נשים בהריון לא מועילות למעביד

siv30

New member
נשים בהריון לא מועילות למעביד ../images/Emo35.gif

בית הדין האזורי לעבודה קבע בתקדים משפטי כי על המעביד לשקול פיטורי עובד חליפי על פני פיטורי אישה בהריון במקרים בהם ברור שהמעביד יכול לספק עבודה חליפית להריונית. http://www.globes.co.il/serve/globes/printWindow.asp?did=715865&fid= http://www.nfc.co.il/NewsPrintVersion.asp?docId=28558&subjectID=1 אכן השג, אולם באחת התגובות לכתבה הגיב אחד מהקוראים הגברים שיש בכך למעשה בסיס לאפליה משום שאם הוא הגבר היחיד של המעביד וכל יתר הנשים בהריון, פס"ד מציב אותו כפוטנציאל לפיטורין גם אם אין עילה לפיטוריו. אבל השוס הוא לא נושא האפליה (שעוד יש לה בסיס מוצדק) אלא הטיעונים שהובאו. הנימוק שלו נגע לליבי, גם אם אני מודה, הדהים אותי ואני מצטטת "אני הגבר היחידי שעובד משרה מלאה ונותן שעות נוספות. אז זה הפתרון של משרד העבודה שהבוס שלי יפטר את העובד שהכי מועיל לו (בזמן מיתון), שצריך לפרנס משפחה עם ילדים, ויישאר עם קבוצת נשים בהריון שכל חודשיים אחת מהן יוצאת לחופשת לידה." כאילו שנשים בהריון לא יכולות להיות מועילות למעביד או לחילופין הן לא צריכות לפרנס (כן בטח הן לא עובדה הן נכנסו להריון
).

אני חייבת לציין

שאכן הטענה שלו לגבי נשים בהריון פחות מועילות - אינה במקום. אבל אני חייבת להודות שיש משהו בדבריו. אם ניקח דוגמא קיצונית של עסק יצרני ובו 4 עובדים, נניח 3 נשים ו- 1 גבר. רצה הגורל ו- 3 הנשים בהיריון, העבודה של הגבר טובה ושל אחת הנשים שבהיריון פחות טובה...למה צריך לפטר דוקא אותו ?

A l i c e11

New member
בדיוק, הן לא מועילות ../images/Emo70.gif

צריך להודות באמת העגומה
נשים בהריון לא באות לעבוד אלא לעבודה. כל היום עסוקות בהתפנקות על אחרים ולספר על השתלשלות קורותיהן בימי הריונן וחלדן. זאת יש לה קרכצן פה וזאת יש לה קרכצן שם וזאת קשה לה פה וזאת קשה לה שם וזאת הבדיקה שלה ככה ומה יהיה אם התוצאות יהיו ככה. מסכן המעביד, אם נופלת לו עובדת בהריון טובה שבאמת ממלאת את תפקידה הוא צריך להגיד תודה לאל. משרד שיש בו נשים בהריון, כל המשרד בהריון איתן, זה פשוט לא אפשרי ככה לנהל עסק רציני. אז הוא צודק. מצטערת שזה יצא ככה אבל הוא צודק.

A l i c e11

New member
ועוד משהו קטן

המשמעות של הריון היא התעסקות בכאבים, בחילות, בדיקות, סטטיסטיקות ועוד ועוד. כל אחת הופכת ליועצת מומחית מהמעלה הראשונה, כל אחת שעברה הריון הופכת לרופאה מבלי שסיימה את ההתמחות... נו טוב אני חושבת שהבנתם.

shandy

New member
ועוד משהו ביזארי

קשה להטריד מינית או להציק לעובדת בהריון, זה פשוט לא זה וחלקן גם לא מושכות, אז לא יכולות לשמש כתחליפי ירחונים או דמיונות או תחליף לויאגרה

Rivendell

New member
נו, אליס, לפי ההגיון הזה צריך

לפטר את כל הגברים בתקופת המונדיאל. כל מה שהם עושים בתקופה הזו זה לדבר על חבורת גברים מיוזעים שרצים אחרי כדור. הם כל הזמן רק משווים מהלכים, דנים בתוצאות, משחזרים משחקים שלמים - כל אחד מהם נהייה פתאום פרשן ספורט. זה נורא לא פרודוקטיבי. לפטר את כולם! (אמרתי לכם כבר פעם כמה אני שונאת הכללות?)

Rivendell

New member
מונדיאל יש כל שנה ../images/Emo13.gif

וחוץ מזה יש פייאוף ועוד כל מיני כאלה שאני לא בקיאה בהם. רוב הנשים לא יולדות פעם בשנה, ואלו שכן יש להן באמת בעיה רצינית לעבוד אני מניחה. אל תביני לא נכון - אני לא אומרת שעובדת בהריון זה להיט. באמת שלא. ברור לי שזה מעורר המון בעיות. אני רק אומרת שהנקודה של אליס היא לא הנקודה. זה לא כי נשים הופכות למטומטמות בזמן ההריון, שמסוגלות לדבר רק על בגדי תינוקות. זו בעיה כי באמת מדובר במצב בריאותי כלשהו. ומצד שני - גבר יוצא למילואים כל שנה. לא? במצטבר, עם שיעור ילודה סטנדרטי (2-3 ילדים לאישה) - זה מתקזז בסוף...

שש שבע

New member
זה לא אותו דבר

גם אני הריתי וילדתי, וגם הייתי שכירה פעם, מהבחינה הזו החוק לטובת ההרות, לא כל כך לטובת המעביד, הרבה דברים באים על חשבונו, ואם ההרה קצת ממולחת, היא יכולה לשחק אותה בגדול. בואי נאמר שיש במקום עבודה כמו למשל משרד החינוך, צורך ב-3 שנים רצופות על מנת לקבל קביעות, אישה נכנסת כזמנית מחליפה לשנה, על הדרך נכנסת להריון, אחר כך יולדת, ואסור לפטר, עברו שנה וחצי, ואחר כך באמצע שנה שניה, היא שוב בהריון, בסוף השנה היא עדין הרה, ואסור לפטר, ולכן היא מקבלת שנה שלישית "לנסיון" ככה תמיד כתוב במכתב, בשנה השלישית היא יולדת יוצאת לחופשה, וחוזרת, ו...אסור לפטר, ככה עוברות 3-4 שנים ו-2-3 ילדים, היא גמרה עם המכסה שלה אם בא לה, וגם מקבלת קביעות, וזה למרות שישי הרבה מורות שהן שנים לא מקבלות כיתה, אלא חיות ממילוי מקום למילוי מקום ולא מצליחות לקבל איזשהו משהו שדומה לקביעות,

A l i c e11

New member
ריוונדל מונדיאל יש חודש פעם ב4 שנים

הוא לא גורם לאף גבר לאבד את התפוקה שלו בעבודה אלא רק בבית. אבל זה פעם בארבע שנים למשך חודש אחד
הריון הוא תקופה לא קלה שיש בה הרבה מחושים ותחלואים. בתקופה הזאת נשים הופכות להיות קוטריות רציניות (כמובן לא כולן אבל מרביתן) מספיק להסתכל בפורום הריון בשביל לראות שאני צודקת. כמה טענות ותלונות כואב לי פה, כואב לי שם, התוצאות ככה ולא ככה ולחברה שלי יצאו ככה. זהו.

missB

New member
למה יש לי הרושם

שאת כל הזמן מנסה להוכיח שנשים צריכות להתעסק בבית וילדים ולא בעבודה וקריירה? אני מכירה נשים בהריון שעבדו עד הדקה האחרונה, נשארו שעות נוספות וודאי שלא בילו את מרבית זמנן בקיטורים. אז נכון שפה ושם הן יצאו לבדיקות אבל הן פיצו על הזמן הזה אח"כ. הריון זה לא מחלה ולא נכות. זה שיש פה ושם נשים שמתנהגות כמו שאמרת לא מוכיח שום דבר. מי אמר שהן לא בזבזו זמן בפטפטת גם לפני ההריון?

A l i c e11

New member
מיס B אני לא חושבת שהיעוד שלנו

כנשים הוא להיות בבית, אבל לא מזיק להשקיע בילדים ובבית כי זו השקעה שמצדיקה את עצמה ומחזירה את עצמה. הרווח הוא כולו של האישה.

shandy

New member
להשקיע בבית

אליס 11 התואילי להסביר לי למה להשקיע בבית זו השקעה שמצדיקה עצמה, וכיצד היא עושה זו? למיטב ידיעתי בית הוא דומם, כך שהוא לא מגיב לי בחזרה אשמח אם תפקחי עיני בנושא

A l i c e11

New member
בית = משפחה, ילדים

ד"א הביטוי הנכון הוא תאירי עניי עד כמה פטריאכלי שזה נשמע.

missB

New member
אליס החיים הם לא שחור לבן

לא כל מי שעובדת בהכרח מזניחה את הבית והילדים. משום מה נראה לי שבעינייך יש בחירה בין הדברים. כמו שאמרתי לך פעם, אני מכבדת את זכותך לבחור להיות בבית ולטפל בילדייך במשרה מלאה אבל חבל שאת לא יכולה לקבל החלטות של נשים אחרות שרוצות גם קריירה ומאזנות בינה לבין הטיפול בילדים. למה את כל הזמן מנסה להוכיח שנשים לא צריכות לפתח קריירה?

A l i c e11

New member
אני מסכימה שאין שחור ולבן

אני גם מקבלת החלטות של נשים אחרות, אבל אני גם מגינה על ההחלטה שלי ושל נשים כמוני. אני מסכימה שלא כל מי שעובדת מזניחה את הבית והילדים, אני עצמי עובדת. צריך להבין שאישה עובדת במשרה מלאה לא יכולה לתת 100 אחוז תפוקה גם בבית היא לא סופר אישה. אני לא מנסה להוכיח שנשים לא צריכות לפתח קריירה אלא שנשים צריכות להשקיע בבית, במשפחה ובילדים. את רואה את הניסיון שלי כתקיפה של נשים שמנסות לפתח קריירה, אני רואה בניסיון שלי רצון לעודד נשים לשוב לחיק המשפחה. מה רע בניסיון שלי לעומת הרצון שלך להוכיח שנשים צריכות לפתח קריירה?

נשים צריכות....השלם את החסר

מה שלא תכתבי בהמשך המשפט לא יתאים לכ-ו-ל-ם. לטעמי אין רע בכך שאת מעודדת נשים להשקיע במשפחה בתנאי שאת מעודדת גם גברים לעשות כן.

למעלה