נשים וולדניות סובלות פחות ממחלות לב ושבעות רצ

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
נשים וולדניות סובלות פחות ממחלות לב ושבעות רצ

מחקר חדש שנעשה באוניברסיטת סאן דייגו מצא שנשים שילדו ארבעה ילדים ומעלה סבלו פחות מבעיות לב וכלי דם והביעו שביעות רצון רבה יותר בחייהן. ממצא זה עובד גם הפוך- נשים לא הרו סבלו מיותר בעיות בריאות והיו פחות שבעות רצון מחייהן (גם כאשר היו במערכת יחסים זוגית). החוקרים סוברים שיכולות להיות לכך מספר סיבות- ביניהן הסיבה ההורמונלית (האסטרוגן אשר נמצא בגוף האישה בזמן ההיריון ידוע ביכולתו למתן מחלות לב) ועצם ההימצאות במשפחה גדולה. קישור לידיעה נפלאות האסטרוגן

sivan120

New member
בגלל שהטבע מתגמל כאלו שיולדות הרבה...

הרי גנים כאלו שרדו יותר כי מי שהביא יותר ילדים (חי יותר זמן)- העביר את הגנים שלו...הגיוני לחלוטין.

מעניין

שבשיחה שהייתה לי עם אונקולוג הוא אומר לי שהם שוברים את הראש להבין למה זה הנקות מרובות, הגנה הורמונלית כלשהיא, מצב סוציואקונומי נמוך - עבודה פיזית - פציעות מרובות - עירור מערכת החיסון... למרות המאמצים להבין זה לא ברור מדוע אני לא מוצאת שום הגיון בהסבר שלך

פולספגן

New member
לא הכל ורוד -

הרבה לידות גם גורמות לנזקים, כמו פריצת דיסק, השמנה (למעט חברת הכנסת אנסטסיה מיכל סמואלסון מיכאלבסקי מטעם ישראל ביתנו
), קריסת מערכות ועוד ...

sivan120

New member
ברור שלא הכל ורוד אבל...

אם לידה לא היתה מקדמת אבולוציה, היא לא היתה נשרדת. הסיבה שהלידה גורמת לבני אדם כל כך הרבה קשיים היא בגלל המעבר להליכה על שתיים בעקבות המעבר לסוואנה- זו הסתגלות יחסית אחרונה שהאבולוציה עדיין מתאימה את עצמה אליה, אבל אין ספק שבקרב בעלי החיים ובמקור, הלידה היא בריאה יותר מאי-לידה.

מה ההשפעה?

טיפולי פוריות נערכים בשלב הזרע והביצית. איך הם משפיעים על "פריצת דיסק, השמנה, קריסת מערכות ועוד'"?

פולספגן

New member
אני אתחיל בתגובה שגם אתה תסכים ללא שתרצה מקור

בגלל טיפולי הפוריות יש הרבה לידות שלא היו מתבצעות, שהגוף שלנו לא בנוי לשאת, כמו למשל לידת תאומים. גם לידת תאומים "טבעית" זה מוטציה שהגוף שלנו לא ערוך לה. טוב, ברגע שתאשר את הדברים שנכתבו כאן, אוכל להמשיך לכתוב על לידה יחידנית.

שני דברים שונים לגמרי, ושניהם לא נכונים.

- האחד: שלידת תאומים היא "מוטציה". זה כמובן לא נכון במובן הרגיל של המילה מוטציה (כפי שיודע כל מדען שעוסק במדעי החיים, אבל את עניין הכישורים המקצועים שלך כבר ה בהרנו בעבר). לידת תאומים היא תופעה טבעית לחלוטין שקורית בהריון אנושי גם ללא שום התערבות חיצונית או נסיבות יוצאות-דופן. (זה נכון שטיפולי פוריות מסויימים יכולים להעלות את השכיחות של לידות מרובות-עוברים, אבל לידה מרובת-עוברים כשלעצמה איננה מלאכותית). - השני: טיפולי פוריות כשלעצמם לא יוצרים לידות "שהגוף לא בנוי לשאת". הריון שנגרם ע"י טיפולי פוריות הוא הריון נורמלי לחלוטין מרגע שהעובר נקלט, וגוף האם מתייחס אליו ככזה. נזכיר שוב שהעובדה שזוג מסוים מתקשה בשלב ההפריה אינה מעידה בשום צורה על כך שגוף האישה מתקשה במיוחד בשלבים הבאים של ההריון או הלידה. אם יש לך נתונים אחרים, אני אשמח לשמוע.

פולספגן

New member
מציעה לך לקרוא קצת על פיזיולוגיה של גוף האישה

האם יצא לך לקרוא את
התנ"ך של ההריון והלידה (זה עם הגלגל)? אני מניחה שלא, כי הידע שלך הוא פחות משל חובבן ואפילו ידע של הריונית שקראה את ה-
גדול מהידע שלך. הואיל ואתה עצלן, אני אעשה לך קיצור דרך ואפנה אותך לחלק שבו מתואר השליש האחרון של ההריון. אגב, שני הדברים שכתבת הם לא נכונים, אך קטונתי מללמד ילד שחושב שיודע הכל.

אז ב"תנ"ך" כתוב שלידות תאומים זה מוטציה?

אני מכיר את הספר עם הגלגל. אני לא מתייחס אליו כאל תורה מסיני, אבל אני מכיר אותו. אם את רוצה לצטט לי את החלק הרלוונטי אני אשמח לקרוא. אם כל מה שאת עושה הוא להגיד "זה כתוב שם איפשהו", אני אוותר על התענוג. בפעמים הקודמות שטענת שבספר כזה או אחר כתוב משהו, הסתבר שהיה כתוב שם משהו אחר לגמרי. כך לגבי "המבנה של מהפכות מדעיות", כך לגבי "עלייתו ונפילתו של הרייך השלישי", וכן הלאה, ואני לא רואה סיבה שהמקרה של "המדריך להריון ולידה" יהיה שונה. בינתיים לא כתבת שום דבר עובדתי. הכל, כרגיל, ברמה האישית.

פולספגן

New member
לא טענתי שזה כתוב שם, אלא שלחתי אותך ללמוד

בכדי שתקבל ידע בסיסי שרואים שחסר לך. אתה אולי מכיר את הספר, אך בפירוש לא יודע מה כתוב בו. אגב, כרגיל לאחר שאתה נעלב, אתה מציין שאני משיבה לך "ברמה האישית", לאחר שתגובה קודם לכן, אתה השבת "ברמה אישית" כאשר לא הבנת את תגובתי מפאת בורותך המתמדת.

ואחרי כל האמירות המעניינות הללו,

לידת תאומים מבחינתך היא עדיין "מוטציה"? או שאני צריך עכשיו להציג אישור רשמי על כך שעברתי בחינה בפיזיולוגיה של האישה לפני שאת מתייחסת לדברים שכתבת?

פולספגן

New member
כן, הנה מגיגול של שתי שניות מצאתי לך כתבה

אפילו מלפני עשרים שנה - New theory on the origin of twins - mutations within embryo רק בשביל כסיל כמוך, אעשה לך התמרה בזמן של המילה "חדש" ל"ישן", כי כבר עברו עשרים שנה
אגב, יש גם הריון תאומים כתוצאה מתורשה ולא כמוטציה כמו בתאומים זהים וגם במקרה הזה, הגוף לא בנוי לשאת כובד כזה ומזיז את כל האיברים כלפי מעלה. כנראה שלא תבין את המשפט האחרון, אז אחזור על המלצתי שתלך לקרוא את הספר, או שתבקש ממישהי לסכם לך אותו

תודה לך על הגיגול של שתי השניות.

יש לך משהו קצת יותר רציני מתיאוריה שמישהו הציע לפני עשרים שנה ומאז לא שמעו ממנה כלום? לסיכום: תאומים אינם מוטציה, את שוב אמרת איזו שטות ועכשיו מנסה למצוא איך לצאת מזה בסדר. עולם כמנהגו נוהג.

פולספגן

New member
תאומים בהחלט מוטציה כאשר הם כתוצאה של משהו

לא גנטי. גם כאשר זה גנטי (כמובן מי שהתחיל את תהליך הגנטי זה היה באמצעות מוטציה, אך אתה בטח לא תבין את זה) הנה בשבילך הודעת עמחה שאולי אותה תבין, כי היא נאמרה ע"י רופא
למד קצת את הנושא וחזור אלינו. אני יודעת שקשה לך המילה "למידה", אך לי נמאס להיות המרצה שלך ונסיון העבר איתך הבהיר לי שאתה בחיים לא תודה בטעותך

Gidi Shemer

New member
פולספגן, אני נמנע די באדיקות להתערב

בשרשורים ה(מאד) לא נעימים בינכם, אבל רק רוצה לציין שכשמשתמשים בפורום חדשות המדע במילה "מוטציה"' כדאי להיצמד למונח מוטציה המדעי. והמונח הוא גנטי.

היא מדענית! אל תפריע לה!

מדענים יודעים בדיוק מה זו מוטציה! אם היא אומרת שיש מוטציות לא גנטיות, אז יש מוטציות לא גנטיות! אתה, כמו שאר העולם, פשוט לא מבין שפולספגן מצעידה את המדע למהפכה המולקולארית החדשה. בעוד שבעים שנה אתה תשב בבית ותגיד "הייתי שם כשזה התחיל".

למעלה