נתונים מספיקים?

נתונים מספיקים?

יש לי דפ"ר 70 וקב"ה 52. השאלה שלי האם זה מספיק טוב לעתודה? ממוצע בגרויות יהיה לי טוב מאוד אני חושבת ופסיכומטרי עוד לא התחלתי אבל נרשמתי...

זה בדיוק מספיק.

52 זה הקב"א המינימלי (חוץ ממקרים חריגים, אני משער) שאיו אפשר להתקבל לעתודה, ככה שכן, את יכולה. בהצלחה.

bodas

New member
דווקא יש

היות וכל העתודאים מחוייבים בדרגות קצונה או קמ"אות הם גם חייבים לעמוד בסטנדרטים שצה"ל מכתיב לקצינים. קב"א 52 (כולל) ומעלה. לגבי הדפ"ר אני לא בטוח, נדמה לי שהוא 70 (כולל) ומעלה.

נצל"ש

איך אני מברר את הקב"א והדפ"ר שלי? בכל מקרה, אני יודע שהקב"א שלי גבוה מ-54...

bodas

New member
התשובה הרשמית היא

שאתה לא מברר... אסור לברר את הנתונים הללו לפי פקודות כאלו ואחרות... התשובה הלא רשמית היא - מצא פרוטקציות. אבל לא שמעת את זה ממני, כן?...

D a n n y b o y

New member
מצטער אם טעיתי.

אבל זו לא הנקודה. הנקודה היא שאם יש אפילו מסלול אחד שסגור למלש"ב בגלל המצב הסוציו-אקונומי שלו, זו אפלייה. קיימים לפחות שניים: טייס ותלפיות (כשאני בקשתי להבחן לתלפיות סרבו באמתלה שהקב"א שלי גבוהה אך לא מקסימלית!).

lepidus

New member
בקשר לטיס, זה לא מדויק

השנה היה דרוזי, בשנה שעברה היה מישהו מעיירת פיתוח אני לא חושב שמצב סוציואקונומי חוסם את המסלול הזה

D a n n y b o y

New member
הממ...

אני יכול להסיק כמה דברים: -שיש סעיפים בקב"א: שלמרות שהקב"א פחות מהדרוש, מתייחסים לכל מקרה לגופו ובאמת הוגנים בעניין. -המצב הסוציואקונומי לא משפיע מספיק על הקב"א. -שצדקתי לאורך כל הדרך והמצב הסיוציואקונומי לא משפיע בכלל.

D a n n y b o y

New member
אבל...

בקינן שפי יש מבדקי קצונה, לא? אז מי שעובר אותם ראוי להיות קצין, ללא קשר לקב"א? או שאני טועה? לא נראה לי הוגן והגיוני לפסול אדם מלהיות עתודאי, בגלל שהנתונים האישיים שלו מלשכת הגיוס לא מספקים- בעיקר אם הטיעון העקרי הוא שהוא לא מתאים לקצונה. אני שמעתי על המון מקרים שחיילים עם קב"א נמוכה מ 52 יצאו לקורס קצינים (אפילו שר הבטחון, שאול מופז). עוד עניין- לפי מה שהבנתי, בעיקר לאור דברים שנכתבו בפורום בזמן האחרון, יציאה לקורס קצינים לא מובטחת לכל עתודאי, אלא רק לכזה שהיחידה שלו רוצה להוציא אותו. ונקודה אחרונה- לפי מה שידוע לי, עתודאים לא מאותרים מראש לפי קב"א ודפ"ר. אמנם מלש"בים מסויימים מקבלים הזמנה לכנס עידוד עתודה, אבל זה לא מונע מאף אחד להגיש בקשה על דעת עצמו (ואז במידה ויש לו ציון פיסכומטרי מתאים, הוא יוזמן למבדקים בקינן שפי). מישהו יכול לאשר את מה שאמרתי?

אני יכול לסתור את מה שאמרת

מבדקי קצונה בודקים רק את הפן הפסיכולוגי של התאמה לקצונה בעוד שהקב"א מורכב מדברים נוספים. דפ"ר שזה שיכלול המקצועות הנלמדים בתיכון עם המבחנים הפסיכוטכנים שאתה עובר בצבא שאמורים להצביע על ההיגיון או האינטלגנציה שלך, בעיות בבית - כדי לדעת עד כמה אתה יכול להיות מסור לתפקיד. יש עוד כמה מדדים לקב"א, אבל אני לא יכול להיזכר בהם כרגע אז תשלימו אותי.

D a n n y b o y

New member
טוב... אז אני יודע בוודאות שאת טועה

קב"א בנוי אך ורק ממה שעבר עליך בצו הראשון (כתבתי בהתחלה "יום ראיונות", הפורום הזה משפיע עליי יותר מדי): אימות נתונים, מבחנים פסיכוטכניים וראיון אישי, שמהווה את החלק העקרי והמשפיע ביותר בקביעת הקב"א. בקינן שפי אתה עובר ראיון די דומה, בו בודקים אם יש לך מוטיווציה לשרת בצה"ל בכלל ובתור עתודאי אקדמי בפרט. אם אני לא טועה, המצב בבית: מצב משפחתי של ההורים, מצב כלכלי, עיר מגורים, מספר חדרים בבית...וכו', לא משפיע על הקב"א, אם זה משפיע זו אפלייה ברורה ולא חוקית. אגב, דפ"ר מורכב אך ורק מהמבחן הפסיכוטכני: הבחינה שנערכת בע"פ באימות נתונים שבודקת שליטה בעברית והבחינה שנערכת באמצעות מחשב. ותו לא! (אין קשר לבגרויות). חוץ מזה, אם בן אדם מתקבל לאוניברסיטה (במיוחד להנדס ומדעים שתנאי הקבלה שלהם גבוהים יחסית), הוא כנראה מתאים (זה לא המקום לפתוח דיון על תנאי קבלה, אמינות הפסיכו' ושאר ירקות).

Phant0m

New member
תיקון

אני לא יודע ב100% שהדבר נכון, אבל אני שמעתי את זה, מלפחות 4 אנשים, ע"פ הזכור לי. יש קשר בין קב"א למצב סוציאו-אקונומי. לדוגמא, לאתיופים מורידים ישר נק' בקב"א, עוד לפני שניגשו למבחנים.

pl84

New member
לא נכון

אחד המרכיבים העיקריים בציון הקב"א (קבוצת איכות) הוא נתונים אישיים, הכוללים בין השאר מצב סוציו - אקונומי, מוצא, קרובים בחו"ל, וותק בארץ (גיל עלייה), הרכב משפחה ועוד. פאשה

Slalum

New member
הממ.... ../images/Emo45.gif

הקב"א ב-ע-ב-ר היה מורכב גם מהמצב המשפחתי, לא עוד. הצבא הגיע למסקנה שהוא מעוניין לבדוק את רמת המלש"בים, בלי קשר למאיפה הם הגיעו. לבנות אגב, שאין להם הרי ריאיון אישי, הקב"א מורכב אך ורק מהדפ"ר ורמת ההשכלה. רמת השכלה: כלומר שנות הלימוד, מס' יחידות וכו'. זהו בערך. וכן, המידע הזה בדוק.

maxs2003

New member
מה לא חוקי?

מצב כלכלי אזור מגורים תעסוקת הורים וכו' או בגדול מצב סוציו אקונומי כן משפיעים על הקב"א וזה דבר ידוע. ואין פה שום הפלייה כי הקב"א הוא מדד של הרבה מאוד דברים בין היתר הדברים האלה...... זה לא הדברים שימנעו ממך להיות קצין (קב"א 52+) אבל יש להם השפעה מסוימת על הקב"א. מקס. נ.ב. מהו הדפ"ר הכי גבוה שיש? 90? או 82 או איך שזה הולך?

למעלה