נעמה יששכר - הכצעקתה?

danakama10

New member
איזו רמה... קח

JimmyGee

New member
בחיית ראבק ויני, אתה מופתא שלתומכת Trump אין אמפתיה?

לתומכי Trump אין אפילו אמפתיה לאנשים שלא יכולים לקנות ביטוח בריאות ואחר כך מתים בסבל ויסורים. או לילדים שנרצחים בבית ספר מנשקים שלא אמורים להמצא מחוץ לצבא ואולי למשטרה.
אמפתיה ו Trump לא הולכים ביחד.

placid1

New member
גם אם את חושבת שמדינה לא צריכה להתערב ולעזור לאזרחיה שבצרה

שלדעתך אינה מעניינה של המדינה, אני חושבת שכל עוד המדינה עוזרת ומשמשת מקלט לכל מיני פושעים יהודים, שחלקם אפילו לא דרכו בארץ לפני שברחו אליה, מגיע גם לנעמה יששכר שיעזרו לה.

לפחות הפשע שלה לא פוגע באף אחד.

JimmyGee

New member
ממתי לארצות הברית איכפת מהאזרחים שלה?

לחצי מהאמריקאים (Republicans) לא איכפת שלעשרות מיליוני אזרחים אין ביטוח בריאות או שילדים נירצחים בבית ספר מנשקים שלא אמורים ליהיות קימים מחוץ לצבא וכוחות מיוחדים של המישטרה. אז שיהיה להם איכפת מנעמה?
טוב שישראל לא מדינה אוכלת יושביה החלשים או בעית צרה.
זו אחת היתרונות בלהחזיק אזרחות ישראלית.

האמת, אני מעריצה את האמא, לא בטוחה אם הייתי מצליחה לעשות את

מה שהיא עושה עבור הבת שלה.
לזרוק הכל מהידיים ברגע אחד ולהתפנות כל כולה להגנה על הבת. ולעמוד מול כולם, מול כל אמצעי התיקשורת, לעלות לדרגים הכי גבוהים, ברגע לא ממש גאה בחיים, ולבקש הגנה ורחמים על הבת. ואולי יש כאן שבירת חוקי הבית ואולי אפילו אכזבה על העברה. ולמרות שזאת עברה קלה, אבל בכל מקרה זה לא ממש גאווה.

וזה מעלה שאלות על עברות יותר חמורות... מה עם רצח, אונס? עד כמה אנחנו בתור הורים יכולים או צריכים לעמוד מאחורי הילדים? גם אם הם בוחרים להפנות את הגב לערכים שעליהם חינכו אותם...

איזה כיף שאלה סתם שאלות תאורטיות עבורי... לא מקנאה בה...

JimmyGee

New member
לא מבין איזה הורה לא יעשה הכול לעזור לילד שלו

גם במקרה של רצח (לא עלינו) אני מאמין שרוב ההורים ינסו לעזור לילד שלהם. זה שההורה ינסה לעזור (כמו לישכור עורך דין תותח שאולי ישיג עונש פחות חמור) לא אומר שההורה תומך במעשה.
במיקרה של נעמה זה יותר טימטום מפּשע. ברוב מדינות העולם הנאור החזקת מריחואנה או חוקית או מובילה מקסימום לקנס או עבודות שירות שלאחריאן העבירה נימחקת.
אז איזה הורה יתן לילד שלו להירקב בכלא רוסי למשך שנים על דבר כזה? אנשים בישראל יודעים שברגע אחד של טימטום, גם ילד שלהם יכול להגיע לאותו מצב, ולכן מיזדהים עם המשפחה ורוצים לעזור.

גם לי לא ברור על מה את מדברת.

ברור שהייתי עושה הכל כדי להגן על הבת שלי. מה זה להתפנות? ומה עניין להפנות את הגב לערכים? מה, אני אהיה מאוכזבת ממנה אז אני אגיד, יאללה שתשב בכלא איזה 7-10-20 שנה? ברור שאני אעשה כל דבר כדי לעזור לה, בכל מקרה. אסתיר אותה מהמשטרה, אשקר על הדוכן, וואטאבר.
יש רק סייג אחד - אני לא יודעת איך אני אתמודד אם זה יהיה ילדה אחת מול האחרת. אם, למשל, הפשע בוצע כלפי הילדה האחרת, יכול להיות שזה יקשה עליי להגן על הבת הפוגעת (אפילו אם אין לזה השלכות מבחינת פגיעה חוזרת בהמשך).

אני לא מעבירה ביקורת על האמא

אני באמת מעריצה אותה. צריך הרבה אומץ, הרבה קשרים ובטח גם הרבה כסף בשביל להצליח להגיע למצב שמדינה שלמה תכיר את השם של הבת שלה, להצליח להגיע למצב שאני יושבת בבוסטון באמצע הלילה וכותבת את ההודעה הזאת.
הסתכלתי עליה וחשבתי שאילו הייתי במקומה, עם הביישנות שלי, האם הייתי מצליחה לצאת מהקונכיה הקטנה שלי, להרים מדינה שלמה על הרגליים ולייצר אווירה תומכת סביבה? היא "מכרה" לנו את נעמה כילדה קטנה ותמימה שעשתה שטות ולא מבריחת סמים...

לא מעבירה ביקורת... סתם חשבתי לעצמי האם הייתי מצליחה לעשות את זה אילו הייתי במקומה. ההצלחה שלה היא בזה שאני מזדהה איתה...

JimmyGee

New member
הבנתי אך לא הבנתי

קודם כול מדובר פה על העבירה (מריחואנה בתיק) הכי פחות חמורה שאני יכול לחשוב אליה. עוד לא פגשתי אמריקאי בגילי שלא סיפר לי איך עישן מריחואנה בגיל צעיר או אמריקאי בתיכון שלא סיפר לי איך 80% מהבית ספר מעשנים מריחואנה לפחות once in a while (here and there).
האמא אכן הצליחה להגיע למצב שמדינה שלמה תכיר את השם של הבת שלה, וכול הכבוד לה. אבל אני בטוח שכול אמא נורמלית (מיסתבר שיש כאלה כמו דנה שלא) היתה מנסה בכול אמצעי לעזור לבת שלה שנשלחה להירקב בכלא רוסי ל -7 שנים ביגלל כמה גרם של מריחואנה בתיק.

metm98

New member
התובנות שלי מהסיפור הזה הן:

אם אתה מעשן פה ושם - קנביס זה לא משחת שיניים, במקום להתעקש להביא איתך את הסוג החביב עליך עדיף להסתפק בתוצרת המקמית.
אם המקצוע שלך זה לדאוג לצד ההיצע של התוצרת המקומית זה כבר סיפור אחר. אבל קטונתי מלתת עיצות למקצוענים.

במחשבה שניה - מעניין אם הריגוש של לדפוק את המערכת ולמצוא את הדרך להבריח כמה גרמים עושה את זה לצעירים מסויימים - קצת כמו עשירים מופלגים שגונבים מחנויות. את זה דווקא אני יכול להבין (במידה מסויימת).

למעלה