכולים להרשות לעצמם וילה הם חבורת נהנתנים שמוציאים מאות שקלים ביום על ויסקי ומוניות. קחי לדוגמה שני סיפורים אישיים מתוך ynet: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4099211,00.html http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4099665,00.html אין לך מושג כמה סיפורים כאלה אני מכירה בווריאציות שונות, של אנשים שנקרעו 4-5 שנים בלימודים בעברית, בטכניון, בבן גוריון, מימנו לעצמם את התואר בקושי, עובדים עכשיו 12 שעות ביממה ובקושי רואים את בני זוגם, חוסכים בבילויים, אוכל ומותרים ועדיין רחוקים שנות אור מקניית דירה. אז כל הכבוד לך ולבעלך, אבל כמו שכתבו לך - אם הייתם מנסים לקנות דירה היום כזוג צעיר, סביר להניח שלא הייתם מצליחים.

goldy

New member
אולי המעמד הבינוני צריך להתחיל לחשוב?

אולי לעבוד, ללמוד ולחסוך בהנאות זה לא פיתרון?

goldy

New member
להסכים להבין בכסף../images/Emo106.gif

להסכים לשלם להנהלת חשבונות / יועץ מס *כדי שילמד* אותך את מה שאתה לא יודע: למשל שזול יותר לשלם למי שמכיר את חוקי המס מאשר לפחד מאי התשלום *רק כי* דורשים ממך לשלם. להסכים להבין מה הקשר בין לקנות משהו לבין עליית מחירו. לנסות לשאול למה חולצה אחת בלתי ממותגת עולה 200 ש"ח במקום לשלם מייד 200 ש"ח. להעיז להגיד "לא" לממשלה. להעיז להתווכח עם פקיד ממשלתי. אז מה אם מאיימים עליי, זה לא אומר שהטיפול באיום הוא באחריות רגש הפחד, רק כי לא צריך לקבל כאב ראש כדי להפעיל אותו. קודם לנסות להבין, לא קודם להזדרז להכנע לפחד: אם אתה מסכים שהפחד מאי תשלום חשבונות בזמן ינהל לך את החיים הבעיה היא שלך(!), ואני מסרב לראות עצמי חלק ממנה. _הטעות הנוכחית של המעמד הבינוני היא ההתעקשות לחסוך *את המשכורות* כדי לקנות דירה. אילו המעמד הבינוני היה מסכים *לחשוב* כמה דקות ביומו החופשי, הוא היה רואה שהמשכורת זה כסף קטן וקניית דירה היא כסף גדול. פיתרון אפשרי הוא הקמת עסק: כסף בינוני: לחסוך את המשכורות (כ. קטן) כדי ללמוד איך לנהל עסק (כ. בינוני), ובאמצעות >הרווחים מהעסק< לקנות את הדירה!! (כ. גדול) במהלך ניהול העסק השכיר לשעבר יבין מה זה "כוחות השוק" והמחירים יירדו, כי כבר לא יהיו פראיירים שקודם יזדרזו לשלם מחיר מלא על כל דבר רק כי 'זה המחיר' אח"כ ימצאו עצמם גרים באוהל. כמובן שגם לשאול את עצמך שאלות על הברור מאליו מעולם לא הזיק לאף אחד: המפגינים מתלוננים "(עכשיו) אנחנו גרים באוהל כי מחירי הדירות גבוהים". אני צנצנת אם מישהוא מהם שאל את עצמו "למה מחיר הדירה גבוה לי?", "איך אני יכול לקנות דירה בזמן הקרוב אם נדרשות משכורות רבות מידיי לרכישתה?", "מה עשיתי לפני שהפכתי להומלס?", "מה הקשר בין לעשות את מה שאחרים עושים למצבי הנוכחי?". שאל את המפגינים אם הם יודעים לעשות עוד משהו בחיים שלהם חוץ מ*להתעקש להישאר שכירים*, כי זה מסובך לנהל עסק שמוכר שקר כלשהו.

למעלה