נסיון לעשות סדר בהיצע המטורף

Hard Nut

New member
נסיון לעשות סדר בהיצע המטורף ../images/Emo125.gif

שלום לכולם, וודאי כבר נתקלתם בשאלה הקלישאית: איזהו הנגן שעלי לקנות. אקח את הסיכון שחלק מכם יקללו אותי ואומר לכן מה רני רוצה מהנגן שלי. אטלי מישהו נחמד ומנוסה יוכל בכל זאת לעזור לי. 1- אני רוצה נגן שיוכל לשמש גם כ"טייפ מנהלים" ולהקליט ישירות לפורמט MP3. 2- אני רוצה רדיו מובנה, עם אפשרות לכוון מסונתז של התדר, ועם אפשרות להקליט ישירות מהרדיו לפורמט MP3. 3- אפשקות "לפרוק" בקלות את קבצי ה- MP3 מסעיפים (1) ן-(2) למחשב. 4- אפשרות לסנכרן עם נגן המדיה (WMP-10) של חלונות, ולטעון שירים לתוך הנגן הנישא- ישירות מתוך הנגן WMP-10 (אלא אם מישהו יסביר לי שזה איננו הכרחי). 5- אפשרות מובנית בנגן "לסרוק" שירים בתיקיות שונות (כלומר מבנה של דירקטורי). 6- אפשרות לראות עברית ואנגלית יחד, וכמובן- עברית שאיננה הפוכה... 7- פוקציות Random (או Sguffle) וחזרה (Repeat). 8- מתקן נשיאה נוח, רצוי גם שלט רחוק עם כל הפנוקציות והתמיכה הנדרשת. 9- זמן נגינה ארוך לפחות כמה שעות. אם נניח שקובץ MP3 לוקח בממוצע 5MB ל- 5 דקות, הרי שאנו זקוקים בממוצע ל - 1MB לכל דקה. לכן אם נדבר על ארבע שעות- הרי שאנו זקוקים ל- 256MB (כ- 60 שירים). אבל, בהחלט רצוי יותר, כי 60 שירים נשמע "חלש" מדי. 10- סוללות נוחות מטיפוס AA. 11- כמובן - איכו הקלטה והשמעה- טובות. ו- "איכות טובה" עבור "הכסף". 12- כל מה ששכחתי
תודה למנוסים שביניכם שאני מקווה שיעזקו לי. ובבירכת שנה טובה, אגוז

SimplyMe1

New member
-

חיבור לרכב מסך צבעוני מגבר פנימי אידיאלי לפ"ג עוד משו שפספסנו?

Hard Nut

New member
המממ....

חיבור לרכב: תמורת כ 80 שקלים ניתן לקנות בכל חנות לאביזרי רכב, מתאם מתח שמתחבר למצית, ויודע להוציא מגוון מתחים. הוא אפילו בא עם מבחר קונקטורים. כך שלא נראה לי שזו בעייה. זה בונוס נחמד, אבל כאמור לא הכרחי. מה זה פ"ג ?
והמגבר הפנימי?

SimplyMe1

New member
פג-פעילות גופנית...

לפעילים ספורטיבית מביננו חשוב שהנגן לא יהיה רגיש לטלטלות למיניהן.:)

נדב8

New member
כמה אתה מוכן לשלם?

האמת שעם הנפח שאתה דורש אתה יכול להשיג דברים מעולים במחירים טובים. למה אתה דווקא נעול על סוללת AAA? ולפי מה שאתה אומר אתה כנראה מחפש נגן מבוסס זכרון פלאש, שלרוב הנגנים מהמשפחה הזו הם נורא קטנים וקלים לנשיאה ואינן זקוקים לשלט, או לעריסה כלשהי, אלא אם אתה רץ. קשה למצוא נגן שעונה על כל הדרישות שלך, כי למעשה הנגן היחיד פלאש שתומך עברית הוא האייביד ולו יש סוללה פנימית של 25 שעות. הוא קיבל ביקורות לא רעות בכלל. אני לא חושב שיש לו אפשראות סנכרון עם המדיה פלייר, אבל הרבה יותר פשוט להשתמש בו ככונן נייד שנפתח במחשב שלי. הוא בא עם הרבה אביזרים יחסית לנגנים אחרים. המחיר שלו קצת גבוהה לטעמי. אם אתה מוכן לוותר על העברית אז יפתחו בפניך הרבה אופציות חדשות ואיכות יותר.

Hard Nut

New member
לא AAA

אלא AA - שזו הסוללה הסטנדרטית ביותר, ותמיד ניתן לרכוש באיזה קיוסק, אם נגמרו לך הסוללות, ואין חיבור לרכב, ואתה חייב אינפוזיה של מוזיקה
לא איכפת לי שלא יהיה פלאש. יכול להיות גם דיסק פנימי. אבל האם אלה אינם רגישים יותר ונוטים להתקלקל, בניגוד לפלאש שאין בו חלקים מכניים נעים? לאור זאת, האם השתנה המבחר? ומה זה אייביד (אנגלית...) ? ולגבי הסינכרון עם המדיה פלייר- השתכנעתי שחיבור ככונן הוא מספק בהחלט. אז לאן זה לוקח אותנו? תודה. אגוז.

נדב8

New member
כן...

יש חלקים נעים שנוטים לתקלקל כתוצאה מנפילות וחבטות, לפעמים קלות לפעמים לא. אייריבר h10 שמבוסס על דיסק קשיח ונותן לך נפח של 5-6 ג'יגה יכול ליהיות נחמד בשבילך, שהרי יש לו טייפ מנהלים ברמה טובה איכות סאונד לא רעה וסוללה נטענת, שלא מחזיקה כל כך הרבה זמן (10-11) שעות. אבל אתה יכול להחליף אותה באחרת. אם אתה עדיין נעול על בטריות AA אז המבחר עוד לא השתנה ונשאר כמו ממקודם אני חושב.

gt-master

New member
איריבר IFP 799

כעיקרון נגן מעולה באיכות מצוינת שעומה על כל הדרישות שלך מלבד העיברית שאין נגן איכותי בשוק שתומך בה בצורה טובה. ניתן לעבוד עם WMP10 ועם עדכון לגרסת UMS אפשר פשוט לגרור שירים בצורה פשוטה ודו כיוונית למחשב. הנגן עובד בצורה של תקיות ואתה יכול תוך כדי שמיעה לדפדף ב TREE ולמצוא שירים מבוקשים. מקליט בצורה מעולה ואיכותית עם המון אפשרויות והגדרות גם מרדיו,גם ממיקרופון פנימי,גם ממקור חיצוני או מיק חיצוני. סוללת AA שמחזיקה המון (40 שעות במצב אידיאלי). איכות שמיעה יותר מטובה-מצוינת. רדיו עם קליטה מעולה ביחס לכל הנגנים האחרים.

SimplyMe1

New member
גמני אהבתי את הנגן יחסית לנגנים אחר

אחרים. נראה לי לבסוף ארכוש אותו ולא משו מסדרת האייפוד המסובך

Hard Nut

New member
פרה קדושה- iPOD

אין לי מושג מדוע בארה"ב ה- IPOD הזה הוא להיט היסטרי כזה. סך הכל הוא עובד בצורה הכי טובה עם ה- iTUNES - התוכנה של חברת אפל. וישנו גם נגן Creative (לא זוכר את שמו) שקיבל ביקורות יותר טובות דווקא בהקשר ל -PC של מייקרוסופט. אבל אינני בטוח שהוא תומך בעברית.

SimplyMe1

New member
מבחינת תוכנה האייפוד מסובך

מה גם אני רוצה פלאש וחשוב לי שהוא לא יהיה רגיש בכלל בזמן ריצה וטלטלות למיניהן....

Hard Nut

New member
מה ההבדל בינו לבין ה H10

מתוצרת Iriver, שמישהו הציע יותר למטה, והאם תןכל לפרט בקצרה מה יש לו ומה אין לו? ואיך אתה מסתדר עם העברית? אם במדיה-פלייר ישנם קבצים בשמות עבריים, צריך קודם לתרגם אותם לאנגלית? תודה.

Hard Nut

New member
../images/Emo41.gif באתר של CNET הגיבו על ה IFP 799

מתגובות משתמשים באתר שם עולה ש- ה- אייריבר IFP 799 עושה בעיות ואיננו מציג את עצמו ככונן כשהוא מתחבר למחשב. זה תמוה ביותר, כי זה אומר שהקלטות מהרדיו, או הקלטות טייפ-מנהלים לא ניתן להוריד למחשב. מגיב אחד חשב שזה בגלל החוקים האמריקאיים שנועדו להבטיח שלא תעתיק מוזיקה גנובה לתוך המחשב שלך. האם מדובר פה על בעייה אמיתית? או אולי יש הבדלים בין הגירסות האמריקאית והישראלית, או שהם פשוט לא עידכנו firmware או משהו? מישהו יודע על כך? תודה, אגוז.

Hard Nut

New member
../images/Emo41.gif שכחתי לציין ש.. והאם מישהו יודע

המגיבים שטענו שהנגנן אינו מציג את עצמו ככונן, טענו שהצליחו להשיג למעשה סינכרון והעלאת שירים רק באמצעות דרייבר ותוכנה מיוחדת ל אייריבר, אשר מאד אינה ידידותית, ויש גם אפשרות לסנכרן דרך נגן המדייה 10 של מייקרוסופט, אבל גם שם נתקלו בבעיות. בקיצור, השאלה היא האם בישראל ניתן לחבר את הנגן למחשב ושהוא יופי פשוט ככונן... כל היתר זה בונוס, אבל קודם כל - כונן.... (שלא לדבר על אפשרות לאפשרויות העברת קבצים בצורה זו- כמו דיסק-און-קי) אדוז.

Hard Nut

New member
../images/Emo41.gif סדרת 7XX או 8XX או בכלל T10 ../images/Emo13.gif

נניח שאנו מעונינים בנגן מבוסס פלאש בנפח 1G. משום ההיצע ההיסטרי (זה נראה כאילו הם בעצמם לא יודעים מה הם רוצים...) אז הבה נתמקד אך ורק בדגמי iRiver. נראה לי (אנא תקנו אותי אם אני טועה) שה- IFP799 צריך להיפסל על הסף ! וזאת משום שהוא אינו מקליט ישירות לפורמט MP3, אלא לפורמט מיוחד משלו. את ההקלטות יש להפוך אחר כך לפורמט MP3 על המחשב, באמצעות התוכנה המסופקת. אלא אם כן לא הבנתי נכון, זה-
. הדגמים האחרים מקליטים ישירות לפורמט MP3. כעת השאלה מי עדיף- - סידרת ה- 8XX - סידרת ה- 9XX (טרם הגיעה) - סידרת ה- T10 - סידרת ה- T20 (חדש) - סידרת ה- T30 (חדש) אנא הביאו בחשבון שכמה גרמים פחות או יותר אינם חשובים כאן. יותר חשוב מי מציע סאונד יותר טוב, כולל SRS WOW (אפקט תלת מימדי מדהים) מי מציע ממשק יותר נוח לחיפוש והפעלה, ולחיבור למחשב. למי יש רדיו יותר טוב, נקי וברור ובעל קליטה טוב וזיכרון של מספיק תחנות. למי יש נוחות טובה יותר בפעולה כטייפ מנהלים. למי יש סוללה יותר סטנדרטית- AA. וכו' וכו'.. וכמובן שהדרישה המינימלית היא שההקלטה וההשמעה יתבצעו ישירות אל / מ - פורמט MP3. מה דעתכם? אגוז.

meidos

New member
ויקום המלפפון

פעם צחקת עלי שאני צעיר הא? אבל אני כבר שלושה ימים בן 15! תקנא! ובכל מקה, קצת בעייתי, בהתחשב בכך שיש לך תקציב "נורמאלי" של כ-1500 שקל אני ממליץ על אייריבר h10/ עליך לקחת בחשבון שהוא עובד על סוללה נטענת. סך הכל , כמעט הכל קיים.

Hard Nut

New member
שוב, מה ההבדל בינו לבין ה 799?

הסוללה הנטענ היא מטיפוס AA, או שזו סוללה נטענת לא-סטנדרטית? ושוב, האם תוכ לפרט בקצרה מה יש בו ומה אין בו?

gt-master

New member
הבדלים>>

קודם כל ה H10 מבוסס מיקרודרייב שזה HD קטן, מה שאומר שצריך להתנהג יותר בזהירות בכל מה שקשור להתניידות. 2.הוא גדול יותר מנגני פלש כדוגמת IFP. 3.אין לו LINE IN להקלטה אלה דרך עריסה (אני חושב ולא יודע אם מקבלים אותה או רוכשים בנפרד). 4.סוללה פנימית נטענת זה אומר כמו בסלולרי.זמן הרבה יותר קצר ממה שיש ב IFP 5.יש לו מסך צבעוני שלא ממש נחוץ ולטעמי גם מיותר .סתם צורך יותר חשמל. בקיצר: אם היית מחפש נגן בסדר גודל של 5 גיגה הייתי ממליץ לך על H10, אבל יצא רושם שהצרכים שלך שונים.

למעלה