נעמה יששכר - הכצעקתה?

danakama10

New member
נעמה יששכר - הכצעקתה?

שמתי לב שביומיים שלושה האחרונים יש ב- ynet אין סוף כתבות על הבחורה.
מה זה זה?
בחורה די טיפשה עלתה עם סמים למטוס, ברוסיה עלו על זה, היא נשפטה על פי החוקים המקומיים וקיבלה עונש על פי הדין המקומי. אני מבינה את המצוקה שלה ושל המשפחה, אבל מה פתאום שמדינת ישראל תתערב? מדוע הם בכלל מעלים את התיאוריה העקומה שהרוסים השתילו את הסמים אצלה כדי ללחוץ על ישראל לא להסגיר לארה"ב האקר רוסי? למה מישהו מתייחס לשטות הזו? הם הצליחו להחדיר את הסיפור הזה גם לניו יורק טיימס. שם הם מפרטים את השטות הזו:

By the summer, though, Yaffa Issachar and her other daughter, Liad, began receiving WhatsApp messages from a man who said he was an Israel-based, Russian-speaking friend of Mr. Burkov. The messages, she said, made clear that Ms. Issachar’s fate was dependent on Mr. Burkov’s, and that his extradition to Russia, rather than the United States, would be her ticket back to Israel.

בסופו של דבר מה שהכי מעניין מי משרד יחסי הציבור שמצליח לדחוף את הסיפור הזה עוד ועוד ועוד, כי נשמע שמדובר במשרד משובח במיוחד.

vinney

Well-known member
כי זה נכון?

הבחורה קיבלה 7.5 שנים בכלא על עבירה שבדרך כלל מקבלים עליה קנס. זה מדבריו של העורך דין המקומי. לא מעניין אותך למה?

danakama10

New member
מה שעורך הדין

המקומי שלה אומר באמת לא מעניין.
מה שמעניין זה שמי שטורח לבדוק רואה שהכמות שהיא החזיקה (מעל 6 גרם) אכן נחשבת ברוסיה ל- crime, ושהעונש המוטל עליה הוא במסגרת מה שמצויין בחוק ברוסיה.
חוקיים דרקוניים? אולי. אבל אלו הם החוקים שם.

vinney

Well-known member
המם...

בדרך כלל ענישה היא על סרגל טווחים, החוק לא אומר "קבל שנה בכלא על כל גרם", אלא "משלושה חודשי מאסר עד 10 שנות מאסר". ואז נכנס לתמונה שופט, שוקל את ההיסטוריה של העבריין, נסיבות העבירה, מתחשב בטיעונים לעונש משני הצדדים, עדויות אופי, הבעת חרטה, וכו' וכד', וקובע את העונש. בד"כ כלל גם יש פסיקות תקדימיות, יש תקדימים של עבירות בנסיבות דומות, והענישה היא, בדרך כלל, עקבית.
&nbsp
קחי למשל את המקרה של האנס הסטנפורד - הרבה רעש וצילצולים היו על הענישה שלו, למרות ש"אלו החוקים שם". השופט קבע עונש במסגרת כללי הענישה המקובלים לעבירה, ובכל זאת הודח מתפקידו על ידי הציבור ובעקבות הלחץ הכללים שונו ואף החוק שונה. הגישה "אלה החוקים" לא הייתה גורמת לכל זה.
&nbsp
נחזור לעניין של נעמה - האם בנסיבות דומות ועבירות דומות העונש היה דומה? העורך דין המקומי טוען שלא. האם האפליה לה זכתה נעמה מוצדקת מחומרת העבירה? העורך דין המקומי טוען שלא. אז למה החמירו איתה? מסתבר שיש דברים שבכלל לא קשורים לנעמה והעבירה שהיא עברה (וטכנית - היא בכלל לא עברה אותה ברוסיה, הסם היה במזוודה שלה שלא הייתה לה שום נגיעה בה במהלך שהותה בשדה התעופה).
&nbsp
השאלה אם היא עברה עבירה או לא - זאת לא השאלה שעל הפרק. אני לא ראיתי שום טענה לגבי זה שההרשעה לא הייתה מוצדקת. מה שכן מדברים עליו זה העונש, שהוא קיצוני יחסית לעבירה.

danakama10

New member
הענישה שאתה מצטט

היא כאשר מדובר בסמים לצריכה עצמית.
כפי שכתבתי קודם, בכמות שלה זה כבר עולה בדרגה וזה נחשב לסחר בסמים. העונשים כאן הם 4-8 שנים אם מדובר בכמות קטנה, 5-12 שנים אם מדובר בכמות גדולה, ו- 8-20 שנה אם מדובר בכמות ענקית/ניצול משרה/מערב קטינים ועוד.
כך שיש כאן מידתיות, והם נתנו לה את המקסימום שאפשר על הכמות הקטנה שלה. זכותם, וזה עדיין מידתי על פי קנה המידה שלהם.
ממה שאני קוראת אין כל אפליה. רוסיה נוהגת להשליך לכלא על ימין ועל שמאל על עברות סמים (וזה עוד אחרי שרבים מתחמקים מכך אם משלמים שוחד גבוה מספיק), ולמעשה יש לה את המספר הגבוה באירופה (per capita) של אנשים היושבים בכלא בשל עבירות סמים.
היא עכשיו מצטרפת לסטטיסטיקה, ולא הגיוני שמדינה שלמה תעסוק בה. עושה רושם שלאמריקאים (יש לה גם אזרחות אמריקאית) יש יותר שכל והרוב המכריע לא רוצה שאמריקה תתערב, כי אין סיבה.
הם מוכרים סיפור של איש קשר מסתורי שיוצר קשר בוואצ'אפ ומוסר פרטים בדרגה מדינית גבוהה, כדי שהשטות הזו תהפוך לסיפור הרישמי. בישראל שכולם שם רחמנים בני רחמנים קונים את זה.

vinney

Well-known member
אני מדבר על הגישה לענישה באופן כללי

זה נכון לכל עבירה, כולל לכל סוגי העבירות בעניין סמים. זה שהכמות מעבירה את הדרגה מעוון לפשע לא משנה את העובדה שעדיין קיים סרגל ענישה, והענישה במקרה של נעמה חרגה משמעותית מהסרגל המקובל שם.
&nbsp
בעיתונות מביאים דוגמאות של זרים שנתפסו ברוסיה עם כמויות יותר גדולות של סמים שקיבלו עונשים הרבה פחות מחמירים (כאמור - קנס כספי יחסית קטן לעומת שנים על גבי שנים בכלא).
&nbsp
עקרונית לטענה היותר רחבה שלך - מה הגיוני או לא הגיוני לך זה לא ממש רלוונטי. בישראל מתעסקים בנושאים האלה באופן קבוע. לא שמעת אף פעם על תרמילאים בהודו שנעצרו עם תחמושת בתיקים? אפילו במעבר טאבה זה קורה, וזה יש מגיע לחדשות וישר פוליטיקאים ועיתונאים מתחילים לדבר על זה.
&nbsp
התרבות בישראל היא שלא משאירים פצועים בשטח, ולא משאירים ישראלים בכלא זר. זה קורה הרבה, לא רק ברוסיה, לא רק עם סמים. אפילו נערים שלכאורה אנסו בחורה ובהחלט עברו עבירות מין פחות חמורות (צילמו בלי רשות, למשל) זכו לסיקור תקשורתי נרחב. למה שבחורה שכולה הייתה בקונקשן של שעתיים ופתאום חטפה עונש של שנים בכלא רוסי לא תקבל?

Boston Guy

New member
אבל זהו - שהיא לא "עלתה עם סמים למטוס", לפי הדיווחים.

לפי מה שהיה כתוב על הנושא בעיתונות, לא היו לה סמים בתיק העליה למטוס שלה, ולא נמצאו סמים על גופה או בבגדיה.
הסמים שנמצאו היו במזוודה שהיא שלחה בבטן המטוס - מה שנקרא CHECKED LUGGAGE.

הנסיון האישי שלי, כאדם שהעבודה שלו ב 30 השנים האחרונות הצריכה אותו לטוס טיסות בינלאומיות עשרות פעמים בשנה, גורם לי לראות את העניין הזה כחריג מאוד. חוויתי מאות טיסות בינלאומיות עם קונקשנים במשך השנים - ומה שראיתי עד היום הוא שאף פעם לא מעבירים את ה CHECKED LUGGAGE בדיקות כלשהן בזמן הקונקשן. מטען שכבר עבר בדיקת ביטחון בנקודת היציאה - עובר כמעט בקו ישר מבטן מטוס א' לבטן מטוס ב'.

יש בסיפור הזה משהו מאוד חריג.

הסיבה שהסיפור הזה תפס בארה"ב היא ככל המקרה העובדה שהבחורה היא אזרחית ארה"ב. מה שמן הסתם אומר שאימא שלה ילדה אותה בארה"ב, וסביר שיש לה גם קרובי משפחה בארה"ב. וכנראה שהם עשו עבודה כדי להכניס את המקרה לעיתונות האמריקאית.

randomwinds

New member
שונה אך לא דומה...

אדון Nguyen העביר את ההרואין (קרוב לחצי קילו) על גופו ונתפס לאחר שהפעיל את גלאי המתכות ונערך עליו חיפוש. כלומר הכניס את הסם לסינגפור ושילם בחייו

לרוע מזלו הוא פעל 100 שנה מאוחר מידי - בתחילת המאה ה20 צוות בחברת באייר רקח שתי תרופות מוצלחות ביותר: אספירין ודיאמורפין אותו הפיצה החברה תחת השם הרואין (יעני טיפול הרואי!) שהופץ בארה"ב כתרופה כל יכולה ונטולת כל סיכון, שסיממה דור שלם. 'בעית הסמים' נולדה. נשמע די מוכר.

danakama10

New member
אתה עושה צחוק?

כאחת שטסה פחות ממך, זכורים לי היטב הימים טרום הטיסות הישירות מס"פ לארץ. איך היינו אמורים בניו יורק/ניו ג'רזי להוציא את המזוודות להעביר דרך הסקיוריטי ושוב לעשות להם צ'ק אין. בשלב הזה אני מניחה עלה כלב גישוש על הסמים.

debby12

New member
מנהל
אני טסה לא מעט לארץ

ורק במאי האחרון זכינו סוף סוף לטיסה ישירה. והנסיון שלי שונה. כשמפקידים מזוודה בתוך ארה"ב, לא רואים אותה יותר בקונקשן (והאמת היא שלא משנה אם הקונקשן הוא בנמל תעופה אחר בארה"ב או באירופה - מודה שלא טסתי אף פעם דרך רוסיה ולא מתכוונת לעשות זאת אי פעם....)

מה שאת מתארת זה כשטסים ממדינה אחרת לתוך ארה"ב. ואז חייבים בנמל הכניסה הראשון גם לעבור אימיגריישן וגם לאסוף את המזוודה ולהעביר אותה במכס

לגבי ההודעה הפותחת- אין לי מושג ירוק... אבל מאיפה את יודעת שמה שאמא שלא ואחותה סיפרו על ההודעת בווטס אפ והמיילים שקיבלו הן בוודאות שקרים/שטויות?

[ע"ע הדיאלוג האלמותי של הגשש:

גשש א': אתה היית בצורפת? (צרפת עם חולם בצ')
גשש ב': לא. אבל גם אתה לא! ]

danakama10

New member
כן, לכך התכוונתי

כשנכנסים לארה"ב צריך לעשות אימיגריישן ולהעביר את המזוודה במכס.
אין לי מושג מה החוקים ברוסיה. בכל מקרה, היא היתה צריכה להחליף מטוס ברוסיה, כלומר גם המזוודות שלה היו צריכות לעבור, וכנראה שיש כלבי גישוש באיזור המזוודות.
הסיבות שלדעתי הכל קשקוש הן:
1) איך חבר של ההאקר הרוסי יודע מה המזימה של שלטונות רוסיה לגבי נעמה? ואם איכשהו בצירוף מקרים מוזר במיוחד זה באמת נכון ומשום מה חשוב לו לשתף את המשפחה, למה הוא רק שולח וואטצאפ למשפחה? למה הוא לא מודיע לעיתונות/משטרה/פוליטיקאים? לא נפגש עם מישהו???
2) מדובר ברוסיה. נשמע לך הגיוני שפוטין נתן הוראה להתחיל לחפש בכל המזוודות של ישראלים/אמריקאים שעוברים דרך רוסיה ולקוות שיש שם סמים? ברוסיה אין בעיה להשתיל עדויות. היה יותר קל לבחור מישהו עם פרופיל גבוה ומעניין יותר מנעמה ולהשתיל לו סמים.

JimmyGee

New member
איפוא היית כשחילקו שכל דנה?

היה יותר קל לבחור מישהו עם פרופיל גבוה ומעניין יותר מנעמה ולהשתיל לו סמים?
נראה לך באמת שלפוטין היה עדיף להשתיל סמים מאשר לקפוץ על ההזדמנות שנפלה עליו עם נעמה (בלי שיצטרך לעשות כלום, חוץ מאולי לירמוז לשופט להחמיר בעונש) כדי להפעיל לחץ על ישראל?
דווקא יותר עדיף להפעיל לחץ בעזרת נערה שנראת צעירה ותמימה (חוץ מדבר אחד מטומטם שעשתה) מאשר על ידי הפללה של מישהוא שהוא High Profile

danakama10

New member
לפנייך, זה בטוח

אז בוא נראה; פוטין מת להפעיל לחץ על ישראל בנוגע להאקר (שאגב, למה הוא בכלא כבר 4 שנים בלי משפט ובלי הסגרה?), ובמקום לפעול הוא רק יושב ומחכה שתיפול עליו הזדמנות משמיים. כזה הוא פוטין. מחכה למזל שלו, לא יוזם מהלכים.
מזל גדול שמישהו גם טרח לבשר לו שסוחרת סמים קטנה עם אזרחות ישראלית נתפסה, אחרת הוא עוד היה יושב ומחכה למזל שיפול עליו.
ואיך פוטין האימתני לוחץ על ישראל? מורה לשופט לתת עונש על פי החוק! זה יראה לישראלים!
אף גורם רוסי לא רמז או טען שההאקר קשור לנושא. הכל הגיע מהמשפחה, והעתונות משתפת פעולה וכבר מראיינת את האמא מה דעתה על כך שטוענים שזה קשור להאקר... בדיחה. אגב, המשפחה של ההאקר ברוסיה שמחה להצטרף לחגיגה, ומבקשת עכשיו שיעשו החלפת שבויים. נערה מטופשת תמורת האקר שגרם נזק של סכומי עתק.
אגב, שיהיה ברור - כשהאמא מבקשת שיתערבו, היא דורשת שישחררו אותה לחלוטין מהכלא. לא הפחתת העונש. לא שנה בכלא. כלום. כי נעמה נמצאת במקום שיש בו כלבים והיא נרדמת עם רעש של מפתחות ברזל והיא לא תחזיק ככה מעמד כמובן.

vinney

Well-known member
רגע, עכשיו האמא לא בסדר???

מסכנים הילדים שלך... אמא שלה עושה כל מה שהיא יכולה כדי לשחרר אותה מהכלא, אלא מה את רוצה שהיא תעשה?

danakama10

New member
אני רוצה שהיא תשב בשקט

כל אמא שהילד שלה נעצר, עבר משפט וקיבל עונש על פי דין תפתח במסע מניפולטיבי להוציא את הילד מבית הסוהר? שיעבדו עם עו"ד על הגשת ערעור, אולי אפילו שיבדקו את מי צריך לשחד. שלא יקפיצו את כל המדינה והממשלה.
אני באופן אישי לא מאמינה לדברים שלהם. לא מאמינה שקיים אדם ששלח להם את המסר המטופש בוואטצאפ, ועוד. למשל, מראיון איתה, עם האמא, נפלט לה שאת הסמים הוציאו לה מהתרמיל שעליה, אבל המראיין מיד קלט ושינה נושא.
אבל בגלל שבארץ המנטליות היא שמי שהופך שולחנות מקבל את שלו, כנראה גם במקרה הזה זה עובד.

vinney

Well-known member
וודאי, כל אמא תפתח במסע מניפולטיבי. זה מה שאמהות עושות.

אם את לא עושה הכל בשביל הילדים שלך אז את זאת שלא בסדר, לא כל שאר העולם.
&nbsp
&nbsp

danakama10

New member
לא, זה לא

הרוב המוחלט של האמהות שהילדים שלהן בכלא לא מפעילות את הנשיא שישחרר תוך כדי המצאת עובדות אלטרנטיביות, אלא יושבות ומתביישות על החינוך הכושל (למשל, לא לימדו אחראיות אישית) שתרם לכך שהילד בבית הסוהר. הן עושות חשבון נפש, תוך כדי שהן כמובן לא זונחות את הילד ומבקרות ותומכות.

vinney

Well-known member
זה לא חדש שאת חיה בעולם דמיוני, זה בסדר.

אלפי בקשות לחנינה וקיצור עונש שמוגשות לכל המושלים והנשיאים בארה"ב, וגם בישראל, מעידים אחרת.

danakama10

New member
ולך יש קשיים בהבנת הנקרא

כתבתי שרוב האמהות לא מפעילות את הנשיא תוך כדי המצאת עובדות אלטרנטיביות (כן, אני בטוחה שכן יש שקרניות פה ושם. אני מאמינה שלרוב אין את החוצפה). לבקש מהנשיא בדחילו ורחימו חנינה ולפרט את העובדות מדוע ולמה - זה בסדר. זאת מבלי להפעיל את הציבור ולהשתלט על העתונות.
להמציא סיפורי עלי באבה על לחץ רוסי בגלל האקר, שהסמים היו בבטן המטוס, זה מה שמכוער כל כך.

למעלה