"נפש יהודי הומיה"מדינת היהודים/מדינתכל אזרחיה

"נפש יהודי הומיה"מדינת היהודים/מדינתכל אזרחיה

מה דעתכם בנושא?
הייתם מעוניינים בשינוי מלים בהמנון הלאומי?כך שמי שאינו יהודי,יחוש שייך יותר?

איזו הגדרה מתאימה יותר או רצויה יותר בעיניכם:מדינת היהודים או מדינת כלל אזרחיה?

בבקשה לפרט,לנמק ולהדגים

ערב טוב

זאת מדינה יהודית, כך היא הוקמה והוכרזה

זו הייתה המטרה.
זו לא מדינת כל אזרחיה.

רינתי77

Active member
שינוי ההמנון כדי שמי שאינו יהודי יחוש

שייך יותר לא יהיה צעד מספק. צריך לשנות גם את הדגל, שהרי
הוא כולל סמל יהודי מובהק- מגן דוד. ואז כמובן רצוי שנשנה גם
את שם המדינה, שהרי ישראל זה יהודי מדי. יש למישהו רעיון
לשם חדש?

poseidon111

Active member
מי שרוצה להרגיש שייכות מרגיש שייכות כדוגמת

הדרוזים והצ'רקסים.
מי שלא רוצה להרגיש שייך, ומפגין זאת בכל הזדמנות ואף חמור מכך, הם הערבים והבדואים.
מדינת ישראל היא מדינת כל האזרחים שמרגישים מחויבות למדינה. מי שלא מרגיש כך, מוזמן לעזוב.
המדינה הוקמה עבור העם היהודי שהיה פה, עבור הפליטים היהודים ועבור כל יהודי שמרגיש שזה ביתו.
לא עבור הערבים ולא עבור הבדואים ולא עבור אלו שמגלים סולידריות עם אויבינו.
מבחינתי הם נספחים שהשארנו אותם כאן ברוב טיפשותינו ב48'.

אנו משלמים מחיר יקר על כך, ולצערי נמשיך ונשלם מחיר יקר יותר, ככל שהזמן יחלוף.

לדעתי אין סתירה בין שני הדברים

כל מדינה היא מדינת כל אזרחיה, זאת תמצית הדמוקרטיה. כך שאם אני נוצרי במדינה הינדית או סיני בקליפורניה (שקיבל אזרחות) אז הם אזרחי המדינה והמדינה שייכת להם.
מאידך יש לכל מדינה הגדרה שהיא בעיקר הצהרתית. אסטוניה היא מדינת העם האסטוני למרות שיש בה מיעוט רוסי. איטליה היא מדינת העם האיטלקי וכו'. ההבדל אצלנו הוא שההגדרה היא דתית ולא לאומית
לא אסתבך עם ההגדרה "מיהו יהודי ומיהו יהודי ישראלי". בכל מקרה אני חושב שההצהרה שישראל היא מדינה יהודית, היא נכונה וצודקת ואין לשנות את ההמנון או את הדגל.

מקבלת את מה שציינת לגבי ההגדרה והדמוקרטיה

יחד עם זאת מה מפריע ששורה אחת בהמנון תשונה מעט,אם זה יסייע בפחות תחושת ניכור אצל מי שאינו יהודי אך תושב הארץ?או שאתה מאמין ששינוי שורה אחת לא תסייע כהוא זה ואולי תהיה טרמפ לדרישות שונות אחרות?

tamarkae

New member
אילנה, זה נראה לי ברור מאליו ששורה אחת בהמנון

היא לא זו שגורמת לתחושת הניכור...

למה לא?

אם מדובר בהמנון לאומי ואם שר את ההמנון אדם שאינו יהודי,אני לא ממש בטוחה שאותה שורה תתרום לו לתחושת השייכות והרצון לשיר את ההמנון מכל הלב.רק נפש יהודי הומיה?!

poseidon111

Active member
צריך להיות אדם מאוד נאיבי כדי לחשוב שהמוסלמים

בארץ בכלל מכירים את מילות ההימנון שלנו.
צריך להיות נאיבי גדול יותר כדי לחשוב ששינוי שורה או שתיים או שלוש אפילו, ישנו את ההזדהות עם המדינה.
הזדהות או חוסר הזדהות לא מושפעת ממילים.
היא מושפעת רק ממעשים.

Aronsona

New member
ולמרות האמור לעיל

ישנה טענה של המשכילים שבהם, חלקם לפחות, שהשורה הזו מפריעה להם. מבחינתי לא יקרה לנו כלום אם נשנה אותה.
ולא, אני בשום אופןלא מתכוון להחליף את הדגל או את שם המדינה.

poseidon111

Active member
אביעד, למה למען השם שאחליף מילים בהימנון

שלי, עבור קומץ משכילים, אם בפועל לא יצא מזה כלום?
זה ישפיע על שאר 99.5% מהם?
רק כדי להרגיש נאור מול אלו שמראש לא מקבלים את שהייתי במדינה. לא תודה.
כמה מדינות אתה מכיר ששינו את ההימנון שלהם עבור כל קבוצת מיעוטים?
הימנון הוא של המדינה, קל וחומר עם ההיסטוריה שלנו, שמילות ההימנון משקפות אותה בדיוק נמרץ.

Aronsona

New member
היי פוסי

אני לא כל כך משוכנע שלא יצא מזה כלום,
אני מאד רוצה להושיט יד, ואם תושב ריקם, ארגיש שלפחות ניסיתי.
אני לא מכיר אף מדינה ששינתה את ההימנון, אבל אני גם לא מכיר אף מדינה שיש בה מיעוטים כמו שלנו, שיש לה הימנון כל כך לאומני וחד צדדי. ואם יש כזו, לא איכפת לי להיות ראשון.
הימנון הוא של המדינה, משקף בדיוק את ההיסטוריה, ואני מרגיש מספיק חזק כדי לעשות צעד למען המיעוטים בה. לא יקרה לי כלום.

ובכ'ז,יש מספיק מיעוטים כאן שמבינים את המלים.

אם אני,פשיסטית שכמוני,מרגישה לא נח עם המלים כאשר הן מופיעות כהמנון של מדינה אך מפרידות בין חלקיה,הרי שהגיוני שאם סלים טועמה,למשל,ישחק במשחק נבחרת וייאלץ לשיר-אני בספק אם יחוש בנח עם המלים.

ד.א,נראה לי שגם הדרוזים (שהסכמת כי רובם מסורים למדינה)לא תמיד יחושו בנח לשיר את מלות השיר,כהמנון לאומי של ארצם.

אני יכולה להסכים עם זה שמדובר בתיאור נפשו של עם הכמהה שנות דור לציון והנה הוגשם חלומו בהקמת מדינה עצמאית וכך גם ניתו לשיר את המלים,כתיאור מצב..ובכל זאת-המנון לאומי שיוצר הפרדה מובנית בין חלקי המדינה,גורם לתחושת ניכור.(כך בראייה שלי).

poseidon111

Active member
זה ההבדל בינינו וביני לאביעד אני חושב. אני לא

חושב לחלוטין שההימנון יוצר את ההפרדה המובנית בעם. ההימנון לא יצר מציאות.
המציאות היתה הרבה לפני, ולא הושפעה כהוא זה מהמילים.ההפרדה קיימת כי המטרות שלנו שונות.
אני לא מרגיש שהם חלק מהעם שלי או חלק כלשהו בארצי. זה שהם פה, כבר כתבתי, זו טעות איומה שלנו.
אם החלום האוטופי היה מתגשם, והם אכן היו משתתפים איתי במטלות, מביעים הזדהות עם המדינה, לא מביעים סולידריות עם אויביי,
הרי בהחלט היה מקום לחשיבה מחודשת. כל זמן שאני רואה בהם סכנה קיומית לעם היהודי, יהיה זה פאטתי מבחינתי לעשות מחווה
כלשהי.
אני לא חייב להיות צדיק, כל פעם מחדש.
עכשיו תורם.

מי זה "תורם"?כולל הדרוזים?למשל

לתפישתי,המנון לאומי אמור "לגעת" בכלל חלקי העם,וודאי שלא להרחיק.
אתה חולק על דעתי וגם זה בסדר.
צריכה לצאת מכאן,אז לא יכולה כעת להרחיב מעבר.
יום טוב לכל חלקי ישראל שלא באים בכוונת זדון למדינתנו ולעמנו

poseidon111

Active member
מצטרף לשורה האחרונה. את לא עושה את האבחנה בין

העם לבין המדינה, כשאת מדברת על "לגעת".

לא סתם הוא נקרא "ההימנון הלאומי" ולא "ההימנון הארצי" לדוגמא.

ואני רוצה שתביני דבר אחד חשוב. איני יוצא עליהם כי דתם שונה משלי. ממש לא, והדגשתי זאת בעניין הדרוזים והצ'רקסים למשל.
כל מה שאני אומר הוא שלאלו אשר לא איכפת ממני, לי בטח לא איכפת ממנו.

לא כל המיעוטים בארץ קמים עלינו להרגנו..

עם הצ'רקסים והדרוזים,למיטב הבנתי,אין לך בעיה מבחינת מסירותם למדינה ולהגנתה(??)
הבדואים גם תורמים רבות להגנת המדינה,אז לא יקרה כל אסון אם גם הם יוכלו לשיר מכל הלב את ההמנון של ארצינו.
נכון,ההמנון אכן לאומי,אך מדובר על המנון של מדינת ישראל ובמדינת ישראל הדמוקרטית,חיים גם מיעוטים ובין אותם מיעוטים יש רבים ש"מורעלים" על צה'ל והקריבו רבות למען הגנת המדינה,האם גם כלפי אלה לא תעשה את אותה מחווה בשינוי קל של ההמנון באופן כזה שיהיה פחות מנוכר כלפי המיעוט שחי כאן?
אני לא בטוחה שלאותו דרוזי לוחם(למשל) לא אכפת ממך וממני יותר מאשר לאחד שנמנה על הלאום שלנו,הלאום היהודי.
לא מדובר כאן על אכפתיות אישית,אלא על שייכות מול ניכור,במדינה מתוסבכת כמו שלנו.
מדינת ישראל קיבלה אולי את הכרזתה,כמדינת היהודים,אך עדיין זו מדינה דמוקרטית שבה חיים יחדיו דתות ולאומים שונים וכל כוונתי היא שאדם חף מפשע מכוונת זדון לישראל,יוכל להרגיש שייך.
שינוי מס' מלים בהמנון לא יפגע בחוסנה של ישראל.

poseidon111

Active member
כמו שאומר בחביבות אביעד, נסכים שלא להסכים.

אנחנו חוזרים על עצמנו שוב ושוב.

למעלה