נשים ביהדות

נשאל ישירות את ZZZ1 למה היתה הכוונה

ואפילו אם השואל התכוון למשהו מסויים, לגיטימי להרחיב את אפיק השיחה. נדמה היה לי שדובר על נושא מהחיים. אינני חושב שבחיי היום הרבה אנשים חושבים בכלל על השאלה אם יש אלוהים. רוב האנשים פשוט עוסקים בענייניהם השוטפים, במידה זו או אחרת של התלהבות. גם הדתיים, מנהלים את אורח חייהם, מתפללים וכו´, בלי הרבה פילוסופיוֹת. האישה הדתית שומעת "ברוך שלא בראני אישה" וחיה עם זה, בלי קשר אם עמוק-עמוק בפנים היא מאמינה או לא, או מודעת בכלל לדילמה כזו.

dar האחת

New member
זה די תואם את השקפתו של רון סי

אם הרבי אומר שהיא אשמה הוא ודאי צודק זה משנה כלל מה האישה הרגישה מה עבר עליה זה חשוב בכלל איך עלה על דעתה להתלונן. מה היא חושבת לעצמה היא לא יודעת מה מקומה ? אז שתלך לרון סי הוא יספר לה .....הוא גם מרגיש בשבילה

zzz1

New member
חידשת לי

לא ידעתי שאנשים דתיים רואים במוסר דבר יחסי. חשבתי שלהשקפתם הדת היא האמת המוסרית המוחלטת והיחידה.

zzz1

New member
בהודעה הקודמת שלך:

"הדת אכן קובעת עמדות מוסריות מוחלטות לדעתה, וזה לא לגיטימי וגם לא עובד."

רון סי

New member
נו?

המשפט אומר: "הדת אכן קובעת עמדות מוסריות מוחלטות לדעתה" ההמשך זו דעתי האישית (אם זה לא ברור מאליו).

יואב10

New member
זה כמו נשים אסלמיות

גם הם מספרות כמה האיסלם רגיש לזכויות שלהם. אבל אני חושב שיש להם אינטרסים בחברה שבה הם גרים והם מגינים עליהם.

יאנוס

New member
נעדרתי לכמה ימים, קבלו התנצלותי.

עניין ההשפלה של הנשים מקומם. "פיל הוא גדול רק כשהו עומד ליד גברת" - ("לאסמה באהבה ובסיאוב", ג´.ד. סאלינג´ר) מה שאני רוצה להגיד הוא שגברים לעולם לא יבינו את ההשפלה שנשים חוות. נשים לעתים לא יודעות שמשפילים אותן מכיוון שאין להן משהו אחר להתייחס אליו. נקודת התיחסות. גברים המציאו את השפלת הנשים כדי לשלוט. לכן הנשים יושבות "בעזרת נשים" ללא תנאים מינימלים: ללא חימום בחורף או מיזוג בקיץ. בלי יכולת לראות את הבמה ללא אפשרות להשתתף בעליה לתורה (שכל כך חשובה לדתיים). לנשים אין ברירה אלא להסכים עם הגברים ולקבל בהכנעה את מקומן בחברה הדתית. כמו שכתב אחד המשתתפים בפורום: אין להן אפשרות למרוד ולשנות את החיים שלהן מכיוון שהרי "הכל כתוב בתנ"ך" והכל בידי שמיים. ואם השמיים לא עושים כלום אז איך אנחנו נמרוד? וכרגיל הבקשה היא: אם יש אלוהים שתופיעה מיד.

dar האחת

New member
הנשים האיסלמיות הן אסירות חברתיות

הן חיות מאחורי רעלה ורק העיניים המבוהלות מציצות מבין הסמרטוטים העוטפים את ראשהן. כמה גברים היו מוכנים להתהלך כך? למה שיער טבעי של פאה נכרית הוא פחות ערוותי משערה הטבעי של האישה?

למעלה