נפילות

Whiskey 2

New member
נפילות

בעקבות כמה תגובות שקראתי שמדברות על נפילות (באינגליש) חשבתי שיהיה נחמד לדעת כמה פעמים כל אחד מחברי הפורום נפל, איזו נפילה זו ומאיזה תחום הוא. לעשות מין השוואה בין הרכיב המערבית לבין האינגליש.

Whiskey 2

New member
אני...

אני רוכבת רכיבה מערבית ונפלתי 7 פעמים (אני רוכבת 7 שנים). נפילה 1 - בתחילת הרכיבה שלי, בערך חצי שנה אחרי שהתחלתי, רכבתי על סוס צעיר שלא רצה לעלות לקנטר אז פשוט שמו לי דורבנות ואמרו לי לדרבן את הסוס חזק. נפילה 2- גם בהתחלת הרכיבה, רכבתי על סוס בוגר שנלחץ ופשוט נפלתי (לא זוכרת פרטים). נפילה 3- החלפתי חווה ובערך אחרי 3 חודשים יצאתי לטיול עם המדריך ועוד תלמידה, רכבתי על ססו פחדן מאוד ופגשנו חמור. הסוס שלי נלחץ עשה מין רולבק ועפתי ממנו. נפילה 4- נפילה מטומטמת מאוד, רכבתי ובמהלך אחד התרגילים היינו אמורים להחזיק חוט ולא לעזוב אותו, ולא עזבתי אותו עד שנפלתי. נפילה 5- נפלתי עם הסוסה בעקבות מעגל קטן ידי. נפילה 6- גם מטומטמת, עשינו חישוקים (מתכופפים לרצפה מהסוס, בקנטר, כדי לקחת חישוק ולהשחיל אותו על הקונוס) ופשוט במקום להתכופפף לחישוק נפלתי אליו. נפילה 7- מעמידה, רכבתי על סוס בלי אוכף, קשרתי אותו למקום שלו, וכשבעתי לרדת העברתי את הרגל קדימה לכיוןן הגדר, המגף שלי נתפס ונפלתי מהסוס. עוד נקודה למחשבה: אני אישית שמתי לב לעובדה שכל הנפילות שלי היו שהייתי עייפה או שלא רכבתי רגועה. בנוסף כל הנפילות שלי היו מארבע סוסים (שניים בחווה הקודמת, ושניים בחווה הזאת) ולא כאשר רכבתי על סייחים, סוסים לאילוף וכדומה.

נפילה(ות?)

הפעם הראשונה היא לא בדיוק נפילה. הביאו לי סוסה דיי צעירה ומאוד חמודה. באחד השיעורים היא התחילה להתחרפן ולהשתגע ולקפוץ ובאקים והשטויות הרגילות. ואז באחת הקפיצות שלה (שבמקרה הייתה ממש גבוהה
) פשוט... הרגליים שלי פשוט יצאו מהארכובות ונחתתי לידה בעמידה. זה דיי משונה.. אני לא מגדירה את זה כנפילה של ממש... הפעם השניה הייתה עם קלייד
סוס ענק וגמלוני, מעורב בהולנדי... היה זה השיעור קפיצות חביב, אך אבוי! היה זה חושך מוחלט
והוא מסוג הסוסים, שאם הרוכב שלו לא אלוף העולם בלהיות רגוע, אז הוא מתחרפן מכל רעש קטנטן וציוץ... אז הוא התחרפן טיפה כמה פעמים במהלך השיעור... פעם אחת זה היה דיי קיצוני: הוא קפץ במקום ופרץ בגאלופ ועלה על שתיים אחוריות.. ומהיותי ילדה טרגית היה לי דיי קשה להרגיע אותו כשאני בעצמי לא רגועה. אחרי כן הוא קפץ כשהתחת שלו ממש למעלה (כאילו הוא עמד לבעוט עם שתי הרגליים, רק שהוא היה בגובה של 40 סנטימטרים מהרצפה...) אז עפתי ממנו. לא סתם עפתי
עשיתי סלטה באוויר ונפלתי לתוך גלגול על הרצפה... נוצר מצב שדפקתי את הגב ואת הראש, כך שבעקבות זה האף נדפק מהקסדה. ישבתי כמו מסכנה על הרצפה עשר דקות תמימות מרוב כאב, הרי לא ממש יכלתי לזוז... (לאבלי, איסנט איט?) מאז יש לי טראומות מסוסים מתחרפנים
למרות שאני מוכנה לשלם שלעשרות מחברים הפורום היו נפילות הרבה יותר רציניות. ---מוהאהאהא! שרשרתי נכון!
---

frugi

New member
שלי.

אני נפלתי רק פעמיים.. פעם ראשונה - זה היה בחודש החמישי שלי אני חושבת.. ומי שהכין לי את הסוסה לא הידק את החגורת בטן כמו שצריך, אז בטרוט מהיר האוכף הסתובב ואני הייתי חצי על הצד, וסוסה המדהימה שרכבתי עלייה, הרגישה אני עומדת ליפול, ועברה להליכה, ואז נפלתי נפילה רכה ונעימה.. ופעם השניה - היה איזה ילד הבעיתי במנז' והוא החליט שהוא מסטר בסוסים, והוא צריך ללמד אותי לרכב. אז המדריך שלי החליט שצריך לאתגר אותי, והוא נתן לי סוסה קשה [כזאת שלא פונה, לא עוצרת ומעבירה הילוך], ואז היייתי צריכה לעלות איתה לקנטר, והיא לא ממש הקשיבה לי, אז הילד הבעייתי הזה התחיל לזרוק עבנים קטנות על הרגליים של הסוסה, ואז היא נבהלה ועשתה סיבוב חד ואני עפתי.. זה לא היה כזה נורא.. אני בכלל לא זוכרת עם זה כאב.. זה הספור שלי.. לא הרגשתי איך זה לפול בצורה כואבת ממש, ואני גם לא להרגיש..

Deep Blue Sky

New member
...

בשנתיים וחצי שרכבתי, נפלתי 3 פעמים. ואני רכבתי אינגליש. אף פעם אבל לא הייתה לי נפילה גדולה... 2 בקפיצות ואחת בשיעור הראשון...

Ontario R Z Y H

New member
כבר לא זוכרת את המספר

חחחחחח הכי מצחיקה הייתה שהעלו אותי על אחד הסוסים ופשוט העיפו אותי לצד השני של הסוס, לא הפסקתי לצחוק.... הכי "נוראיות" שלי היו שנפלתי מסוס גבוה ונתקעה לי הרגל בארכובה, ובמזל הסוס עצר חחח... ונראלי מאונטריו בחוץ, לתוך שיח של סרפדים.. זה לא נעים חחחח אבל הוא כזה בובי, הוא ישר עוצר מסתכל עליי כאילו הוא אומר "מה את עושה שם!?" משעשע. ואני מהאנגליש. נפלתי כל כך הרבה שאני כברלא זוכרת מספר

רועי מו

New member
אני

[בהתחלה רכבתי אינגליש] נפלתי איזה 7/8 פעמים [בערך כול פעם שהסוס עבר לקנטר סתם][זה היה בשנה הראשונה שרכבתי] ובוווסטרן איזה 4 פעם אחת על גדר אולי בגלל זה אני דפוק?

Pieck

New member
4 פעמים

1- רכבתי על שחף, בקנטר בפינה הוא הביא סיבוב על המקום. נחתתי על הברכיים. באותו שיעור הוא עשה את זה עוד וזה גרם להתלות על האוכף ואז חזרתי. 2- ליידי רוז, בקנטר היא נעצרה עפתי הבאתי גלגול על החול. 3- ליידי רוז, בקנטר היא פנתה פנימה ואז נעצרה. זה היה הכי מגניב. עפתי עשיתי משהו דומה לסלטה עם המושכות ביד ונחתתי בעמידה. 4- צ'יגר, הוא הלך לצד אחד אני לצד שני במעגל בקנטר.

ה צ י ף

New member
אני..

אני רוכב 5 שנים ונפלתי רק פעם אחת.. ואני לא בטוח שזה נחשב נפילה סוס צעיר.. עושים טרוט חביב ופתאום הסוס על הריצפה ואני איתו =\=\=\=\=\=\

segev 007

New member
אוי היו מלא!

אני רוכב אינגליש שנתיים ובמעט זמן שאני רוכב נפלתי הרבה אני יפרט את הנפילות הרציניות: 1)הנפילה הראשונה שלי הייתי על סוס אחד שהיה חדש בחווה הוא היה מניאק כזה ופיתאום התחשק לו להעיף אותי אז הוא פשוט קפץ להמצע בפריצה כזאת ואני נפלית. 2)הנפילה השנייה שלי עם אני לא טועה שהיא השנייהה זה היה מסוס שגם היה לא פחות מניאק והוא פרץ פיתאום ונפלתי ישאר בהחזרה עליתי והיה בסדר אבל נפלתי אחריזה עוד פעם וזאת הנפילה השלישית כבר נפלתי הוא פרץ לי אבל בהגזמה ופשוט נעצר ואני המשחתי וכמו איזה טיל שנוחת לריצפה ככה אני ההיתי ביודק והייתי פחות מחצי מטר קרוב להדפק בגדר אבל עברתי ולמזלי יצאתי חיי מי זה.... 4)מאותו הסוס זה היה שיעור פשוט זוועתי היה כזה רע הסוסים כל הזמן פרצו בלי הפסקה אחי הפריצה ה200 שלי של אותו הסוס פשוט הוא פרץ והיה בצד המיגרש דלי מי ברזל ואני פשוט עפתי עליו קימעת ניגמרה לי הרכיבה לכל החיים שלי אבל למזלי נפלתי טוב וחוץ מי מכה שמנעה מימני לשבת ועשיתה לי חור ברגל עג עכשיו שכבר עברה שנה אז לא קרה כלום חוץ מי זה כל הנפילות היה רגילות וסתמיות....

פפ... היו כל כך הרבה..

רוב הנפילות שלי היו דווקא מהסוסים ה"פשוטים" יותר בחווה, ומהסוסים שאנשים היו עפים מהם תוך שתי דקות פשוט לא נפלתי.. אני חושבת שנפילות רציניות היו לי 2: אחת היייתה בערך שנה אחרי שהתחלתי לרכב- רכבתי על סוס ממש ממש גדול, והוא עשה באקים והעיף אותי על הגדר, ונפתח לי הראש... כמה תפרים והכל היה בסדר.. את הנפילה הרצינית השניה שמעתי מסיפורים של כל מיני אנשים: מסתבר שזה היה שיעור קפיצות והיה איזור בממגרש שהיה קצת מוצף. סיימתי את המסלול ואז פתאום תוך כדי הקנטר הסוס החליק באיזור המוצף, ונפל כשאני מתחתיו.. קיבלתי זעזוע מוח ונקעתי את הרגל, איבדתי את הזיכרון, והייתי כמה ימים בבית חולים.. הנפילה הז הייתה כמעט לפני שנתיים ומאז לא נפלתי... זהו

קפיצות

10-15 לא זוכרת כבר איזו נפילה? על החול/על המכשול/על התחת/על הראש/בין הרגליים של אפולו/בסלטה/בדוח לחול/איך שרק תרצו.

shirli0811

New member
קפיצות..

רק מבנצי לפחות 10-אחת על החול, השנייה על הגדר, אחרת על החבית, אחת שאיכשהו הראשייה שלו הייתה ביד שלי אחרי הנפילה
, אחת מסירוב שלו, אחת מקפיצה חזקה מידי, ואחת מתחת לרגליים שלו, ועוד כמה נספחות XD. הייתה לי נפילה פעם בשטח וזה כאב לי כי כל השטח היה אדמה רכה ונפלתי בדיוק על גוש ברזל
. נפילה מקלי בזמן קפיצה שנפלתי על הטוסיק אבל המושכה ביד שלי
. הייתה לי גם נפילה אחת שבוע אחרי שקנינו אוטו חדש, כל המגרש היה יבש ונפלתי בדיוק באמצע של שלולית מים
חחח.. ואז יותר משהתבאסתי על הנפילה התבאסתי ללכך את האוטו חחח, ונפילה שעודד אמר בדיוק שהמסלול הלך מעולה ונפילה במכשול האחרון חחחחחחחחחחחחח ~~כשאני חושבת על זה לא נפלתי כבר כמעט 4 חודשים
555, שברתי שיא~~~ :)))

shirli0811

New member
חח היום עוד נפילה ../images/Emo122.gif

נפילה ראשונה ב"חוות הסטייל", נפילה ראשונה מפונית חחח

Whiskey 2

New member
כנופלים מפוני...

זה כמו נפילה מסוס רגיל או בגלל הגובה נופלים בצורה שונה?

Whiskey 2

New member
../images/Emo4.gif תודה

למרות שאני בחיים לא אשתמש בזה כי אין סיכוי שאני ארכב על פונם (אני ממש גבוהה)

למעלה