נעים להכיר

usa2003

New member
תודה על ההתעניינות ....

להזכירך שמדובר רק בהקדמה בלבד. לגבי הסיפור המלא ,שווה לכתוב עליו ספר ואני לא מגזים . אבל אני אתמקד בשורשים ---> אז, שכחתי להוסיף ששמה של אימי ז"ל שנתנו לה הוריה הוא זכייה (זך האלוהים) . לא יודע איך הצליחו פקידי העלייה ל"תרגם" את השם לזהבה ? מה יותר עברי מזכייה ?? להזכירכם זהבה זה תרגום של גולדה עד כמה שאני קראתי אין שם כזה בתנ"ך בכלל. אב ל 2 בנות בגילאי 17 ו 15 וחצי .

ע מ י ש

New member
שם המשפחה עוברת על ידי הציונים הא?

כמה שטויות אפשר לכתוב בהודעה אחת קטנה...

usa2003

New member
אני כתבתי דברי אלוהים חיים !!

אתה מכנה זאת שטויות . אבל ידעתי שאיזה חכמולוג יקפוץ, זה היה ברור לי כבר כשכתבתי --> בחור עלית על המוקש ! סלח לי כל נושא החלפת שמות המשפחה יצר ניתוק די מהותי לשורשי עץ היוחסין של עם ישראל . לידיעתך ידידי המלומד אפילו מאגר עצי המשפחה של בית התפוצות לקוי בחסר---> הוא פשוט מבוסס על האנגלית במקום להיות מבוסס על העברית !! החיפוש שם הוא בעייתי כי ההיגוי שונה וכדומה. אני חוזר שוב "הציונים החליפו את שם המשפחה המקורי של משפחתי מדמשק", נקודה! זוהי עובדה חייה ונושמת ללא התערבות פקידי העליה השם היה נותר כמות שהוא . מעניין שעל עובדות אתה כותב שזה שטויות ? זה שאתה מייחס למונח ציונות קונוטציה שלילית ---> זה בעיה אישית שלך . לסיכום ---> אני רואה עצמי ציוני בכל רמ"ח אברי ושס"ע גידי. כבר כתבתי אני יותר ישראלי מישראלי .

usa2003

New member
מבלי משים --> המענה צריך להיות ..

בלשון נקבה במקום לשון זכר. מכבד אנוכי את מה שמוגדר בכרטיס החבר ומעתה אפנה רק בלשון נקבה . אז ט.ל.ח .

usa2003

New member
אני ספרתי, אצלי יש שס"ע .---> חחחה

תודה על התיקון . אבל מה זה חשוב העיקר שהבנת /ה את הכוונה ורוח הדברים . אז אפשר סאסא או םע סע וגם סשה שזה ( אלכסנדר ברוסית) זה נישמע דומה לא. מעניין שהדיוק מפריע לך לפתע . אבל נושא החלפת השמות ובמתכוון על ידי השילטונות לא הציקה לך עד עתה וראת/ה בזאת על פי תגובותיך מעשה נבון וחכם של השליט כדי ועל מנת לייצר כור היתוך וסלט אנושי. סליחה אבל עדיין אני בספק לגבי הזהות המינית כי בכרטיס האישי מוגדר נקבה ואבל בתכתובות אני קורה תגובה גברית.

usa2003

New member
עכשיו החלפת/ה את הגיל מ 5 ל...

98 . כל הכבוד ... לא יעזור לך עדיין נשארת ילד !! פלגיה ----> הסתננו כמה עשבים שוטים למקום זה צריך לנקש את העשבייה .

usa2003

New member
לפי הגיל הייתי בטוח שאני מתכתב

עם מתושלח ---> בכל מקרה ניראה לי שמכל חברי הפורום את/ה די קרוב/ה בגיל אליו ... עכשיו ידידי , נותר לי לאחל לך עד 969 שנה. (קח את הכל ברוח טובה , מטעויות אפשר רק ללמוד) העתקתי את המלל של הכרטיס אישי שלך הנה הפרטים: - עמיש- מצב משפחתי: פנוי ומחפש גר ב: אחר גיל : 98 מין : זכר נרשמתי לתפוז ב: יוני 2005

פלגיה

New member
פלגיה לא מוכנה לקבל הוראות כאלה

על גבי הפורום. כל תלונה - להפנות על גבי מסר. ובאמת זנב השרשור הזה מגרד את אחוז החסימה. אני מתלבטת איפה בדיוק להתחיל למחוק, ומרגישה קצת כמו גננת.

usa2003

New member
אולי מעז יצא מתוק ....

כוונתי העקרית בחשיפת שורשי היהודיים הייתה טהורה וללא שום כוונת זדון או פגיעה באדם או מוסד כל שהוא . דברי בנוגע להחלפת השמות ---> העיברות של השמות אכן היה ודברי בנידון הם דברי אמת! מי שעשה מה שעשה בתחום החלפת השמות, עשה זאת בכוונה תחילה,מתוך כוונה ליצר עם חדש בארץ ישראל המתחדשת , לי זה ברור כשמש. לפעולה זו יש הבטים חיוביים וגם שליליים , אני טוען שמבחינת הזיקה לעבר ההיסטורי ולשורשים השבטיים של עם ישראל זה עשה רק רע וטישטש את הזיקה הטיבעית שקיימת בשימור השמות כמו שהם וללא שינוי. מצטער ---> לכתוב שכתבתי שטויות זוהי חוצפה ,ולכן הגבתי כפי שהגבתי. האם נושא שמות איננו נושא תנ"כי ששווה לדון בו כאן בפורום ? הרי התנ"ך הוא השורשים שלנו בארץ ישראל ותעודת הבעלות שלנו על הארץ הזאת ,לא?

פלגיה

New member
נושא השמות - אולי

לא נושא שמות המשפחה. אולי כדאי לפתוח הודעה חדשה, בנושא חדש, ולדון בזה.

arandiera

New member
אהלן

הגדרות קופסא: כיום - יש שיקראו לי אתיאסטית (כיוון שאני בטוח לא מאמינה באלוהים כפי שהיהודים, הנוצרים או המוסלמים מאמינים בו), אבל אני מעדיפה לראות עצמי כאגנוסטית למדי - אני בעיקר לא יודעת. האלוהים כפי שהדתות המונתיאסטיות מציירות אותו לא נראה לי, אבל האפשרות שקיים משהו, שעושה דברים, שאני לא מבינה אפשרית בעיני, רק שזה כל כך נשגב מבינתי עד שזה ממש לא מעסיק אותי. בקיצור, אני יודעת שאי אפשר לדעת ויותר מזה לא מתעסקת באמונה. אוהבת בתנ"ך את העובדה שמדובר בטקסט עתיק נהדר שנוצר על ידי עם מרתק, עיסוקי האקדמיים מביאים אותי להתעמק בתקופת בית שני ואני רואה את התנ"ך כחלק מהספרות הנהדרת שנוצרה על ידי העם מהמאה העשירית לפני הספירה ועד המאה הראשונה לספירה. אכן, גם בלי להאמין אני נהנת לחקור את הטקסט, לנסות להבין וללמוד אותו, כיוון שזה מלמד אותי על האנשים שחיו אז, על המחשבות שלהם, האהבות שלהם, הרגשות שלהם, תחומי העניין שלהם (אני גם מאד נהנת, ולא במידה פחות מהספרות החיצונית).

shirkoosh1

New member
אני משתתפת סמויה,

קוראת ומתענינת. במסגרת תגובותי המעטות כאן בפורום, עוררתי, לצערי, מיני-סערה שגרמה לכך שאחד המשתתפים פרש בזעם כי הזכרתי את הברית החדשה. אני חילונית, ומתענינת בתנ"ך. לא ממש מאמינה בכל הפירושים השונים שלדעתי גורעים מקסמו של המקרא.

יוסי ר1

Active member
איזה סמוייה?! הרגע ראינו אותך.

אני ממצמץ מול ההודעה, ועדיין היא לא נעלמה. אכן, חבל שמשתתף פרש בגלל הודעה שלך, ואנו מקווים בהחלט שהוא ישוב וימשיך להאיר את עינינו בעומק ורוחב ידיעתו, חדות ניתוחו ובהירות ניסוחו (אני מרשה לעצמי לדבר בלשון רבים, ומקווה שגם אחרים סבורים כמותי). עם זאת, נראה לי כי דווקא בפורום המיוחד הזה יש עניין להכיר ולהיחשף למגוון רחב של נקודות מבט על התנ"ך, ולכל מי שיש להוסיף - יבורך.

למעלה