נשים בהריון לא מועילות למעביד

missB

New member
לא מסכימה איתך שש שבע

לא מדובר על מצב שבו באופן קבוע העובד לא תורם את חלקו. אבל כולנו בני אדם ויש לנו לעיתים בעיות. אם אותה עובדת חולה עם שפעת בבית גם אז היית צריכה לעבוד יותר כדי להשלים את העבודה. העניין הוא שכמו שאמרתי, בני אדם אינם מכונות. יום אחר עובד/ת אחר יחסר מהעבודה מסיבה כלשהי ואותה עובדת תחפה עליו/יה. הפואנטה היא שהריון זה דבר טבעי ואני לא רואה סיבה להתייחס אליו כאל נטל כלכלי על המעביד. יש בעיני בעייתיות בעובדה שאדם שמתנהג באנושיות (נכנס להריון, חולה, מוטרד ממשהו וכו) נמצא בסכנת פיטורין כיוון שאינו מספיק יעיל.

שש שבע

New member
טוב, חכי גם את

כשתעסיקי עובדים, ןתראי איך מתמודדים עם הזמנה גדולה, דד ליין, והספק נמוך של עובד, ו...תשלום המשכורות, ברמת להיות על הכיפק, אפשר בדיבורים. במעשים? זו בעיה, אולקוס אפשר לקבל מעובדים בלתי פוריים, היו לי כאלה.

missB

New member
אמנם הכל בתיאוריה

כי כרגע אני לא מעסיקה עובדים. אבל יש לי הרושם שדווקא הריון בגלל שהוא תופעה טבעית זוכה ליחס יותר מחמיר מצד מעסיקים. כלומר, אם עובד פתאום חולה בשפעת ומנוטרל למשך איזה שבוע שבועיים אז מן הסתם זה יתקבל בהבנה למרות העומס והדד ליינים. כנ"ל אם חלילה יש לעובד בעיה משפחתית כלשהי שמצריכה את טיפולו והוא צריך לצאת מוקדם כמה פעמים או שזה סתם פוגע בריכוז שלו. דברים כאלה יתקבלו בהבנה כי הם כביכול 'גזירות' לא טבעיות שנפלו על הבנאדם ואין מה לעשות בגינם. אבל דווקא הריון מתוקף היותו דבר טבעי ואפילו צפוי, נתפס כמן עונש שצריך להתגונן מפניו. מעסיקים פוטנציאליים ישאלו נשים אם בכוונתן להכנס להריון כדי להמנע מה'עונש'. האם מישהו אי פעם שאל כמה פעמים בשנה אני חולה? הרי יש אנשים שרגישים יותר למחלות מאשר אחרים אולי זה גם צריך להיות שיקול? אולי גם לא נעסיק גברים שיוצאים ליותר מדי ימי מילואים בשנה? הפואנטה שלי היא שברגע שאנחנו שוכחים שכולנו בני אדם וחושבים רק במונחי עלות תועלת - זה המצב שנגיע אליו, כל מי שיש לו חולשות מעין אלה יימצא לא מתאים לתעסוקה. האם זה מה שאנחנו רוצים?

שש שבע

New member
אמרת נכון, בתיאוריה הכל אפשרי

במציאות, עסקים נופלים בגלל עובדים לא מוצלחים, אני לא אומרת שעובדת בהריון תמיד לא יעילה, אבל לפעמים היא קוץ במקום שבו אנחנו אמורים לשבת ולעשות את העבודה שלנו באופן מסודר, העובדת שלי דוקא יעילה, ומאוד משתדלת, אבל אולי בגלל שהיא בנוסף להיותה חרוצה, מרגישה אחריות נוספת כי העסק במשפחה. אבל כבר היו לי נצלניות, תאמיני לי אני יודעת על מה אני מדברת.

missB

New member
נצלניות זה סיפור אחר

אני בטוחה שיש נשים ש'מנצלות' את ההריון כתירוץ לקבל הקלות ולעבוד פחות. לפי דעתי נשים שעושות זאת מן הסתם מתחמקות מעבודה גם בזמנים שאינן בהריון. ובכל מקרה נשים כאלה עושות נזק לכולן כי כך נוצר הרושם הלא נכון שנשים בהריון מזיקות לעסקים. עובדת אחראית ומסורה ככל הנראה תעשה מאמץ גם בזמן ההריון. אז אם היא פה ושם צריכה איזושהי התחשבות מיוחדת כגון יציאה לבדיקות, אני לא רואה בזה בעיה.

A l i c e11

New member
הוא לא מחלה

אבל את יכולה להסביר למה נשים בהריון מתנהגות כאילו הוא מחלה ? מספיק להיכנס לחדר עבודה שבו יש אישה אחת בהריון (שלא לדבר על שתיים) והנה לך תרחיש דמיוני: עובדת א' : באיזה שבוע את ? עובדת ב' : בשבוע 14. עובדת א' : עשית שקיפות עורפית? (בטון ידעני) עובדת ב' : לא, הרופא שלי המליץ לי לא לעשות.(בקול לא בטוח) עובדת א' : תחליפי דחוף את הרופא, מה את משוגעת? איך לא עשית שקיפות עורפית? עכשיו אבוד לך !!! עובדת ב' : (בקול בכייני) אני מתקשרת אליו מיד מחייגת למרפאת הרופא(ביד השניה בפלאפון מתקשרת לבעלה אתה שומע שמוליק, חברה א' אמרה שהייתי צריכה לעשות שקיפות עורפית והרופא לא שלח אותי, אני עכשיו עוברת רופא, ידעתי שאמא שלך רוצה רק לסדר אותי שהיא שלחה אותי לרופא הזה....) וככה זה ממשיך כל היום בקירקורים וצירצורים ויום העבודה הלך לעולמו ונקבר עמוק באדמה עד שהיא נרגעת מהשקיפות העורפית. אני כבר לא מדברת על מצב בו נדרשים מי שפיר אז הסימפוזיון נערך לא רק לפני אלא גם אחרי.

missB

New member
מה זה קשור?

אם העובדת לא היתה בהריון היא היתה שותקת כמו דג כל היום??? יותר סביר שהיא וחברתה היו מדברות על מליון דברים אחרים. זה שבגלל ההריון נושאי השיחה משתנים לא רלבנטי. אני לא מסכימה עם הטענה שבגלל ההריון האשה מתעסקת כל הזמן בנושא הזה ומזניחה את עבודתה. כנראה שאנחנו מכירות נשים שונות כי כל מי שאני מכירה עבדה במרץ עד הדקה האחרונה.

שש שבע

New member
מצב זמני מאוד ארוך

שבהחלט פוגע בעבודה, אם האישה היא לא כמו חיה,

shandy

New member
אשה צריכה לתמוך באישה

כבר שנו חכמינו שהאויב הכי גדול של האשה היא האשה מה לנו כי נלין על הגברים?

שש שבע

New member
איזה חכמים?

מי הם? לא מחכמינו ז"ל. כי כל השאר סתם. חכמנו ז"ל אמרו " שאין אישה מקנאה אלא בירך חברתה". וכל זה בגלל העסוק ביופי,

למעלה