נשים וולדניות סובלות פחות ממחלות לב ושבעות רצ

לא קרה לזה כלום, תודה ששאלת.

השיוך האדמיניסטרטיבי של היחידה שאני שייך אליה הוא בדיוק מה שרשמתי. השיוך הקטגורי של תחום העיסוק שלי הוא מדעי הרוח. לא כל מי ששייך לפקולטה למדעים הוא בהכרח מדען, כמו שלא כל מי ששיך לפקולטה לרפואה הוא רופא. אם תסתכלי, למשל, על בתי ספר לרפואה תראי שלעתים יש להם יחידה להיסטוריה של הרפאוה, שבה יושבים היסטוריונים. אני מניח שמעולם לא היית שייכת לפקולטה למדעים, כך שאת לא מודעת לעובדות הפשוטות הללו. אני מקווה שעכשיו את קצת פחות מבולבלת בנושא הזה. לא הבנתי כל כך את כל הקטע עם התמירוסל, אז אם בא לך להסביר מה בדיוק כתבת שם, אני אשמח. ולגבי הקטע של לא לחיות בישראל, לא נותר לי אלא לנוד לך בצער בראשי. לשמחתי, את תחושת השייכות הלאומית והמשפחתית שלי לא את קובעת. בנושאים הללו אני מעדיף להסתמך על המשפחה שלי ולא על קביעות של זרים באינטרנט. את צודקת לחלוטין באמירתך שביולוגים בארץ יש כמו זבל. אני רק אוסיף שגם זבל יש בארץ כמו זבל. והמבין יבין.

פולספגן

New member
נו, כבר אמרתי שאתה לא יודע להודות בטעותך אז

למה שתודה בשקריך? כן, אתה צודק יש היסטוריונים בפקולטה למדעים
אולי בארץ הטרניקלה, הסייסטה. אני אשמח לראות אם תראה לי איפה בארץ/ארה"ב/אירופה יש היסטוריונים בפקולטה למדעים?
לא הבנת את הקטע עם התמירוסל? מה לא הבנת שם? מיותר לציין שלא הבנת אפילו מה זה
אני יודעת שאני לא קובעת, אך מותר לי לזלזל בך על הלוזריות שלך ועל הבריחה שלך לארץ לא תחרותית שרק שם אתה אולי יכול להסתדר (אמרנו כבר טרנקילה וסייסטה
) אתה טוען שאתה גם זבל בריבוע

בבקשה:

הפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית טוב לך? http://paincenter.huji.ac.il/dror.htm או אולי את מעיפה משהו יותר אליטיסטי: http://medicine.yale.edu/histmed/index.aspx ועוד אחד: http://www.hopkinsmedicine.org/histmed/ אז בפעם הבאה אולי תיזהרי לפני שאת פותחת את הפה הגדול שלך בלי לבדוק את העובדות בשטח. כמה פעמים אפשר להוכיח לך שאת טועה בשרשור אחד לפני שנמאס לך? אגב, טרנקילה וסייסטה אלה מילים בספרדית. אולי את מתבלבלת בין אוסטרליה למקסיקו? לא הייתי מתפלא עלייך. בכל מקרה, רק מהאוניברסיטה שלי יצאו שלושה זוכים בפרס נובל. סך הזוכים האוסטרליים הם בערך שלושה עשר (תלוי איך סופרים), כולל הפרס בפיזיקה השנה. אני לא קשור אליהם אישית, אבל אם את מדברת על "תחרותיות" בין מדינות, אז פרס נובל הוא מדד סביר. אם את רוצה להשוות דירוגי אוניברסיטאות בינלאומיים, אפשר גם. אם כל מה שיש לך זה ההתרשמות האישית שלך מאוסטרליה מהצפייה שלך באופרות-סבון אוסטרליות, אז אולי את רוצה לחשוב על כל זה שוב. מותר לך לזלזל בי איך שאת רוצה. כיוון שכל מה שיודעים עלייך כרגע הוא שאת לא יודעת שום דבר על מדע, לא יודעת איך בנויות פקולטות למדעים, לא יודעת לחפש מאמרים אקדמיים ברשת בלי להתבלבל בתאריכים ולא יודעת מה פשר המילה "מוטציה", אני חושב שאני יכול בשקט לזלזל בך בחזרה. ברור לכל מי שיודע משהו על מדע שאת מכירה את הנושא רק מרחוק. מה שלא הבנתי ב"קטע עם התמירוסל הוא מה הקטע עם התמירוסל, איפה הוא מופיע ומה את רוצה להגיד. אם את מזכירה איזה שרשור שהיה עם תמירוסל, אל תצפי שאני ארוץ לחפש אותו. כשתסבירי מהאת אומרת, אני אתייחס. אם את זורקת רמזים ומצפה שאחרים יפתרו לך אותם את יכולה להישאר עם הרמזים שלך.

פולספגן

New member
כל הקישורים שלך מתייחסים לרפואה ואני דברתי

על פקולטה למדעים ואתה טענת שיש בפקולטה למדעים, אז חוזרת על שאלתי, איפה יש? נחמד מאוד שאני מדברת על X ואתה עונה על Y. אולי על אשתך זה עושה רושם, אך אני רואה כמה אתה דפוק ולא מצליח להשיב על מה שאתה נשאל. גם אדיוט כמוך, מלמד אותי ספרדית? האם אתה גם רוצה לכתוב לי משהו בספרדית? אה, בטח תכתוב לי "שאלות בספרדית אני לא אכתוב עבורך, כי בספרדית אני לא מבין" (החלפתי את התרמודינמיקה עם ספרדית ואת האפתור עם אכתוב
) שוב, אתה עושה את מה שאתה טוב בו ומוצא את התפל במקום להתרכז בעיקר שהראתי לך שהחיים באוסטרליה הם בטן גב וללא מוסר עבודה, שבצהריים נחים וב-5 לכל המאוחר סוגרים את הבסטה. חשבתי שסגרנו את נושא ה"מוטציה", אך אני רואה שאין לך מה לכתוב, אז אתה מנסה להראות את מה שלא קיים
אתה צריך קישור לתגובתך המאשרת זאת?
עשיתי לך העתק והדבק לתמירוסל ומה שאני רוצה להגיד על השפעתו על הגוף בעקבות שימושו בחיסונים. אתה מוזמן להתחיל דיון על כך? או שתכתוב לי שאתה לא מבין בזה
בוא נראה, איך תנסה להתחמק הפעם? משום מה, יש לי דז'ה וו מ-
אחר כאן בפורום

פולספגן

New member
אגב, העתק והדבק שלי נעשה רבע שעה לפני שהגבת

לתגובה זאת, אז אתה לא יכול להתחמק ולהגיד שלא ראית אותה. בכל אופן, הנה הקישור אליה שתוכל גם להשוות שעות שהיא נכתבה בשעה 23:16 ואילו תגובתך ש-
לא ראית נכתבה בשעה 23:31.

Gidi Shemer

New member
הערת ביניים לויכוח המרתק בינכם

פולספגן, את המלצתי לא להודות בטעות לא קיבלת וזו כמובן זכותך. אני אנסה עוד עצה. אני מבין שהשעה בישראל היא כבר אחרי חצות. הכיני לעצמך כוס תה מפנקת ותרדי מהדיון הזה. כלפי את לא יכולה לטעון שאני לא מדען היות ואני מופיע בשמי המלא וקל לעשות pubmed על השם שלי. אי לכך ובהתאם לזאת, אני מניח שאת מקבלת את העובדה שאני כן מדען. אני גם מקווה שאת מודעת לכך שאני לא מחפש אותך ואין לי מטרה להשפיל אותך. איני יודע אם את מדענית או לא. למען האמת זה לא ממש מעניין אותי. מה שאני כן יכול לאמר קטגורית הוא שבדיון הזה את לא עושה טוב לשמך ולטענותיך. זה לא בגלל עניין המוטציה, הבלבול בין תאומים זהים ולא זהים, הפרכת המיתוס, או השערת האפס. אני אישית איבדתי אותך כשהתיחסת לפילוסופיה של המדע כמקצוע נחות, ואז הוספת שאוסטרליה היא בכלל "ארץ בטן-גב" שאת לא מחשיבה את האקדמיה בה. אני בכלל לא מתייחס לניסוחים כמו "אדיוט". אני מתאר לעצמי שאת כותבת בעידנא דריתחא ושאת מרגישה מתגוננת ולכן כותבת בשפה נמוכה כל כך. אני מתאר לעצמי שיש ארבעה אנשים שקוראים או יקראו את השרשור הזה: את, רוקד, אני וזוהר. לטובתך, אף אחד אחר לא קורא את זה עד הסוף. שוב, הצעה ידידותית. כוס תה ולהפסיק.

גמני קורא

מדובר במקור שעשוע בלתי נדלה. וכמובן שכעת אזכה למטר גידופים מחודש, אלא שדווקא מעניין אותי לראות איך היא תתמודד עם הריסון שהוטל עליה מהנהלת הפורומים, בעקבות חוסר הנוחות שלהם מההשמצות העובדתיות שלה כלפי.

פולספגן

New member
עוד שקר מבית היוצר שלך - אף אחד לא פנה אליי

מהנהלת הפורומים וכמו שהבטחתי לך שלחתי את תגובתך על מנהל הפורום ישירות אליו.

פולספגן

New member
עונה

אין מה להודות בדבר שאפילו רהשבלול הודה שאנחנו מדברים על אותו דבר. אף פעם לא הטלתי ספק בך מבלי לעשות חיפוש עליך, כי אני מסתכלת על המלל וזה מספיק לי. לא עשיתי שום בלבול בין תאומים זהים ללא זהים ואני אפילו יכולה להרחיב על תאומים לא זהים, כמו למשל יחס שני שליש ושליש אם זה אומר לך משהו ... פילוסופיה של המדע הוא אכן דבר נחות ואוי לנו אם ניתן לפילוסופים לנהל לנו את המדע. אכן, כתבתי שאוסטרליה היא "ארץ בטן גב", אך לא כתבתי כלום על האקדמיה שם, כי כפי שאתה יודע, אקדמיה זה דבר כללי ויש תחומים שכן חזקים שם, אך בגדול ביחס למספרם באוכלוסיה שהינו בערך פי 3 מארצינו, הישגיהם לא משהו, במיוחד בשוק ההייטק. אני לא מתגוננת, כי אין לי מפני מה להתגונן וכל דיון שהזמנתי אותו, הוא פרש בתירוץ אחר, כמו למשל על התמירוסל שבטוח ימציא תירוץ ברגע שאכנס איתו לעובי הקורה. אני באמת עכשיו פורשת לישון ומחר כנראה אמשיך להשיב לתירוצים שהוא ימציא

Gidi Shemer

New member
כמו שאני אומר לסטודנטים מתחילים

אפשר להוליך מישהו לבאר, אפשר לאמר לו לפתוח את הפה, אפשר אפילו לשים לו את המים בתוך הפה. בסופו של יום הוא יצטרך לשתות בעצמו. ניסיתי להוליך אותך לבאר. לא הלך. לילה טוב נ.ב. פילוסופיה של המדע אינו נחות ואין שום קשר בינו לבין מה כתבת פה "אוי לנו אם ניתן לפילוסופים לנהל לנו את המדע". לילה טוב

פולספגן

New member
בוא נבחן את היושרה שלך -

חברך לנשק, שאתה כ"כ מעריץ השתמש במונח מדעי מבלי להבין מה הוא אומר וזאת רק בשביל מטרה להרשים שהוא מדבר בשפה גבוהה, מתוך מחשבה שהצד השני (וגם שאר חברי הפורום) לא יכיר/ו את המונח או לא ישימו לב מקריאה שיטחית וסלקטיבית. הוא בחר שאלה לשאול אותי "מתוך ספר לימוד לסטודנטים אוסטרליים לתואר ראשון במדעי החיים" (ראה קישור ראשון) מבלי להבין את השאלה וחשב שהבעיה היא מסוג "סטוכיומטריה" כאשר היא בעצם מתחום כימיה פיזיקלית וגם טעה באיות של המילה וכתב "סטויכומטריה" למרות שהצהיר שהוא אחד שמחפש דיוק במונחים מדעיים, אך כאמור זה לא באשמתו כי לא מכיר את המונח ורק אולי יודע לדקלם את המשמעות שלה. הואיל וידע שאני לא ארפה ממנו ואדגיש זאת בכל פעם לא היתה לו ברירה להודות ב-2 טעויותיו (אחת, שתים) רציתי לשאול אותך, מה אתה חושב על כך? האם תכתוב לו תגובה זהה לתגובה שכתבתי לי על המוטציה?

Gidi Shemer

New member
תוכלי קודם בבקשה לענות לשאלה ששאלתי

על גנטיקאים וקורס גנטיקה חובה כנסיון היחיד העומד לרשותם?

פולספגן

New member
לא יודעת מה קשור אחד בשני, אך מבלי לראות את

התגובה הזאת, השבתי לך באופן סימולטני, קרי בשעה שכתבתי את התגובה אליך, אתה שלחת את תגובתך.

Gidi Shemer

New member
100 אחוז

אני עדיין ממתין למעט הבהרות היות וטענת שאני לא גנטיקאי והסברת לזוהר שמקסימום עשיתי קורס חובה בתואר ראשון

אכן הודיתי שאנחנו מדברים על אותם דברים,

כי אחרי הרבה צעקות, ואחרי שהבאתי לך את העדויות, תיקנת את דברייך המקוריים. אם היית עושה את זה בתחילת השרשור, אחרי ההערה הראשונה שלי, לא היינו נכנסים לשרשור הארוך הזה. לגבי אוסטרליה: אנחנו דיברנו על העובדה שאני הלכתי לאוסטרליה במקום להישאר בישראל. אם עכשיו את טוענת ש"אכן, כתבתי שאוסטרליה היא "ארץ בטן גב", אך לא כתבתי כלום על האקדמיה שם, כי כפי שאתה יודע, אקדמיה זה דבר כללי ויש תחומים שכן חזקים שם, אך בגדול ביחס למספרם באוכלוסיה שהינו בערך פי 3 מארצינו, הישגיהם לא משהו, במיוחד בשוק ההייטק." אז אני נוטה להסכים איתך. אכן יש תחומים באקדמיה האוסטרלית שהם חזקים יותר (ותחרותיים יותר) מאחרים. אקולוכיה וזאולוגיה הולך פה מצויין, כמו גם אימונולוגיה, מחקר קליני, גיאולוגיה ועוד כמה תחומים. פילוסופיה של המדע, למשל, הוא תחום חזק מאד כאן, כך שמהבחינה הזו נראה לי שאני דווקא במקום הנכון.... אני חשבתי שהתחלת לדבר על אוסטרליה כדי להראות לי שאני לוזר ולא תחרותי. עכשיו מסתבר שהתחלת לדבר על אוסטרליה בעיקר כדי להסביר שבכל מה שנוגע להייטק ישראל יותר חזקה. כיוון שמעולם לא נכנסתי לתחום ההייטק, אני לא מבין למה זה קשור. אם את רק רוצה לעשות השוואות כלליות בין ישראל לאוסטרליה, אנחנו יכולים לעבור על כל תחומי העיסוק האנושיים ולראות מה יוצא, אבל אני אזהיר אותך שבכל מה שנוגע לחריצות, האוסטרלים עשויים להפתיע אותך. למשל: אם תסתכלי על היבול המטורף של מדליות אולימפיות שאוסטרלים קוטפים, תביני שאולי הם גם זזים קצת לפעמים.... אבל על ההיטק את צודקת . ישראל היא מעצמת הייטק ואוסטרליה לא. אני לא יודע למה זה קשור לדיון בנושא מוטציות, אבל את צודקת. אם כבר נדרשנו לנושא, מעניין להזכיר שאנשי הייטק ישראלים רבים מגישים בקשות לקבל אישורי עבודה באוסטרליה, ולעומת זאת אנשי הייטק אוסטרלים לא צובאים על פתחי השגרירות הישראלית בקנברה. לסיכום: אוסטרליה היא ארץ שמאד נעים לגור ולעבוד בה, ויש בה מקום לאנשים שרוצים לחקור ולהתקדם בהרבה תחומים. יש אנשים שמעדיפים להישאר בישראל, וזה מצויין. יש אנשים שמעדיפים לעבור לאוסטרליה, או ארה"ב, או קנדה, או צקכיה - ושיהיה גם להם לבריאות. את כנראה שמחה ומאושרת במקום שלך, ואני מאחל לך שזה יישאר ככה. אני מאחל לעצמי שלא יווצר מצב שבו פתאום תחליטי גם את להגיע לכאן.

Cahill

New member
גם אני

בחיי, שהשרשורים האלה גורמים לי לצחקק, איך מדענים כמוכם מתעסקים בזוטות. מהתרשמותי, כולכם מדענים, למרות הירידות אחד על השני בנסיון לגמד את האחר. מה שאני התרשמתי מהשרשור ששוב נדבקתם למילה אחת, הוצאתם אותה מהקשרה במכוון בכדי לנסות לרמוס את האחר וכרגיל ללא הצלחה. זאת הסיבה שלפי דעתי ראויה להערכה רבה שלמרות שהיא אחד מול רבים, היא מצליחה כל פעם מחדש לגבור עליכם ובהחלט מרחב התחומים שהיא מפגינה ידע בהם הוא עצום ושוב ראוי להערכה. גידי, סביר להניח שאתה יודע, שלרשום את השם שלך, זה קצת כמו לרשום את השם כהן/לוי במיוחד שבמאמרים לא מצויין השם הפרטי אלא רק התחילית. מה ההתמחות שלך? האם יש לך אתר באוניברסיטה? ובנימה אופטימית זאת, אני מקווה מאוד שלא תגררו אותי לתוך השרשור הויכוח הסתמי הזה ובאמת הגיע הזמן להפסיק הן בשרשור הזה והן בשרשורי עתידיים שבטוח יהיה שידור חוזר למי שפיספס.

שלום לבלתי-נגררת

כפי שכתבתי לך בשרשור הקודם שאליו נכנסת וביקשת לא להיגרר לתוכו, הדרך להישאר מחוץ לשרשור היא לא להיכנס אליו. זו עובדה שנכונה גם לגבי דברים אחרים (סירות, מערכות יחסים, התמכרות להרואין, וכו'). כיון שאת כאן מיוזמתך, אני אענה לטענותיך: - המיל ההאחת ש"הוצאתי מהקשרה" היא המילה מוטציה. לא אני, לא גידי ולא deathcaster לא "הוצאנו את המילה מהקשרה". פולספגן השתמשה במילה הזו בצורה מאד לא נכונה, וגם מטעה. מדענים נוטים להיות רגישים לשימוש מוטעה במונחים מקצועיים, כי זה חלק חשוב מהעבודה שלהם, וזה כואב לנו בעיניים לראות שימוש לא נכון בפורום מדעי. הערתי לה על השימוש הלא נכון, אבל במקום להגיד "אוקיי, במקום מוטציה היה יותר נכון לומר כך וכך" היא הגנה על הבחירה שלה. כיוון שכך , השרשור, שהיה יכול להיגמר בשתי הודעות נמשך ונמשך. - כשאת אומרת "לגבור עלינו", מה שהיא מפגינה איננו ידע עצום, אלא עקשנות עצומה מעורבת בחובר-ידע. אני בטוח שהיא יודעת הרבה דברים מעניינים, אבל בכל מה שנוגע למדע הידיעות שלה לקויות, והדברים כבר הוכחו בשרשורים בעבר. אולי מהתרשמותך היא מדענית, אבל ההתרשממות שלי שונה מאד, והעובדה שהצלחת להתרשם ממנה שהיא מדענית רק מגבירה את הצורך להסביר לאנשים שדברים רבים שהיא אומרת נאמרים מתוך הרהורי ליבה ולא מתוך ידע אמיתי. כמקרה מבחן ראי את נושא "קפיצת הדור" שהופיע בשרשור הזה. בינתיים אני ממתין לפתרון השאלה המדעית שהיא ביקשה שאתן לה, ואם הפתרון יהיה נכון זו תהיה האינדיקציה הראשונה לכך שהיא מבינה משהו במדע. היכולת להגיד "לא נכון" הרבה פעמים רצוף איננה עדות לידע רב. היא עדות לעקשנות, שהיא תכונה חיובית במקרים מסויימים, ושלילית באחרים. אם את מעוניינת לא להיגרר להמשך השרשור, זו תהיה נקודה טובה להפסיק להשתתף בו. אם את רוצה להמשיך, אז מוזמנת בחום, אבל אל תגידי "אני לא רוצה להיגרר". אף אחד לא גורר אותך, את אדם עצמאי ואת מקבלת את ההחלטה אם את משתתפת בדיון או לא.

Cahill

New member
אהבת את זה

התאפקתי כמעט כל השרשור עד שנשברתי בתגובתו של גידי. לא כל ניסוח הודעה צריך להיות רישמי ומכיוון שבפורום רוצים גם לכייף, אז זה ברור שלא הכל יהיה רציני ומותר שימוש בסלנג. אם כל הכבוד לסנדלר הולך יחף, אני חושבת שכאמא לתאומים היא בוודאי יודעת דבר או שניים בנושא וכך גם התרשמתי מתגובותיה בעיניי מתבוננ(ת) מהצד. אני לא כאן בשביל לסנגר עליה, אך תמיד אני רואה שהיא יוצאת נקיה ותמיד בסופו של דבר אתה רואים זאת גם אם אתם מתכחשים לכך. לא ברור לי הדוגמא שלך של "קפיצת הדור", כי לפי מה שקראתי בשרשור רשמת שאין מחקרים בנושא ונתת בתור מקור כתבה מעיתון (יוקרתי ככל שיהיה הוא עדיין עיתון). מקווה שנתכנס, אחרת אפרוש בשיא כמו בפעם הקודמת

למעלה