נשים בהריון לא מועילות למעביד

siv30

New member
כל אחת זכאית לחיות באמונתה

זה כל העיניין שבפורום, לשמוע את מגוון הדעות.

missB

New member
אליס, אני לא מנסה להוכיח דבר

מבחינתי שתי הבחירות טובות באותה מדי. אין לי שום בעיה עם אשה שבוחרת לא לטפח קריירה. אני מקבלת את החלטתה ולא מנסה להוכיח לה כלום. זו זכותה. חלק מהשוויון זה גם האפשרות לבחור שלא לעשות בו שימוש. אם את מנסה לעודד נשים לשוב לחיק המשפחה זה מרמז שאת מניחה ששיקול הדעת שלהן שגוי. הן 'טועות' ובוחרות בקריירה ואת מנסה 'להאיר את דרכן' ו'לעודד אותן לחזור לחיק המשפחה'. אני מציעה שתקבלי את העובדה שיש נשים שונות ולכל אחת צרכים ורצונות שונים. מה שטוב לך לא בהכרח יהיה טוב לאחרת. אם יש מישהי שהקריירה מאוד חשובה לה אז אין לך מה לעודד אותה לחזור לחיק המשפחה כי היא לא תהיה מאושרת. האם אני מנסה לשכנע אותך כמה חשוב עבורך לפתח קריירה? וודאי שלא. כי כמו שאמרתי, אם את בוחרת אחרת - זה נהדר בעיני וזו בדיוק מהות חופש הבחירה.

שש שבע

New member
עובדת בהריון

תשמעו, זו לא חגיגה, יום אחד היא קצת מתאמצת יותר מידי, למחרת היא שפוכה לגמרי ולא מגיעה לעבודה. יום אחד בדיקת רופא, יום אחר, בדיקת אולטראסאונד, עוד יום בדיקות דם, ועוד יום, סתם נאחס, לא מרגישה טוב, ובכלל ככה ביום יום, הכל נעשה לאט יותר, ויום אחר ככה נגמר באמצע יום עבודה.ועוד ועוד. ואסור לפטר,גם לא לפטר אותה אחרי הלידה, מה זה? חתונה קתולית? למה שהמדינה לא תתמוך במעבידים שמעסיקים עובדות בהריון? כפרת עוונות, זה פשוט נזק לעסק כשלא יודעים מה ילד יום.

shandy

New member
עובד חולה או במילואים

ומה בדבר עובד ששבר רגל ומגיע על קביים או עובד שעבר תאונת דרכים קלה ומה עם מילואים מעל 30 יום בשנה משך איזה 20 שנה ומה היתרון להחזיק נכים בעבודה כמו מפגרים , או חולי נפש ובכלל נשים חרדיות הם יותר ולדניות ,לכןנעסיק נשים רק על פי שיוך דתי, או רק לאחר גיל הפריון בקיצור, נפטר את כולם אני מתנדבת ראשונה להיות מפוטרת

הלוואי מילואים היו כמו הריון...

מזל שהבוסית של בנזוגי לא חושבת כמוך. בואו נחשוב איך זה היה נשמע: "תשמעו, זה לא פיקניק להעסיק מילאומניק קרבי. כל שנה נעלם לו לחמישה שבועות. שבועיים אחר כך "אימון חד יומי". חודש אחרי זה "אימון ניווט" של שבוע, שבועיים אחר זה עוד "אימון חד יומי". ועוד אחד. ועוד אחד. (מותר 5 בשנה אם לא ידעת). ואז הופ - לקינוח - צו שמונה. צ'ק פתוח לכמה זמן שהצבא חפץ. לא תאמינו חברה' אבל בשנה הקלנדרית האחרונה הוא החסיר כמעט חודשיים לטובת הקריירה השניה שלו. ואסור לפטר, גם לא אחרי שהוא חוזר. מה זה? חתונה קתולית? שיהיה כמו כולם ויתחמק ויוציא פטור! זה לא יאמן איזה נזק זה גורם לעסק ההעדרויות האלה שלו" לידיעתך, איש מילואים קרבי עושה בשנתיים מילואים שמשתווים לחופשת לידה. ובאופן פלאי, שום עסק לא ניזוק מכך...ממש נס.

shandy

New member
מכשפונת ../images/Emo45.gif

באשכול זה יש כותבים המייצגים נאמנה מודלים כלכלים, הסוברים שהעובדת היא רכוש המעביד, כל עוד היא צעירה, חייבים לנצל אותה עד הסוף, כאשר , עקב כל סיבה שהיא היא נכנסת להריון, או מרשה לעצמה לצאת לחופשה ללא תשלום וכד', אזי אין לה כמובן שום זכויות. העתקה של מודלים פטריאכלים מהבית? אולי.. הצרה היא שיש כמה שרי כלכלה שחושבים אותו דבר, אז איך אנחנו יכולות לשנות זאת, עם אחיותינו לצרה סוברות כמותם?

אני משתדלת להיות אופטימית

אני מאמינה שהשינוי בא יבוא, הרבה יותר לאט מהרצוי לי ועל אפם חמתם של הרבה נשים וגברים. בינתיים אני עושה מה שאפשר בחלקת העולם הקטנה שלי בכך שאני חיה במערכת יחסים שוויונית ומגדלת את בתנו בהתאם להשקפת עולם זו.

siv30

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

האמת המרה שאין לי מושג לגבי מילואים אבל מדבריך אני מצליחה להבין מדוע היה צריך חוק לאיסור פיטורין של גבר שיוצא למילואים. אני לא יודעת לגבי האמירה האחרונה שלך כי המעבידים די בוכים על הנושא ומידי פעם גם מנסים לפטר מילואימניקים ללא הצלחה יתרה עכשיו אחרי החוק החדש. אבל האנלוגיה שלך מרנינת נפש. את גם קלעת לדעת גדולים כי פסיקת בתי המשפט משווה בין הריון ולידה למילואים ובד"כ הדין הוא דין שווה. תודה שהצטרפת.

אפרתש

New member
נשים בהריון פחות מועילות, אבל

אבל לא בגלל שהן כל הזמן מדברות על זה. אלא כי בשביל בדיקות מפעם לפעם צריך להפסיד שעות או אף ימי עבודה, לפעמים יש בעיות שבגללן האישה ההרה צריכה לנוח כמה ימים או לעבוד פחות שעות. אבל אם יש מצב שחובה לפטר מישהו, ויש רק גבר אחד וכל הנשים בהריון - אז אכן זה לא הוגן כלפי הגבר. אבל מאחר ובית הדין הורה "לשקול", אני לא חושבת שמישהו נמצא בסכנה שהוא יפוטר כי כל הנשים בהריון.

שש שבע

New member
המעביד, ועליו לא חושבים

אז שלא יחשבו, וכשהוא יפול, לא יהיה מקום עבודה וחלאס, במקום שהמדינה תצ'פר מעסיקים שמעסיקים כל מיני חריגים (כמו הקמפיין החדש להעסיק נשים חד הוריות) רק מקשים עליו יותר ויותר, בסוף הוא לא עומד בנטל. הנה אני, בגלל שעובדת אחת היתה בבדיקה ששיכת להריון ולקחה לה יותר מחצי יום ולא הגיעה לעבודה. עבדנו אני והשניה 12 שעות כל אחת, כי יש מכסת עבודה לעשות, שעה עשירית אף פעם לא יעילה כמו ראשונה, ולכן למרות שהעבודה נעשתה, היא נעשתה בזמן רב יותר ועלתה לי יותר. ואת זה אף חד ל משלם לי כמובן.

bell2002

New member
קצת חמלה, שש שבע, זה רק מועיל

לעסקים. תארי לך מצב כזה כמו שאת מתארת, רק בהבדל כזה: כשהעובדת חזרה מהבדיקה היית מתעניינת בכנות ובחום בבדיקה שלה ומאחלת לה כל הטוב שבעולם ובאמת מתכוונת לכך (לא אחד בפה ואחד בלב), לא מזכירה במילה שהיא גרמה לך למעט הוצאות נוספות (שהרי מדובר כולה ביום עבודה אחד). העובדת היתה אסירת תודה לך על ההבנה והיתה עובדת המרץ גדול יותר כדי להשלים חלק מהעבודה שהחסירה. ומה יקרה עכשיו? העובדת מרגישה שאת "מאשימה" אותה שהלכה לעשות בדיקה, העובדת כועסת על היחס המזלזל שלך כלפי ההריון שלה (ובצדק רב), היא ממורמרת ואולי אף באה לעבודה בלי חשק. מה הרווחת? שש שבע, אמרת שיש לך ילדים, נכון? כבר שכחת איך זה להיות בהריון? אינך יודעת עד כמה חשוב לעקוב ולנטר הריון? אם נולד תינוק חולה או בעל מום, הוא עולה למשלמי המיסים (כ-ו-ל-נ-ו גם את) הרבה הרבה יותר מיום עבודה אחד. לכל מטבע יש שני צדדים. קצת חמלה! זה רק מועיל לעסקים!

siv30

New member
אני מסכימה שלכל מטבע יש שני צדדים

במקרה שלנו אישה בהריון ומעביד. צריך למצוא את שביל הזהב ולאזן בין אינטרסים שלעיתים נראים כמתנגשים בין שני הצדדים. לפחות לשני הצדדים יש אינטרס אחד משותף להכניס כסף לעסק כדי שלמעביד יהיה מהיכן לשלם משכורות לעובדים בתחילת החודש. אני חושבת שכולנו נסכים שאין טעם גם לשחוק את המעבידים ואני מבינה את נקודת השקפתה של שש שבע שמסכנת יותר מפרנסה אלא גם את רווחת ילדיה ומשפחתה. מאידך לא צריך לפנות לקיצוניות השניה שפועלת אנטי נשים בהריון.

שש שבע

New member
במקרה זה, את טועה

ההריון הוא גם שלי, ואני מתענינת בהחלט,והעובדת דוקא יוצאת מגידרה להשלים את החסר, אבל הדיון הוא עקרוני, ולא ספציפי, ואגב, אני ממש לא מזלזלת, להפך בנוגע לעצות אני כזאת סבתא, אפילו שעדיו אין לי נכד. ואגב, עם חמלה לא הולכים למכולת,

שירן41

New member
כל הכבוד לשופט ../images/Emo88.gif

אנני מתפלאת על פסק הדין אלה מברכת על כך
נשים גם שהם בהריון יכולות להגיע להשגים מאד גדולים. זה שהגבר מוכן לעבוד שעות נוספות, זה לא אומר שהוא מגיע לתפוקה/להישג שהאישה הגיעה ולא חשוב באים היא בהריון או לא. אישה רצינית,שאפתנית,לא תעצור עקב הריון,אולי זה קשה יותר,אך הריון אינו מחלה,זהו מצב זמני בלבד. כך שליפעמים ההישגים שלה יכולים גם לכפר על תקופת החופשת לידה. זאת דעתי לאחר לידת תאומים, ותמיד עבדתי עד לחדר לידה.

bell2002

New member
קודם כל, הריון זו לא מחלה אבל בהחלט

יש הריונות שבהם מרגישים חולים. וכל עניין לגופו, אישה רצינית בהריון קשה, כנראה תבטא את קשייה ותעבוד בפחות תפוקה מאשר תפוקתה לפני ההריון אבל! יכול להיות שגם כשתפוקתה נמוכה יחסית לעצמה עדיין היא עובדת יעילה ומסורה שעושה את תפקידה על הצד הטוב ביותר. ובנינו, לכל עובד יש תקופות טובות יותר ופחות. גם לעובד זכר שאונו בין רגליו לפעמים יש תקופות שדורשות ממנו מחוץ למסגרת העבודה אנרגיות שמשפיעות גם על תפקודו בעבודה. לדוגמא, אני מכירה גבר שאביו נפטר לפני חודש לאחר שנה של מחלה קשה מאוד. במשך השנה הזו הוא סעד את אביו וליווה אותו לטיפולים ובכלל. לקח הרבה ימי חופש מהעבודה ויצא הרבה פעמים מהעבודה באמצע היום או הגיע מאוחר, אז תגידו שגם אותו צריך לפטר? הרי מה ההבדל בין אישה בהריון לגבר הזה? אני חושבת שאיבדנו את הכבוד האנושי אחד כלפי השני. במלחמה הזו של מציאת ושמירת המשרה איבדנו צלם אנוש. השוק במצב קשה, פיטורין ולחצים מכל הכיוונים, ומעסיקים יודעים שאפשר להשיג לפי משקל עובדים משכילים ומסורים לעבודות הכי פושטיות ופשוט מנצלים את זה. זילות כבוד האדם, זילות ערך העבודה. עצוב לראות שגם כאן יש עסקים עצמאיים שדוגלים בזילות כזו.

missB

New member
צודקת

מסכימה איתך לחלוטין. מקדישים כל כך הרבה מחשבה לנושא של "עובד יעיל" ו"מה טוב למקום העבודה" ששוכחים שמדובר בבני אדם ולא מכונות. ומה לעשות, לבני אדם יש דברים שמשפיעים על תפוקתם. אז מה עכשיו, כל מי שיש לו בעיה כלשהי שפוגמת מעט בתפוקתו יפוטר? חזרנו לימי העבדות. עצוב.

שש שבע

New member
לא, זה לא הענין

אבל למה המעביד צריך לשלם את המחיר? אין פה ענין אידיאולוגי, ת'כלס בשורה התחתונה, העסק צריך להרויח, ולא לממן משכורות שלא מכוסות מהעבודה של העובד, עובד לא יעיל, יפוטר, בל אם מדינת ישראל רוצה לחוקק חוקים שיהיו לטובת ההרה, שתממן את העלויות.

bell2002

New member
שש שבע, הגישה שלך מקוממת אותי מאוד

בדיוק עלייך כתבתי בהודעה הקודמת שלי. אני ממש לא מדברת על מצב של אבטלה סמויה כמו זו שהיתה בימי ההסתדרות העליזים או בימי המשטר הקומוניסטי ועל מצבים קיצוניים כמו ברבנות הראשית או במשרד הדתות שקיימים שם עד היום. שם בהחלט צריך להנהיג רפורמה ואם אפשר אז עוד היום. אני מדברת על כבוד לאדם העובד, על ערך העבודה, על דרישות הגיוניות משכירים, על הפנמה של העובדה שכולנו בני אדם ולא מכונות. ואני זוכרת היטב את ההודעה שבה פתחת וסיפרת על הכלה ההיא שאחיה איים עלייך ובני משפחתה דיברו איתך מאוד לא יפה - על זה בדיוק אני מדברת רק מהצד ההפוך, על ההתנהגות של המעביד לעובד שלפעמים מנצל את מצבו הזמני של העובד (בהקבלה אלייך - הכלה ומשפחתה בעצם התקשרותם איתך מפרנסים אותך ולכן הם במידה מסויימת "מעביד" עבורך). ואכן, אני חושבת שעל המעביד לשלם את המחיר כמו שבתקופות אחרות הוא מרוויח על גבו של העובד ולא טורח לשלם לו תוספת ואפילו לעובד אין מושג כמה הרויח המעביד בזכותו. מדינת ישראל לא חייבת למעבידים שום דבר - גם כך הפכנו למדינה שבה מוסד הסמוך והשחיתות מכרסמים כל חלקה טובה. תנסי לעמוד בנעלי עובדת כזו, תנסי להרגיש עד כמה זה מעליב ומשפיל מצב כזה, לא רק שההריון בסכנה ויש דאגות קשות בגללו (או כמו בדוגמה שלי לגבר ההוא שאביו חולה כל כך) גם הפרנסה בסכנה. שש שבע - קצת חמלה! גם בעסקים חשוב לא לאבד את צלם האנוש.

שש שבע

New member
נראה איך תדברי כשתנהלי עסק

ותעסיקי עובדים. קל מאוד לדבר מהמקום שבו את נמצאת.

למעלה