נראה לי שהתחיל המירוץ - מי ישבית ראשון

נראה לי שהתחיל המירוץ - מי ישבית ראשון

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3597689,00.html נראה כאילו יש מין מירוץ בין ראשי הסטודנטים לראשי האוניברסיטאות והמל"ג - מי יצליח להיות ז ה שישבית את השנה הבאה. איך ייתכן שאף צד (ובמיוחד הסטודנטים) לא רואים שהשביתה הזו שנה שלישית ברציפות רק מבטיחה את החורבן הסופי של המערכת המקרטעת של ההשכלה הגבוהה האוניברסיטאית? וגם.. איך אוניברסיטת תל-אביב אומרת שהיא לא שלחה שוברי תשלום לתלמידים, ושתתחיל גבייה באוקטובר? אנחנו כב רלפני שלושה שבועות שילמנו עבור השנה הבאה, כי זה היה התאריך האחרון שהיה על גבי חוברת שכר הלימוד שנשלחה לבתים מבעוד מועד.

22ק ו ס ם

New member
לדעתי זה ביזיון לא נורמלי

נדמה לי שלא הייתה שנה אחת בעשור האחרון שלא השתבשה בגלל שביתה או מלחמה או משהו אחר. זה אחד הגורמים המרכזיים שמורידים לי אישית את החשק לחזור לאקדמיה בארץ. כשאני מספר לאנשים פה על שביתות הם מסתכלים עליי כאילו נפלתי מהירח. ומילא אם השביתות היו מועילות במשהו אבל הן כאלו אינטרסנטיות ודמגוגיות ברובן, והריטואלים שלהם כל כך צפויים (אם היא לא תסתיים עד זמן X נבטל את הסמסטר..).

the new L

New member
לפחות בי

כסטודנט לתואר מתקדם, השביתות לא ממש פגעו, כך שלא ממש ברור לי למה זה מוריד לך את החשק לחזור לאקדמיה בארץ (אתה לא תחזור בשביל להיות סטודנט לתואר ראשון, נכון?)

oranger

New member
גם כשהבית שלך נקי, יפריע לך אם הרחוב מלוכלך.

זו לא בדיוק אנלוגיה מושלמת, כמובן, אבל אני מקוה שהיא מעבירה את הרעיון. וטרם הצגתי את עצמי (קוראת סמויה), אז: לומדת לתואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית באוני' כאן בארצנו הקטנטונת. בימים אלה מתחילה להתניע את התזה. אולי עכשיו סוף סוף אפציע כאן באופן גלוי יותר.

the new L

New member
ברוכה הבאה

אך האמת היא שיש אפילו יתרונות לשביתה לסטודנטים לתארים מתקדמים - לחברי הסגל יש יותר זמן להקדיש לנו בזמן השביתה, משום שאין הם צריכים ללמד סטודנטים לתואר ראשון.

the new L

New member
איך הלו"ז צפוף הרבה יותר?

בסמסטר הרגיל היו אמורים להיות כ15 שבועות, ובסמסטר המקוצר היו 12 שבועות אם אינני טועה. אך כמות השעות בכל שבוע לא גדלה, כך שהלו"ז של המרצים עצמם לא הפך צפוף יותר עקב כך. המסקנה היא שכמות הזמן שהיה להם להקדיש לתלמיד מחקר - גדל.

22ק ו ס ם

New member
אני לא יודע על השביתה האחרונה

אבל בשביתה שלפניה לימדו את אותן שעות רק על משך זמן קצר יותר, ובכל מקרה הסמסטרים התארכו עמוק לתוך הקיץ וזה יכול לפגוע במחקר וגם בכנסים שרובם נעשים בקיץ. בכל מקרה, אני לא הייתי רוצה להיות שבוי לכל מיני החלטות שיחליטו בשבילי ברגע האחרון מתי מלמדים וכמה. מרצה צריך לדעת את הלו"ז שלו לפחות סמסטר מראש וברוב המקרים הוא יודע מה הוא ילמד שנה מראש ויכול לתכנן דברים בהתאם.

Unicorn98

New member
אתה (שוב) מקרה חריג.

אנחנו ב-MA שבתנו כמו כולם השנה. ועד איך נפגענו.

the new L

New member
אבל לרוב

תלמידי מחקר, בוודאי בשלבים היותר מתקדמים של המחקר - לא לומדים קורסים, וגם אם הם לומדים קורסים - הקורסים הם חלק פחות חשוב מהתואר לעומת המחקר. מה גם, שכאשר לחברי הסגל יש זמן פנוי, אפשר לנצל אותו למשל לקורסי קריאה אישיים, מה שהרבה יותר אפקטיבי בדרך כלל מאשר קורסים בכיתה. אני לא חושב שאני מקרה חריג בקרב תלמידי המחקר.

the new L

New member
ורוב תלמידי המחקר

הם באמת לא אנשים שנמצאים בתחילת הMA, אלא בסוף הMA או לחילופין במהלך הPhd. אני פשוט לא מקבל את טענתו שאני החריג פה, אלא דווקא הוא.

Unicorn98

New member
אתה ממש לא צודק...

לרוב המסטרנטים יש חובות שמיעה. למעשה, אני כמעט לא מכיר מסטרנטים שאין להם חובות שמיעה, אולי רק אחרי הזמן החוקי של ה-MA (יש אנשים שגוררים את התיזה לשנה שאחרי הסיום של חובות השמיעה). אני מקבל את ההגדרה חריג, אבל בטח לא במה שקשור ללימודי ה-MA שלי

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אתם מבינים שאחד מכם בפסיכולוגיה והשני במתמטיק

כך שאין פה באמת מקום להשוואה. ואם מסתכלים בהסתכלות רחבה לירן הוא החריג כי הוא לומד מתמטיקה בעוד שהמשתמש האחר לומד פסיכולוגיה שבטח בתואר שני יותר פופולארי מאשר מתמטיקה.

Unicorn98

New member
"המשתמש האחר"?

בכל מקרה, אתה מדבר בבטחון רב על דברים שאתה לא מבין בהם. אין שום קשר לפופולריות של פסיכולוגיה או לאי פופולריות של מתימטיקה. חובות שמיעה יש בכל MA, אפילו במתימטיקה. העובדה שלירן כבר סיים את חובות השמיעה שלו לא אומר שרוב המסטרנטים במצבו. סטטיסטית, הוא בהחלט החריג.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
ממה שהבנתי חובות הקורסים בתואר שני אפשר לסיים

אותם כבר בשנה הראשונה ללימודים, כך שבשנה האחרונה אין לך חובות שמיעה. אני לא יודע מה המצב בפסיכולוגיה. וכן, אתה המשתמש האחר, לא היה לי כוח לרשום את שם המשתמש שלך.

למעלה