התייחסות מאוחרת לנושא של "תשוקה גדולה"
"תשוקה גדולה" היא מצב נפשי סובייקטיבי, כך שאני לא יכול להגדיר באופן חד משמעי מה זה אומר עבור כל אחד ואחד.
אף על פי כן, אני כן חושב שהמושג של "תשוקה גדולה" (בדגש על "גדולה") קשור בעיקרו לפנטזיה.
אנשים נושאים בתוכם פנטזיות, גם רומנטיות וגם מיניות (שקשורות זו בזו, כל אחד לפי המבנה הנפשי שלו). התאהבות היא, בין השאר, גילוי של אדם שאפשר להטיל עליו את הפנטזיה - הרומנטית או המינית.
הטריגרים לפנטזיה שונים מאדם לאדם: מבנה גוף, צבע, ריח, שיער, כף יד, מבט, צורת דיבור וכולי. אם אצל אדם אחד שאנחנו פוגשים מופיעים יותר טריגרים, הפנטזיה שלנו מופעלת חזק יותר, עד כדי מצבים שיש אנשים ש"מאבדים את זה" מול מישהו אחר, חייבים להשיג אותו בכל מחיר, וכולי.
ומה האויב הכי גדול של הפנטזיה? המציאות, כמובן...
ובמלים אחרות: מימוש הקשר לאורך זמן.
כל טריגר של פנטזיה יכול להיעלם עם הזמן.
אם הטריגר היה שהוא רזה וחטוב, הוא עלול להשמין.
אם הטריגר היה שהיא שמנה, היא עלולה לרזות.
אם הטריגר היה תספורת מסוימת, הוא/היא עלולים לשנות אותה.
אם הטריגר היה שהיא/הוא צעיר, ההמשך ברור...
אם הטריגר היה שהיא/הוא עשיר, ההמשך כגם כן ברור.
התגובה המיידית לשינויים הללו היא להלחם על החזרת המצב לקדמותו: אם היא השמינה, אז שתרזה חזרה. וכולי.
לעומת זאת יש מצב שני, של טריגרים שאמנם לא משתנים - אבל הערך שלהם מתהפך מחיובי לשלילי:
אם נמשכתי אליה כי היא דעתנית ולא סמרטוט, אחרי כמה שנים אני עלול להשתגע מהדעתנות שלה.
אם נמשכתי אליו כי הוא עדין כל כך, אחרי כמה שנים אני משתגעת שאין לו עמוד שדרה.
התגובה הנורמלית כאן: שהוא/היא ישתנו בשבילנו.
רואים איפה הבעיה? אנחנו רוצים שאדם ישנה את התכונה שבגללה התאהבנו בו, שמן הסתם הייתה בולטת ויסודית אצלו. כמה סיכוי יש לזה לקרות?
---
מה יוצא מכל זה? שכמעט כל זוגיות, אם היא התחילה מפנטזיה רומנטית או מינית, סופה להתהפך.
התוצאה: או אובדן האהבה, או אובדן ה"תשוקה הגדולה", או שניהם גם יחד.
והמסקנה? יחסים חייבים להתפתח מעבר לפנטזיה הראשונית, אחרת הם קמלים.
ואיך יחסים יכולים להתפתח? רק בכך ששני הצדדים לקשר מתפתחים.
ואיך בני אדם, כיחידים, יכולים להתפתח? נו, זה כבר לפוסט אחר
---
יש אגב מקרה אחד של "תשוקה גדולה" שמתקיים לאורך זמן, וזו תשוקה שבנויה על דפוס חוזר זה התנגשות-התפייסות (make up sex המפורסם...). ההתנגשות יכולה להיות על נושאים של קנאה, שליטה, או לא משנה מה. אבל כדי שזה יעבוד, ההתנגשות חייבת להיות חזקה. ואז גם ההתפייסות חזקה, והיא נערכת במיטה.
מבחינה מינית זה מנגנון שיכול להיות מאוד חזק ומספק.
הבעייה היא שכדרך חיים, זה קצת קשה ולא יציב, והרבה פעמים, חוץ מהמיניות, שאר הדברים ביחסים האלה די דפוק. למעשה, כמה שדפוק יותר, ככה התשוקה גדולה יותר... ואם יש גם ילדים באמצע, הבעייתיות ברורה.
אז כך או אחרת, וזו השורה התחתונה, אובדן "התשוקה הגדולה" הוא כמעט הכרחי, והוא עצמו לא הבעייה. הבעייה היא שלא מתקדמים הלאה, מעבר למשיכה הראשונית הזו. זה כמו לנסות להחזיק בועת סבון חיה במשך שנים, או להחזיק את השעון שלא יתקדם.