נשים - מתעניינות בגברים?

• פותח הנושא Reyn
  • פורסם בתאריך

Reyn

New member
נשים - מתעניינות בגברים?

זו נשמעת שאלה מטופשת, אבל תנו לי להסביר.
נתחיל מהכי פשוט, האספקט המיני. ברור מאוד מה יחסי הכוחות בתחום הזה: הגברים הם אלו שרוצים, והנשים הן אלו שנעתרות בטובן לשתף פעולה. כמובן שזו הכללה והפשטה גסה של המציאות, אבל איכשהו, ההצהרה הבוטה הזו נכונה ומדוייקת. ראו לדוגמא את הדיון המעמיק שהתפתח כאן בשאלת המוסריות של זנות, עם נשים כצד הנפגע, ובלי שאף אחד העלה בדעתו לפקפק בצורך של גברים ללכת לזונה. לעומת זאת, ראו את הדיון שפתח כאן זונה ממין זכר, שכולם הגיבו לו בלעג - כי מה פתאום שאישה תהיה מעוניינת בשירות כזה? כמובן שאף אחד לא העלה בדעתו למחות על הניצול והפגיעה בגבר שנאלץ למכור את גופו - הרי רוב הגברים רק מחפשים הזדמנות לעשות זאת בחינם.
לשני המינים יש תשוקות מיניות די דומות, היחס של גברים ונשים לסקס אמור להיות די זהה, אבל בפועל יש הבדל של יום ולילה.

אבל ניחא, זה בתחום הסקס, שתמיד נחשב הדומיין הגברי היצרי והפרימיטיבי. מה שמפתיע זה שגם בתחום הזוגיות הרצינית, הרומנטית, לכאורה השאיפה של כל אישה, הדינמיקה לא שונה בהרבה. בחיי היומיום, באתרי היכרויות, ובעצם בכל סיטואציה אחרת שאנ מכיר, גברים הם אלו שמתחילים עם נשים ב99% מהמקרים, וברוב המקרים הנשים מסרבות. הגברים הם היוזמים, המחזרים - מילא, זה עניין ביולוגי ותרבותי. אבל לעיתים קרובות נראה שהנשים לא מתעניינות בצד שלהן בעסקה הזו, אדישות לכל העניין. אני רואה כאן כאלה שאומרות שלא שמו לב למחסור בזוגיות עד גיל 25 - בכלל לא מבין איך זה יתכן. אין גבר אחד בעולם שלא פיתח קראש על ידידה שלו בגיל 14, ואין גבר שלא חשק בסקס מהשנייה שהוא קיבל זקפה בפעם הראשונה בגיל עוד יותר צעיר.

כשגבר נתקל בחיי היומיום באישה שמאוד מוצאת חן בעיניו, לפעמים תוך כדי שיחה אבל לפעמים אפילו במבט זריז בלבד, מהצד השני של החדר/רחוב/אוטובוס, קו המחשבה שלו נקטע, וכל מה שהוא רוצה באותו רגע זה להכיר אותה, להיות איתה. בהקשר הזוגי, לא רק מיני. הוא רואה קשר עתידי עם הבחורה הזו, שלא פגש מעולם והוא לא יודע עליה כלום. זו לא אהבה ממבט ראשון, זה משהו פשוט בהרבה: הביטוי הבסיסי ביותר לרצון שלנו בזוגיות, והמחשבה שאולי, רק אולי, זה יכול לקרות עם הבחורה הזו.

השאלה המנחה לדיון: האם אתן, הנשים, מכירות את התחושה הזו? קורה שאתן רואות מישהו זר ופשוט מתעניינות בו? לא סתם מתגרות משרירי בטן סקסיים, אלא מתעניינות בו כבנאדם, מדמיינות קשר איתו? אתן יכולות להזדהות עם הסרטון המעולה הזה של דיסני?-
http://www.hollywoodreporter.com/news/disneys-paperman-short-floats-online-416850
(רדו קצת למטה בעמוד ותראו וידאו שאפשר לנגן)

Reyn

New member
ועוד נקודה אישית שמתחברת לנושא

כפי שכבר כתבתי כאן בהזדמנות או שתיים, יש לי חשש מסויים ממגע אינטימי. זה נובע מכך שאני לא טיפוס שנוגע הרבה באופן כללי, כך שמגע באופן כללי מרגיש לי זר, אבל זו אי-נעימות שאתגר עליה בקלות יחסית. מה שהרבה יותר מדאיג אותי זה מעין מחסום מנטלי שאומר: "למה שמישהי תרצה בכלל שתיגע בה?"

זה פשוט: בתור גבר ממוצע, מעולם לא היתה לי סיבה כלשהי להאמין שבחורה כלשהי מעוניינת במגע שלי. בניגוד מוחלט לחוויה הנשית של להיות מחוזרת ולהרגיש כל הזמן שגברים מסתכלים עלייך ונמשכים לגוף שלך, גבר כמעט ולא חווה תשומת לב והתעניינות מצד הסביבה הנשית. רק אדישות.
ברמה הרציונלית אני מבין שאם אצא עם מישהי, כנראה שהיא תימשך אלי ותרצה שאגע בה. אבל ברמה הרגשית אני פשוט לא מעכל את התובנה הזו. וכמובן שלא ארצה לגעת במישהי בלי להיות בטוח שהיא מעוניינת בכך. על המכשול הפסיכולוגי הזה אני לא בטוח איך אתגבר.

התכוונתי למקד את הדיון דווקא בצד הרומנטי ולא המיני, אבל אני מניח שאי אפשר להפריד בין הדברים. זו עוד סוגיה שממחישה את חד-צדדיות ביחסים בין גברים לנשים, ומוסיפה חוסר-ביטחון נוסף.

צאו כבר מהסרט הזה של "החוויה הנשית"

ראיתי את זה פה הרבה וזה כל פעם מחדש מעצבן שגברים חושבים את זה...
אין לך מושג כמה בנות יש שבכנות חושבות "למה שמישהו בכלל ירצה לגעת בי?".
והמכשול הפסיכולוגי שהזכרת פה - וואו, אם היית יודע לכמה בנות זה קורה...

אולי לבנים יש דחף טבעי חזק יותר לסקס מאשר לבנות, ובגלל זה הם מוכנים להתפשר יותר על מראה חיצוני כשהם מחפשים סטוצים, אז לאישה שרוצה רק סקס זה לא בעיה למצוא אותו גם אם היא לא יפה. אבל זה רק בשביל דברים חד פעמיים.

אבל ברחוב? יש מלא בנים שמסתכלים על בנות שנראות טוב, בדיוק באותה מידה שיש מלא בנות שמסתכלות על בנים שנראים טוב. אולי בנות פחות שקופות כשהן חושבות על זה אז אנשים לא שמים לב, אבל תאמין לי שכשבנות רואות מישהו שנראה להן חתיך הן מסתכלות עליו.

ויש גם מליוני אנשים שאף אחד לא מסתכל עליהם ברחוב בצורה מיוחדת, גם גברים וגם נשים. אלה רוב האנשים, בעצם.

להיות בחורה זה ממש לא אומר שבכל מקום שאת הולכת את מקבלת מחמאות ואנשים מתחילים איתך, לא כולן בר רפאלי (ואפילו בקשר אליה נתקלתי בהרבה גברים שאמרו שהיא לא הטעם שלהם).

לא סתם יש טריליון בנות שחושבות שהן מכוערות, לדעתי גם הרבה יותר מאשר גברים שחושבים ככה. וכשמישהו חושב שהוא מכוער, מן הסתם הוא גם ממש יתקשה להאמין שאנשים אחרים כן נמשכים אליו.

כמובן שיש הרבה בנות יפות שקשה להוריד מהן את העיניים, אבל לא חסרים גם גברים כאלה.

ועוד נקודה - יש הרבה מקרים שבנים מתחילים עם בנות בגלל שהם פשוט נואשים לסקס. זה לא בהכרח אומר שהבחורה יפה לדעתם או שהם ממש נמשכים אליה, לפעמים זה רק אומר שהיא לא -ממש- מכוערת. ברוב המקרים של פניות כאלה באינטרנט, זה עוד אפילו לפני שרואים אותה. אני לא רואה איך זה תורם לביטחון העצמי בדרך כלשהי, לי לפחות זה לא תורם בכלל.

אה, ועוד משהו

אם אנחנו כבר בנושא, אני חושבת שבהקשר הספציפי הזה, דווקא בגלל הסטיגמה הזאת, הרבה יותר קל להיות גבר מאשר אישה.

בגלל שכולם חושבות שעם אישה מתחילים כל הזמן והיא מקבלת הרבה תשומת לב מגברים, שכולם מסתכלים עליה בכל מקום והיא יכולה להשיג גבר ברגע שהיא תרצה, ברגע שיש אישה שזה לא קורה לה בכלל או לא קורה לה הרבה (ויש המון נשים כאלה), זה מאוד קל לה לחשוב שמשהו אצלה לא בסדר, או שהיא לא יפה. זה מאוד מוריד את הביטחון העצמי, לחשוב "למה עם כל הנשים מתחילים ורק איתי לא? למה אני לא יפה מספיק בשביל שיתחילו איתי?".

מהצד של הגברים זה נראה לי הרבה יותר קל, כי הם כביכול בצד השני. אם נשים לא מתחילות עם גבר זה לא אומר שום דבר עליו, זה פשוט נחשב לפחות מקובל שבנות יתחילו עם בנים, ורוב הבנות לא עושות את זה... יש את הסברה הזאת שברוב המקרים בנות לא יראו לך כשהן נמשכות אליך. אז אם אף אחת לא מתחילה איתך, זה ממש לא אומר שמשהו אצלך לא בסדר. אמנם זה לא גורם לך להרגיש חתיך על, אבל גם אם זה מגיע למצב שזה מוריד לך את הביטחון העצמי, זה ממש לא באותה רמה שזה היה מוריד אם היית אישה במצב הזה.

ואולי זה תמיד נראה לכל צד, שבצד השני קל יותר. P:

Lee Rock

New member
אני כ"כ מסכים איתך אבל

לדעתי הכל בגלל הנורמה המטופשת שבנות לא מתחילות עם בנים, שהבנתי שזה במיוחד בישראל, ובאירופה זה שונה... ופה רק בנים מתחילים עם בנות.

כלומר, תנסי להבין אותנו, בשביל גבר אם אתה רוצה למצוא זוגיות, אתה "צריך" להיות רודף שמלות, כי גם ככה הסיכויים נמוכים...

עם מציאות כזו שגברים מרגישים כל הזמן שהם בתחרות, פלא שיש כאלה שרואים את הנשים כפרס?

אני מודה שאחת הסיבות שאני פה, היא שלא מתאים לי התחרות הזו, אני כמעט לא פונה אל נשים... אני גם ככה לא בנאדם שאפשר להכיר במשפט וחצי, אז מה הסיכוי שלי להרשים בפחות מזה?

not lonely

New member
את כולם

אי אפשר להכיר בחצי משפט.

אני לא יודע אם יש תחרות, או למה אתה חושב שיש תחרות.

זה לא משנה מה הסיכוי, אבל הוא קיים.
אתה יכול להרשים מישהי ונכון שהיא עדיין לא תדע עליך יותר מדי, בגלל זה יוצאים לדייט ואם צריך עוד אחד ואז לאט לאט מכירים.
קשה להכיר מישהו ביום ותמיד לומדים עליו דברים חדשים.

Reyn

New member
אני מבין שבנות שלא מתחילים איתן עשויות להרגיש

רגשי נחיתות מסויימים, ואין ספק שזה לא נעים. ועדיין, למרות שלא כולן בר רפאלי, אני מאמין שרוב הבנות כן מושכות תשומת לב של בנים ברמה כזו או אחרת. תפסת פעם מישהו בוהה בך, או באיבר כלשהו בגוף שלך? קרה פעם שמישהו החמיא לך אי פעם על המראה החיצוני? אם אחד הדברים האלה קרה אפילו פעם אחת, אז חווית יותר התעניינות גברית ממה שאני חוויתי התעניינות נשית אי פעם. עם כל הכבוד לחוסר הביטחון העצמי.

לגבי זה: "יש מלא בנים שמסתכלים על בנות שנראות טוב, בדיוק באותה מידה שיש מלא בנות שמסתכלות על בנים שנראים טוב"
אני מצטער, אבל הניסוח שלך דווקא מראה שאת לא מכירה את החוויה שאני מתאר. כשבחור רואה בחורה שמוצאת חן בעיניו באמת, זו חוויה שונה לגמרי מ"וואי אחי תראה איזה כוסית". זה הרבה יותר עמוק מזה.

Berethor

New member
למה קשה לך להאמין?

כך לדוגמה את בתולת ים היא מאוד מעוניינת במגע, ואף יותר מכך..

ההנחה הזאת לא נראית לי נכונה

"כשגבר נתקל בחיי היומיום באישה שמאוד מוצאת חן בעיניו, לפעמים תוך כדי שיחה אבל לפעמים אפילו במבט זריז בלבד, מהצד השני של החדר/רחוב/אוטובוס, קו המחשבה שלו נקטע, וכל מה שהוא רוצה באותו רגע זה להכיר אותה, להיות איתה. בהקשר הזוגי, לא רק מיני. הוא רואה קשר עתידי עם הבחורה הזו, שלא פגש מעולם והוא לא יודע עליה כלום. זו לא אהבה ממבט ראשון, זה משהו פשוט בהרבה: הביטוי הבסיסי ביותר לרצון שלנו בזוגיות, והמחשבה שאולי, רק אולי, זה יכול לקרות עם הבחורה הזו."

ממש לא נראה לי משהו שקורה כל פעם שגבר רואה מישהי שממש מוצאת חן בעיניו, כמו שזה לא קורה לכל אישה.
אתה באמת חושב שכל גבר שרואה מישהו שמוצאת חן בעיניו הוא ישר חושב עליה בהקשר הזוגי ורואה אופציה לקשר עתידי איתה? להכיר את מי שהיא מעבר לאיך שהיא נראית? זה נשמע לי מאוד רחוק מהמציאות, ובטח שלא עובדה כמו שזה מוצג כאן.

זה תלוי באופי של הבן אדם לדעתי, וממש לא עניין של גברים או נשים.
יש אנשים שזה בחיים לא קרה ולא יקרה להם, לא משנה אם הם בנים או בנות.
יש אנשים שמאוד דחוף להם זוגיות והם מחפשים את זה בעיניים ביום יום שלהם בלי לשים לב, ואז זה קורה להם הרבה.
ויש אנשים (הרוב לדעתי) שזה קורה להם לפעמים, ככה פעם ופעם שם, גם גברים וגם נשים.

Reyn

New member
פעם חשבתי שזה דפקט אישי שלי.

עם הזמן שמעתי עוד ועוד עדויות לתופעה, והשתכנעתי סופית שזה דבר נפוץ אצל בנים אחרי שראיתי כמה הזדהות היתה עם פוסטים שעוסקים בנושא ב-9GAG (אתר אינטרנט שאנשים מעלים אליו תמונות הומוריסטיות, שהתפתחה בו קהילה ויש שם אלמנט חזק של הזדהות בין אנשים לגבי הפוסטים שמפורסמים).
מן הסתם זה לא קורה בכל פעם שגבר רואה כל אישה שמוצאת חן בעיניו. וזה פוחת ככל שמתבגרים ומציבים חומות רגשיות. אבל התופעה הזו כן מוכרת לרוב הגברים. ובאופן כללי, גברים מאוד מודעים לנשים סביבן, בוחנים אותן כל הזמן. לא בקטע מודע ודבילי, עם חברים, "היא ציון 8, היא 5". משהו פנימי, אינטואיטיבי ולא-מודע, שגורם לנו לשים לב כל הזמן מי מעניינת אותנו ומי לא.
וכמו שניתן ללמוד מההודעות שלך, זה לחלוטין חד-צדדי..

גרמת לי לחשוב...

למען האמת, כמעט ולא קורה לי (אם בכלל) שאני רואה גבר שאני לא מכירה מלפני ואני מרגישה שבא לי עליו- הן מבחינה זוגית והן מבחינה מינית.
בעבר היותר רחוק, בכלל לא הרשיתי לעצמי לחשוב על גברים כי ידעתי שאין סיכוי שמישהו בכלל יפנה לכיווני.
מתישהו צורת המחשבה הזו עברה, אבל לא מצאתי את עצמי ובוהה בגברים ומרגישה שבא לי עליהם.
לא יוצא לי כל כך לראות גבר ולחשוב שבא לי עליו, אלא אם כן בא לי לפלרטט איתו אבל לאו דווקא משהו מעבר.

יתכן וזה קורה כי בשנים האחרונות, תמיד איכשהו חשבתי על גבר כלשהו ולא ממש הייתי "פנויה רגשית".
אבל אני מודה שדווקא שבוע שעבר, זה כן קרה לי, שבחור עורר בי עניין אבל לא עשיתי עם זה כלום כי אני ביישנית.
אבל מקרים כאלה נדירים אצלי.

not lonely

New member
לגבי הפסקה השנייה שלך

מכיר את זה מהצד השני.
אני יכול להגיד שהפסדתי ככה הרבה הזדמנויות.
הזדמנויות שראיתי שהצד השני מראה עניין (לא אומר את זה בגלוי אבל רואים את זה).

זה משהו שמאוד מאפיין אותי היום

אני ממש לא שמה לב לזה שמתחילים איתי בתקופות שאני חושבת על אחר.
גם אם מאוד ברור לי שכלום לא יצא עם אותו אחד.
אבל זה גם לא פייר מבחינתי לצאת לדייטים וכאלה כשברור לי שזה חסר סיכוי כי אני חושבת ומרגישה משהו למישהו אחר.
זה ש"תפס אותי" אחרון, היה בגדר הפתעה מוחלטת מבחינתי, אחרי המון זמן שלא רציתי אף אחד חדש, איתו דווקא כן רציתי משהו.

מאמי

אני לא הבנתי כלום בהודעה שלך
לכן לא עניתי
סורי

אצלי זה עכשיו בקטע הודעות קצרות וקולעות.

נו כמו כל דבר בחיים

אנסה לענות על השאלה עצמה..

כן, בפרוש קרה לי דבר כזה, זה קרה לי אולי 3-2 פעמים בחיי........כמובן שזה היה בלתי אפשרי(הפרשי גילאים
)

אבל עדיין זכור לי שפגשתי מישהו והרגשתי שאני רוצה להיות איתו ולחיות איתו ולבלות איתו את שארית חיי, אומנם......אני אישית לא ממש טיפוס אמוציונלי אז זה עובר לי די מהר אבל בהחלט זה מקרים שחוויתי וקרו לי, לפעמים זה היה מאכזב ומדכא אבל שרדתי את זה איכשהו.

דווקא אני לא מתגרה מגופם של בני האדם, זה משהו מעבר....משהו יותר רוחני פנימי...אויי קשה לי להסביר את זה, אבל אני מסתכלת מעבר ואני גם "מרגישה" מעבר, אני מצליחה לחדור למוחו ופשוט משם זה עובר לשאר החלקים ומשם זה כבר יאותת לי אם זה זה או שלא,

מה שאמרת זה נכון..אני עברתי את זה כמה פעמים בחיי הקטע הזה שגבר רואה אשה ופשוט מרגיש שהוא רוצה להיות איתה, וכל דבר אחר שהוא עושה הלב שלו לא שקט לגבי זה. אז אני מבינה ומזדהה וקרו לי מקרים כאלה בחיי,

אפשר לשתף משהו..? פעם חשבתי שגברים הם נטו תכנים ונטו סיפוק ולא יכולים באמת לאהוב או באמת לחשוב מעבר למיניות והסיפוק האישי שלהם, ואז השתנתי החכמתי, הבנתי שגברים זה הרבה מעבר לשקית הפתעות שלכם שם למטה ושגם לכם יש לב ורגשות ואתם לא עשויים מברזל וגם אתם רגישים ופגיעים, בקיצור התחלתי להבין שאסור לפגוע ולהשתדל כמה שפחות לגרום סבל לצד השני, ו..
זה נושא כאוב אצלי..........
שאני אבכה ברגעים אלו ממש

בכל מקרה כיום אני יותר קשובה ויותר מבינה ובעיקר לא דורסת כל אחד שנקלע לדרכי(מה שעשיתי...בעבר) ואני חושבת שאם נשים היו מבינות לעומק שגבר לא שונה בהרבה אם בכלל מנשים אז ההבנה והתיאום ציפיות היו נהדרים, זה לא משנה שיש מליון זוגות שכייף להם ביחד והמיניות והקשר מוצלחים עדיין יש עוד כמה מליונים שלא, חונכנו בצורה כזו שגבר הוא גבר ואשה היא אשה, אשה רכה ועדינה וגבר חזק וברוטלי וכו', זה בשורשים שלנו קשה יהיה לשנות את זה אבל.......לפחות אם יש עוד אנשים כמוני שעברו את השינוי הזה אז זה כבר טוב, טוב חפרתי..סורי ראיין

אגב הגבר הראשון שזה קרה לי איתו זה היה הרופא שטיפל בי בבית חולים כשעברתי ניתוח להסרת תוספתן, כמובן הייתי בת 12 והוא 27 28 בערך
אני זוכרת איך שהייתי מחכה בציפיה לראותו כי הוא היחיד שהיה מצליח לעורר אותי לחיים(הייתי כמו מתה שם) ולראותו כל בוקר כשהוא היה בא לבדוק אותי היה מחזק אותי לשאר היום......הוא היה גבר.....מדהים! ואיתו קרה לי לראשונה שנכנסתי באמת לתוך המוח שלו לאיברים שבו לכל חלק וחלק בתוכו.....משם הבנתי שהכוחות שלי מעבר למה שדימיינתי אי פעם,

למעלה