איזה יופי - גם לי זה קרה השבת!!
לשמחתי, עברתי את המחסום הזה לאחר חודשיים בלבד שהוא לא גר בבית. בשבת בבוקר הוזמנו לחברים, אבל בערב שבת נשארנו בבית, אנחנו, בלי אורחים, מבחירה מלאה (כי היינו מוזמנים גם לארוחה הזאת, אבל כולנו העדפנו להישאר בבית - הילדים ואני). וזה היה פשוט נפלא! הארוחה הכי חגיגית, הכי טעימה, הכי שמחה והכי ביתית שהיתה לנו מזה זמן רב!! רציתי לשתף אתכם ברעיון שעזר לי להעביר את הארוחה בצורה שמחה ונינוחה והכניס גם תוכן ואווירה של שבת: החשש הכי כבד שלי היה מאיבוד שליטה עליהם (שלושה בנים שיכולים להחליט פתאום שהם בהתקפת צחוק, או מילים גסות או שתיהן יחד...) ושכל שלחן השבת יהרס. לכן הבנתי שאני צריכה לעשות משהו שישאיר אותם סביב השלחן בכיף. כבר בצהריים שמתי מפה לבנה על השלחן, והנחתי עליה קופסת מתנה גדולה
(קופסת קרטון שעטפתי בניירות צבעוניים כמו מתנה). הילדים שאלו "מה זה?", "מה יש בפנים?" ואני אמרתי שזאת הפתעה ואני מגלה רק בארוחת השבת. היה להם קשה להתאפק, אבל שמחתי שזה משאיר אותם סקרניים וערניים לקראת הארוחה. אחרי המרק דיברנו בכיף על פרשת השבוע, הדמויות, הסיפור, מכירת הבכורה, יצחק שהפך עיוור והשתמש בחושיו האחרים בכדי להבין מי עומד מולו וכו'. ואז הגיע החלק של הקופסא. הסברתי לילדים, שבכל פעם שנעשה ארוחה בבית רק אנחנו, אשים בקופסא הזאת משהו ששייך לפרשת השבוע - משחק או חפץ שיעזרו לנו להמחיש בכיף חלק מהפרשה. אמרתי להם שהיום, הם ינסו להיות יצחק אבינו ולראות איך הוא הרגיש ללא חוש הראיה
. שמתי בקופסא שקית של דברים אותם היו צריכים לנחש על פי ריח בלבד
, ושקית של דברים שהיו צריכים לנחש על פי מישוש
. כיסיתי להם בתורות את העיניים עם מטפחת והם ניחשו. אחר כך ניסינו לנחש דברים על פי טעם ועל פי קול - המשחק היה נהדר, הם שיתפו פעולה, נהנו, למדו, והפנימו את סיפור הפרשה בדרך חווייתית ומהנה! בעזרת השם מקווה לישם את הרעיון הזה בכל פעם שנהיה רק אנחנו. חשוב לי להגיד, שגם אחר כך המשך הארוחה היה נעים וזורם. אכלנו, קצת ירדנו לשחק בשטיח בסלון, חזרנו, שרנו זמירת שבת, ברכנו ברכת המזון - כולם היו נינוחים ורגועים. באתי מראש לארוחה הזאת בידיעה שיכול להיות שהם יהיו עצבניים, עצובים, מבולבלים, ושאני פשוט זורמת איתם איך שלא יהיה ולא מצפה שהכל היה מושלם. ו... הפלא ופלא! דווקא כששחררתי - הכל היה מושלם! היה לי חשוב שתהיה לכולנו חוויה חיובית מהשבת הזאת ומהארוחה, ושלא נפחד לחזור על זה (במיוחד אני...). וכך היה!! ממליצה לכולכם - עם קצת יצירתיות והשקעה מינימלית אפשר לעשות דברים מקסימים שמרתקים את הילדים ועושים שינוי מדהים באווירה של השבת. בהצלחה ושבוע טוב!!