נעמה יששכר - הכצעקתה?

JimmyGee

New member
אני מרחם על הילדים שלך דנה

שיש להם אמא שלא היתה עושה כול דבר שאפשרי במסגרת החוק, (כולל לחץ על פוליקאים) כדי לחלץ אותם משנים רבות בכלא רוסי בגלל טימטום של רגע.

vinney

Well-known member
הן עושות כל מה שביכולתן לעשות.

יש לה יכולת להפעיל לחץ - תפעיל לחץ. מי כמוך מכיר שקרניות, כמובן.
&nbsp
בינתיים לא הבאת אף לא סימוכין אחד לאף לא אחת מהטענות שהעלת. אבל זה לא מפריע לך לגבש דעה מוצקה ביותר.

JimmyGee

New member
את אשכרא מטומטמת דנה

מה נראה לך שפוטין לא יושן בלילה כבר 4 שנים, ורק חושב איך לחלץ את ה hacker?
לפוטין יש פודל מסור שיושב בבית הלבן וגם אם לא הוא לא מפחד מה יגיד או לא יגיד איזה hacker.
הלא כולם כבר יודעים שרוסיה מתערבת לכולם בבחירות (חוץ מאולי הפודל Trump).
כול מה שיש פה זה הזדמנות שנפלה על פוטין להפעיל לחץ ואולי לקבל איזה ליקוק בתמורה.
ללכת ולהשתיל למישו סמים זה דבר מטומטם לעשות רק בישביל איזה hacker.
את יודעת איזה נזק יקרה לכלכלה הרוסית כשתתחיל לרוץ השמועה שמשתילים לאנשים סמים במזוודות בשדה התעופה?

danakama10

New member
אתה אשכרה מנבל את פיך ויוצא מהכלים

עלוב נפש קטן שכמוך.
לא יודעת, אתה החלטת שפוטין רק מחכה להזדמנות.
אז אם לפוטין יש פודל בבית הלבן, מדוע צריך ללחוץ על ישראל? פשוט צריך להגיד לפודל לא לדרוש הסגרה של ההאקר לארה"ב, לא? ואיך העובדה שמישהו קיבל עונש בהתאם לחוק מהווה לחץ על ישראל?
ועוד לא הסברת איך פוטין שמע שסוחרת סמים זעירה מישראל נתפסה. ברוסיה נכנסים לכלא כל שנה כ-100,000 אנשים על עברות סמים. פוטין מקבל עדכון על ה- nationality של כל אחד מהם?
ברוסיה השמועות שמשתילים לאנשים סמים הן דבר שרץ כבר הרבה הרבה זמן. הכלכלה שורדת.

JimmyGee

New member
לפוטין תמיד טוב שעוד מישהו (ביבי) יהיה חיב לו טובה

פוטין רוצח אנשים על ימין ועל שמול כך שאיזה צעירה מטומטמת עם מריחואנה בתיק לא בדיוק מזיזה לו את הביצה. Putin will run through the motions with Bibi
ואז יעשה "מחווה גדולה לעם ישראל" וישחרר את הבחורה.
הליצן מהבית הלבן גם ככה לא מפסיק ללקק לפוטין עד שמרוב רטיבות פוטין לא יכול ללכת ישר. אז מה יקרה עם גם ביבי ועם ישראל יהיו חיבים לו טובה?
בכול מיקרה מה כבר יש ל hacker להגיד על פוטין שלא כולם כבר יודעים?

Boston Guy

New member
החוקים ברוסיה הם בדיוק כמו החוקים בכל מקום אחר (חוץ מארה"ב)

בארה"ב - בניגוד לרוב המדינות האחרות בעולם - הקונספט של "INTERNATIONAL TRANSIT" בשדות התעופה פשוט לא קיים.
כל נוסע שמגיע לארה"ב - גם אם הוא בדרך (נגיד) לדרום אמריקה וממשיך לשם מייד מאותו שדה תעופה ומאותו טרמינל - צריך לעבור ביקורת הגירה, "להכנס לארה"ב" - ואז לצאת ממנה. לכן - כל אדם שנוחת בארה"ב צריך שתהיה לו ויזה לארה"ב או סטטוס הגירתי שמאפשר לשהות בארה"ב.

אבל ברוב העולם - כולל ברוסייה - נוסע שנוחת לקונקשן בינלאומי לא עובר ביקורת מכס של מדינת הקונקשן - ובעצם בכלל לא מבצע כניסה למדינה שבה שדה התעופה נמצא. ספציפית למוסקווה - אדם יכול לשהות עד 24 שעות ב"AIRSIDE" (מה שהרוסים מכנים "השטח הסטרילי") בלי שתהיה לו בכלל ויזה לרוסייה - כל זמן שיש לו "כרטיס המשך" לטיסה שיוצאת משטח רוסייה.

לא יודע אם את זוכרת את זה, אבל לפני כ 15 שנה יצא סרט בכיכובו של טום הנקס בשם The Terminal, שמבוסס על סיפור אמיתי - סיפורו של פליט איראני שחי יותר מ 18 שנה (!) באולם ה TRANSIT של טרמינל 1 בשדה התעופה שארל-דה-גול בפריז - כי בריטנייה (שאליה ניסה להגיע) סירבה להכניס אותו, לאיראן הוא סרב לחזור, ואף מדינה אירופאית לא רצתה לתת לו אישור כניסה אליה...

ואחזור שוב על מה שכתבתי:
עשיתי קונקשנים בינלאומיים מאות פעמים ב 30 השנה האחרונות. בעשרות שדות תעופה שונים, בעשרות מדינות שונות. כולל מדינות "עולם שלישי". עד היום, לא נתקלתי בתופעה של בדיקות ביטחוניות או בדיקות מכס ב CHECKED LUGGAGE בקונקשן.
אז יש מצב שאכן כל מה שקרה זה "מזל רע" (במקרה עבר כלב לגילוי סמים ליד התרמיל שלה במתקן מיון המזוודות ו"הריח את הסם שהיה בתיק שלה).
או שזה לא רק "מזל רע" - והיה כאן נסיון מכוון למצוא "עבריינים" על טיסה ספציפית.

vinney

Well-known member
זה שלא נתקלת לא אומר שזה לא קורה.

המזוודות לא עוברות ממטוס למטוס, המזוודות כולן מגיעות לטרמינל ונכנסות למערכת שינוע המטען. הבדיקות הבטחוניות נעשות במסגרת מערכת השינוע, כולל שיקוף, בדיקות סמים, חומר נפץ, וכד'. הכל נעשה אוטומטית בעזרת מכונות, ואם מזוודה כלשהי מסומנת כחשודה היא תורד מהמסוע ומישהו יבדוק אותה באופן ידני.
&nbsp
כך שזה ממש לא מפתיע שאם היו סמים בתיק שלה הם התגלו בביקורת בtransit וזכותם של הרוסים לעשות ביקורת כזאת. זה שאתה לא עובר מכס לא אומר שמותר לך להכניס פצצות למטוס, גם אם בנמל היציאה פיספסו. והיא הגיעה בטיסה מהודו, דברים אולי השתנו בעשור האחרון, אבל לא ממש התרשמתי מהסדר והבטחון של נמל התעופה של מומביי כשהייתי שם לפני 10 שנים.
&nbsp
דרך אגב, לא מן הנמנע שבדקו את התיקים שלה ספציפית. בחורה ישראלית צעירה עם תרמיל גב בדרך מהודו זה יעד לביקורת סמים בכל מעבר גבול.

placid1

New member
אמנם לא בזמן האחרון, אבל יצא לי כבר בעבר, בקונקשן

בגרמניה וגם בשווייץ שהייתי צריכה לזהות את המזוודה שלי ליד המטוס, לפני שהועלתה על הטיסה לישראל. סביב המזוודות היו חיילים עם רובים וגם כלבים, כולם היו די מאיימים.

Boston Guy

New member
זו הייתה פרוצדורה שאל-על (ורק אל-על) נהגו לעשות פעם.

אפילו הם הפסיקו עם זה מתישהוא בעשור הקודם.
כי אחרי הפיגועים של 11 בספטמבר 2001 "רשויות שדות התעופה" המקומיות ברוב המדינות בעולם שיפרו את מערך סינון הנוסעים ומערכי בדיקת המטען שלהן, ואל-על כבר לא צריכה לעשות DOUBLE CHECKING.

Boston Guy

New member
קצת קשה להסתמך על מה שעיתון רוסי העתיק מ YNET

מן הסתם גם הם השתמשו בגוגל טרנסלייט כדי לתרגם את הכתבה המקורית שממנה הם העתיקו...

אם אני הבנתי נכון - התרמיל המדובר הוא ה"מוצ'ילה" - תרמיל המטיילים הענק שהצעירים הנ"ל משתמשים בו בטיולים שלהם לדרום אמריקה, הודו וכיוצ"ב.
התרמילים האלו טסים כ CHECKED LUGGAGE - יען כי הם הרבה יותר מדי גדולים וכבדים מלעלות לקבינה כמטען יד.

vinney

Well-known member
התבלבלה במה? לא שמעת על תיקי גב בבטן המטוס?

היחידה שמתבלבלת זאת את.
&nbsp
טענת ש"דוחפים תיאוריה שהשתילו לה שמים" - מי דוחף? איפה? בשום מקום לא ראיתי טענה כזאת.
טענת שהיא עלתה עם הסמים למטוס - היא לא, הסמים היו בתיק. אבל זה גם לא ממש משנה.
טענת שאין שום קשר בין הבחורה לבין הרוסי במעצר - מאיפה את יודעת? כי קשה לך להאמין? זה בסדר, את גם לא מאמינה שנשים יכולות להאנס על ידי אנשים בעלי השפעה, זה לא אומר שזה לא קורה.
טענת שהעונש הוא מקובל שם, מה שמופרך על ידי דוגמאות שפורסמו, כולל שמות שאפשר לאמת.
&nbsp
את כל כך מבולבלת...

danakama10

New member
מי דוחף תיאוריה שהשתילו לה "שמים"?

אין שום ספק שמדובר ב"שמים" שלה.
הסמים היו עליה. כך על פי האמא (".. ואז היא ראתה שוטר והם לקחו אותה והיא הראתה את התרמיל שלה ואז הם הוציאו את זה. אבל הטענה שזה היה בבטן המטוס ו.... היא מודה שמצאו את זה", וכאן המנחה מתערב כדי שלא נשים לב לסקופ שהאם שחררה, שהיא הראתה להם את התרמיל ובנוכחותה הוציאו את הסמים משם) וגם על פי מספר דיווחים בעיתונים רוסיים (שהם לא מתרגמים כתבה מ- YNET, כי הוסיפו עוד פרטים כגון שכלב עלה על הריח).
מאיפה אתה יודע שיש קשר - כי קל לך להאמין? אני מאמינה למה שנשמע הגיוני. כשמשהו לא נשמע הגיוני אני לא מאמינה לו בלי הוכחות מוצקות. בעיתון קראתי עוד גרסה למה שכנראה קרה, וזה נשמע לי הרבה יותר הגיוני מאשר הגרסה ההזויה של המשפחה - משפחת ההאקר יצרה קשר עם המשפחה דרך הבחור האנונימי והודיעה להם שיש סיכוי טוב יותר לנעמה ולהאקר כל אחד לחזור לארצו אם ישתפו פעולה ביניהם.
העונש מקובל שם, ולתת יוצאים מהכלל לא מוכיח שום דבר.

עכשיו אדון מבזבז-זמן-כרוני, לך תמשיך להתווכח עם עצמך עם אותם טיעונים עקומים שהגיונים רק לאדם שמתווכח לשם הויכוח. תהנה!

vinney

Well-known member
לא יודע מי, את העלת את הנושא אז שאלתי מאיפה הבאת את זה.

אני אצטט אותך: "מדוע הם בכלל מעלים את התיאוריה העקומה שהרוסים השתילו את הסמים אצלה"
&nbsp
לא יודע אם יצא לך אי פעם לעבור ביקורת מכס, אבל מה שהאמא מתארת זה בדיוק מה שקורה: לוקחים אותך, מראים לך את התיק ושואלים אם זה שלך. לא מבין למה את מדברת על זה כאילו האמא משקרת.
&nbsp
אף אחד לא טען שהסמים לא היו שלה. גם בציטוט שאת מביאה עכשיו האמא אומרת בפירוש שהיא הודתה שהסמים אכן שלה.
&nbsp
זה שאת מאמינה למה שנשמע לך הגיוני זה בסדר, אבל את האופן מאוד אגרסיבי ואסרטיבי טוענת שהאמא שקרנית בלי שהבאת שום ביסוס פרט ל"לא נשמע לי הגיוני".
&nbsp
ואני שוב מתעלם מהגסות והאלימות שלך כי אני מבין שאת בסערת רגשות ונרגשת מאוד מהנזק הרב שספגת מלקרוא כל כך הרבה כתבות בנושא שממש, אבל ממש, לא צריך לעניין אותך ולהעלות לסדר היום הציבורי ובכלל בכלל לא חשוב.

placid1

New member
אני מעדיפה שמדינת ישראל תעזור לטיפשה שנסעה

עם מריחואנה בתיק (מי ישמע איזה סמים מסוכנים היא הבריחה.....) מאשר למישהי כמו הגברת לייפר מאוסטרליה או למישהו כמו אלחנן טננבאום.

היא נהגה בטיפשות ובחוסר אחריות, והיא גם הודתה בכך, אבל היא גם נקלעה למשהו הרבה יותר גדול מהעניין שלה שקשור להסגרה של ההאקר הרוסי לארהב. בערך אותו דבר שקורה בין קנדה לסין מאז שעצרו את הבת של מייסד Huawei בונקובר, לפי בקשת ארהב. כדי להפעיל לחץ על קנדה למנוע את ההסגרה יש שני אנשי עסקים קנדים עצורים בתנאים קשים על לא עוול בכפם ומבריח סמים קנדי נידון לעונש מוות למרות שלפי ההערכות היה מקבל מאסר, אלמלא כל הפוליטיקה שמסביב ויש עוד סנקציות כלכליות שסין נוקטת למול קנדה. אם כל כך מפריע לך שישראל מנסה לעזור לנעמה, אני מניחה שגם מפריע לך שרוסיה מפעילה לחץ על ישראל לשחרר את ההאקר?

אגב, נעמה יששכר אזרחית אמריקאית שעלתה לישראל בגיל 15, אז לא רק בישראל מטפלים בעניינה.

danakama10

New member
אף אחד בארה"ב לא "מטפל בעניינה"

רק בישראל נכנסים לעמוק.
שרוסיה תעשה מה שהיא רוצה (גם לא ברור בכלל שהיא מפעילה לחץ על ישראל לשחרר את ההאקר. גם ארה"ב וגם רוסיה ביקשו שיסגירו את ההאקר אליהן, זהו). ישראל לא צריכה לבזבז משאבים על בחורה שעברה על החוק.
אני חושבת שכל הסיפור עם ההאקר זה ספין של משרד היחצנות של המשפחה. כפי שכתבתי קודם, אם קיים חבר מסתורי של ההאקר שמשום מה יודע מה הכוונות של פוטין, מדוע הוא רק שולח וואטצאפ למשפחה? יש ערוצים יותר הגיונים להעביר את המידע הזה. בנוסף, מה פתאום שרוסיה תתחיל לבדוק את כל המזוודות של הישראלים ו/או האמריקאים בתקווה למצוא שם סמים? יותר פשוט להשתיל ראיות.

מדינה צריכה להתערב למען אזרחיה שהסתבכו בצרה בארץ זרה רק כשמדובר בהתעמרות ללא כל הצדקה. פה יש בחורה שאין ספק שסרחה, והעובדה שהעונש נראה מוגזם בארץ אינה סיבה להעמיד את כל המדינה על הרגליים ולשנות מדיניות חוץ.

vinney

Well-known member
והעובדה שהעונש נראה מוגזם ברוסיה לא מפריעה לך?

זה לא חדש שאין לך טיפה אימפתיה לאחר, אבל מדברים על עובדות - הענש חמור בצורה יוצאת דופן, וזה לא רק "נראה בארץ", אלא עובדתית כמשווים מקרים דומים שם. למה את ממשיכה להתעלם מזה?
&nbsp
וזה שזה בעיתונות לא אומר שאת צריכה לעמוד על הרגליים. לא רוצה - אל תעמדי, אף אחד לא מכריח אותך. כנראה שלאנשים אחרים איכפת יותר ממך, אבל מה חדש...

danakama10

New member
זה שאני מגיבה לא אומר

שאתה צריך להגיב בחזרה.
יש לי אמפתיה בשפע, אפילו אליה, אבל זו עדיין לא סיבה להתערב.
העונש לא נראה מוגזם ברוסיה. יש כאלו שמחמירים איתם ויש כאלו שלא. למה? ככה. המקרה שלה בוודאי שאינו יוצא דופן ולכן אין כאן שום עניין להתערבות מדינית. ברור שלשמאלן הזוי יש תגובה פאבלובית להגן על כל מי שעובר על חוק כי ברור שהוא חלש ומסכן, כך שאינך מפתיע בתגובות שלך.

vinney

Well-known member
אם יש לך אז את מסתירה אותה נהדר. אני אגיב איפה שבא לי.

מה נראה או לא נראה לך מוגזם רלוונטי אך ורק אלייך ולא לאף אחד אחר. אין לך שום זכות לקבוע לאחרים מה ייראה להם מוגזם או לא.
&nbsp
דעתך לגבי איפה יש או אין עניין להתערבות מדיניות גם לא מעניינת אף אחד במיוחד, כי את אפילו לא מצביע בבחירות בארץ.
&nbsp
אם את בוחרת להגיב לי, אז תדברי יפה. אם את לא מסוגלת להתנהג כמו בן אדם - היה מאוד נחמד בפורום כשלקחת את ההפסקה שלך, ואת מוזמנת לקחת אותה שוב.

למעלה