נקודה קטנה למחשבה ברוח החג!

המוסד

New member
אם כבר נכנסנו לוויכוח התיאלוגי הזה

אלוהים נתן לנו בחירה חופשית, מה זה אומר? זה אומר שאנחנו יכולים לעשות מה שבראש שלנו, הוא אמנם נתן לנו חוקים שאסור שיעברו עליהם אבל הם לא מונעים מאיתנו לעבור עליהם, דוגמה, החוק שאוסר על הולכי רגל לעבור באור אדום, אבל בתכל´ס אם אתה עובר באיזה רחוב צדדי אף אחד לא יעצור אותך וגם אם שוטר יראה אותך אני מאמין שהוא יפטור אותך באיזו הרצאה קטנה כמה חשובים החוקים וכמה וכמה... בקיצור המצוות נועדו בשביל לתת לנו חיים טובים יותר, זה הפשר האמיתי של "נסתרות דרכי האל", שלא מבינים למה המצוות הן ככה ולא אחרת אבל כעיקרון אתה יכול לרצוח מי שאתה רוצה, גן עדן הוא לא בשמיים והגיהנום הוא בכלל בירושלים ככה ש...

אולית

New member
CANDY MAN היקר!

סליחה שלא הגבתי עד עכשיו. אני מצטערת שלא הבנתי אותך אבל גם על מה שרשמת יש לי מה להגיד. אני אתחיל מהסוף: הביטוי הזה "נסתרות הן דרכי ה´" הוא לא סתם תירוץ, זה ביטוי מאוד נכון כי אנחנו לא מגיעים אפילו לקצה ההבנה של מחשבות ה´. יש דברים שאנחנו מסוגלים להבין כי זה ברמה שלנו אבל דברים כמו חיים ומוות אנחנו לא מסוגלים להבין. חוץ מזה שילד לפני שהוא מגיע לגיל בר מצווה כל העונשים שהוא מקבל הם לא בגלל החטאים שלו, הדברים שהוא עשה. אלא בגלל הדברים שכל העם עשה. כשתינוקת בת כמה חודשים נהרגת זה כמובן לא בגלל משהו שהיא עשתה אלא משהו שאנחנו עשינו. ההחלטות של ה´ הן לפעמים טובות ולפעמים רעות, תלוי במעשים שלנו. לפעמים יש ניסים ולפעמים לא... אבל, הכל תלוי רק בך!!!!!! אני מקווה שהצלחתי קצת להבהיר לך את הדברים האלה ושהבנת שה´ הוא לא רע אלא ישות אוהבת ומבינה. מועדים לשמחה, אולית.

יש לי כ"כ הרבה מה להגיד בנושא...

אבל... איך אני אחלוק כבוד לדבר ש"מחליט על מותם ופציעתם של כ"כ הרבה אנשים"? איפה הרחמנות שלו פועלת בדיוק? באנשים שלא מתים? אז על כל בנאדם שלא מת- 2 אחרים ימותו. מה הקטע? הרבה אנשים ימשיכו לחיות! את צודקת- מה עם אלה שמתים? ה´ החליט שכל המשפחה שלי תמות בשואה? כן? איזה מין אלוהים זה? שהורג אהובים? איזה מין אלוהים זה שגורם למשפחות של חברים שלי למות בתאונות דרכים? איזה מין אלוהים זה שגורם לאחים של חברותיי להתאבד? איזה מין אלוהים זה שגרם לדוד שלי למות כשהוא היה כ"כ צעיר?? תסבירי לי את... כי אני כבר הפסקתי לנסות להבין..

אריאל1

New member
טוב מאוד שהפסקת

לנסות להבין. לא טוב שהפסקת לחשוב על מה זה אומר. בסדר אנשים שואלים איפה הי אלוקים בשואה אני יכול לשאול שאלה אחרת? איפה היו בני האדם בשואה. כשהייתי בפולין אני לא ראיתי בני אדם. אתם שמאמינים רק בבני אדם אני לא מבין את זה יש לי יותר יכולת להבין או לא להבין את הקב"ה מאשר את בני האדם.

איפה הם היו?

במחנות ההשמדה, בגטאות, בבתים שלהם- נרצחים ע"י "בני אדם" אחרים. השאלה היא איפה היה אז אלוהים? גם הוא היה במחנה ההשמדה? עם כל שאר היהודים שסבלו? לא...

שני~!

New member
אתה ממש צודק אבל..

ממתי באמת שומרים ביום כיפור???? מי צם ביכלל? אתה מכיר מישהו שבאמת לא רואה טלויזיה ומשחק במחשב ומדליק אורות והרשימה עוד ארוכה.. שתדעו לכם שבפעם הראשונה שבאתי לארץ *ב...כיתה ה´* חשבתי שאתם ממש מפגרים שאתם עושים את כל זה ושלא נדבר על אלה שמיתפללים בבית כנסת, הם נישמעים כמו שפוטים של ה´ ShAnY

keren007

New member
תתפלאי,

אני צמה, לא רואה טלויזיה, לא משחקת במחשב, לא כותבת ואני גם הולכת לבית כנסת. תראי, האמת את כל הדברים האלה אני עושה מתוך כבוד למשפחה שלי, אפילו שאני כן מאמינה באלוהים, אף אחד לא קבע שאלוהים הוא טוב, אף אחד לא קבע שהוא אוהב רק אותנו, אני יודעת שזה כתוב בתנ"ך הרבה פעמים, אבל יש בתנ"ך הרבה דברים שלדעתי ממש לא הגיוניים. אני מאמינה שיש אלוהים ששולט על כולם ולאודוקא על היהודים. אני לא מאמינה שאלוהים יכול לשמוע את התפילות של כולם בבת אחת כי זה לא אפשרי, הוא מקשיב כשהוא רוצה, הוא עוזר כשהוא רוצה. אם התנ"ך באמת נכון, אלוהים לא היה מעניש אותנו על דברים שאנחנו עושים, הרי כתוב שאלוהים העניק לנו תכונות אלוהיות (כמו קנאה, אהבה וכו´), אז עם תכונות כאלה דפוקות שהוא "העניק" לנו, בגללם אנחנו טועים ועל זה "נענשים". הרי גם אלוהים בעצמו עשה טעויות, למשל, כשאלוהים החליט ששאול הוא לא מלך טוב ושהוא טעה כשבחר בו, את מי הוא העניש? את שאול, הוא הרג אותו, אבל כמובן שאלוהים פה הוא חף מפשע. האמת, זה נושא ממש טיפשי להתווכח עליו כי לכל אחד יש את הדעה שלו. אני כבר השמעתי את שלי.

אריאל1

New member
הדעות שלך

כבר נראו לפני כן ואת לא הראשונה שמעלה אותם. הרעיון של ברא אלוקים עולם ועזבו הוא רעיון פילוסופי ישן נושן ויש לא מעט תשובות מאוד ארוכות לעניין ולכן אני לא אפרט אותם אם את רוצה תשלחי לי דוא"ל. ואותו דבר בעניין שכר ועונש ואותו דבר בעניין "טעויות" של אלוקים.

xflil

New member
הם לא שפוטים

הם פשוט פוחדים ממנו בסוך יסתבר שהתנ"ך זה איזו בדיחה פרטית של מישהו... האמת ככה זה נשמע

המוסד

New member
תאמין לי, אני לא מפחד מאלוהים

והתנ"ך רחוק מאוד מלהיות בדיחה

xflil

New member
לא אמרתי שהוא בדיחה

זה היה ציני....שבסוף יסתבר שזה בדיחה פרטית של מישהו....בתנ"ך יש הרבה דברים חכמים ומלא דברים טיפשיים. ולמה הוא רוצה שאני אתפלל אחרי שהוא הרג את אח שלי....? ומה שיש לי להגיד על החרדים...אני בכלל אשמור לעצמי....הם לא פחות גרועים.... למה מדינות המזרח הן מדינות עולם שלישי? בגלל הדת....משטר הדת.....אז תתאר לך מה קורה אם ש"ס עולה לממשלה....יקרה פה בדיוק אותו הדבר.... משטר דתי.....יש להם המון כוח.... מתן

wicca sphere

New member
התנ"ך, דבר תמוהה.

התנ"ך הוא ספר חכם, אך רואים שהוא נרשם ע"י אדם בעל ראיה סלקטיבית של הדברים. על האלוהים נאמר פעמים רבות שהוא אל "רחום וחנון". אם כל הכבוד, אל רחום לא מעניש, ואל רחום לא רוצה להשמיד את עמו כל פסיק וחצי בתנ"ך. האלוהים נרשם שהוא האל של היהודים. יש מספר איזכורים בתנ"ך שהוא מופיע כאל אוניברסלי. מקרים כמו "אל תרצח", והרי אליהו רצח על הר הכרמל 350 (!!) נביאי באאל. ומה האלוהים עשה? כלום. מוזר... כשקין הרג את אחיו הוא נידן לתור בארץ עם סימן לבוז. יש האומרים שהאל הוא כל יכול, האומנם? אם הוא כל יכול, למה הוא מתעצבן? הרי הכל ידוע לו. אם הוא כל יכול, הוא ידע ששאול יחטא, אז למה הוא בחר בו למלך?! טם הוא כל יכול, הוא ידע שחווה תאכל מעץ הדעת, למה הוא כעס על משהו שהוא ידע שיקרה? עוד דבר תמוהה... דבר נוסף, אם האל כל יכול, למה הוא לא גורם לאנשים להאמין בו? למה הוא צריך שאני, אתה או את נאמין בו? הוא עד כדי כך צריך את האמונה שלנו? עוד דבר תמוהה... יש מיליוני חוטאים (עפ"י הדת היהודית) שלא מאמינים בה´, ואפילו החטא "הנורא" מכולם, עבודת אלוהים אחרים. למה הוא לא ממית אותם? מכיוון שאני יכול להמשיך ככה כל היום, אני אעצור פה. אשמח לקבל תגובות שלכם wicca sphere

שני~!

New member
ואאי..

אתם עכשיו נישמעים כמו שפוטים של התנ"ך איך אתם מכירים אותו בעל פה????? ו...כשאמרתי שהם נישמעים כמו שפוטים של ה´ זה ביגלל שהם אומרים: ה´ אלוהינו ימלוך לעולם ועד או משהו כזה... וחוזרים על זה מיליון פעמים ShAnY

xflil

New member
חמודה

שמעת פעם על משהו כזה שקוראים לו ביצפר? לומדים את זה שם בכל מקרה

כבר המשפט הראשון לא מדויק

יקירי, טענותיך הן חשובות ומעניינות, אבל תשובות רציניות עליהן לא תוכל לקבל בפורום של תפוז כי אם ע"י שאלה רצינית וברור מעמיק עם אנשים שיודעים ללמוד את התורה, דהיינו תלמידי חכמים אמיתיים. עד אז תוכל לעיין בספרים שונים, ולדעתי כדאי לך מאוד מאוד לקרוא את הספרים "מסע אל עמקי ההויה" ו"מסע אל הר סיני" של הרב מרדכי נויגרשל, שם יוכחו לך כמעט כל התשובות לשאלותיך. הסםפרים כתובים כדיאלוג בין מאמין לשאינו מאמין, בשפה מודרנית, קולחת ומעניינת להפליא. שם תלמד לדעת מדוע אין כל הגיון באמירה כאילו אדם יכול היה לכתוב את התורה, ואין זה כתביתו של האלוקים בעצמו. אין כל אפשרות לומר זאת,ף וישנן אלפי הוכחות מדהימות - מומלץ בחום לעיין. בהצלחה, ואם תרצה באמת לדעת ולא רק להתריס בטוחני שתמצא תשובות לכל הקשיים שהעלית.

אריאל1

New member
אני מקווה שאתה לא חושב

שאתה הראשון שמעלה את השאלות האלה כי יותר דיו נשפך על הנושאים האלה ממה שהשתמשת אתה וכל החברים שלך בכל שנותיך בבית הספר. אבל בגלל שאין לי זמן עכשיו אני לא אענה. אם אתה רוצה תשובה. ולא נראה לי שאתה רוצה. תלח לי דוא"ל

wicca sphere

New member
לא לא.. אל תדאג

ידוע לי שאני לא הראשון, וכמובן שאני לא אהיה האחרון. אל תדאג, אני לא חושב שגיליתי את אמריקה או משהו כזה... רק העלתי נושאים שקיוויתי שאנשים שמאמינים יתנו לי עליהם תשובות. הפנו אותי לספרים, אני אקרא אותם ואלמד. תודה למי שרשם לי את הספרים.

אריאל1

New member
אני צריך כנראה להזכיר לך

כנראה שרוב מדינות העולם השלישי אינם דתיות. לדוגמא אפריקה רובה אינה מוסלמית סין היא אנטי דתית ובהודו אין שום שלטון דתי. חוץ מזה ידוע שהזמן היחיד שהמדע התפתח יפה בארצות ערב הוא בזמן שלטון הדת של הח´ליפים

אריאל1

New member
מתן

שוב פעם לא עיינת ישנם כמה דרגות של עבודת ה´ עבודה מיראה כלומר פחד ועבודה מאהבה שהיא יותר טובה.

למעלה