נקודה קטנה למחשבה ברוח החג!

CANDY MAN

New member
נקודה קטנה למחשבה ברוח החג!

ביום רביעי ערב יום כיפור קרה המקרה הבא: אני שבכל שנה הולך לבית כנסת וצם החלטתי שבשנה הזאת אני לא מתכוון לעשות שום דבר מהדברים האלו! ולמה אתם שואלים? בגלל אלוהים! למה אני אזרח פשוט בין 6 מיליארד בני אדם בעולם צריך להתפלל אליו "לדבר" שבחר בנו כעם הנבחר וקרע אותנו לגזרים עוד לפני שנולדנו! עד השנה האמנתי בכל מיני שטויות שסיפרו לי כמו זה שהשואה היא בעצם הסיבה שישראל קמה (למה להרוג 2 מיליון לא היה מספיק? להרוג 1.5 מיליון ילדים וטף זה באמת שגרם לישראל לקום? למה לא הייתה אנטישמיות לפני זה? לא ידעו על הבעייה היהודים למדינה? זה הכל בולשיט כמו שאומרים! אמרו לי שהמלחמות חיזקו את הצבא שלנו, ושברגע המתאים הוא יהיה חזק ואיתן מול צבאות האויב אבל כלונו נוכחנו לדעת שגם שטובחים בילדים ובחיילים ובסתם אזרחים רגילים אז הצבא משותק ולא מגיב! אז נכון אומרים שאנחנו הומניים ושאנחנו לא כמוהם! אבל תגידו לי כולכם לא נמאס לכם לשמוע אנחנו לא כמוהם? אני בטוח שרבים ממכם חשבו לעצמם ... אולי עדיף שהיינו כמוהם! אולי היינו חיים בשקט ! אולי לא היו חושבים שאנחנו מדינה קטנה ולא חשובה שהיא סתם עוד מכשול בדרך של המוסלמים להשתלט על העולם! ועכשיו אחרי "שהפרמיטיבים" ההם ששם לנשים אין זכויות ואנשים עדיין שוכרים כבש תמורת תרנגולת, הם, הם הפרמיטיבים שחטפו מטוסים באמצעות סכינים וטבחו ב- 7000 אנשים פשוטים למוות! אז איפה ה´ הזה שכולם צעקו את שמו בצילומי הבניינים שנפלו? הרי כל אדם שני צעק (או מי גד) אז איפה הגד הזה שכולם מדברים אליו! אה? ואם הוא לא רוצה להתערב ולא רוצה לעזור אז למה אני צריך להמשיך להתפלל אליו? ולמה אני צריך להמשיך לשבח אותו? ולבקש סליחה ממנו על מה שעשיתי? אולי הגיע הזמן שאחרי שנה שאנחנו חיים מפיגועים להרוגים אז הגיע הזמן שה´ הוא זה שיבקש סליחה מאיתנו? אולי הוא זה שצריך לרדת ולבקש את רחמנו ואת סליחתינו? אבל הוא לא עושה זאת! הוא יושב לו שם למעלה ומביט! הוא מביט בהרס הזה שיצר שנקרע אדם ולא מגיב! אז אם הוא לא מגיב אז גם אני לא רוצה להגיב ולא רוצה להאמין ולא רוצה לבקש סליחה ממנו ובטח לא רוצה שייתן לי את רחמיו! ואם הוא לא קיים בכלל? מה אז ? אז אני יודע שזה חשוב שלאדם יהיה משהו להאמין בו אבל אם מה שאנחנו מאמינים בו לא עוזר אז למה? ואיך זה שדווקא הערבים שמאמינים באללה כן מצליחים? מה הוא יותר חזק מה´? ואם בכלל הוא לא קיים ואנחנו חיים לפי הגורל ומה שקורה קורה ושום דבר הוא לא מתוכנן אז כנראה שיש סיבה שבגללה לא הלכתי השנה ובית כנסת ושלא צמתי! בברכה, CANDY MAN שמאמין שהשנה הבאה תיהיה טובה יותר אבל לא בזכות ה´, כי הוא כנראה ויתר שם למעלה.

באמת

אין טעם להאמין באלוהים (אוי זה נשמע ככ עצוב) אם אתה רוצה שמשהו יהיה טוב *אתה* צריך לשנות אותו ולא להתפל לאיזו דמות שהומצאה לפני אלפי שנים כדי שתבוא ותפתור את הענין בן רגע ובקשר ל או מי גד- זה סהכ ביטוי

קלימרו

New member
עצה.

יהודים. נשמע כי עמוק בתוככם יש בכם אמונה יהודית, תאמינו באלוקים שלנו, זה חזק, אל תשפטו אותו...אנחנו רק בני אדם ואפילו הרב הכי גדול לא יוכל לדעת את שיקולי האל. הכח העצום הוא באמונה.

נכון!-ואין מה להוסיף

צור איתי קשר באיי סי קיו-בהודעה הקודמת שכחתי לכתוב אותו 131504773

עצה

אני לא מאמין במה שאני לא רואה (מלבד אויר) חזק? לא ראיתי אותו חזק שהוא הרג 6 מיליון סתם כך- למה כי הם חטאו? כי זאת גאולה? שטויות!!!! אם יש למעלה על ענן איזה מישהו שאכפת לו הוא לא היה יוצר כזה עם כאלה תחלואות כזה רוע ככ הרבה רוע. שאותו אלוהים שלך ישיג לעצמו חיים ולא יתעלל באנשים סתם כך הכח העצום הוא באמונה... בעצמך!

קלימרו

New member
אתה מוזמן...

להאמין רק בעצמך...הבעיה היא שאתה רק מזון תועלים אז תשקול את זה

bigeitan

New member
תגיד גם בגלי רדיו אתה לא מאמין ?...

או שגם זה שכחת לכתוב שגם בזה אתה מאמין למרות שאתה לא רואה.....?? ועכשיו אם לעזוב שניה את הציניות בצד ונדבר ברצינות... למה לך ללכת כל כך רחוק?? תפתח ספר דברים שבחמישה חומשי תורה בפרשת כי תבוא ותראה איך הקב"ה מבטיח לנו שואה ויותר מזה אם לא נלך בדרכיו....שלא תבין לא נכון התורה זה לא רק סוכריות ומתנות וגן עדן זה גם המון מה יקרה אם לא תעשה מה שה´ מצווה עליך....! אני לא מנהל החשבונות של הקב"ה וכמו שדג לא יכול להבין מה היא ההנאה מהאש כי זה מנוגד למציאות חייו ( אם תשים אותו על האש תקבל דג צלוי ומת.) כך גם אני לא מסוגל כמה שארצה להבין את הקב"ה כי מציאותי בעולם הזה עדיין אינה נותנת לי את יכולת ההבנה את האלוהים. הרמב"ם אומר שברגע שבן אדם מבין את האלוהים ואת טעם המצוות כולם זה קורה כשהוא נפטר מהעולם הזה ומגיע לעולם הבא.. בתורה כתוב שאלוקים אומר למשה כי לא יראני האדם וחי...אז לי כיהודי דתי יש המון המון שאלות לאלוהים למה ומדוע אבל זה לא מונע ממני ולא מהווה סיבה לא להאמין בזה שברא אותי ואותך ואת שאר מליארדי האנשים עם פנים שונים וטביעות אצבעות שונות עם מערכות כל כך מורכבות בגופנו ובשאר עולם החי והצומח.......

קלימרו

New member
צודק. ובכלל...

ישנם הרבה אנשים ששוכחים שאנחנו על תנאי בעולם הזה...וחושבים שה´ הבטיח לנו רק טוב בכל מקרה אז הרי תזכורת. "הישמרו לכם פן יפתה לבבכם וסרתם, ועבדתם אלוקים אחרים והשתחויתם להם, וחרה אף ה´ בכם , ועצר את השמיים ולא יהיה מטר, והאדמה לא תיתן את יבולה, ואבדתם מהרה מעל הארץ הטובה אשר ה´ נותן לכם"...

xflil

New member
סליחה על המילה, אבל דת זה דבר

כל כך "תחמני" מי שהמציא את התנ"ך... כנראה היה בנאדם מאוד מאוד חכם... וכתב אותו ככה שלכל שאלה, תשובה... ואם אין תשובה... אז דרכי האל נסתרות... אתה יודע למה אני לא מאמין באלוהים? כי אני מעדיף לחיות במציאות קשה ומלאת מכשולים מאשר לחיות בשקר שיביא לי תקווה שגויה... מתן

xflil

New member
אריאל

כשהמדע לא יודע משהו הוא מודה שהוא לא מצא תשובה אבל.... ברוב המקרים מאוחר יותר הוא מוצא תשובה לפני 60 שנה היו דברים שלא ידעו והיום יודעים... כי מנסים לחקור וכל הזמן נהיים חכמים יותר אין פה מקום להשוואה אפילו פה אתה לא יכול לחפש תשובה בכלל... זה לא נסתרות הן דרכי הטבע...כי בסוף מגלים ומוצאים... בנסתרות הן דרכי האל... אין מה לנסות לחפש אפילו אז אני מציע לך לבדוק את הדברים שאתה אומר, לפני שאתה אומר אותם מתן

אריאל1

New member
א ת ה טועה מתן

כשהמדע לא יודע משהו הוא ממציא תאוריה בשביל להסביר את זה

אריאל1

New member
האחים וויזלי

עלה על דעתך שאנשים מסוימים מאמינם שלהתפלל לבורא שלהם (לפי אמונתם) ישנה משהו? בכל זאת אני חייב להדגיש שהדת היהודית אינה תומכת בתפילה לבד. המשפט אין סומכים על הנס חוזר על עצמו בחז"ל ויש לכך דוגמאות בתנ"ך. המעשה הוא חשוב ביותר. אבל כפי שאתה בודאי יודע חלק מהדברים הם מחוץ לתחום השגתך.

אולית

New member
קראתי את ההודעה שלך ואת התגובות

והלטתי לענות. קודם כל, ה´ הזה שאתה מדבר עליו- הוא בורא עולם, הוא זה שיצר אותך, אותי ואת כל אחד מאיתנו, ואולי כדאי שתיתן לו קצת יותר כבוד. כתבת ´הוא מביט בהרס הזה שיצר שנקרע אדם ולא מגיב!´, וזה משפט כ"כ לא נכון. ה´ הוא זה שהחליט שהפיגועים האלה בארה"ב וגם אצלינו, בארץ, יתרחשו. אין לו שום סיבה להגיב מכיוון שהוא זה שעשה את זה. נכון, קשה להבים את אלוהים, שהוא האל שלנו, האב שלנו, זה שברא אותנו מחליט על מותם ופציעתם של כ"כ הרבה אנשים, שהם בעצם ילדיו. אבל בדיוק כאן אתה טועה בתשובה שלך לשאלה הזאת: אתה חושב שאלוהים לא מגיב, לא מצטער על כל ההרוגים האלה שהוא החליט על מותם, רע, אכזר. אבל זה לא נכון. אלוהים הוא הישות הכי רחמנית, טובה, עליונה ונדיבה שיכולה להיות. ביום כיפור שנה שעברה אלוהים החליט את כל ההחלטות הכואבות האלה, ואם אתה או אני או כל אחד מאיתנו היה מתפלל יותר חזק, מבקש סליחה יותר טוב וחוזר בתשובה- אז מגדלי התאומים לא היו נופלים, והאינתיפאדה היתה נפסקת, והיו מתים פחות אנשים מתאונות דרכים, מתאונות עבודה וכו´. ביום כיפור של שנה שעברהה´ החליט גם כמה החלטות (ואפילו הרבה החלטות) שמחות, כמו: אנשים שלא נהרגו בנס מירי מחבלים, מטען שלא התפוצץ, אנשים שהבריאו ממחלות ותסתכל כמה ניסים קורים לנו כל יום כשיש ´כמעט´ תאונות דרכים, יש כאלה מאות בכל חודש! אז רק תסתכל! אתה רואה מה שאתה רוצה לראות: את ההרס, את החורבן, את המתים, את הפצועים ואת כל ההחלטות הכ"כ כואבות שה´ החליט בשנה שעברה בגלל חטאינו. אני רואה את כל הניסים, הנפלאות, הטובות שה´ עושה איתנו מדי יום ביומו. היתה בשבת כתבה בעיתון הדתי ´הצופה´ שבה סופרו דווקא על הניסים. וחוצמיזה גם אצל הערבים לא הכל מושלם וטוב, גם להם יש את הצרות שלהם וגם האלוהים שלהם לא החליט בשבילם רק החלטות שמחות, תראה באיזו רמת חיים רובם חיים, פשוט זוועה. אני מקווה שהבנת שההחלת שלך הייתה מוטעית, ואני מקווה ששנה שעברה תבוא לביהכנ"ס ותבקש סליחה על כל החטאים שעשית. וחוצמיזה- ה´ לא עוזב אותנו אחרי יוהכ"פ, עדיים אפשר לבקש סליחה. יום טוב, אולית.

xflil

New member
לאולית

1. שמעת על דרווין פעם בחייך? 2. יש כל כך הרבה לכתוב, אז קודם כל, ראי את ההודעה הקודמת שלי בנושא, ודבר שני, אני רוצה לראות את הרב עובדיה יוסף וחבריו הולכים אל מול אקדח, לוחצים על ההדק... ואני רוצה מאוד לראות איך הכדור נעצר בגלל שהם קראו תהילים... תמיד סקרן אותי הדבר הזה...נסתרות הן דרכי האל....שוב סליחה....אבל בתחת שלי. אני מבקש לא למחוק את הודעה זו. 3. האלוהים של הערבים הוא אותו אלוהים 4. אחרי 13 וחצי שנים שאני חיי על אדמת הכדור הדי ארור הזה, לא ביקשתי סליחה ביום כיפור, ואני עדיין חי...נסתרות הן דרכי האל? לא נראה לי, שוב... אה ו....זאת חוכמה גדולה ללכת לבקש סליחה מאלוהים ושהוא יכפר לך על דברים שעשית למישהו אחר, ואולי פגעת בו בצורה קשה, אם אני רוצה לכפר על חטאים שעשיתי....אני אלך לבקש סליחה מהבנאדם שנפגע מהם....לא מאלוהים... מסכן..לא רוצה להעמיס עליו.... וחוץ מזה....מי הוא שיחליט לי....מזה חטאים?! לנהוג בשבת זה חטא....? מישהו בכלל שיגיד לי מזה חטא?!!! מקווה שאולי נכנס קצת משהו...אפילו קצת...כי אני יודע שזה לא הגיוני ששיניתי אצלך הכל..... אני גם לא מצפה..... מתן...

אריאל1

New member
ועכשיו תשובות

1. שמת לב פעם שתורת דרווין כבר אינה מקובלת שדרווין תאורית נאו דרוין היא התאוריה המובילה היום ואני צריך להדגיש שזו תאוריה 2. כמו שאמרתי בהודעות קודמות היהדות אינה סומכת על ניסים ואינה יודעת שהם יקרו וכן יכול להיות שאם מישהו ירה על כל בן אדם הכדור לא יפגע כבר היו דברים מעולם. 3. יכול להיות אבל הם לא מאמינים בו בצורה שאני מאמין בו. 4. עוד אחד מאלו שטוען שזה שהקב"ה לא מוציא ברק כל פעם שמישהו חוטא זה סימן שהוא לא קיים אני בכלל לא אתיחס לטענה הזו היא מעלה גיחוך. 5. נראה לי שלא עינת בהלכות תשובה. ההלכה אומרת שחטאים שבין אדם לחברו אין יום הכיפורים מכפר אלא יש לגשת לחבר ולבקש סליחה. בקיצור תעיין לפני שאתה אומר. אני לא מקווה ששיניתי אצלך שום דבר אני רק מקווה שאתה מבין אותי יותר.

bigeitan

New member
מתן יקירי....

א. תקרא את ההודעה הקודמת שלי לאחים ווסלי.... ב. אם אתה רוצה אני מזמין אותך לדבר איתי בטל´ על דרווין...תאמין לי אתה תצא מזה ישר לאברבנל.... ג. על חטאים שאדם חוטא כלפי חברו אין האלוקים מכפר עד שיירצה את חברו אז אתה לא מחדש כלום על כך שאתה צריך לבקש סליחה מחברך ולא מהא-ל ...מהאלוקים אתה מבקש לסלוח לך רק על מה שחטאת כלפיו...... ד. אם אתה רוצה להאמין שבאת ממפץ או מקוף ואתה לא חושב שמישהו יכול להגיד לך מה זה לחטוא אז תיזהר שאיזה קניבל לא יבוא ויאכל אותך חי כי אל תצפה שמישהו יגיד לו מה לאכול......

LuNaTiC

New member
בקשר לערבים...

למה רמת חיים כזאת? זה כי המדינות הערביות חיות תחת משטר מוטעה ביותר, שמבוסס גם על הדת!! דווקא בגלל האמונה הם חיים ככה.... הדת מנעה מאנשים להתפתח במדינות כמו במזרח אסיה... ובגלל זה אין כמעט שימוש באמצעי מניעה, ובגלל זה יש את פיצוץ האוכלוסין בסין ובכלל במדינות האלו, בעוד שרמת החיים נמוכה ביותר....

*maayan*

New member
בקשר לאלוהים.......

תראו, אני מאמינה באלוהים אבל יש הרבה שאו לא מאמינים או שונאים את הדת וכו´.... לדעתי הסיבה שאנשים שונאים את הדת זה בגלל מה שהפכו אותה להיות, אני באמת לא חושבת שלאלוהים איכפת אם נסעת בשבת או לא ומה אם מי שהאמין בדת אחרת (קחו לדוגמא: בודהיזם) שכל חייו היה אדם טוב ולא האמין שאלוהים קיים או לא האמים ששום אל קיים, הוא ילך לגיהנום בגלל זה? אם תשאלו אותי, אם יש אלוהים (ואני אומרת אם כי אני מאמינה אבל אני לא בטוחה) אז אני חושבת שלא תפריע לו העובדה שלא צמת או לא האמנת בו או הדלקת אש בשבת. בקשר למלחמות, רעב, מחלות וכו´.... אני לא אומרת ש"נסתרות הן דרכיי האל" אלא יותר דפוקות! אני לא יודעת מה עובר לא בראש אם הוא שם ובאמת שאין לי מושג למה הוא עושה דברים כאלה אבל אני יכולה להגיד שיש פעמים (והרבה) שאני לא מסכימה איתו, ואתם יודעים מה?, זו זכותי. ובקשר לערבים, הבעיה איתם היא מוחמד, כי ממוחמד באו מלחמות הג´יהאד, אבל אמונה זו אומנם אמונה אך יש גם מצפון ומוסריות שצריך להיתחשב בהם, הבעיה היותר גדולה זה שאחרי שאותו "דור ישן" עבר הם מחנכים את הילדים שלהם לרוע מגיל קטן ככה שהילד לא מספיק לפתח דעה משלו וכבר עבר שטיפת מוח שאומרת "ערבים טוב, ייהודים רע".

CANDY MAN

New member
לאולית היקרה !

קראתי את מה שכתבת פעמיים ואחרי הפעם השנייה הבנתי דבר אחד! את ממש לא הבנת על מה אני כועס! אני לא כועב על כל מה שקורה ואני לא כועס על המצב שבו אנו חיים אלא אני כועס שה´ לא יודע מה להחליט!!! מצד אחד הוא זורע הרס ורוע במקומות שונים אבל מצד שני את אומרת שהוא מציל אנשים מפיגוע ירי ומתאונות דרכים! אבל פעם שמת לב כמה השיקולים שלו דפוקים? (סליחה על הביטוי) פעם ראית איך סוחבים גופת ילדה בת כמה חודשים שעוד לא הספיקה לדבר,ללכת לעשות משהו. או אפילו מהצד השני ילד בן 10 שבמקרה נפל קורבן לקרב בין צה"ל לפלשתינאים! את לא שמה לב מה קורה פה? את לא חושבת שה´ צריך להחליט פעם אחת ולתמיד אם הוא רוצה להתערב ולהשליט צדק או לשתוק לעולמים ולתת לעולם להתנהל על פיו? כן, זה נכון אני כועס עליו ואני לא מבין אותו וממש נמאס לי שאומרים לי שדרכות הן נסתרות האל! זה תירוץ שהמציאו לפני שנים רבות אנשים שלא ידעו להסביר את המעשים הרעים שהוא עושה, ואני לא מקבל את התירוץ הזה! פעם עוד האמנתי ואמרתי ששנה הבאה תיהיה יותר טובה, אבל אחרי שנה כל כך גרועה עם סיום ממש מפוצץ תרתי משמע אני כבר לא מאמין אלא רק בעצמי! כי אם אי אפשר לסמוך על העולם ואי אפשר לסמוך על ה´ אז אולי באמת כדי שיעזוב אותנו וימצא לעצמו כדור ארץ אחר להתעלל בו כי לנו כבר נמאס. בברכה, CNADY MAN שרוצה שתיהיה שנה טובה יותר!

למעלה