נפתלי בנט: "הגיע הזמן לגיור קשוב ולא לגיור אטום"

beatman

Member
אתה צודק, המדינות הללו צריכות לשלם ולא מדינת ישראל

אני לא אהבתי את הדרישה "תנו כסף" מלכתחילה.
&nbsp
האידיאולוגיה שלי בעניין קצבאות היא השקעה של המדינה במסכנים באמת שלא יכולים לעזור לעצמם עד למצב של שכר מינימלי כמו: נכים(תלוי אם אותו נכה עובד או לא), חולים במחלות קשות, יתומים ומקרים הומניטריים.
קצבאות זקנה ותמיכה בחד הוריים להשאיר בסיס כמו היום.
&nbsp
לשאר התחומים ותוספות (קצבאות אברכים, תוספות לגמאלים, תוספות לנכים, מקופחים למיניהם, תרופות שלא בסל הבריאות, עזרה בשירותי בריאות שונים מעבר לסל בסיסי, מימון סטודנטים, הלוואות וסובסידיות וכו') מבחינתי להקים קרנות תרומה ציבוריות וכל אזרח יוכל לתרום להן כמה שירצה ומתי שירצה אם בכלל.
בנוסף לביטוחים פרטיים שכל אזרח יוכל לארגן לעצמו.

TaL53

New member
פסס

אולי כדאי קודם לבדוק כמה המדינות האלה משלמות לפנסיה ( רמז- במונחים ריאלים לא מדובר על יותר מ50 דולר). אגב, הפונד הפנסיוני הרוסי מצוי עכשיו בקשיים והודיע שלא ישלם לפנסיונרים שלא גרים ברוסיה ( משמע שעם כל הרצון הטוב הרבה יותר קל לדרוש העלאת קצבאות כחלק ממומ קואליציוני מאשר לקוות לטוב ליבן של מדינות אחרות).
&nbsp
לגבי הדרישה להעלות את הקצבאות אני מציע לבדוק כמה מהעולים תומכים בכך ( הרוב שכן גם מי שעכשיו בן 30 הוריו כנראה מתקרבים לגיל פרישה) ומה אחוז הפנסיונרים העולים שנמצאים מתחת לקו העוני ( כי בניגוד לאוכלוסיות אחרות לא הייתה להם אפשרות לצבור הון עצמי).
&nbsp
מצב קצבת הזקנה בישראל הוא בכי רע כתוצאה מויסות לא טוב בין אחוז המועסקים ומי שמפריש לביטוח לאומי ובין אחוז הלא מועסקים והנסמכים על קצבאות. כאן המקום שצריך לשנות.

SupermanZW

Well-known member
בינתיים רוסיה מכבדת את ההסכם

והפונד הפנסיוני הודיע הודעות כאלה גם בעבר. הוא יכול להפסיק לשלם לרוסים שחיים במדינות שאין להן הסכם פנסיוני עם רוסיה, אבל הוא ימשיך לשלם לרוסים שחיים במדינות שיש להן הסכם עם רוסיה.

Astroo

New member
בהצלחה לך בגיל 40 כשהוריך יגיעו לגיל הפרישה

תצטרך לפרנס את עצמך וגם אותם

beatman

Member
מעט טעית בגילאים, והם יקבלו פנסיה מסויימת שהרוויחו בארץ

כבר מעל 20 שנה פנסיונרים יוצאי בריה"מ חיים כך, פתאום נזכרו לבקש העלאה...

בעניין קצבאות הזקנה אני חולק עליך

מה יעשה אותו אדם שעלה מאוחר מידי ולא הספיק לצבור כאן פנסיה, ונכון להיום אין הסכם פנסיות עם מדינת מוצאו? שיגווע ברעב? ואגב, זהו מצבם לא רק של עולים מבוגרים מרוסיה, ולא רק של 'רוסים'. יש המוני אנשים שעבדו כל או רוב חייהם בישראל ובכל זאת לא צברו להם פנסיה הוגנת, כי חוק חובת הפרשות הגמל נכנס לכוחו רק בעשור האחרון, לפני זה אדם היה יכול לעבוד כל החיים ולא הייתה מופרשת לו אגורה שחוקה בשביל הפנסיה. ועכשיו האנשים האלה נאלצים לעבוד על אף גילם המופלג, ובגלל שסגנון העבודה הוא בד"כ אותו הסגנון כמו שעבדו כל החיים, והיעילות שלהם נמוכה בשל גילם, זה שהם עובדים לא מציל אותם מחרפת קיום מתחת לקו העוני.

SupermanZW

Well-known member
מי שלא דאג לעצמו בעיה שלו

שיפסיקו לברוח מאחריות.

beatman

Member
אני מכיר והכרתי הרבה בני גיל הזהב שחיים כך

אני בעד לתרום להם, אבל לא על חשבון מיסי חובה שנלקחים מכל אזרח, אלא קרן תרומות ציבורית שכל אזרח שרוצה יוכל לתרום לה.

Astroo

New member
איזה פתרון בדיוק

הפנסיות מרוסיה הן בגובה של כ-150 ש"ח בחודש (אגב מדובר בהונאה מצד רשויות רוסיה, ברוסיה עצמה הפנסיה המינימלית היא כ-500 ש"ח).
וכפי שציין ביטמן רוב עולי ברית המועצות כלל לא הגיעו מרוסיה.

זה ההבדל בין ישראל לגרמניה למשך

בישראל אני מחוייב לבחור בין רווחת הוריי עכשיו לרווחתי שלי אחרי שנים רבות.

SupermanZW

Well-known member
לא אם הוריך היו אחראים מספיק לחסוך לפרישה

אבל אם הם לא, לא פלא שאתה חושב כך.

זה בדיוק מה שהבנתי עוד לפני שנים רבות

שסופרמן יצמא בישראל כוח דמוגרפי משמעותי (ולא יחידים תמהוניים פה ושם) שהם בו בעת גם חילונים, גם ימנים וגם לא ממוצא רוסי...

beatman

Member
לא כל כך ענית

תן דוגמאות לילידי הארץ שהם ימניים-חילוניים לפי ההגדרה שנתת.
מפלגות, אישים, פלחי אוכלוסיה.

SupermanZW

Well-known member
היו לי קולגות כאלה

הם היו מצביעים למפלגות "ימין" (המפלגות לא בהכרח היו ימניות, אך תמיד ישבו בקואליציה עם הליכוד), גם הליכוד עצמו הוא "ימין" (המרכאות חשובות), העניין הוא שהם גם הגדירו עצמם ימנים חילונים. אין לימנים חילונים ילידי ישראל מאפיינים המייחדים אותם משאר האוכלוסיה למעט היותם ימנים חילונים ילידי ישראל, יש ביניהם מזרחים, יש אשכנזים, יש מעורבים, יש צעירים, יש מבוגרים, לא מצאתי מאפיין אחר (מלבד הקריטריונים שבחרנו להגדרה) שמשותף לרובם.

beatman

Member
באילו מפלגות היה מדובר ?

אז האנשים האלה הם "ימין" או ימין ?
כי ימין אמיתי שהיה גם אתאיסטי ניתן היה למצוא במפלגת צומת של רפול, קיבלו ב-1992 8 מנדטים ומאז המפלגה די נעלמה ועם הזמן גם מצביעיה.
היום אנשים כאלה הם מיעוט די קטן.

SupermanZW

Well-known member
לדעתי בישראל יש רק ימין מזויף

קורפורטיזם זה לא קפיטליזם ויצירת תחרות בתחום אחד בלבד תוך שמירה על מונופולים וקרטלים בתחומים אחרים זה לא קפיטליזם. המפלגה הימנית היחידה שהייתה בישראל אי פעם מעולם לא הצליחה לעבור את אחוז החסימה ונחלשה אף יותר כאשר התאחדה עם מפלגת נישה שאף היא לא הצליחה מעולם לעבור את אחוז החסימה.

האנשים האלה הם "ימין", הם אמנם לא הצביעו למפלגות שמתנגדות במצען לקפיטליזם אבל אותן מפלגות גם לא קידמו אותו.

המפלגות המדוברות הן: הליכוד, כולנו, חרות, ישראל ביתנו, זהות וקדימה (למרות שקדימה מעולם לא הגדירה עצמה מפלגת ימין).

לימנים אמיתיים אין מפלגות מתאימות בישראל, לפחות לא כאלה שהאג'נדה הכלכלית שלהן ימנית, למרות שמפלגות רבות מוכרות אשליות כאלה.

beatman

Member
אם נתמקד רק בפאן הכלכלי

הליכוד בהחלט עשתה שינויים לכיוון הקפיטליסטי: למשל הפרטת חברות ממשלתיות, פתיחת שוק הסלולאר לפני כעשור (זה היה משולב עם ש"ס).
אבל מצד שני היא לא נלחמת בקרטלים ובריכוזיות ואנשי כח שמפריעים לתחרות הוגנת וכל מיני ארגונים ופקידים שמקבלים שכר מכל הבלאגן שפוגע בחופש האזרח הפשוט בסוף.
&nbsp
זהות דווקא מאוד קפיטליסטית במצע הכלכלי שלה, יותר מכל מה שאי פעם מפלגה ישראלית הציעה.

למעלה