נצל"שים ושאלות קטנות

PinkHorse

New member
וגם לאלה שמעל גיל 18 שהם עובדים..

אני מניחה שתחריות זה גם לא חובה.. זה עניין של סדר עדיפיות.

ווינגז

New member
ברירת מחדל, כעיקרון

אין אפשרות להתחרות בימי חול, כי הרוב הגדול של המתחרים לומד/עובד. למרות שהתחרויות מתקיימות בד"כ בימי שבת (בווסטרן גם בשישי, בחופשים לפעמים בימים אחרים) וזה פוגע בציבור הדתיים, זו הברירה הטבעית שפוגעת בציבור קטן יותר (באופן יחסי) של אוכלוסייה.

את יכולה אולי../images/Emo4.gif

להיכנס למקצים שהם לפני כניסת השבת..מה שזה לא ממש נותן לך הרבה אופציות להרבה מקצים..אבל אין לי פתרון אחר..מצטער..

יש לי משהו לומר לך

את רוכבת רכיבה טיפולית נכון? לפי מה שאני הבנתי את בכלל לא יודעת לעשות קנטר וגם טרוט את בקושי יודעת. תחכי קצת לפניי שאת מתחילה לדבר על תחרויות

ToryMaster

New member
זה לא לגמרי סותר

אני יודעת כעובדה ממקור ראשון שמתקיימים אירועים תחרותיים טיפוליים, השתתפתי באחד

זה לא הקטע של הטיפולי דווקא......

(סתם רציתי לדעת
) היא בקושי יודעת לעשות טרוט ובטח שלא יודעת לעשות קנטר ומדברת על תחרויות כאילו היא הולכת לצאת בעונה הבאה וחייבת לדעת....

ToryMaster

New member
עדיין לא משנה

לפחות בחלק מהאירועים, ובהחלט בזה שראיתי, המקצב היה הליכה נטו.

ואם היא תחכה זה יעזור?

נתעלם מהקטע הטיפולי. מה אם היא רק רוצה ללכת לתחרויות? נסיעה זה גם עניין, לא? להתחרות זה יותר מרק רכיבה בתחרות, זה גם להגיע לשם.

וחוץ ממה שכבר ציינו

תחשבי על המדריכים שיוצאים לתחרויות כדי להתחרות בעצמם וכדי להדריך את התלמידים שלהם - הם צריכים להפסידר יום עבודה שלם בגלל תחרות? מה עם כל שאר התלמידים? זה קצת מסובך לבטל למדריך יום עבודה שלם ולדחוף את השיעורים באמצע השבוע ומעבר לזה יש גם סוסי בי"ס שמתחרים, במטרה לאפשר גם לרוכבים שאין להם סוסים פרטיים להתחרות, אז העניין הופך למסובך ולא מקצועי עוד יותר כי לרוב בתי ספר לרכיבה כן מסתמכים על הסוסים האלו. ואחרי הכל תחשבי על ההורים, בכל פעם שיש תחרות[בקפיצות זה בערך אחת לשבועיים!!!] הם יקחו יום חופש? רוב המתחרים הם ילדים וההורים הם אלו שגוררים את הסוסים למקום התחרות, מסיעים את הילדים, רוצים לראות ולתמוך ועוד אלף דברים. וזה פשוט לא הגיוני לקחת חופש כשיש את יום שבת. אני לא מאמינה שיש מספיק הורים דתיים (או לא)שיוכלו לקחת ימי חופש מהעבודה,מדריכים שיפסיקו לעבוד,חוות שיתנו לסוסי בי"ס להתחרות,חוות שיבטלו את השיעורים שלהם כדי לארח תחרות,ילדים שיפסידו לימודים על בסיס קבוע וכל זה כדי לקיים תחרות ביום חול. נכון, זה מבאס לחשוב שאי אפשר להתחרות ויש רוכבים מוכשרים שלא מתחרים בגלל זה, אבל אלה החיים צריך לעשות גם ויתורים במיוחד אם הם הגיוניים. בשביל כן להתחשב בדתיים הבתי ספר לרכיבה עושים מדיי פעם תחרויות פנימיות באמצע שבוע כמו בחנוכה או פסח. אבל מעבר לזה זה מוגזם. יש בערך פעם בשנה תחרות של ההתאחדות שיוצאת באמצע השבוע[בקפיצות לפחות...] אבל לא בדיוק משתלם להרשם להתאחדות בשביל זה(למרות שיש כאלו שעושים את זה
).

יוצקי

New member
אני גם דתייה וזה די מובן מה שאת אומרת.. אבל..

אין מה לעשות... כמו שכבר כולם אמרו זה די האופציה היחידה שיש (כי תחרויות בימי חול זה לא כ"כ בא בחשבון..).. נכון שזה די מבאס שכולם יוצאים לתחרות ואת לא יכולה, אבל תאמיני לי, מתרגלים... חוץ מזה, החוות די מתחשבות, אצלנו תחרויות פנימיות מתבצעות בימי שישי. תדברי עם המנהל שלך, אולי הוא יוכל לארגן לך משו...

PlonterAD

New member
שאלה

שלום, אני רוכב בערך 6 שנים רכיבה אנגלית [דרסז' וקפיצות]. תמיד יש לי את הבעיה שחוץ משיעורי הרכיבה אין לי איך לשפר את הרכיבה שלי, שלא כמו בשאר ענפי הספורט שיש אימונים מגוונים יותר. אני אשמח אם למישהו יש תרגילים שאפשר לעשות בלי סוס, לחיזוק שרירים, מיומנות..כל דבר הקשור לרכיבה. תודה רבה

תרגילים לבית.

אני מכירה כאלה שנוגעים לעקבים למטה ולגב ישר. עקבים למטה: ניתן לעשות מול מחשב, טלוויזיה, וכל דבר שיושבים בשבילו. פשוט תשבי ותורידי את העקב למטהעד שאת מרגישה קצת לחץ ואז תשאירי. כשנהיה לך כבר קצת כואב מרוב לחץ, תשחררי. אחרי שזה ממש נרגע ולא מרגישים שוב, תעשי. ככה מספר פעמים ביום. וזה יעזור לך ברכיבה להוריד את העקבים ללא כאבים ו/או בעיות אחרות. גב ישר: ניתן לעשות בישיבה מול מחשב, טלוויזיה וכל דבר שיושבים בשבילו, וגם ניתן לעשות תוך כדי עמידה והליכה. פשוט ליישר את הגב. חשוב: כשאת יושבת- לא (!) להישען על המשענת, אלא גב ישר ללא/עם ממש מעט מגע במשענת הכיסא. זה מחזק את השרירים בגב, וכך ברכיבה את יכולה לרכב עם גב ישר ללא כאבים ו/או בעיות אחרות. וכמובן שלפני השיעור את יכולה לבקש עזרה מהמדריכ/ה שיעזור/תעזור לך לשפר את הישיבה בזמן הרכיבה. מקווה שעזרתי
וכמובן שאת מוזמנת להישאר עימנו בפורום

MAYA 4827

New member
חח סורי על הבורות

אוקיי אז תמיד בתמונות מתחרויות ווסטרן הרוכבים לבושים בג'ינס וחולצה.. אז רציתי לדעת מה חוקי הלבוש בתחרויות ווסטרן? וגם אם באימונים רגילים לובשים ג'ינס או מכנס רכיבה? תודה=]

אז ככה

קודם כל לא בורות...חח חובה בתחרות ווסטרן לרכב על ג'ינס, חולצה מכופתרת סגורה ללא פתחים, מגפיים, חגורה, קסדה לילדים (מתחת ל-18), קוסע למבוגרים (מעל גיל 18).. בווסטרן מכנס הרכיבה הוא ג'ינס. הכי מוכרים הם ה'רנגלר' וה'ליוייס' (או איך שלא כותבים), אבל יש מלא שרוכבים עם ג'ינס שלא מוגדר לרכיבה. מקווה שעניתי על שאלתך, אם לא את מוזמנת לשאול עוד שאלות

ToryMaster

New member
מכנסיים, באלוהים, מכנסיים

מכנס זה "שרוול" אחד, אין דבר כזה.

למעלה