נפתלי בנט: "הגיע הזמן לגיור קשוב ולא לגיור אטום"

beatman

Member
נפתלי בנט: "הגיע הזמן לגיור קשוב ולא לגיור אטום"

יו"ר הימין החדש מציע להעניק לרבני ערים את הסמכות לגייר.
"הרבנות הראשית החרדית מונעת פתרון למאות אלפי ישראלים".

ערוץ 7 , י"ח בסיון תשע"ט 21/06/19 00:48

שר החינוך לשעבר ויו"ר ''הימין החדש'', נפתלי בנט, מתכנן להוביל חקיקה לביטול המונופול החרדי בגיור והעברת סמכויות הגיור לרבני הערים. כך דווח בעיתון ''ידיעות אחרונות''.

היוזמה נקראת "חוק הקירוב בגיור". אם ייבחר לכנסת, בנט מתכוון להציג זאת כתנאי של מפלגת "הימין החדש" להצטרפות לקואליציה עתידית.

לדברי בנט, מאות אלפי ישראלים שחיים כאן לא נחשבים יהודים כהלכה ואינם מצליחים להתגייר בגלל הליך הגיור החרדי הקשוח. יו"ר הימין החדש מציע לאפשר לרבני ערים לגייר עשרות ואף מאות אלפי ישראלים.

"הגיע הזמן לגיור קשוב ולא לגיור אטום", אמר בנט. "אם נמשיך להרחיק את מי שרוצה להתקרב אלינו נייצר נזק לדורות. בישראל יש מאות אלפי ישראלים שחיים כיהודים, משרתים ביחידות קרביות בצה"ל, אך אינם יהודים על פי ההלכה והיו שמחים להתגייר אצל רב מאיר פנים.

''זאת פצצת זמן שאפשר לפתור, אבל הרבנות הראשית החרדית מונעת פתרון. הגיע הזמן להפגין אומץ לב, להסתכל למציאות בעיניים ולהביא פתרון שפוי", הדגיש שר החינוך לשעבר.

-------------------------------------------------------------
https://www.inn.co.il/News/News.aspx/405262
 

beatman

Member
או שבנט חי בבועה או שהוא פופוליסט

ממתי היהדות מקרבת ? ממתי היהדות מיסיונרית ?
&nbsp
"מאות אלפי ישראלים אינם מצליחים להתגייר", "היו שמחים להתגייר אצל רב מאיר פנים"
- מהיכן הנתונים מר בנט ? או שהוא החליט עבורם שהם צריכים להתגייר.
&nbsp
"זאת פצצת זמן"
- ואם ימשיכו לעלות עוד עולים שאינם יהודים ויהודים יביאו ארצה כלות גויות, אז גם אותם "תצטרך" לגייר עוד ועוד ?

מתי פצצת הזמן הזאת תיגמר ?
או שבנט יפתח מסלול "גיור" מהיר בנתב"ג לכל מתאזרח לא יהודי ?
&nbsp
 

Astroo

New member
אני מכיר שתי נשים שעברו גיור ובסוף לא הוכרו כיהודיות

שתיהן בנות לאב יהודי ונשואות ליהודי. עברו את כל התהליך ובסוף נדרש מהן להעביר את הילדים למערכת חינוך חרדית ושהבעל (היהודי ךפי ההלכה גם כך) ינהל אורח חיים חרדי. זה פוצץ את כל העניין.
 

SupermanZW

Well-known member
לא מפתיע

מה ציפית, שהחרדים לא ינצלו את כוחם הפוליטי?
 
החרדים תפסו מונופול על היהדות

ומסלידים אותה על שאר הציבור. מי שהתודעה היהודית שלו ממילא לא הייתה חזקה, יברח מיהדות כזאת כמגפה....
 

SupermanZW

Well-known member
השאלה היא מתי הציבור החילוני יחליט שהוא לא מוכן לאפשר למצב

להמשיך כך. בינתיים חוץ מלדבר שטויות ולהאמין לשקרים של פוליטיקאים שהוכיחו פעמים רבות את חוסר אמינותם לא עושים כלום.

לי נראה שזה פשוט לא יקרה, רוב הציבור החילוני בישראל הוא כמו הצפרדעים המתבשלות בישול איטי בסיר בעודן בחיים.
 

TaL53

New member
בנט רוצה שהחילונים יצביעו לו

אחרי שהבין שהכיפות הסרוגות לא יעשו זאת. לכן הוא "קורץ" לקהל החילוני-ימני. זאת גם הסיבה שפתאום הוא החל לדבר על זכויות הלהט"ב וזה שהיהדות צריכה לקבל אותם (מעניין שלפני כן דעתו הייתה שונה ב-180 מעלות).
 

SupermanZW

Well-known member
הקהל החילוני ימני ימשיך להשלות את עצמו

לבנט הוא לא יצביע כי בנט דתי, לליברמן הוא לא יצביע כי ליברמן נמר מנייר (הרוב זוכרים איך הבטיח לחסל את הנייה תוך 48 שעות ולא קיים), הוא יצביע לליכוד למרות שביבי שקרן, אפילו מעריכים אותו על כך. החילונים הימנים בישראל מאזוכיסטים.
 

beatman

Member
לביבי יש יותר הישגים ויתרונות מאשר לבנט ולליברמן

ולליכוד יש 30+ מנדטים כך שיש למפלגה זו הזדמנות ריאלית יותר לשלוט, לכן הגיוני שאיש ימין ממוצע יצביע ליכוד.
לא מדובר במזוכיזם.
 

SupermanZW

Well-known member
איש ימין ממוצע אינו חילוני

איש הימין השכיח בישראל הוא מסורתי או דתי לייט, איש הימין השכיח בישראל יצביע לליכוד רק מכיוון שזו המפלגה היחידה הנחשבת ימין בקונצנזוס. לימני החילוני יש בעיה, אין מי שמייצג אותו והוא משלה את עצמו ש"בפעם הבאה יהיה בסדר", למרות שהוא בין הגורמים לכך שיהיה יותר גרוע.

אנשים שאינם נאמנים לעצמם גורמים כברירת מחדל להרעת מצבם.
 

beatman

Member
למי אתה מתכוון כאשר אתה אומר "חילוני" ?

כיצד "ימני-חילוני" גורם לכך שפעם הבאה יהיה יותר גרוע ?
 

SupermanZW

Well-known member
החילוני תמיד יתנגד לכל כפיה דתית

החילוני מעוניין להפריד בין דת למדינה.

ימני חילוני אינו מסכים לתכתיבים דתיים, הוא קפיטליסט, הוא נוטה ללאומנות (או לכל הפחות לאומיות) ומקדש את חירויות הפרט. ימני חילוני שמצביע לליכוד יודע שביבי יתן לחרדים כל מה שיבקשו אבל ינסה בכל כוחו לשכנע אפילו את עצמו שהליכוד מייצג אותו ואחרי הרכבת הממשלה יתבאס ששוב נוגסים בחירויותיו. הוא אף יסרב להוגות שהוא זה שאפשר למצב לקרות.

גם לפני שהוחלט על בחירות חוזרות הצביע הימני החילוני לליכוד, לא ל"ישראל ביתנו" כי "זו מפלגה של רוסים", לא ל"כולנו" כי "משה כחלון סוציאליסט עם תחפושת" (נכון, אבל לא ממש רלוונטי, הנה הוא שוב בליכוד), לא ל"איחוד מפלגות הימין" כי "הם דתיים", לא ל"ימין החדש" כי "נפתלי בנט לא פחות שקרן מנתניהו", לא ל"זהות" כי "ממילא משה פייגלין הגיע מהליכוד" וכשפוסלים מראש כל אלטרנטיבה, נשארים בהגדרה עם הדבר שחיפשו לו אלטרנטיבה.
 

beatman

Member
אם כך, מדובר בעיקר בליברמן ובמצביעיו

רק שהם לא תמיד מקדשים את חירויות הפרט (הכח של המנהיג יותר חשוב מפריימריס או בחירה/סילוק הוגנים במפלגה) ולא בדיוק הכי קפיטליסטיים (קצבאות).
&nbsp
מלבד יוצאי בריה"מ אולי יש ספורים כאלה.
לפני 2.5 עשורים היו, מפלגת צומת - 8 מנדטים, אבל היום כמעט ואין.
 

SupermanZW

Well-known member
רוב מצביעי ליברמן הם גמלאים רוסים

כאלה שלא צברו מספיק שנות עבודה בישראל כדי שיוכלו להתקיים מהפנסיה שלהם (לכן ליברמן הציע להגדיל את קצבאות הזקנה, רוסים צעירים מתנגדים לזה, הם יודעים שמשמעות הדבר היא העלאת מיסים והעלאת ההפרשות לביטוח לאומי), בין הרוסים הצעירים מעטים מאוד הצביעו או יצביעו לליברמן, שלדעתם לא מייצג אותם. הקבוצה שאין אף מפלגה בישראל שמנסה לייצג היא רוסים בני 20 עד 60, המצחיק הוא שרוב הרוסים בישראל הם בטווח הזה.
 

beatman

Member
אתה טועה בכך ש'רוסים' צעירים מתנגדים לזה

דווקא חלק נכבד תומך בזה, בשביל שההורים והסבים יקבלו יותר קצבאות והם לא יצטרכו לתמוך בהם.
מתוך 5 מנדטים, לפחות 1.5 היו של 'רוסים' צעירים/גיל ביניים.
עכשיו יהיו הרבה יותר, בעיקר על חשבון כחול-לבן.
&nbsp
ליברמן בהחלט מנסה למשוך את הקולות שלהם, ודי מצליח לו אחרי המהלך האחרון.
 

SupermanZW

Well-known member
ההצעה של ליברמן היא שפיכת כסף על בעיה שכבר נמצא לה פתרון

קיים הסכם פנסיה בין ישראל לרוסיה. אזרחי רוסיה שהספיקו לעבוד בה לפני שהיגרו לישראל יכולים לקבל את הפנסיה המגיעה להם מרוסיה לחשבון הבנק שלהם בישראל. צריך רק למלא טפסים ולשלוח. במקום לתמוך בהעלאות מיסים והעלאת ההפרשות לביטוח לאומי יכולים הרוסים הצעירים והרוסים בגילאי הביניים לסייע להוריהם לקבל את הפנסיה המגיעה להם מרוסיה. זה ייתר את הצורך לתת להם ישירות מהמשכורת.
 

beatman

Member
אתה עושה צחוק ?

חלק נכבד מיוצאי בריה"מ לא הגיעו מרוסיה, אלא מרפובליקות אחרות.
 

SupermanZW

Well-known member
אז שיציע הסכמים עם 15 הרפובליקות האחרות

זה לא יעלה למשלמי המיסים בישראל כמעט כלום.

תהיה הרבה יותר תמיכה בהצעה כזו מאשר במה שליברמן הציע לפני מספר חודשים ומי יודע אם זה לא רק ספין לצורך הבחירות.
 

beatman

Member
כבר דיברו לגבי זה לא מעט

ולא יצא מזה כלום, גם אותן מדינות לא ששות לשלם.
&nbsp
 

SupermanZW

Well-known member
לקח שנים רבות להגיע להסכם עם רוסיה

אבל הנה יש הסכם, קושי אינו מצדיק ייאוש, אלא התמודדות דווקא.
 
למעלה