נקודה קטנה למחשבה ברוח החג!

xflil

New member
תראה אריאל

אין לי שום דבר נגד מאמינים... תבין אותי.... יש אחלה אנשים...ואנשים חכמים מאוד שהם חרדים לגמרי... מה שאני כן שונא זה את החרדים שיושבים בש"ס... את הכופים, את המושחתים... שהם כמעט 70 אחוז מכל החרדים שיושבים בארץ הזאת אותם אני שונא ולא שזה קשור אבל דוד של אמא שלי הוא היה הרב הראשי של תל אביב שנפטר לפני כמה שנים וההורים של אמא שלי הם מסורתיים...אבל סבא שלי עונה לטלפון בשבת... והמשפחה שלי הכי חילונית שיש מתן

אריאל1

New member
נראה לי ששכחת 70% מהמדינה

שצמים ביום כיפור. אפשר לשאול מאיפה עלית? לא זכור לי ששמעתי על מדינה חילונית לחלוטין. וכן אני נחשב לשפוט של ה´. הקב"ה הוא הבורא שלי ואני מאמין שהוא נתן לי תורה ולכן אני עושה מה שהוא אומר לי. דרך אגב, את לא מקשיבה להורים שלך נכון! זה לא יכול להיות כי אם כן את שפוטה שלהם לא?

אבנר.

New member
ל CANDY MAN

הכל טוב ויפה, רק שאם היו לך שאלות על הדת הייתה מחפש תשובות, ברגע שהפסקת לחפש תשובות -הסיבות שלך הפכו לתירוצים.... -ככה לא מחפשים את האמת!!! ככה בורחים מהאמת!!!! -גם אם זה לא ניראה לך ברגע שהחלטת לברוח מהדת, כל הקישקושים שכתבת הם תירוצים, הם אינם נובעים מחיפוש אחר האמת,, -אתה ניסית לברר שאלות שהיו לך?!? -לא!! -אז אני ממליץ לך בחום קודם לברר שאלות מהותיות ושאלות באמונה ואח"כ לשפוט!!! -מה אתה חושב, שגדולי הדור לא מודעים למציאות??!?! רק אתה??!??! אני יכול לשאול אותך ה-מ-ו-ן שאלות שאף אדם לא נתן לי תשובה "חילונית" עליהם!... -רק תשובות "דתיות" קיבלתי (גם מחילונים) -ו...לסיום: האם שאלת את עצמך פעם שאלות של מהות?!? יום נעים!!! אהבת העם והארץ!! אבנר.

CANDY MAN

New member
לאבנר היקר!

אני בתור נער בן 17 שחווה וראה דברים יותר ממה שהוא צריך לראות בגיל כזה כבר נשבר לחפש תשובות!!! עד היום חיפשתי וכל מה שקיבלתי זה מן תירוצים שממש לא הולמים את גודל העונש (השואה) נמאס לי לי לראות אנשים חפים מפשע מתים ונמאס לי לחשוש ממלחמה רק בגלל שיש דת (האיסלם) שקוראת לכל היהודים חזירים ורשעים וקוראת לכל ערבי אומלל שרע לו לחסל אותנו! מה שפוגע בערבים אלו הם המנהיגים שלהם והדת שלהם! אז איך יכול להיות שהדת שלהם פוגעת בנו ואנחנו היהודים ש"מאמינים" בה´ וקוראים את התנ"ך ממשיכים להפגע? מה אללה כל כך יותר חזק מה´? או שמה ה´ כל כך לוזר שהוא מפסיד כל פעם מחדש לאללה? אתה רואה אני שוב שואל ושוב אין לאף אחד תשובה ובגלל זה הפסקתי להאמין והפסקתי לשאול! אין לזה טעם ואין לזה ריח ושום תשובה דתית שתתן לי לא תעזור אלא רק מהמקור עצמו! ה´! בברכה, CANDY MAN שמאחל לכולם חג שמח

אבנר.

New member
CANDY MAN היקר!

שלום לך! אז קודם כל שתרגיש חופשי, גם אני בן 17.5 כמוך... אני יודע שאתה לא מבין, אבל ההבדל בנינו הוא שאני לא מצפה שתבין את הקב"ה ואתה כן. -זה באמת מפליא אותי! אתה חושב שאתה כזה חכם שיכול להבין את דרכיו של מי שברא אותך?! -ישנם אנשים שמצפים עם ראש כ"כ קטן להבין את מהלך החשיבה של הבורא, אלוקים ברא עולם, עם פרטים כ"כ קטנים, ברא בני אדם דאג להם לעיניים לראות, אזניים לשמוע, לב, ריאות כליות! -פשוט כל מה שאדם צריך לחיות. הוא גם כמובן ברא אויר שהאדם יוכל לנשום! ברא לאדם מזון ומשקה שיאכל וישתה., וכמובן שמש במרחק מדויק שאם הייתה רחוקה מדי היה קופא, ואם קרובה מידי היה נמס. -הוא ברא עוד המון בריאות למשל יטוש, אף על פי שהוא כ"כ קטן הוא מכיל המון!!, כליות, לב, פרקים, חומר שהוא מפריש שהוא עוקץ וכו, וכו, -הוא ברא לנו טבע שמתוכו נוכל לשאוב את המחצבים והשכלולים האלקטרוניים להם אנו זקוקים. -ואנו הקטנים מנסים להבין את חשיבתו הגדולה, ומתנים את אמונתנו בהבנת הסדר המשליט בעולמו! ואומרים כי אם איננו מבינים -הוא אינו קיים! האם חשיבה בצורה זו הגיונית?! האם עלינו לחתור להבין, את סידרי העולם שהבורא קובע?! אתה מחפש תשובות לשאלות?! -אני שמח לשמוע, האם זה כ"כ מטריד אותך חוסר תשובות שאתה מוכן לזנוח הכל?! -מה אם אני מסדר לך פגישה עם רב שיסביר לך טוב מימני?! האם גם אז תנסה לשאול שוב ושוב... או שמא "קודם תפסיק להאמין ותפסיק לשאול"? ועוד שאלה קטנה למחשבה: -עד כמה אתה מכיר את היהדות?!? (אתה נוטה להשוות שוב ושוב את היהדות לאיסלם...) בברכה! אבנר.

רגע אחד!!!!!

בלית ברירה עזבתי את הדיון הזה ליותר מדי זמן ניסיתי לקרוא את רוב הדברים וקודם כל אני ממש שמח שלא הדרדרנו לשפה קשה/ בוטה/ מעליבה :-): דבר שני- בן/בת כמה שני??? ואבנר- אהבת העם/ ארץ לא תלויה באמונה כלשהי. תאמין לי אני "מת" על הארץ שלי ואתה יכול לנחש את ההמשך. זהו. אני מצטער שלא היה לי משהו *חשוב* להוסיף כי יש ככ הרבה תגובות לכן אני לא יודע למה לענות

אריאל1

New member
פעם ראשונה שאני בפורם הזה

לרוב אני בפורם לדתיים ואני חייב לציין שהתרשמתי לטובה. עכשיו בעניין היחס המעניין שלכם לדת אני אגיב לכל אחד כתגובה נפרדת כי אני לא זוכר הכול ואני מאוד אוהב לדון בדברים האלה. CANDY MAN יש לך מבט מאוד יפה על החיים ואני מבין את הבעיה שלך אני רוצה לציין כאן את השקר שאומרים שלדתיים יותר קל אם כאב ושכול כי הם מאמינים העניין פשוט הפוך כי אנחנו צריכים גם להתמודד עם האמונה שלנו. ונתחיל. התשובות שנתנו לך על למה ה´ עשה את השואה לדעתי, מוטעות איך אפשר להגיע למסקנה כזאת. אני לא מבין את זה. אני גם לא מבין למה ה´ עשה את השואה אני מבין רק דבר אחד שאני כלום לעומת הקב"ה ושאני לא מבין את החשבונות שלו. ועכשיו תשאל כמובן אז איך אתה מאמין במשהו שאתה לא מבין? התשובה לכך פשוטה ניקח כדוגמא את המושג אין-סוף שמתמטיקאים מישתמשים בו הרבה. ואני בטוח שאתה כבר השתמשת בו. המושג אין סוף מובן לך? אתה יכול להגדיר לי אותו? הרי מעצם הגדרתו הוא לא ברור! אותו דבר עם ה´ מעצם הגדרתו הקב"ה אינו משהו שניתן להגדירו. מיכיוון שאני לא רוצה שיחשבו שאני מחזיר בתשובה (המטרה שלי היא רק להסביר מה שנראה כלא מובן לכם) אני לא ארחיב בעניין אבל מי שרוצה הרחבה שירגיש חופשי לשלוח לי דוא"ל

keren007

New member
יש המון למה

אבל הלמה הכי גדול, זה למה אלוהים עשה את כל האסונות האלה ואם התנ"ך באמת נכון, למה דווקא אז היו כל מיני הוכחות למיניהם שאלוהים באמת קיים כמו פתיחת ים סוף וכו´והיום אין?

CANDY MAN

New member
לאריאל1 היקר !

תקשיב אני מבין מה אתה אומר אבל עדיין אתה לא עוזר לי! ה´ ברא אותנו נכון? ה´ בחר בנו היהודים לעם הנבחר נכון? ה´ פגע ביהודים כל כך הרבה מאז התנ"ך ועד היום ברמה שאי אפשר לתאר נכון? אתה חייב להסכים איתי כי כל מה שאמרתי לך כתוב בתנ"ך או שהוא פשוט עובדה שקיימת! אז למה ? למה הוא עושה דווקא לנו את זה? אולי עדיף שהוא לא היה קיים או שהוא פשוט היה עוזב אותנו בשקט לא? תמיד את היהודים שנאו נכון? תמיד הייתה ותמיד תיהיה נגדינו אנטישמיות נכון? תמיד פגעו ביהודים ותמיד רדפו אותם עד מוות נכון? גם היו םרודפים את היהודים עד מוות ושונאים אותנו וגם אם יש מדינה שתומכת בנו אז שונאים אותה גם ופוגעים בה גם ובקיצור אנחנו יוצאים אשמים! אז למה ה´ בחר בנו? מה אנחנו מן עם מצחיק כזה שכל פעם שמשעמם לו קצת הוא מחליט לפגוע ולרצוח אותנו? אני יודע שאני מאשים את ה´ האשמות חמורות אבל כל העובדות ממש צורחות ברקע! אז כמו שאני ממש אבל ממש כבר לא רוצה את עזרת ה´ כי אני כבר לא מאמין בו. אני לא רוצה להתפלל אליו כי אני לא מרגיש שום אמונה כלפיו ולא מרגיש שאני חייב לו כלום ואני לא מרגיש שזה נותן לי משהו? אז למה? אני מקווה שאתה מבין אותי ואני יודע שבתור אדם מאמין קשה לך לקבל את מה שאני אומר אבל זה לא אני שגרמתי למצב להיות כזה ואם תשאל אותי למה אני חושב ככה, אני יכתוב לך! בברכה, CNADY MAN שמאחל לך חג שמח. הדואר שלי הוא [email protected]

keren007

New member
מסכימה איתך

ה´ שכתב את עשרת הדברות, קבע: "אל תרצח", לפי דעתי הרוצח הכי גדול פה זה הוא.

המוסד

New member
חבר´ה אתם מאבדים שליטה

אם אלוהים היה בחור עם זקן שיושב לו אי שם ומחליט מי מת ומי חי אז אתם צודקים, אבל זה לא זה, אלוהים נתן לבני אדם בחירה חופשית, לכן אנחנו כמעט בכל המיקרים אלו שמשפיעים ייתכן ולעיתים ישנה התערבות "מבחוץ" אבל כעיקרון אנחנו אלו הקובעים

אבנר.

New member
קרן! זו חוצפה!!

הוא מחייה המתים הכי גדדול פה -אם כבר... תראי כמה אנשים הוא ברא!!

keren007

New member
ותראה כמה אנשים הוא רצח! ../images/Emo58.gif

לפי מה שידוע לי, כשהוא עשה את המבול הגדול, הוא הרג המונים של אנשים בגלל שהם היו רעים. יש לי חידה....... מי ברא אותם? למה הוא ברא את כל האנשים האלו אם הוא גם ככה הרג אותם בסוף? תחשוב על זה

המוסד

New member
חבר´ה

אלוהים הוא לא רוצח הוא הרי נתן לאדם בחירה חופשית, לפעמים הוא מתערב (כמו במבול) ולפעמים הוא עוזב גם את בני ישראל (כמו בשואה)

keren007

New member
מה אנחנו בובות? ../images/Emo18.gif

מתי שבא לו הוא מתערב, ומתי שלא בא לו, הוא לא מתערב. דווקא מתי שהכי היינו צריכים אותו הוא התעלם- בתקופת השואה! הוא נתן לאדם בחירה חופשית....... אם אני לא טועה, בתנ"ך, יונה לא רצה להיות נביא, אבל אלוהים הכריח אותו. גם משה- הוא טען שהוא מגמגם ושהוא לא יכול להיות נביא ושוב- הוא כפה עליו. איזה עם נבחר ואיזה נעליים........ תפקח את העיניים ותראה שאנטישמיות יש בכל העולם, תראה כמה העם שלנו סובל, מאז ומתמיד סבלנו, עכשיו תסביר לי בדיוק איך אנחנו העם הנבחר.

המוסד

New member
"עם לבדד ישכון"

את רואה את זה שישראל יהיה לבד ושנוא צפו כבר כותבי התנ"ך לפני הרבה זמן... זה שאנחנו העם הנבחר זה לא אומר שאנחנו העם הכי כיפי זה לא כתוב בשום מקום בקשר לנביאים, אזי יש אנשים שיש להם תפקידי יעודי בעולם שנקבע לפני הולדתם, הם "זרועות האל" לא לשכוח, השואה לא הייתה האירוע היחיד שבו אלהים השאיר את ישראל לבד, לא זכור לי האירוע אבל אני זוכר שהייתה תקופה בה נהרגו כמה מיליוני יהודים/ישראלים אבל זה היה מזמן... אם רוצים דימוי תנ"כי לעם ישראל אפשר לומר שהוא הסנה הבוער, בוער באש אבל לא נאכל

keren007

New member
אוי.....

ואני מניחה שזה משהו טוב לסבול כל כך הרבה ועדיין לשרוד.....

אבנר.

New member
קרן!....

את לועגת ליהדות! את לא מנסה לברר אותה!!! -אוף!!! עכשיו תקשיבי! -זה לא עניין של טוב או רע (לפי השקפתך!), זה עניין של משהו ניסי, משהו מעין "אל טבעי" -האם הייתה אומה בהיסטוריה ששבה למולדתה ולא התבוללה לאחר אלפיים שנים??!?!?!? -מעולם! אבל מעולם, לא היה כדבר הזה בהסטוריה!!.... -וזה רק מוכיח שיש גוף עליון ששומר על נצחיותו של העם היהודי!!! בברכה!! אבנר. נ.ב. -אם יש לך שלות בקשר ליהדות, אז אני ממליץ לך לנסות לברר אותם בפורום "דתיים".

למעלה