ננסה לעשות קצת סדר בבלגן.

Nimst

New member
אוקיי, אני מנסה להבין

את אומרת שמהות החיבור הזה (שבשמו את קוראת לי "אחות") היא - כמו שאמרתי אני - בדת. ואת אומרת שמהות הדת היא ההיסטוריה המשותפת של עם ישראל? אבל זו לא מהות הדת. בבסיס הדת עומדת אמונה. ואם אין לי אמונה, אז אני לא מתחברת לדת, והקשר נעלם.

אז מדוע המצרים אינם אחים שלנו?

הרי יש לנו הסיטוריה משותפת איתם. עפ"י התנך - עם ישראל גר הרבה מאוד זמן במצרים לפני שעלה חזרה לא"י. אז המצרים הם גם אחים שלך?

E טי

New member
כי גם המצרים לא ראו בנו חלק מהם

מה גם ש"עם" נהיינו רק אחרי שיצאנו ממצרים...

E טי

New member
מי זה בכם?

המצרים היו עם, שראה בנו עם של עבדים. ממילא אנחנו לא חלק מהם.

כן, אבל אתה אומר

שלמרות שאני לא רואה בכם כ"אחים" שלי - מה שמקשר בינינו הוא ההיסטוריה המשותפת - אם כך, יש לנו גם היסטוריה משותפת עם המצרים, האם גם הם אחים שלי?

E טי

New member
אה... הבנתי את הבעיה...

היסטוריה משותפת כעם לי ולך יש היסטוריה משותפת כעם, אם תרצה או לא. לנו ולמצרים אין היסטוריה משותפת כעם, אלא היסטוריה משותפת כשני עמים שונים.

noamgk

New member
כנסת ישראל.

הנשמה היהודית שקיימת בכל אחד באיתנו, גם באלה המכחישים. זה לא הדם, זו הנשמה שמאחדת את כולנו לעם אחד.

noamgk

New member
תלמדי ../images/Emo13.gif

אני אתן לך דוגמא: מה גרם לכל כך הרבה חילונים - לא מאמינים בתורה וביהדות - לשפוך את דמם דווקא על ארץ ישראל? למה לא ללכת לאוגנדה? מה זו הכמיהה העזה הזאת לארץ ישראל דווקא? למה להם לייבש ביצות תוך סיכון ילדיהם למוות (ואכן, מתו ילדים) כשהם יכולים ללכת לאוגנדה או לאמריקה או לרוסיה? הרי מבחינתם אין שום ערך לארץ הזאת, שמלאה בערבים ובהם רוצחים. זו רק דוגמא קטנה. אבל הסברים ממש אין לי (לא חיפשתי באינטרנט - אם תרצי ללמוד באמת, אשמח לנסות). יש איגרות של הרצי"ה קוק, של הרב אבינר ושל רבנים נוספים. זה נושא מאוד מעניין, אני תמיד אהבתי אותו, יש בו הרבה אהבה

Nimst

New member
אז בעצם "הנשמה היהודית"

היא הקשר לארץ ישראל? אז מה עם היהודים שגרים בארה"ב. הם לא קשורים אלייך ב"נשמה היהודית", הם לא אחייך?

noamgk

New member
לא הבנת...

זה בעצם תת-נושא, כי מה שניסיתי להסביר זה שהנשמה היהודית קשורה לארץ ישראל, וההוכחה פה לא הייתה להראות את הקשר אלא שהיא קיימת. שיש משהו שהניע את כל החילונים האלה להלחם על הארץ הזאת. יש גם את הסיפור של דן בן-אמוץ, שכל חייו ביזה את התורה ואת היהדות וקנה את עולמו בשעתו האחרונה, כשכולו בוכה בשעה שחברו (שחזר בתשובה) קורא לו את פרק א' בתהילים.

Nimst

New member
אני עדיין לא מבינה, ואתה לא מסביר.

"מה שניסיתי להסביר זה שהנשמה היהודית קשורה לארץ ישראל" נו, אז אני שואלת שוב - מה עם היהודים שלא חיים בארץ ישראל?

noamgk

New member
גם להם יש כמיהה.

גם אבא שלי פעם חי בחו"ל, זה אומר שאין לו נשמה יהודית? יש לו. והוא עלה לארץ עם כל משפחתו (הורים שלו רצו לעבור לצרפת, אבל הוא ודודים שלי אמרו - או לארץ ישראל או שנשארים כאן). תדעי לך שרוב המתגוררים בחו"ל הם מאוד רוצים לעלות לארץ (עדות של דוד שגר בקליפורניה, על כל חבריו. מדגם מייצג
), אבל לפעמים נוח להם מדי או שקשה להם לעזוב את הבית שהם פיתחו כל כך הרבה זמן. אז יש הרבה שמסתפקים בתרומות למי שחי פה, או לישיבות בארץ. בכל מקרה, כמו שלא יתכן שלא יהיו הרוגים בכלל בבני ישראל כי הם עם ה', ככה לא יתכן שכולם יעלו. אבל המיליונים שכן עלו הם דוגמא מספקת מאוד. ולעתיד לבוא, כשיהיה קיבוץ גלויות, כל ישראל יתאגדו ע"י ירושלים לעם אחד

Nimst

New member
אוקיי

לא כל היהודים בחו"ל שואפים להגיע לארץ ישראל. התארחתי אצל יהודים אמריקאים בלוס אנג'לס במסגרת חילופי סטודנטים, ופגשתי לא מעט יהודים שלא ישקלו לעזוב את ארה"ב ולעלות לארץ ישראל, לא משנה כמה נוח זה יהיה. כמעט לכולם יש דגל של ארה"ב בכניסה לבית, לא דגל של ישראל. ואם תשאל אותם מי הם, הם יגידו שהם אמריקאים יהודים.

הבנתי. "הנשמה היהודית" שלך היא בעצם

ציונות. זה מה שאת אומרת????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

למעלה