נשים וולדניות סובלות פחות ממחלות לב ושבעות רצ

פולספגן

New member
נכון שמוטציה מתייחסת לחומר גנטי,

ואולי לא הסברתי את עצמי בפירוט אך התכוונתי לתורשה גנטית. יש הבדל עצום כאשר אני משיבה לך או לו, כי אני מתאימה את עצמי לרמת המגיב.

Gidi Shemer

New member
מכבודך, לא אגיב יותר מדי

בואי רק נסתפק בעובדה שמה שכתבת, גם אם לא בפירוט, הוא לא מה שאת מציינת שהתכוונת

פולספגן

New member
בוא ואגלה לך סוד שאת נושא התאומים אני מכירה

על בוריו

Gidi Shemer

New member
להיות אם לתאומים

(אם לזאת רמזת) זה עדיין לא להבין את הביולוגיה והגנטיקה או התורשה מאחורי העניין. אשאיר לכם להתכתש לבד. רציתי שפשוט תהיי מודעת לעובדה שמוטציה היא משהו שונה ממה שאת מגדירה.

Gidi Shemer

New member
זה יופי, אבל מוטציה היא עדיין מוטציה

גם אם את רוצה להמעיט בערכו של רוקד עם שבלולים ואשוב להמלצה שנתתי פעם- להודות בטעות לא עושה מישהו ליותר קטן, אלא רק ליותר גדול.

פולספגן

New member
ניסית להגיד לו את זה?

כפי שכתבתי קודם, אני מגיבה לפי המגיב ולכן מרשה לעצמי לדבר אליו בגובה העיניים בכדי שהוא יבין, בדיוק כמו ההתמרה בזמן שהסברתי לו למרות שהמשמעות המדעית שלה שונה. גם שאני מסבירה לילדים שלי, אני מסבירה בהתאם ליכולת תפיסתם, גם אם הדברים טיפה לא מדוייקים.

Gidi Shemer

New member
אני ממש האחרון שיגיד לו את זה

מפני שאני חושב שהוא יודע ומבין ביולוגיה לא פחות טוב ממני (ובתחומים מסויימים גם יותר ממני). אם לדבר בכנות, אני מאמין שגם את חושבת כמוני. אני מודע לעובדה ש"דם רע" זורם בינכם כמו שקורה הרבה פעמים בתקשורת אינטרנטית, אבל אני לא חושב שהתגובות שלך אליו נובעות בגלל שאת לא חושבת שהוא מבין בביולוגיה. אני חס וחלילה לא מנסה לפשר בינכם. שניכם ילדים גדולים ואם אתם נהנים מכך, סחתיין.

פולספגן

New member
ממש לא חושבת כמוך

אגב, דברתי על להודות בטעות בכלליות, שזאת תכונה שאין לו. אני כן הודתי בטעות כשבאמת היתה טעות, אפילו כאן בפורום.

deathcaster

New member
אז עליי לתקן אותך

היו תקופות שגם אני והשבלול התווכחנו לא מעט, בהחלט יש לו את היכולת להודות בטעות והוא מנצל אותה במידת הצורך... כאן במקרה הזה, לדעתי וניכר שגם לדעת גידי, וכמובן גם לדעת השבלול, הוא לא טעה.

פולספגן

New member
להזכיר לך את המקרה של ווייקפילד שגם אתה וגם

Gidi Shemer הודתם בטעותכם, אך הוא בחר שלא. גם "כאן במקרה הזה", הוא הבין ששנינו מדברים על אותו דבר, לאחר שהראתי לו שהמקור שלו רק מחזק את טענתי

"בחרתי שלא" באותו מקרה,

כיוון שאני לא הייתי מאלה שאמרו על וייקפילד את מה שאמרו, ואני לא רואה סיבה להודות בטעות אם לא אני טעיתי אותה. את מוזמנת לחזור לאותו דיון ולראות בדיוק מי כתב שם מה. במקרים שבהם אני עושה טעויות, כפי שכתב deathcaster, אני מודה בטעויות שעשיתי. היו מקרים כאלה בעבר. במקרה הזה "הבנתי ששנינו מדברים על אותו הדבר" אחרי שהדברים שאת אמרת עברו תיקונים מהותיים. כלומר, הטעות שלכאורה טעיתי היא שלא הבנתי מתוך ההצהרות השגויות שלך שאת בעצם מתכוונת להגיד משהו אחר לגמרי. אם הטעות שלי היא שלא הצלחתי לקרוא את מחשבותייך, אז אני מודה בטעותי ללא היסוס.

פולספגן

New member
לא הבנת או לא רצית להבין?

כל התת דיון התחיל עם משפטי "גם לידת תאומים "טבעית" זה מוטציה שהגוף שלנו לא ערוך לה" כאשר ההתייחסות למוטציה היא לא בפן המדעי אלא בפן הסלנגי של צ'אט (ראה בקישור - "Slang One that is suggestive of a genetic mutant, as in bizarre appearance or inaptitude"). כמו כן, הצעתי לך לקרוא קצת על פיזיולוגיה של גוף האישה‬ ולהתמקד בשליש האחרון של ההריון וגם הפנתי אותך להודעת עמחה { תאומים זה לא טבעי לגוף האישה ממש באג...הרחם נועד לשאת אחד ויחיד. שניים זה מעמסה בלתי תתאור. } זה שאתה כהרגלך מחפש להראות כמה אתה חכם, שזה אגב מאוד מראה על איזה בן אדם אתה, זאת כבר בעיה אחרת, כי צריך להיות ממש "מוצלח" בכדי לא להבין למה התכוונתי. אגב, ברגע ש-Gidi Shemer התערב וכתב תגובה עניינית, אז הסברתי לו את ההבדל בין הדברים.

אז במקום להפנות אותי להודעות ולספרים,

לא יכולת פשוט לכתוב "לא התכוונתי למוטציה באמת, רק למובן הסלנגי של המילה"? במקום להתחיל עם ההפניות המוזרות האלה לתיאוריות בנות עשרים שנה, הודעות בפורומים אחרים וספרים על הריון (שבהם לא כתוב שום דבר על תאומים ומוטציות שדומה בכלל למה שאת כתבת)? אני מזכיר לך שהפורום הזה הוא פורום חדשות המדע, וכשכותבים כאן "מוטציה" מתכוונים למובן המדעי של מוטציה ולא ל"סלנג". את כנראה לא ממש יודעת מה זה מוטציה, כי בניגוד להצהרות שלך את לא מדענית, אז את משתמשת במילה הזו במובנים הלא-נכונים שלה ואז מנסה לחפות על כך בתירוצים מתירוצים שונים. מה שכתבת היה: 1) "לידת תאומים "טבעית" זה מוטציה שהגוף שלנו לא ערוך לה." 2) "תאומים זהים הם בגלל מוטציה, תאומים לא זהים הם בגלל תורשה גנטית". 3) "תאומים בהחלט מוטציה כאשר הם כתוצאה של משהו‬ לא גנטי." ואחר כך תיקנת את זה, בעזרת המאמר שנתתי לך ל: "לא ידועה עדיין הסיבה הוודאית להחלקות הזיגוטה ואחת ההשערות היא מוטציה גנטית." וכשתעשי עוד שגיאות מביכות בתחומים שאני מבין בהם משהו, אני אמשיך להעיר לך על זה. שאלות בתרמודינמיקה אני לא אפתור עבורך, כי בתרמודינמיקה אני לא מבין. ולבסוף: אני שמח שירדת מההאשמה בנושא וייקפילד. אני מקווה שבפעם הבאה תבדקי את העובדות ביתר זהירות לפני שאת מתחילה.

פולספגן

New member
כפי שכתבתי לא פעם אחת, שאני מתאימה את עצמי

למגיב ולכן לא מתייחסת אליך ברצינות וגם רואה את הקינאה שלך כל פעם מחדש. אני מניחה שאתה לא יודע מה זה "נפנופי ידיים"או פסאדו קוד, כי אחרת לא היית כותב את ההועה הזאת ועוד עשרות לפניה, למרות ששבתי והסברתי לך כאן למה התכוונתי ואם אתה לא זוכר, אז אעשה העתק והדבק ואני מניחה שאצטרך לעשות את זה שוב, כי לוקח זמן עד שהאסימון נופל לך, אז, הנה:- { נכון, שבהתחלה כתבתי בצורה מכלילה, אבל פשוט רציתי להבדיל בין הנטיה התורשתית של אישה לביוץ כפול לבין חלוקה מקרית של זיגוטה. ולכן פישטתי את העניין ---> תורשה מול מוטציה, לא אמרתי לרגע שאין ולא יתכנו סיבות אחרות. זה אתה שהכנסת לי מילים לפה, ועוד התרגזת עלי בגלל המילים הללו. } אתה מוזמן להגיב לי תמיד, כי זה משעשע אותי כל פעם מחדש.

נפנופי ידיים? פסאודו קוד?

אני מכיר את המושגים האלה, אבל לא ממש רואה את ההקשר שבו את משתמשת. ייתכן שאני באמת היחיד שלא מצליח לפצח את צפני-החידה האלו שבהם את כותבת את ההודעות הללו, אבל רק למקרה שאני לא היחיד -אני אמשיך לבקש הסברים ולהצביע על טעויות בסיסיות שאת עושה במדע. אחת הטעויותת הללו היא פישוט -יצר והכללה ללא צורך. אני מקווה שכעת למדנו את הלקח ובעתיד תקפידי יותר. את ממשיכה לומר שאני מגיב לך מתוך "קינאה", אבל בשביל לקנא במישהו צריך לדעת עליו משהו שראוי לקינאה. כיוון שאין לי מושג מה את עושה בחיים ולאילו הישגים מופלאים הגעת, לא הייתי יכול לקנא בך גם אילו רציתי. הדבר היחיד בערך שאפשר לדעת עליו מן ההודעות שלך הוא יכולת הכתיבה שלף ובזה אני בוודאי לא מקנא. אז את יכולה להירגע. אני מגיב לך כשאת עושה טעויות של מתחילים בחשיבה ובהבנה מדעית.

פולספגן

New member
אתה לא רואה, כי אתה לא מבין אותם

בשביל להבין מה הם טעויות במדע, אתה צריך קודם לדעת מה זה מדע. להזכירך, מה שאתה עושה לא נחשב למדע ובמקרה הטוב למדע סוג ב' ואם זכרוני נכון, אתה עוסק בפילוסופיה של המדע, אז בכלל אתה נחות וכבר ניהלנ על זה תת דיון שבו "הראת" לי שהצלחת באוניברסיטה זה לא נלמד במדעי הדשא, אלא במחלקה. אתה מקנא בי שיש לי בנוסף למקתועי, גם ידע בנושא אחר ואני לא צרת אופקים כמוך, שאומרת "שאלות בתרמודינמיקה אני לא אפתור עבורך, כי בתרמודינמיקה אני לא מבין"
ולמה שתבין? אתה מסוגל רק לדקלם מה שלימדו אותך

את צודקת בדבר אחד,

והוא שמה שאני עושה כעת לא נחשב למדע.לא סוג א' ולא סוג ב' ולא סוג י"ג. תחום המדע איננו מחולק לליגות כמו בכדורגל. פילוסופיה של המדע איננה תחום מדעי, אלא שייכת למדעי הרוח.אם את טוענת שזה מצוע "נחות", זו שכותך, אבל השאלה היא נחות ביחס למה? נחות ביחס לתחום שאת עוסקת בו? אף אחד לא יודע מהו. כתבת: "כבר ניהלנ על זה תת דיון שבו "הראת" לי שהצלחת באוניברסיטה זה לא נלמד במדעי הדשא, אלא במחלקה." ואין לי מושג מה התכוונת לומר בכך. אולי כולם מבינים את הצפנים הללו חוץ ממני, אבל אם תוכלי להבהיר, אני אשמח. אולי שווה להזכיר שלושה דברים: 1) בשביל להבין מדע לא חייבים לעסוק במדע על בסיס יומיומי. 2) עם זאת, בעבר הקרוב עסקתי במדע על בסיס יומיומי. 3) לא הוכחת כאן שום ידע שיש לך מעבר למקצוע שלך. ראשית כי לא הוכחת ידע בשום דבר, ושנית כי לא הזכרת אף פעם את המקצוע שלך. גם לא ראיתי אותך פותרת משוואות בתרמודינמיקה, רק מציבה לאנשים אחרים את האתגרים הללו. אז כאמור, אין לי במה לקנא, כי אין לי שום נתון לגבייך שיכול להוות מושא לקנאה. זה כמו לקנא באוויר.

פולספגן

New member
פתאום זה נלמד ב"מדעי הרוח"?

מה קרה לתגובתך "אני שייך ל"יחידה להיסטוריה ופילוסופיה של המדע זה שמה הכמעט מלא. היא שייכת לפקולטה למדעים באוניברסיטה. " עכשיו, אתה מבין מה רציתי להגיד?
מסכימה איתך על סעיף 1 שלך, אך את סעיף 2, אני בספק לאור הידע שאתה מפגין במה זה מדע. בקשר לסעיף 3, ראיתי שגלשתי איתך לנושא מדעי (התמירוסל), כל מה שעשית הוא לחפש תגובה בכדי לעשות העתק והדבק מבלי להבין מה אתה כותב והתחמקת מלהמשיך לדון על כך
אגב, שלא נשכח את זה כי "טוב" לך להיות בסביבה לא שלך הרחק ממשפחתך ומההשתייכות שלך וזאת רק בגלל שלא מצאת את עצמך בארץ, כי מה לעשות שביולוגים יש כמו זבל
אתה יכול לכתוב מה שאתה רוצה, אך העובדות מדברות בעד עצמם.

למעלה