נשים - מתעניינות בגברים?

  • פותח הנושא Reyn
  • פורסם בתאריך

Reyn

New member
זה קרה לך גם אחרי הילדות, בתור בחורה בוגרת?

ויפה שהתפכחת והפסקת לחשוב שגברים הם יצורים חסרי רגשות שמחפשים רק סקס
 
כן בוודאי שזה קרה שוב,

הרופא זה רק הפעם "הראשונה" שזה קרה


קרו עוד פעמים אני חושבת....ראיתי גבר מסויים ופשוט...משהו זז אצלי, ואני טיפוס שדי קשה להזיז אצלו משהו וכשדבר כזה קורה אני יודעת שזה באמת..."וואוו"

זה קרה לפני שנה פלוס....פעם אחרונה, סיפור כאוב לא נכנס לזה
אבל כן אני שמחה עכשיו שאני אוהבת גברים בלב ובנשמה וכה מזדהה איתם(מה שבעבר לא היה ממש) ושאני גם...כשאני התחברתי יותר לצד הגברי שבי וגם למדתי לאהוב חלקים אחרים שבי משם באה ההבנה לצד הגברי,
 

avi1283

New member
אני חושב

שהרבה ממה שכתבת נכון ויש לא מעט הבדלים בעניין הזה בין נשים לגברים, ויש הרבה הסברים תרבותיים ללמה זה כך.

לא יודע אם זה יענייןן אותך ואחרים לשמוע ואולי זה יראה כחפירה לא הכי קשורה, אבל אחפור קצת בכל אופן


בגדול גברים מחונכים להסתכל על נשים ולהנות מהיופי שלהן,
זה נובע למשל מסרטים, רוב המוחלט של הבמאים בטח עוד יותר בעבר הם גברים, והם נותנים את נקודת המבט הגברית, רק תחשוב על כל הסרטים של פעם שיש גבר גיבור שמציל את העולם, ובסוף "זוכה באישה", האישה היא פרס בשבילו.
כל הגיימס בונדים, אנו רואים את הסרט דרך המבט של הגבר, שמבחין ביופי של נשים. כך מרגילים את כולנו שגברים צריכים לבחון ולהסתכל על נשים, ואפילו נשים מחונכות להנות מהיופי של נשים, ולא של הגברים, והן מחונכות גם שהן עצמן צריכות להיות יפות כי מסתכלים עליהן.
וסרטים זה רק פרט אחד יש עוד גורמים תרבותיים שמכוונים לאותו הדבר, כל הפרסומות, מודעות, דוגמנות וכו' בעיקר מראים יופי או סקסיות של נשים ולא של גברים,
שים לב שבמגזין של גברים (בלייזר) יש בשער אישה יפה, ובמגזין של נשים (לאשה) יש גם כן בשער אישה יפה. כמו כן יש חינוך שנשים צריכות להיות מעורכות על פי היופי שלהם, וגברים לא. ועוד ועוד...
אני יודע שכתבת על זה מהכיוון שכאילו גברים סובלים מכך כי נשים לא מעונינות בהם, אבל למעשה כל מה שכתבתי פוגע בנשים הרבה הרבה יותר, מכל הכיוונים.

ממליץ גם לראות את ההרצאה הקצרה הזאת מטד שמדבר על החפצה נשית, ואיך זה משפיע גם על מה שאתה דיברת.
 

Reyn

New member
האנושות התקיימה עשרות אלפי שנים לפני שהומצאו

הקולנוע, הטלוויזיה, עולם הדוגמנות, עולם הפרסום, ואפילו קונספטים כלליים כמו תרבות ושפה. אני מאמין שהתופעות שתיארתי התקיימו לאורך כל התקופה הזו, הרבה לפני השפעת התרבות המודרנית - וניתן לקשר אותן לשורשים של הגזע שלנו כבעלי חיים פרימיטיביים, שם מקובל שהגבר מחזר והאישה מחוזרת; הגבר מחפש להפיץ את זרעו באופן אקטיבי, והאישה פאסיבית ומוכנה לקבל את הגבר שינצח את האחרים במשחקי החיזור.

מאותה סיבה גברים מייחסים יותר חשיבות למראה חיצוני, מחפשים את המודל הנשי הכי אטרקטיבי בסביבתם (סימן לפוריות), בעוד שנשים מייחסות קצת פחות חשיבות למראה החיצוני ומסננות את המחזרים לפי היכולת שלהם לתחזק משפחה.
כל זה גועל נפש פרימיטיבי שהיינו צריכים להשתחרר ממנו לפני מאות שנים, אם לא אלפי שנים, אבל כנראה שאנחנו עדיין תקועים בשורשים הביולוגיים שלנו, לצערי הרב. בכל מקרה, התרבות התפתחה סביב האופי הפרימיטיבי של בני האדם, זה לא שהאופי הפרימיטיבי הוא תוצר של התרבות.
 

Reyn

New member
בפסקא הראשונה אני מדבר כמובן על זכר ונקבה

גם אצל חיות, ולא רק גבר ואישה אנושיים.
 

avi1283

New member
היו

הבדלים במהלך כל האנושות זה נכון, הגברים שלטו ודיכו נשים במהלך כל ההיסטוריה, והתוצאות היו בהתאם ותמיד היו הסברים "מדעיים" ו"טבעיים" ללמה זה כך, ללמה למשל נשים לא לומדות ומקומם לא בראש (המח שלהן כך וכך, רגשיות ולא רצינוליות), ללמה הן נשארות בבית כשהגבר צריך לעבוד ועוד ועוד.
במקום להסתכל על הסיבות שקורות כרגע, על התרבות והחברה שמובילה לכך וכך, תמיד הרבה יותר נח להגיד שזה בטבע שלנו.
אני מאוד לא מסכים עם הפסיכולגיה האבלוציניות הזאת, יש עליה גם הרבה ביקורת.
אני לא רואה סיבה למה כשיש כרגע כל-כך הסברים תרבותיים ללמה זה ככה, להסתכל על איך היינו לפני מיליוני שנים ולהגיד שזה משם.
אבל גם אם הייתי מסכים שיש משהו בטבע של הגברים שגורם להם להתנהג כך, וכביכול נשים בטבע שלהן לא מסתכלות על הגברים.
עדיין אין שום ספק שהתרבות מחזקת את זה פי 1000, ואם רוצים שיהיה איזשהו שינוי, אז קודם כל צריך לעשות את התרבות שיוונית. ואז אחר-כך לראות מה עושים אם בכלל עם ההבדלים הטבעיים האלו.
 

Reyn

New member
נראה לי שאתה מתבלבל בנושא הדיון הנוכחי

לא נמתחת כרגע שום ביקורת על גברים; מדובר על כך שנשים פחות מתעניינות בגברים. אם הנשים רוצות לשנות את ההתנהגות שלהן בתחום, אני אשמח, אבל זה ממש לא נראה לי משהו מודע שאפשר לשנות, וכאמור, אני בכלל חושב שזה עמוק יותר מהשפעה תרבותית עכשיווית. הקראש הראשון שלי היה בגיל 13, לא בגלל שום מגזין אופנה או תפיסות תרבותיות כלשהן לגבי נשים (בכלל לא חשבתי עליהן בנפרד מגברים אז). העניין שלי בנערה מהכיתה בא מצורך פנימי, עמוק וטבעי - שנשים פחות מרגישות אותו.
 

avi1283

New member
כן את הביקורת

אני הכנסתי, והיא לא מכוונת לגברים אלא לחברה כולה. כי לדעתי זאת הסיבה לנושא שאתה מדבר אליו.
גם לי היה קראש בסביבות הגיל הזה, זה נראה שזה לא קשור לתפיסות תרבותיות אבל אישית משוכנע שכן. ראית טלויזיה עד הגיל הזה?
למשל שנות הקסם אם ראית, ועל איך שקווין התאהב שם במישהי ומסתכל עליה בצורה מסוימת, והמצלמה מתרכזת ביופי שלה.
והיו פי 100 יותר סדרות כמו שנות הקסם, עם גיבור ראשי שמתאהב בילדה, מאשר להפך - ילדה גיבורה שמתאהבת ביופי של הגבר ורוצה אותו והמצלמה מתרכזת ביופי שלו.
וגם אם לא ראית טלויזיה, זה קיים מכל עבר ואלו שחוקרים את התחום רואים אין סוף הבדלים בין המסרים שבנים מקבלים לעומת המסרים שבנות מקבלות,
בסרטים מצוירים, מודעות פרסום, משפחה חברים ועוד כל דבר שאנו נחשפים אליו. אז כל עוד זה כל-כך שונה אני חושב שקשה להגיד שההתאהבות הזאת של בנים לעומת התאהבויות של בנות שנראות אחרת, באה מצורך פנימי ולא מהחינוך שקיבלנו.
 

Reyn

New member
ולמה זה מוצג כך בכל הסדרות והסרטים?

לא תצליח לשכנע אותי שיש קונספירציה חובקת-עולם של כל יוצרי הטלוויזיה והקולנוע. בסופו של דבר, המדיה מייצגת את המציאות, הרבה לפני שהיא מעצבת את המציאות.
 

avi1283

New member
ממש לא

מייצג את המציאות, לא חושב שהמדייה אפילו מתיימרת לעשות את זה.
לא קשור לקונספרציה, יש כל מיני סיבות, גם הם התחנכו בצורה מסוימת, כך שכדי לשנות ובעצם להציג כן משהו שיוויוני צריך להיות לך אגנדה ומודעות לכך, הברירת מחדל היא הפוכה.
וכמו שאמרתי קודם הבמאים תסריטאים מפיקים וכו' הם ברובם המוחלט גברים, בטח בעבר, וזה עוד יותר נכון כשעולים למעלה יותר ויותר בדרגות. אז ודאי שהם יראו לנו מציאות לא אמיתית ממבט שהוא כמעט כולו גברי.
 
הסרטון הזה מקסים.

וכן, זה קורה גם לנשים. לפחות לי. במיוחד כשאני רואה בחור קורא ספר בתחנת אוטובוס או מצייר.. או שקוע במוזיקה שלו ונודד למקומות אחרים. כשאני רואה בחור עושה משהו שאני עושה בדר"כ.

קרה לי קטע נורא משעשע - ראיתי בכניסה לאיזו הרצאה בסינמטק בחור מקסים עומד ומצייר.. הוא ישב לפני בהרצאה והמשיך לצייר ולרשום הערות, כמו כולנו. אחרי ההרצאה סיפרתי לחברה שלי עליו והתברר שהוא ידיד ממש טוב שלה.
ותפוס. אחרי כמה חודשים החוגים החברתיים שלנו הצטלבו ויצא לנו להכיר ובנתיים הוא גם יצא ממערכת יחסים. התברר שהוא באמת בחור מקסים כמו שהוא נראה ממבט ראשון.. אבל מעבר לכמה המלצות על תכניות לא יצא מזה כלום.
אני אף פעם לא עושה עם זה כלום כמובן, כי זה ידרוש אומץ ויוזמה ולמה שיהיו לי דברים כאלו.

ואגב, כמו שאתה חושב "למה שמישהי תרצה שאגע בה" אני חושבת "למה שמישהו ירצה לגעת בי". אז אתה ממש לא לבד בזה. אצלי זה אפילו מגיע ל"למה שהוא ירצה לשבת איתי לקפה". לכן אני לא מתחילה עם בחורים.. אבל יש לציין שאני מכירה בנות שכן.
 

Reyn

New member
הצלת את כבודכן האבוד


קלעת בול למצבים שאני מדבר עליהם.

לגבי המחשבה "למה שמישהו ירצה לגעת בי".. תראי, באופן אישי איתי התחילו עד כה רק בנות מהאינטרנט, שהתעניינו בדברים שכתבתי, אבל מעולם לא היתה לי סיבה לחשוב שמישהי נמשכת אלי. לעומת זאת, את סיפרת כאן שהתחילו איתך בנים שראו אותך - זאת אומרת שאת יודעת בוודאות שבנים נמשכים למראה שלך, חווית את זה מגוף ראשון.
 
תמיד שמחה להציל כבוד אבוד.


עוד יהיה לי תסביך סופרהירו.

את שני הדייטים האחרונים שלי הכרתי אונליין, אז אלו מקרים שקצת קשה לדעת בהתחלה לאיזה כיוון זה הולך ואיך הצד השני מרגיש. למרות שבשניהם עד סוף הדייט הראשון כבר היה לי ברור מה כל אחד מרגיש.. ואלו שמתחילים איתי פנים אל פנים הם כמעט תמיד creeps, אז לצערי הם לא משאירים מקום לספק.. אני ממש מגנט לכאלו.

בכל אופן, בקטע הזה אתה צודק, אני חושבת שבנים [לפחות ממעט הניסיון שלי] משדרים יותר בבירור אם הם נמשכים למישהי. אם אני נמשכת למישהו, אין לו דרך לדעת על זה.
 
אם זה היה טום יורק, מילא.

שיר נפלא
.
יש לציין שאני מדברת על proper creeps, שמתקשרים 11 פעם ביום וגורמים לך לחשוב עשרות אלפי פעמים לפני שנותנים טלפון למישהו שוב.
 
למעלה